Şimdi Ara

Musk ve Trump birbirine girdi: Tesla'nın hisseleri çakıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Musk ve Trump birbirine girdi: Tesla'nın hisseleri çakıldı
    Donald Trump'ın danışmanlık görevinden kısa süre önce ayrılan Elon Musk, Kongre'nin gündemindeki vergi indirimi tasarısını sert sözlerle eleştirdikten sonra ikili adeta birbirine girdi. Bu gelişmelerin ardından Tesla'nın hisseleri %14 düşerek 285 dolara geriledi.

İşte Musk ve Trump kavgası

Elon Musk, X sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı paylaşımda, Trump'ın "Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırdığı vergi indirimi tasarısına sert eleştiriler yöneltmişti. "Üzgünüm ama buna daha fazla dayanamayacağım." ifadesini kullanan Musk, Trump'ın vergi indirimi tasarısını "iğrenç bir rezalet" olarak nitelendirmişti.

Musk'ın vergi tasarısına yönelik tepkisinden hoşlanmadığını dile getiren Trump, "Elon ile çok iyi bir ilişkimiz vardı ancak artık bu ilişkinin iyi gidip gitmediğini bilmiyorum. Elon'dan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradım, halbuki ona çok yardım ettim. Kendisi benim hakkımda henüz kötü şeyler söylemedi ama eminim ki yakında bu da olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Bkz.Tesla, mayıs ayında da çakıldı: Türkiye, Avustralya ve Norveç’ten iyi haberler

Elon Musk'ın, elektrikli araçlar için uygulanan teşvik indirimlerinin kaldırılmasından dolayı üzgün olduğunu ve bu tepkisinin nedeninin bu olduğunu savunan Trump, bu indirimlerin sonlandırılacağını Musk'ın başından beri bildiğini ve bu konuda kendi pozisyonunun hiç değişmediğini belirtmişti.

Musk ise tasarının kendisine bir kez bile gösterilmediğini ve gece yarısı hızlı bir şekilde kabul edildiğini söylerek, "Kongredeki neredeyse hiç kimse onu okuyamadı bile." ifadelerini kullandı. Musk, ayrıca kendisinin desteği sayesinde Trump'ın seçimleri kazandığını iddia etti.

Bu açıklamaların ardından Truth Social hesabından açıklamada bulunan Trump, Musk'ın şirketlerinin sözleşmelerini ve devlet desteklerini sona erdirmekle tehdit etti.

Son olarak Musk, ağır bir ithamda bulunarak ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasındaki dosyada Trump'ın da isminin bulunduğunu açıkladı. Musk, Trump'ın isminin geçtiğini ve bu yüzden dava dosyaların açıklanmadığını belirterek, "Şimdi asıl bombayı patlatma zamanı. Trump, Epstein dosyalarında yer alıyor. Bu dosyaların hâlâ açıklanmamasının nedeni bu" sözlerini sarfetti.

Kaynak:https://insideevs.com/news/761869/trump-musk-feud-tsla-stock/
    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tesla-hisseleri-trump-ile-musk-arasindaki-gerilimin-tirmanmasiyla-dustu/3590130

• Ya bu ülkede yoğun bakımda, engelli çocuğa devlet hastanesinde tecavüz edildi hocam. Daha fazla para kazanmak için yeni doğan bebekleri öldüren doktorlar var bu ülkede. Say say bitmiyor maalesef.

Yine bilinen Ensar vakfı olayında 10 çocuğa taciz ve tecavüz olayı oldu. Ve bakan ne dedi biliyor musunuz?

"Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz"

Çünkü bakana göre çocuklarımızın defalarca benzer şeyleri yaşaması lazım ki karalamaların haklı nedeni olsun. Ve Turkcell bu olaya rağmen Ensar Vakfının sponsoru olmayı sürdürdü. Tanıyın hocam, insanımızı, kurumlarımızı tanıyın...

