Şimdi Ara

murat 124 alacağım fakat cevaplanması gereken sorular var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
27.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metinerdal321

hocam aslında benim amacım birazda kullanmaya yönelik. ama haftada en fazla 40 km yaparım. oda bir araba için hiçbişey. dediğin gibi tek sıkıntı kaporta masrafı.. bu işten anlamadığım için gereksiz masraflar çıkarabilir usta. benim istediğim çürükler kapansın üstüne kabarmayacak bi boya atılsın yeter. zaten fazla döküntü birşey almam. sonuçta yolda giderken ikiye bölünmez heralde babam 15 sene taksicilik yaptığı için tanıdığı ustalar vardır illaki. en kötü indirim yapmazlar diye düşünüyorum. bindirmesinlerde gerisi mühim değil. zaten kalan parçalar sudan ucuz. stoplar 40 lira, taban döşeme 45 lira vs. son olarak bende senin gibi orjinal istiyorum. ama renk konusunda kararsızım. turkuaz çok hoşuma gidiyor

Hocam yazsam mı yazmasam mı kararsız kaldım (insanların çok istediği şeyler hakkında olumsuz konuşmaktan hoşlanmıyorum) ama yazmasam da bana dert olur 5000-6000 lira gibi bütçelere günlük kullanıma daha uygun modeli daha yeni daha güvenli daha konforlu bir çok araç bulabilirsin. Sonuçta bu araçlar 40 yaşında ve kullanıcı kitlesi bunları tabiri caizse şimdiye kadar hep eşek niyetine kullanmış dolaysıyla araçlar yorgun, ölmüş durumda, kaldı ki uretilirken de kalite anlamında çok özenilmediğinden bence haftalık 40 km içinde olsa güvenli araçlar değiller. Ha güvenli hale getirilebilirler ama astarı yüzünü geçer. Buraya kadar yazdıklarım mantığımın sesiydi, kendi hayatımda sürekli mantığımı dinlemediğim için sanada ben söyleyeyim sen kendi kararını kendin ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

hocam aslında benim amacım birazda kullanmaya yönelik. ama haftada en fazla 40 km yaparım. oda bir araba için hiçbişey. dediğin gibi tek sıkıntı kaporta masrafı.. bu işten anlamadığım için gereksiz masraflar çıkarabilir usta. benim istediğim çürükler kapansın üstüne kabarmayacak bi boya atılsın yeter. zaten fazla döküntü birşey almam. sonuçta yolda giderken ikiye bölünmez heralde babam 15 sene taksicilik yaptığı için tanıdığı ustalar vardır illaki. en kötü indirim yapmazlar diye düşünüyorum. bindirmesinlerde gerisi mühim değil. zaten kalan parçalar sudan ucuz. stoplar 40 lira, taban döşeme 45 lira vs. son olarak bende senin gibi orjinal istiyorum. ama renk konusunda kararsızım. turkuaz çok hoşuma gidiyor

Hocam yazsam mı yazmasam mı kararsız kaldım (insanların çok istediği şeyler hakkında olumsuz konuşmaktan hoşlanmıyorum) ama yazmasam da bana dert olur 5000-6000 lira gibi bütçelere günlük kullanıma daha uygun modeli daha yeni daha güvenli daha konforlu bir çok araç bulabilirsin. Sonuçta bu araçlar 40 yaşında ve kullanıcı kitlesi bunları tabiri caizse şimdiye kadar hep eşek niyetine kullanmış dolaysıyla araçlar yorgun, ölmüş durumda, kaldı ki uretilirken de kalite anlamında çok özenilmediğinden bence haftalık 40 km içinde olsa güvenli araçlar değiller. Ha güvenli hale getirilebilirler ama astarı yüzünü geçer. Buraya kadar yazdıklarım mantığımın sesiydi, kendi hayatımda sürekli mantığımı dinlemediğim için sanada ben söyleyeyim sen kendi kararını kendin ver.

Kardeşim tavsiyen için gerçekten teşekkür ederim.. Biz öyle bir milletizki kendimiz ve ailemiz dışındaki hiç tanımadığız insanları bile düşünebiliyoruz. Bu konuda gerçekten minnettarım. Benim hevesim var sanane diyemem asla demem zaten. Ama şöyle bir hususta var. Benim yaşım daha çok genç. Bu yaşta reno9 a binmek istemiyorum. Üniversite bitince inşallah dediğin gibi daha güvenli arabalara bakarım. Bukadar rahat konuşmamdaki referans ise bikaç sene önce aldığımız serçe idi. Gerçi o 94 modeldi ama masrafsız epeyce götürdü bizi. Eğer masraflar 6-7 bin lirayı geçer ise vazgeçmek durumunda kalıcam. Yorumunuz için tekrar teşekkürler

