Şimdi Ara

Müslümanlığın sembolü var mı ? ( olay çözüldü ) .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hrıstiyanların sembolu var , yahudilerin de var , peki biz müslümanların sembolü nedir.

Hilal mi , yoksa çift kılıç mı tam anlayamadım .

sonra şu yazıyı gördüm

Yahu şu başlıktan da, içindeki yorumlardan da utanıyorum...

İslam dininde hristiyanların haçı, yahudilerin davut yıldızı gibi SEMBOL YOKTUR. Çünkü sembol denilen şeylerin hepsi Kur'an öğretisine göre PUT hükmündedir. Sizin ne farkınız kalıyor yahudilerden, hristiyanlardan hiç düşünmez misiniz?

İslam dininde putlara yer yoktur. "kutsal" yaftalı hiç birşey yoktur. Ama bu araplar peygamberin dışkısına dahi kutsallık ithaf etmiş, ona bile özel ad verip içinde hikmet aramaya kalkmışlar...

Madem dininize düşkünsünüz, açar Kur'an okursunuz. İslam dini "gösteriş" ve "sembol" dini değildir. Böyle "göstemelik" şeyleri takarak "ben daha müslümanım", yada "dinime saygılıyım" demek bizatihi RİYAya bulaşmaktır.

Allah ve din düşmanı Muaviye'nin bazıları tarafından islam sembolü gibi görünen "sarığı" da "sakalı" da Hz. Peygamberden bile daha büyük ve ihtişamlıdır. Dinimizde sembollere verilen önem arttıkça, yozlaşmada artmakta... Bkz iktidarın 1 metre Türban kumaşının altında gizledikleri pislikler...

Ayrıca dinimizde takva insanlar arasında değil yalnızca Allah ile kul arasında bir değer ölçüsüdür. Siz taktıklarınızla bunu insanlar arası ölçü haline getirirsiniz. Bunun bir anlamı "ben senden daha fazla dinime düşkünüm, senden daha dindarım" a gelmektedir.. O yüzden sembol arayacağınıza Kur'an'ı anlayarak okumanızı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riwalp -- 13 Eylül 2013; 21:58:27 >

• hilal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilal minare tepe sinde var hatta

• İslam dininde sembol yoktur.
    İslam dini içerisinde şekile karşı putçuluk yapılabileceği için yer verilmemiştir.
    Resim dahi uygun görülmemiştir.
    Bu yüzden İslam dinini hiç bir şeklin temsil etmesi mümkün değildir diyede özetleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 13 Eylül 2013; 21:53:08 >
  • Dinen hilal degil

Hilal türklerin islama girisi sonrasi minare ve kubbelere eklendi

Türk icadidir yani hilal

• olması gerekir. adam tv de bile haç yapıyorlar , bizde hilal mi yapcak göğsümüz de olur mu ?
  •  Müslümanlığın sembolü var mı ? ( olay çözüldü ) .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • demek istediğim hrıstiyanları gördüğümde boyunlarında artı görüyorum . bizde müslüman olduğumuz bunu belli eden bir simgemiz olması gerekir diye düşünmüştüm.
  • Var kanka böyle yere beşgen değil de 2 tane, yuvarlak olacak şekilde uç uca ekleyerek hilal çiziyorsun. Şeytanlar iblisler cinler periler hepsi içine girince çıkamıyo.

Bunu supernatural yapımcılarına mesaj attım final sezonunda kullanacaklarını söyleyip çok teşekkür ettiler bana.

Promosyon olarak 2 tane tuzağa düşürülmüş iblis hediye ettiler de istemedim ben bizim komşular şikayet eder diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Piriz

gerzeklik olabilir qenq xDDDD

Biri forumu terk et resmini koyabilir mi?

• genelde bu kullanılır,
     Müslümanlığın sembolü var mı ? ( olay çözüldü ) .
  • Biz müslümanız
  • Müslümanlıkta sembol yoktur bizim kendimizi müslüman olarak bellı etmemıze de gerek yoktur zaten bizde tam aksine ibadet Allah ile kul arasında yapılır ve şekilde sonradan tapılınabilecegi için olmamış olabilir.
  • Bende arapçada Allah yazmak için kullanılan harfler ile Hilal yazmak için kullanılan harfler aynı olduğu için hilal İslamiyetin sembolü olarak kabul edilmiştir diye bi yazı okumuştum hocam

• Riwalp kullanıcısına yanıt
    Müslüman gibi davrandigimiz surece insanlar musluman olduğumuzu anlar zaten. Herhangi bir kolye vb. ihtiyacimiz yok.

• Müslümanlık başlı başına bir sembol değil mi
  • Sembol olursa insan duvarına asarsa sonra o resme Allah bana yardım et falan derse putçuluk ve şirk olur. Allah'ı resimde aramaya gerek yok Allah her yerde zaten. Ama masum dini ifade eden resimler var hilal, Arap kelime sanatıyla yapılmış Allah yazısı gibi. İmzana avatarına koyarsın dhlisende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.