İnsanda herşeyden önce haysiyet olacak, mide olacak, şeref olacak... Irkı, ülkesi farketmiyor. Bu olaylara göz yumanlar da en az onlar kadar suçludur benim nezdimde.

Çok yazdım çok sildim, bir sürü edit yaptım, kusura bakmayın. Benim midem kaldırmıyor, konuştukça deliriyorum. Çocuklar kırmızı çizginin en kırmızı benim için. Daha neler söylerdim de... Bende kalsın, çirkinleşmeyeyim.

aynı fetöcülerin bir ara iktidarla sarmaş dolaşken kendilerini devlet sanıp, dershane meselesi ile aralarının bozulması sonrası tüm desteklerin kesilip önce paralel devlet, daha sonra da terör örgütü kapsamına alınması gibi diyelim.

elon musk da megalomanlığı sonucu kendini dahi sandığı için bütün devlet işlerine burnunu soktu, kendine görev açtırttı diyelim. son "one big beautiful bill" denilen olay da teslanın, yani elon muskun işine hiç gelmiyordu. trump musk'a biz teşvik vermesek zaten bu kadar büyüyemezdin diyor, musk ise trump'un epstein dosyalarında olduğunu söyleyerek bel altı vuruyor. hatta görevden azledilip yerine başkan yardımcısı j.d. vance geçsin diyor.

vance ise buranın soylusu gibi diyebiliriz. bir kaç sene öncesine kadar demokrat olup trumpa söverken, ne olduysa cumhuriyetçi olup trumpa ağam paşam çekip başkan yardımcılığını kaptı. patriot yani milliyetçi rolünü kesiyor bu aralar. tavırlarının iticiliğini zelensky muhabbetinde tüm dünya görmüştü zaten. kendisi musktan yana tavır alıp büyük oynar mı bilemeyiz. işin ucunda abd başkanlığı ya da tüm siyasi kariyerinin yerle bir olması var. dönek ve sert söylemleri olduğu için başkan olamazsa hiç bir şey olamaz kısaca.

trump musk ortaklığının birbirlerini çok sevdiklerinden değil, mantık birlikteliği olduğunu herkes tahmin ediyordu, ancak bir sene dolmadan patlayıp birbirlerine bel altı vurmalarını beklemiyordu. trump muskun şirketlerine kıyak geçiyordu, teslaya destek, astronotları spacex'in göndermesi kargoları alması vs. musk da parayı trump propagandasına veriyordu. kıyak bitince ortaklık bitmiş gibi duruyor.

O değil de demedi demeyin, Musk sarı reisi yer, adam boş adam değil, adam da altta kalmayıp uzaya astronotları taşımamakla tehdit etti, ki bence Musk haklı bu tartışmada ama adamın bir yandan da şansı var, başımızdaki ekip orada olsaydı Musk Kaliforniya'daki ünlü Golden Gate Köprüsü'ne Tesla'ları otonom göndererek köprüyü işgal edip meşru hükumeti darbe yaparak indirmeye kalktı diye şu ana kadar çoktan ETÖ(Elon terör örgütü) kapsamına alınır, tüm şirketlerine de devlet tarafından el konularak çoktan yurtdışına belki de Mars'a kaçmaya zorlanırdı :) Neyse ki bi bakmak lazım öncelikle Trump'ın enişte hayatta mı değil mi, en önemli klik bu :)
  • Show Musk go on

Peki Trump Epstein dosyalarında yer alıyorsa ve bunu biliyorsan; neden destekçisi oldun diye sormazlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Haziran 2025; 15:07:56 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Sonradan ogrendigini soyleyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabı basit dünyanın her yerinde olduğu gibi çıkar ilişkisi dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 6 Haziran 2025; 15:53:18 >
  • kavga edecekleri belliydi bu kadar sert ve bel altı beklemiyordum dahada büyücek gibi.

• Musk ne yaptığını bilen bir adam, pata küte gibi duruyor olabilir yaptıkları ama bir planı var. Ama trump tam bambambam bir tip... Musk trumpla oynuyor gibi.