• Hocam takdir,karar,zevk,para hepsi senin ben ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı neyse o olsun diyerek bitiriyorum. (son olarak muratların sizin serçeden 20 yaş daha büyük olduğunu lütfen göz önünde bulundur)

• quote:

Hocam takdir,karar,zevk,para hepsi senin ben ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı neyse o olsun diyerek bitiriyorum. (son olarak muratların sizin serçeden 20 yaş daha büyük olduğunu lütfen göz önünde bulundur)

Verdiğin uyarılar ışığında serçede karar kıldım. Fazla masraf çıkarmaz ise murat 124 ün ön farlarını serçeye taktırıcam. Kaportayla hiç uğraşmadan boya atarım. Zaten 94 model bi araba. Paslanma olmaz umarım. Motor rektefiyesini de maddi duruma göre yaptımmı 2 sene beni taşısın yeter. Hayırlı cumar kardeşim iyi forumlar

Orijinalden alıntı: flyer_mig

@nk061

Hocam mention için teşekkürler ama artık Otomobil Genel'de kimseye yardımcı olmuyorum ve yorum yazmıyorum.

Saygılar

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

@nk061

Hocam mention için teşekkürler ama artık Otomobil Genel'de kimseye yardımcı olmuyorum ve yorum yazmıyorum.

Saygılar

birisi densizlikmi yaptı hocam

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

@nk061

Saygılar

birisi densizlikmi yaptı hocam

Ergen doldu desem yeterli her halde.

• Sanırım bu konuda başımdan geçenleri yazmalıyım ben uzun yıllar motosiklet kullandıkdan sonra ilerleyen yaşla beraber ufakdan motosiklet kullanımına bağlı sağlık sorunları baş gösterdi romatizma vs.

Bu yüzden motosikletimi direksiyonumda zayıf olduğu için 84 model (geçiş kasası) serçeyle takasladım :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-etemoglu-otomotivden-1984-model-lpgli-yeni-muayineli-serce-154789507/detay

2009 dan 20011 ortalarına kadar 2.5 sene bu otomobile bindim ve acemiliğimi attım bu sürede bana hiç abartısız 7500 tl masraf açtı bunda 1000 tl lik kendim hatalı oldugum kaza masrafıda dahil

oncelikle araca boya attırdım satış boyasından hallice olan boyaya 500 tl verdim adam gibi boya attırmak istersen 1000-1500 tl vermelisin

aracın hiç sorunu eksik olmadı dağ başında olmayacak yerde debriyaj telimi kopmadı 2-3 defa demiryolu geçidinde araç mı kalmadı

toplamda belki 30-40 defa yoılda kalmışımdır tek tek arızaları saymakla bitmez

1 defada motor yatak sardırdım yağsız bindiğimden motor rektefiye yaptırdım onada 750 tl verdim sonuç olarak parçası ve işçiliği çok ucuz ama kullanılan parçalar kalitesiz olduıgu için sırt pırt arıza veriyor soz gelimi değiştirdiğim debriyaj teli 3 defa daha koptu ve yedekte daima tel bulundurmaya başladım

ben olsam kullandığımdan biliyorum reno9 alırdım 1 yıl ona sorunsuz bindim sonucda otomobilin hırpalanmasıda onemli ama reno9 daha kaliteli

• metinerdal321 M kullanıcısına yanıt
    merhaba size daha modelli bir araç alın ya da ''hacı murat'' arabamı gibi sorunuzun cevabı olmayan şeyler söylemeyeceğim, anladığım kadarıyla zevk amaçlı olacak sizinkisi ve sizi bu konuda sonuna kadar destekliyorum böyle fikirleri olan insanlar kalmadı artık.124 yılına göre gayet keyifli araçtır o ufacık kasası çift salıncaklı ön süspansiyonun üzerinde öyle tatlı salınırki başka araçtan alamadım o hissi sol da olan kontağı 4 tekerlek disk freni şaşırtıcı seri kalkışı daha bir çok şey 124 ü sevdidir...

8 yıldır murat 124 kullanıcısıyım, ilki 1975 kırmızı murat 124 tü 3 250 tl ye gelmişti o yıllarda.gerçekten çok diri arabaydı sahibi keyif amaçlı arada bir kullanıyord kapalı garajda bekletmiş neyse geçen yaz ayrılmak zorunda kaldık, dayanamadım 1 hafta içinde ikinci 124 ümü aldım oda 1976 kırmızı renkti.3000 tl ye aldım çok acele ettim alırken kasasına boyası gayet güzel diye fazla dikkat etmedim, motoru 5000 km demeden deli gibi üflemeye duman atmaya başladı(yağ kesici koymuşlar satarken sağolsunlar)aldıktan 1 ay sonra 4. vitesi geçmemeye başladı, direksiyon mili yalama yaptı, ön takım dağıldı daha sayamadığım bir çok şey...yani araç bakımlı kullanılmamış ve yılların yorgunluğunu benimle paylaşıverdi birden.zaten genel olarak baktığımızda çok oynanmış toplanmış bir araçtı mesela camlar değiştirilmiş siyah takılmış haliyle kelebek camıda iptal edilmiş koltuklar doğan koltuğu konsolun üstünde ayı postu gibi birşey vardı doğan slx aynaları dışında cms jantlar saçma eklemeler yani aracın çok kocası olmuş hemde zevksiz ben alırken hepsini orjinale çeviririm kasam güzel zaten dedim fakat motor şanzıman ön takım derken 2500 lirayı bulacak mekanik masrafı soğuttu beni araçtan birkaç hafta olmadı 2500 liraya verdim gitti.birde 76 larda seat yazıyor motorda ve bazı ihtiyar ustalardan duyduğum bu yılın araçları daha dayanıksız olur gibi şeyler oldu. genelde 73- 743-75 leri önerirler.

