Şimdi Ara

Mustang'de anlamsiz fiyat farki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkiyede malum sitede mustang fiyatlarina baktim en ucuz sifir mustang 2014 model 2.3 ecoboost 309 ps 125 bin dolar. Amerikada fordun sitesine baktim yine 2.3 ecoboost ustelik 2015 modeli 25.300 dolar. Buna %145 otv ekledim otv ekledikten sonra da %18 kdv ekledim 73.142 dolar etti. Bunun yurtdisindan getirme masrafi ne kadar ki aradaki fark 51.858 dolar. Yada benim atladigim veya yanlis yaptigim yer neresi.

Edit: Arkadaşlar sanırım yanlış anlaşılmış ama ben burda amerika türkiye karşılaştırması yapmadım. Mustang güzel bir araç fakat c-max mustangden daha pahalı bir araç olmasına rağmen galeriler tarafından bu araba niye lüks sınıfa sokuluyor neden bu kadar yüksek kar marjları koyuyorlar bu arabaya ben bu yüzden açtım bu konuyu. Zaten yurtdışı fiyatlara göre çok pahalı aldığımızı, yüksek vergiler alındığını herkes biliyor bunu tekrardan vurgulamaya gerek yok. Ama bu arabada gördüğüm kadarıyla verginin çok ötesinde bir fiyat artışı var. Bu arabayı galeri yerine ford getirse 50 bin dolar daha ucuza satılcağını düşünüyorum. Yani şu an satılandan %40 daha ucuza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muti9696 -- 8 Nisan 2015; 14:07:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlari anlamaya akil sir ermez, sekli guzel spor araba diye kaktiriyolar iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@$@N -- 7 Nisan 2015; 22:58:25 >
  • amerikadan gelirken bir de ek %10 gümrük vergisi ekleniyor, yol masrafı falan çok değil ama şu varki amerikadaki o fiyat baz fiyat, yani hiç bir donanım yok, bunların getirecekleri araç dolu olacaktır fakat yinede aslan payını galeri kendisine yazmak ister çünkü zaten çok fazla galeri artık bunları getirmiyor istedikleri gibi at koşturuyorlar tabi alan varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_58 -- 8 Nisan 2015; 0:29:21 >
  • Tek derdiniz bu olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel bilgiler ışığında aşağıdaki hesaplama yapılıyor. konuyla ilgili olarak 2015 mevzuatını takip etmek gerekir.

25.300 dolar ham fiyat için:
    nakliye 3.000
    %145 ötv = 41.035$
    gümrük vergisi = 6.934$
    %18 kdv =13.728$

toplam=89.997$
  • Bu vergilendirmede hadi ötv kazığını anladık da, hala bunun üzerine nasıl kdv alınır ya. Yüzde 163 vergi mi olur
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam koyduğunuz paranın %25-37.5 uğunu kar olarak alıyorsanız tek araçtan müthiş bir kar bana biraz fazla geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

genel bilgiler ışığında aşağıdaki hesaplama yapılıyor. konuyla ilgili olarak 2015 mevzuatını takip etmek gerekir.

25.300 dolar ham fiyat için:
    nakliye 3.000
    %145 ötv = 41.035$
    gümrük vergisi = 6.934$
    %18 kdv =13.728$

toplam=89.997$

Hocam 3000$ ucak nakliye fiyati diye duymustum dogrumu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Bu vergilendirmede hadi ötv kazığını anladık da, hala bunun üzerine nasıl kdv alınır ya. Yüzde 163 vergi mi olur

Once otv orani hesaplanip ham fiyata eklenip sonra kdv hesaplaniyor ve ekleniyor. Yani otv'nin bile kdv'sini oduyoruz. oda %163ustunde bir vergiye tekabul ediyor

• Işte bu Yüzden Mustang almıyorum.

( Almanya'da 5 serisi 5000 euroymuş bu arada. )

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Aracın Türkiye'ye kârsız çıplak giriş KDV+ÖTV dahil 200.000TL civarı yapıyor.

Gümrük vergisi, nakliye ve bayi kârı hariç. Bu aracı satan bayiden çok galeri olduğu için araç başı 50-75.000TL civarı kâr yapmaları da çok doğal.

Hala Türkiye'de sıfır araç satışından 500-1000TL para kazanıldığını sananlar var.

Yukardaki arkadaşın hesabına göre Türkiyeye girişi 90.000 dolar.
    125.000 - 90.000 = 35.000 dolar kar kalıyor satan galeriye. Ford aracı üretip, kar payını koyup 25.000 dolara satarken bu galerilerin yaptığı kar değil dolandırıcılık.
  • Aylik amerikada ve turkiye karsilastirma konusuna hosgeldiniz.

• Sende almayı ver başka araba bak. Çok üçkağıtçı bir milletiz ki o arabaların ben tam ötv ödeyipte sattıklarını bile düşünmüyorum.

• Dün aynı araca şans eseri baktım,görünce şaşırdım. Sonra Amerika fiyatına baktım,hesap yaptım donanım seviyesine göre minimum 20.000 - 25.000 doları kâr kalıyor galericiye.

Adam senede 1 adet bile satsa bu araçtan yeter. Kişi başı milli gelir 8.000 dolarmış göya ülkemizde. Ki zaten 1 tane de satmıyor.

Sonuç olarak kimse kimseye zorla mal satmıyor konusuna geliyoruz,alanlar alıyor bir şekilde.

Galerici araca 125.000$ fatura kesip vergisini ödedikten sonra devlet hiç bişi yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frood

quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Bu vergilendirmede hadi ötv kazığını anladık da, hala bunun üzerine nasıl kdv alınır ya. Yüzde 163 vergi mi olur

Once otv orani hesaplanip ham fiyata eklenip sonra kdv hesaplaniyor ve ekleniyor. Yani otv'nin bile kdv'sini oduyoruz. oda %163ustunde bir vergiye tekabul ediyor

Akıl almaz bi uygulama

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    2004 model 200 bin km üzeri ömrü çıkmış araba 0'a satmıyorlar yani
  • O zaman neden hala 2.3 motorlu araç bakıyorsunuz? 2 devlete 1 kendine alacagınızı bilmenize ragmen. 1.4 motorlu scirocconun bile tatmin etmeyecegi adam yoktur. Boşverin değeri o kadar etmeyen bir araç paranız sadece devlete gidiyor

• öff bi bitmediniz, türkiye amerika karşılaştırması yapmaya bıkmadınız. Böyle ne yapalım yani bi tarafımıza kazıkmı şey yapak takmayın kafanızı hayatınızı yaşayın koyuverin gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunçgürsoy

2004 model 200 bin km üzeri ömrü çıkmış araba 0'a satmıyorlar yani

Yok Sıfırmış.

Herhalde ikinci el hacı. Biliyorum. Artık orda böyle burada böyle Konularına böyle yazıcam. Sıktı artık.

• Bizim milletimizin bi ozeti bu konu bu durumda olmamiza sebep olan devlet adamlari yerine konuyu acan arkadasi elestirirsek bu milletin sirtindan daha cok vergi alinacagina isarettir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.