• Başkan seni bitirebilir Amman dikkat et

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

örnek cem uzan

• Biden o kadar kötü bir başkandı ki Trump’ı seçtirdi Elon ama şimdide kendi istediği gibi olmasını istiyor.

• Bu arada ne kadar demokratik bir ülke başkan ile aynı fikirde değilsen o kişiye devlet desteği kesiliyor kral tarafından pardon başkan tarafından.

• Yahudi sapık Epstein ABD’nin gerçek yüzünün yansımasıdır.Dünyayı demokrasi martavalı ile kandıran bu sapıklar topluluğu.

Bizim içimizdeki batılı severler bunu görmekten çok ama çok uzaklar.

• gun kullanıcısına yanıt

aynı fetöcülerin bir ara iktidarla sarmaş dolaşken kendilerini devlet sanıp, dershane meselesi ile aralarının bozulması sonrası tüm desteklerin kesilip önce paralel devlet, daha sonra da terör örgütü kapsamına alınması gibi diyelim.

elon musk da megalomanlığı sonucu kendini dahi sandığı için bütün devlet işlerine burnunu soktu, kendine görev açtırttı diyelim. son "one big beautiful bill" denilen olay da teslanın, yani elon muskun işine hiç gelmiyordu. trump musk'a biz teşvik vermesek zaten bu kadar büyüyemezdin diyor, musk ise trump'un epstein dosyalarında olduğunu söyleyerek bel altı vuruyor. hatta görevden azledilip yerine başkan yardımcısı j.d. vance geçsin diyor.

vance ise buranın soylusu gibi diyebiliriz. bir kaç sene öncesine kadar demokrat olup trumpa söverken, ne olduysa cumhuriyetçi olup trumpa ağam paşam çekip başkan yardımcılığını kaptı. patriot yani milliyetçi rolünü kesiyor bu aralar. tavırlarının iticiliğini zelensky muhabbetinde tüm dünya görmüştü zaten. kendisi musktan yana tavır alıp büyük oynar mı bilemeyiz. işin ucunda abd başkanlığı ya da tüm siyasi kariyerinin yerle bir olması var. dönek ve sert söylemleri olduğu için başkan olamazsa hiç bir şey olamaz kısaca.

trump musk ortaklığının birbirlerini çok sevdiklerinden değil, mantık birlikteliği olduğunu herkes tahmin ediyordu, ancak bir sene dolmadan patlayıp birbirlerine bel altı vurmalarını beklemiyordu. trump muskun şirketlerine kıyak geçiyordu, teslaya destek, astronotları spacex'in göndermesi kargoları alması vs. musk da parayı trump propagandasına veriyordu. kıyak bitince ortaklık bitmiş gibi duruyor.

• Cok cok tuhaf bir dönemden geciyoruz yani her yerden bir dengesizlik var ne yönetimler ne halk ne üretilen ne üreten hersey sapitti sistemde

• O değil de demedi demeyin, Musk sarı reisi yer, adam boş adam değil, adam da altta kalmayıp uzaya astronotları taşımamakla tehdit etti, ki bence Musk haklı bu tartışmada ama adamın bir yandan da şansı var, başımızdaki ekip orada olsaydı Musk Kaliforniya'daki ünlü Golden Gate Köprüsü'ne Tesla'ları otonom göndererek köprüyü işgal edip meşru hükumeti darbe yaparak indirmeye kalktı diye şu ana kadar çoktan ETÖ(Elon terör örgütü) kapsamına alınır, tüm şirketlerine de devlet tarafından el konularak çoktan yurtdışına belki de Mars'a kaçmaya zorlanırdı :) Neyse ki bi bakmak lazım öncelikle Trump'ın enişte hayatta mı değil mi, en önemli klik bu :)

• serdarcenk kullanıcısına yanıt

Şirket ve mülklerine o kadar kolay el koyamazlar. Orası ABD. Özel mülkiyet neredeyse kutsal ve kanunlarla sıkı biçimde korunuyor. Ama başka boyutlardan uğraşabilir, ki Musk'ın tepkisi de Trump'ın kendi şahsi çıkarlarıyla çatışan politikalarına karşı görünüyor (EV teşvik indirimlerinin kaldırılması gibi).