fakat ilk 124 üm inanmazsınız lise yıllarımda çokda bilinçli değilim haliyle 30 000 km aynı yağla dere tepe uzun yol her türlü eziyete maruz bıraktım 3 sene hiç arıza yapmadığını bilirim samimiyim sanayiye gitmedi araç ufak tefek sorunları olurdu kendim hallederdim gerçekten cefakar araçtı.hatta üniversite için şehir dışına gittiğimde bırakmıştım memlekette aracı apartmanın bahçesine aylar sonra geri döndüm bahçeye toprak atıp yükseltmişler benim 124 aşağıda kalmış birde yağmur yağmış hiç basmayan su bahçeyi esir almış, araç koltuk minderlerine kadar suyun içinde nasıl sövdüm anlatamam,suyu çektirdim fakat o sene imkansızlıklardan dolayı o bahçede kaldı araç orada 1 buçuk yıldan sonra çekiciyle çıkardığım. kaportam mahvolmuş marşpiyellerde oluşan deliklerden elim giriyor direkler motor yuvası bitmiş sürekli topraktan nem alınca yaşlı kaporta bırakmış kendine.fakat gittim bir akü aldım birazda benzin damlattım bir kaç denemeden sonra canavar gibi çalıştı araç yağ dahi eklemedim içinde 5-6 yıllık yağ vardı artık restore dahi olamayacağı için ümidimi kestim kırsal bir bölgede 2 yıl daha kullandım o haliyle inanın ne yağ ekledim ne su sadece gazını doldurdum hiç arıza yapmadı yürürü motoru gerçekten sağlamdı...

yani size tavsiyem

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-atesli-modifiyeli-haci-bu-zevktir-145651472/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-76-model-124-bakmadan-gecme-153012529/detay

bu tarz araçlar gibi her yeri oynanmış her sahibi bir ekleme yapmış camı koltuğu aynası ıvır zıvırı orjinallikten uzak yani yıllarca yorulmuş araçlardan kaçının

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-ilk-sahibinden-muayyer-murat-154599028/detay

bu araç gibi orjinalliğini korumuş araçlar daha makbul.kasada dikkat etmeniz gereken hususlar :
    marşpiyeller direkler kapi içleri tabanları arkada dingili tutan kolların kaportaya birleşim yerleri kaputun altında fren merkezinin olduğu kısım ve silecek motorunun olduğu kısım arka çamurluk ve ön çamurluğun kapıya yakın bölgeleri ve bagaj havuzu. bir 124 ün kemikleri erimişse buralardan belli eder dıştan çürük göstermese dahi buralarda mutlaka vardır.

motoru şanzıman difransiyeli orjinal olsun sonradan 5 ileri filan sıkıntı yaşayabilirsiniz.motorda aşırı üfleme duman atma yoksa vuruntusuda yoksa alın geçin kolay kolay ölmez o motor.

ilk sorunuza gelirsek cin fikirli insanımız klasik modası var benim arabam çok para yapıyor artık değerlendi bunlar diye düşündüğü için sahibinden.com da fiyatlar uçuk her aracı klasik zannediyorlar ne kasa kalmış kimisinde ne orjinallik 4 000 den başlıyorlar.3 000 civarı toplanmamış normal durumda olan bir 124 alınabilir fakat bu cin fikirli insanlara denk gelmemeniz lazım.restore edilmiş derseniz 10 000 e kadar yolu var. fakat bazen 50000 civarı kaportası boyası döşemesi yapılmış 124 ler düşünoyor bazen takip etmek lazım yani döşeme yaptırmak dahi en az 1 000 lira dersek mantıklı.

ikinci sorunuzsa serçe lerde 131 lerin ilk motoru olan 1300 cc motor var fakat hiç kullanmadım, murat lardaysa 1240 kusur cc motor var çift boğaz weber karbüratör gayet seri kasası hafif olduğu için fark olayını bilemem zaten kaç rektefiye yedi kimbilir ihtiyarlar
    ikinci sorunuzsa

10 000 lira bütçeniz ve gerçekten usta bildik esnaf ve sanayide ayağınız yoksa kesinlikle restorasyon işine girmenizi önermem.keyif yerine nefrete dönüşür araç sizde

motor rektefiyesi parçalar ucuz aslında işçilik para tutuyor 1 000 lira civarı motorun durumuna göre çıkar

124 yüzü farı serçeye bir şekilde takılır fakat aracınızın klasik değeri olmayacak önermem

yani özetle bence hazır alın tabi sizin için ufak tefek işleride olsun yapılacak zaten işin keyfi orada bence. merak ettiğiniz her konuda yardımcı olmak isterim size saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üsttenegzantrik -- 22 Şubat 2014; 17:44:04 >

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-turan-plaza-klasik-sevenlere-tamamen-orjinal-92-000-km-de-154830261/detay

Şu paraları bu araca verenler var mı acaba,merak ediyorum hangi kafa yapısıyla bu araçlar bu fiyatlara satılabiliyor..

iPhone 3GS 8GB Black- iPhone 4 16GB Black-iPhone 4S 16GB Black-iPhone 5 32GB White-
    Lenovo IdeaPad Y500 [GT750M] SLI
    -iPad Mini 32GB White-
  • quote:

Orijinalden alıntı: üsttenegzantrik

merhaba size daha modelli bir araç alın ya da ''hacı murat'' arabamı gibi sorunuzun cevabı olmayan şeyler söylemeyeceğim, anladığım kadarıyla zevk amaçlı olacak sizinkisi ve sizi bu konuda sonuna kadar destekliyorum böyle fikirleri olan insanlar kalmadı artık.124 yılına göre gayet keyifli araçtır o ufacık kasası çift salıncaklı ön süspansiyonun üzerinde öyle tatlı salınırki başka araçtan alamadım o hissi sol da olan kontağı 4 tekerlek disk freni şaşırtıcı seri kalkışı daha bir çok şey 124 ü sevdidir...

8 yıldır murat 124 kullanıcısıyım, ilki 1975 kırmızı murat 124 tü 3 250 tl ye gelmişti o yıllarda.gerçekten çok diri arabaydı sahibi keyif amaçlı arada bir kullanıyord kapalı garajda bekletmiş neyse geçen yaz ayrılmak zorunda kaldık, dayanamadım 1 hafta içinde ikinci 124 ümü aldım oda 1976 kırmızı renkti.3000 tl ye aldım çok acele ettim alırken kasasına boyası gayet güzel diye fazla dikkat etmedim, motoru 5000 km demeden deli gibi üflemeye duman atmaya başladı(yağ kesici koymuşlar satarken sağolsunlar)aldıktan 1 ay sonra 4. vitesi geçmemeye başladı, direksiyon mili yalama yaptı, ön takım dağıldı daha sayamadığım bir çok şey...yani araç bakımlı kullanılmamış ve yılların yorgunluğunu benimle paylaşıverdi birden.zaten genel olarak baktığımızda çok oynanmış toplanmış bir araçtı mesela camlar değiştirilmiş siyah takılmış haliyle kelebek camıda iptal edilmiş koltuklar doğan koltuğu konsolun üstünde ayı postu gibi birşey vardı doğan slx aynaları dışında cms jantlar saçma eklemeler yani aracın çok kocası olmuş hemde zevksiz ben alırken hepsini orjinale çeviririm kasam güzel zaten dedim fakat motor şanzıman ön takım derken 2500 lirayı bulacak mekanik masrafı soğuttu beni araçtan birkaç hafta olmadı 2500 liraya verdim gitti.birde 76 larda seat yazıyor motorda ve bazı ihtiyar ustalardan duyduğum bu yılın araçları daha dayanıksız olur gibi şeyler oldu. genelde 73- 743-75 leri önerirler.

fakat ilk 124 üm inanmazsınız lise yıllarımda çokda bilinçli değilim haliyle 30 000 km aynı yağla dere tepe uzun yol her türlü eziyete maruz bıraktım 3 sene hiç arıza yapmadığını bilirim samimiyim sanayiye gitmedi araç ufak tefek sorunları olurdu kendim hallederdim gerçekten cefakar araçtı.hatta üniversite için şehir dışına gittiğimde bırakmıştım memlekette aracı apartmanın bahçesine aylar sonra geri döndüm bahçeye toprak atıp yükseltmişler benim 124 aşağıda kalmış birde yağmur yağmış hiç basmayan su bahçeyi esir almış, araç koltuk minderlerine kadar suyun içinde nasıl sövdüm anlatamam,suyu çektirdim fakat o sene imkansızlıklardan dolayı o bahçede kaldı araç orada 1 buçuk yıldan sonra çekiciyle çıkardığım. kaportam mahvolmuş marşpiyellerde oluşan deliklerden elim giriyor direkler motor yuvası bitmiş sürekli topraktan nem alınca yaşlı kaporta bırakmış kendine.fakat gittim bir akü aldım birazda benzin damlattım bir kaç denemeden sonra canavar gibi çalıştı araç yağ dahi eklemedim içinde 5-6 yıllık yağ vardı artık restore dahi olamayacağı için ümidimi kestim kırsal bir bölgede 2 yıl daha kullandım o haliyle inanın ne yağ ekledim ne su sadece gazını doldurdum hiç arıza yapmadı yürürü motoru gerçekten sağlamdı...