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Ya bu ülkede yoğun bakımda, engelli çocuğa devlet hastanesinde tecavüz edildi hocam. Daha fazla para kazanmak için yeni doğan bebekleri öldüren doktorlar var bu ülkede. Say say bitmiyor maalesef.

Yine bilinen Ensar vakfı olayında 10 çocuğa taciz ve tecavüz olayı oldu. Ve bakan ne dedi biliyor musunuz?

"Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz"

Çünkü bakana göre çocuklarımızın defalarca benzer şeyleri yaşaması lazım ki karalamaların haklı nedeni olsun. Ve Turkcell bu olaya rağmen Ensar Vakfının sponsoru olmayı sürdürdü. Tanıyın hocam, insanımızı, kurumlarımızı tanıyın...

İnsanda herşeyden önce haysiyet olacak, mide olacak, şeref olacak... Irkı, ülkesi farketmiyor. Bu olaylara göz yumanlar da en az onlar kadar suçludur benim nezdimde.

Çok yazdım çok sildim, bir sürü edit yaptım, kusura bakmayın. Benim midem kaldırmıyor, konuştukça deliriyorum. Çocuklar kırmızı çizginin en kırmızı benim için. Daha neler söylerdim de... Bende kalsın, çirkinleşmeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 7 Haziran 2025; 01:49:49 >

• Çok klişe bir laf var ama "gerçekten ilginç bir dönemden geçiyoruz." Lan oğlum daha yıl olmadı başkan olduğun şimdiden birbirinize girdiniz. Olaya gel. Musk'ın yaptığı ise tam bir çocukluk. Lan oğlum sen çocuk musun, öyle Tiwtter'dan hemen Epstein diye bel altı vurmaya çalışıyorsun. Yazılan şey de yenilir yutulur bir şey değil yani, basit bir hakaret olsa güler geçersin ama ciddi bir suçlama tam bir itibar suikasti ve bunu hemen bu elektrikli araçlardaki teşviklerin bitirilmesinin ardından gelmesi daha da çocukça dsha da komik. Bizim Musk tam bir çocuk adam çıktı.

Bir de eleştirdin eyvallah he diyip geçseydin ne olacak. Tesla satışlarındaki kar azalsa da Spacex'ten ve diğer şirketlerinden yürümeye devam ederdin. Şimdi buradaki işlerini de riske attın. Adam artık biz Spacex ile çalışmayacağız feshettik dese mal gibi kalacan. Ya bu Elon'da hiç kafa çalışmıyor. Zaten siyasetin içine girerek bu kadar taraflı olup bir de tarafını bağıra bağıra göstermesi Tesla satışlarında ağır boykotlara sebep oldu hem de kendi müşteri kitlesini kızdırdı.

Neyse bakalım o Epstein mesajından sonra ne olacak. Musk Trump'ı da kafes dövüşüne davet eder mi sizce? Daha önce 2 farklı ünlüyü davet etmişti diye hatırlıyorum tabii farklı farklı olaylarda.

• Bence hepsi danışıklı dövüş. Elon baktı dünya kendinin karşısında, satışlar kötü gidiyor, Trumpla konuşup benim işe güce bakmam lazım abi dedi. Trump da inandırıcı olsun kardeş sövecen bana o zaman dedi. Hem şirketinin hissesi düşecektir haberin olsun, düşünce topla biraz hisselerini çok dağıldın demiştir…

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Erken bitti bunun nedenide Elon siyasetçi değil her şeyi söylüyor hiçte umrunda değil.

• Karı-Koca arasında olur böyle kavgalar.Musk ve Trump birbirine girdi: Tesla'nın hisseleri çakıldı 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.