yani size tavsiyem

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-atesli-modifiyeli-haci-bu-zevktir-145651472/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-76-model-124-bakmadan-gecme-153012529/detay

bu tarz araçlar gibi her yeri oynanmış her sahibi bir ekleme yapmış camı koltuğu aynası ıvır zıvırı orjinallikten uzak yani yıllarca yorulmuş araçlardan kaçının

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-ilk-sahibinden-muayyer-murat-154599028/detay

bu araç gibi orjinalliğini korumuş araçlar daha makbul.kasada dikkat etmeniz gereken hususlar :
    marşpiyeller direkler kapi içleri tabanları arkada dingili tutan kolların kaportaya birleşim yerleri kaputun altında fren merkezinin olduğu kısım ve silecek motorunun olduğu kısım arka çamurluk ve ön çamurluğun kapıya yakın bölgeleri ve bagaj havuzu. bir 124 ün kemikleri erimişse buralardan belli eder dıştan çürük göstermese dahi buralarda mutlaka vardır.

motoru şanzıman difransiyeli orjinal olsun sonradan 5 ileri filan sıkıntı yaşayabilirsiniz.motorda aşırı üfleme duman atma yoksa vuruntusuda yoksa alın geçin kolay kolay ölmez o motor.

ilk sorunuza gelirsek cin fikirli insanımız klasik modası var benim arabam çok para yapıyor artık değerlendi bunlar diye düşündüğü için sahibinden.com da fiyatlar uçuk her aracı klasik zannediyorlar ne kasa kalmış kimisinde ne orjinallik 4 000 den başlıyorlar.3 000 civarı toplanmamış normal durumda olan bir 124 alınabilir fakat bu cin fikirli insanlara denk gelmemeniz lazım.restore edilmiş derseniz 10 000 e kadar yolu var. fakat bazen 50000 civarı kaportası boyası döşemesi yapılmış 124 ler düşünoyor bazen takip etmek lazım yani döşeme yaptırmak dahi en az 1 000 lira dersek mantıklı.

ikinci sorunuzsa serçe lerde 131 lerin ilk motoru olan 1300 cc motor var fakat hiç kullanmadım, murat lardaysa 1240 kusur cc motor var çift boğaz weber karbüratör gayet seri kasası hafif olduğu için fark olayını bilemem zaten kaç rektefiye yedi kimbilir ihtiyarlar
    ikinci sorunuzsa

10 000 lira bütçeniz ve gerçekten usta bildik esnaf ve sanayide ayağınız yoksa kesinlikle restorasyon işine girmenizi önermem.keyif yerine nefrete dönüşür araç sizde

motor rektefiyesi parçalar ucuz aslında işçilik para tutuyor 1 000 lira civarı motorun durumuna göre çıkar

124 yüzü farı serçeye bir şekilde takılır fakat aracınızın klasik değeri olmayacak önermem

yani özetle bence hazır alın tabi sizin için ufak tefek işleride olsun yapılacak zaten işin keyfi orada bence. merak ettiğiniz her konuda yardımcı olmak isterim size saygılar

Hocam öncelikli olarak kararıma yani murat 124 alma hevesime saygı duyduğun için teşekkürler. İlk başlarda çok istekliydim fakat olayın içine girdikçe insanımızın nekadar açık göz olduğunu gördüm. Çoğunluğu müslüman bir ülke olmamıza rağmen kimsede kul hakkı korkusu kalmamış. Burada bana yardımcı olmaya çalışan abilerimin ortak ağızdan söylediği tek şey tanıdığın yok ise araba toplama oldu. Yani sorun arabada filan değil aslında. Eğer dürüst ve işini iyi yapan ustalarımız olsa 8 bin liraya en ölü araba baştan aşağı sıfırlanabilir. Motorda dahil. Tabi bunları söylüyorum ama malesef ellerine düştüğüm için bi çareyim. Restore aşamasında ne derlerse he dicem. Belki babam vasıtasıyla dürüst bir usta bulabilirim.

Diyelimki işini hakkıyla yapan bir usta buldum. Kafamda olan plan şöyle; 2 bin liraya bulabildiğimin en iyisi murat alırım. 1000 liraya çürükler ve muhtemelen olacak ezikleri hallederim. 1000-1300 liraya motoru ve yürüyen aksamı hallederim. 800 lirayada güzel şekilde arabayı boyayırım. 300 liraya jant kapağı, krom dış aksamı, arka ve ön farı alırım. 1500 lirayada arabanın içindeki herşeyi sıfırlarım. Maliyet kurtarmazsa koltukları güzel bir kumaştan yaparım. Deri diye tutturmam.

Şimdi sevgili kardeşim. Asıl nokta şu. Bilmiyorum eksik birşey yazdımmı veya ucuzmu yazdım ama ortalama olarak 8 bin lira yatırmış olucam bu arabaya. Sende bir murat kullanıcısı olarak bana şunu söyle. Bu paraya gidipte modeli yüksek ama döküntü bir arabamı alayım? Hem model nekadar yüksek olursa yedek parça fiyatı artar. Zamanla zarara döner. Ben kısıtlı aklımla böyle düşünüyorum. 8 binliraya cillop gibi bir klasiğe binmek varken, neden döküntü bir arabaya bineyim?

Senden istediğim benim yanlış düşündüğüm şeyleri ve içinde olduğum hevesten dolayı es geçtiğim püs noktaları söylemen. Eğer vakit ayırırsan çook memnun olurum. Hayırlı akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-turan-plaza-klasik-sevenlere-tamamen-orjinal-92-000-km-de-154830261/detay

Şu paraları bu araca verenler var mı acaba,merak ediyorum hangi kafa yapısıyla bu araçlar bu fiyatlara satılabiliyor..

Hocam ilandada hastasına yazıyor zaten. Haklılar. Normal bir adam okadar para vermez

• metinerdal321 M kullanıcısına yanıt
    ustam anlıyorum ben seni sende benim gibi öğrencisin sanırım ve araba sadece a noktasından b noktasına gitmek değilde aynı zamanda zevk tutku olarak bakıyorsun.yerinde olsam 8 000 lira bütçem varsa 124 e ilgimde varsa hiç durmam alırım, herkesin fikirlerine saygım var yanlış anlaşılmasın ama broadway almak bence emekli memur işi bu yaşta ne zevki alınırki ya da doğan şahin almak nerde kaldı işin keyfi ?tamam 124 lerde ahım şahım klasik değil fakat 8 0000 liraya bu ülkedeki alternatifler ford 17m mercedes 115 yada gayet sıradan vosvos.bence 124 le uğraşmak bu bütçe için en güzeli.eğer gerçekten bildiğiniz dürüst ustalarınız varsa bu işi baştan savma yapmayacak adamlarsa çok güzel hiç düşünmeyin zevkinizi yaşayın yapın.inanın kampüste lancer evodan daha çok dikkat çektim 124 le bazı insanların ne bu arabamı kaç yaşında külüstür tarzı laflarını boşverin bu işler emek ister her cebinde parası olan yapamaz.

şimdi usta işini hallettiniz diyelin aracın durumunu bilmiyoruz ama yakın zamanda toplanmamışsa illaki detaylı şekilde kaportaya girmek gerekir yani olacaksa tam olsun.orta durumda bir 124 2000 lira kaporta desek 1500 lira güzel bir fırın boya, motor illaki rektefiye istemeyebilir fakat radyatör karbüratör ıvır zıvır elektrik tesisatı ön düzen bunlarda en fazla 1000 lira iç dış aksesuar yeni nikelaj parçalar en fazla 750 lira döşemeye girmesende olur hadi 10000 lirada hesaplar tutmadı de 2-3 bine araba aldın 8 0000 liraya oda en kötü ihtimalle çıkarsın bu işin içinden tabi bu fiyatlar gerçekten samimiyetin dostluğun olan ustalarla çıkar işçiliğin bir kısmını kendin yapmakla.
    parça fiyatlarına gelirsek başımdan geçen bir olay direksiyon kutusunu değiştireyim dedim çok boşluk vardı gittim çıkmacılara denizlide nedense bir adamda bulabildim neyse 124 lerinde cins karpuz tip derler kutuya ne kadar dedim 150 lira dedi pazarlığa giriştim alacaksan 200 lira oldu dedi yani böyle fırsatçı çakallarlada uğraşabilirsin normalde tofaşın 80 liraya yeni kutusu varken 124 te bazı parçalar bulunmuyor ve serçeyle uymuyor.ama genel olarak yürür aksam ve motor parçaları ucuzdur parçacıları çıkmacıları bıkmadan tek tek gez araştır internette ısparta taraflarında çok mutlaka bulursun.

son olarak 8 bine 90 model civarı bir araç alsan oda yıpranmış olacak sorunsuz olur diye birşey yok en güzel ne alırsın o paraya mazda 323 f1.6 yada lancer bu parayada temizleri yok zaten.inan 124 adam gibi yapıldıktan sonra sana o arabaların verdiği herşeyi verecek kliması olmayıversin arkadaş fazladan klasik tadı olsun.uzun yolada çıkarsın yeterki bakılsın araca eskiden insanlar bu araçlarla yolculuk yapmıyormuydu canım türkiyede bir amerikanlar bir bunlar birde anadollar var o zaman uzay mekiğine binilmiyordu ya.ben eski 124 ümle 5 kişi 400 km kontak kapatmadan seyahat ettiğimi bilirim diğer tofaş motorlarındaki hararet huyu yoktur bu motorlarda.bende çok gazladım gibi oldu ama keyif alırım diyorsan yap inan imkanım olsa bir yine bir 124 alacağım 3 bin liram var fakat adam gibi restore bütçem yok biraz çalışıp para yapıyorum toparlanayım ya bir 124 alacağım ya da kafayı bozdum ilk nesil çift renk transitlerden alıp karavan yapacağım üniversite bitmeden biraz daha zevk amaçlı uğraşmak istiyorum sonra ne olur bellli olmaz

• üsttenegzantrik kullanıcısına yanıt
    kardeşim en başta dediğine yürekten katılıyorum. amacımız a dan b ye gitmek olsaydı öğrenci kartımız var yani. istanbulun diğer ucu 1 lira. bizim büyükler olaya fazla maddesel bakıyor. fani dünyada herşey 100 kilometrede yakılan yakıt veya klima değil. aynen dediğin gibi cebinde her parası olan yapamaz

babamın geçmişteki taksicilik kariyerine dayanaraktan dürüst usta bulacağıma inanıyorum. Allah nasip ederse bu yaz arabayı alıcam. bizimkiler yardım ederse restorasyonu kışa kadar bitiririm. ha öyle olmaz ise birsonraki yaza kadar kendimde para biriktirdimmi bütçe katlanır inşallah. şu resimdeki arabayı topladımmı deyme keyfime. bana ayırdığın vakit için teşekkür ederim kardeşim. hayırlı akşamlar. eğer sakıncası yoksa numaranı atarsın. senin gibi aynı kafadan bi 124 severi biraz meşgul edebilirim muhtemel sorularla :)
     murat 124 alacağım fakat cevaplanması gereken sorular var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinerdal321 -- 22 Şubat 2014; 23:36:16 >

• quote:

kardeşim en başta dediğine yürekten katılıyorum. amacımız a dan b ye gitmek olsaydı öğrenci kartımız var yani. istanbulun diğer ucu 1 lira. bizim büyükler olaya fazla maddesel bakıyor. fani dünyada herşey 100 kilometrede yakılan yakıt veya klima değil. aynen dediğin gibi cebinde her parası olan yapamaz

babamın geçmişteki taksicilik kariyerine dayanaraktan dürüst usta bulacağıma inanıyorum. Allah nasip ederse bu yaz arabayı alıcam. bizimkiler yardım ederse restorasyonu kışa kadar bitiririm. ha öyle olmaz ise birsonraki yaza kadar kendimde para biriktirdimmi bütçe katlanır inşallah. şu resimdeki arabayı topladımmı deyme keyfime. bana ayırdığın vakit için teşekkür ederim kardeşim. hayırlı akşamlar. eğer sakıncası yoksa numaranı atarsın. senin gibi aynı kafadan bi 124 severi biraz meşgul edebilirim muhtemel sorularla :)
     murat 124 alacağım fakat cevaplanması gereken sorular var

ne demek her türlü yardımcı olmak isterim bu fotodaki lada vaz aslında herşeyi aynıdır 124 le motoruda aynı diye biliyorum fakat emin değilim.bunlardanda uygun fiyata denk getirebilirsin

• üsttenegzantrik kullanıcısına yanıt
    sanırım lada vaz 2102. görsel olarak çok ufak farklar mevcut. yaza kadar ki yazıda dahil edersek epeyce uzun bir süre var. ama genede istediğim gibi yakalayamazsam kışıda beklerim
  • quote:

quote:

Öncelikle düşüncene sağlık, tabikide düşünceleri almak için burdayız hocam bende şunu diyeyim bence yaptırılmış bir murata yani sürekli kullanan arabasına bakan bir adamdan alınan murat 124 de cok sorun cıkmaz gibime geliyor kaportada zaten full toplamak gibi bir niyetim yok görüntü apaçi olmasın biraz orj dursun yeter sencede bu mantıklımı yani ben ogrencıyım 2000-2500 tl gibi bir bütce yapabilirim gibime geliyor... zaten 1000 tl de ehliyete vericem yarısı bitti yarısı kaldı yani bakım görmüş böyle bakılmış bir araba olursa ne olur sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanoflu

quote:

quote:

Öncelikle düşüncene sağlık, tabikide düşünceleri almak için burdayız hocam bende şunu diyeyim bence yaptırılmış bir murata yani sürekli kullanan arabasına bakan bir adamdan alınan murat 124 de cok sorun cıkmaz gibime geliyor kaportada zaten full toplamak gibi bir niyetim yok görüntü apaçi olmasın biraz orj dursun yeter sencede bu mantıklımı yani ben ogrencıyım 2000-2500 tl gibi bir bütce yapabilirim gibime geliyor... zaten 1000 tl de ehliyete vericem yarısı bitti yarısı kaldı yani bakım görmüş böyle bakılmış bir araba olursa ne olur sence?

Hocam benim şahsi kanaatim tam anlamıyla toplanmazsa bu araçlar günlük kullanıma gelmez. Ha istisnalar var mıdır tabiki vardır ama benim tecrübem bu istisnayı genele yatmama imkan vermiyor daha da fazla detaya girmek de istemiyorum. Çünkü bu forumda bazı arkadaşlar kendi düşüncelerini açıklamak yerine insanların yazdıklarını küçümseyerek yorumlarına başlamayı tercih ettiklerinden. Sizin yazdıklarınız değersiz onların yazdıkları çok değerli oluyor. (yorumumun sizinle ilgisi yok hocam üstünüze alınmayın)

• quote:

Zahmet edip yazdıklarımı okuyan herkese teşekkürler şimdiden. Okuyup ta cevap yazanlardan Allah razı olsun. Cevaplarla beni aydınlatacak olanlar ise sevdiğine kavuşsun, Muradına ersin inşallah..
    Bu dua faslını geçtikten sonra konuya gelelim arkadaşlar. Ben burada yeni değilim aslında ama eski hesapta sıkıntı olduğu için yeni hesap açtım. Teker teker sorarsam sanırım cevap vermesi daha kolay olur ve anlaşılmasıda.. ARKADAŞLAR BİR TEK DİLEĞİM VAR. LÜTFEN SADECE BİLGİSİ OLANLAR YAZSIN VE SEN DAHA İYİLERİNE LAYIKSIN GİBİSİNDEN BAŞKA ARAÇ ÖNERİSİNDE BULUNMASINLAR.

1) öncelikli olarak murat 124 ün gerçek piyasası nedir? maalum sitelerde fiyatlar sanki biraz fazlaymış gibi geldi. temiz sayılabilcekleri 6-7 bin arası. eğer bu makul bir fiyat ise yandık..

2)Murat 124 65, serçe ise 50 beygir. fakat serçe 95 model, murat ise 76. bu yaş farkı sebebi ile aradı beygir farkı pratikte kapanırmı?

3) kısmi çürükleri olan, yürür durumda lpg li bir murat 124 ü 1000-1500 tl arasında alırsam, kaportası, boyası, farı, sileceği, koltuk kılıfı... yani motor rektefiyesi dışında ortalama olarak abartmadan fiyat hakkında bilgi verirmisiniz?

4)bu arabada motor rektefiyesi kaça mal olur?

5) murattaki ön farları serçeye entegre ettirebilirmiyim? büyük ihtimalle yapılır fakat fiyat olarak beni zorlarmı? (((Not=300 den fazlası beni zorlar )))

6) sevgili arkadaşlar uzun lafın kısası, ben yapayım veya hazırını alayım farketmez, KAZA BELA OLMADIKÇA SORUN ÇIKARTMAYACAK, BAKIMLI, YENİ BOYALI(TURKUAZ DÜŞÜNÜYORUM) GICIR GICIR BİR MURAT 124 ÜME EN AZ KAÇ TL YE KAVUŞABİLİRİM?

vericeğinizi düşündüğüm cevaplardan ötürü hepinise sonsuz saygılar sunuyorum. umarım bana bir yol gösteren çıkar. iyi forumlar

Öncelikle selamunaleyküm ben lise sonda okuyorum ve inşallah seneye üniversiteye gidecem bende çok istiyorum almayı. Serçe ile murat arasında kalmıştım bi arkadaşım var samimiyiz baya motor bölümü okuyor biraz da anlar bu işlerden ondan öğrendim muratlarda 4 fren disk ve kaporta daha kalın. Yani çürüme şansı daha az ve bende yaza alıp arkadaşımla beraber okul vaktine kadar toplamayı düşünüyoz elimizden çoğu iş gelir gelmese de tanıdığımız ustada var baya. Ama benim hala bi sorum var aldım adam akıllı topladık diyelim beni yolda bırakırmı acaba sonuçta 40 yaşında araba burda olsam sıkıntı yok ama okumak için şehir dışına çıkarsam sıkıntı olur.

Aslında ben sana istiyosan al en fazla ne kadar zarar edersin diyecekdim ama kendi sorularımı da aradan çıkarttım şunuda diyim ben T stop ve 131 farı istiyorum ve araba orjinal değilse her türlü yapılır ama hiç değişeni yoksa orjianl kalsın :) hadi kalın sağlıcakla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.