Şimdi Ara

murat 124 alacağım fakat cevaplanması gereken sorular var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
27.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

quote:

Orijinalden alıntı: metinerdal321

Zahmet edip yazdıklarımı okuyan herkese teşekkürler şimdiden. Okuyup ta cevap yazanlardan Allah razı olsun. Cevaplarla beni aydınlatacak olanlar ise sevdiğine kavuşsun, Muradına ersin inşallah..
    Bu dua faslını geçtikten sonra konuya gelelim arkadaşlar. Ben burada yeni değilim aslında ama eski hesapta sıkıntı olduğu için yeni hesap açtım. Teker teker sorarsam sanırım cevap vermesi daha kolay olur ve anlaşılmasıda.. ARKADAŞLAR BİR TEK DİLEĞİM VAR. LÜTFEN SADECE BİLGİSİ OLANLAR YAZSIN VE SEN DAHA İYİLERİNE LAYIKSIN GİBİSİNDEN BAŞKA ARAÇ ÖNERİSİNDE BULUNMASINLAR.

1) öncelikli olarak murat 124 ün gerçek piyasası nedir? maalum sitelerde fiyatlar sanki biraz fazlaymış gibi geldi. temiz sayılabilcekleri 6-7 bin arası. eğer bu makul bir fiyat ise yandık..

2)Murat 124 65, serçe ise 50 beygir. fakat serçe 95 model, murat ise 76. bu yaş farkı sebebi ile aradı beygir farkı pratikte kapanırmı?

3) kısmi çürükleri olan, yürür durumda lpg li bir murat 124 ü 1000-1500 tl arasında alırsam, kaportası, boyası, farı, sileceği, koltuk kılıfı... yani motor rektefiyesi dışında ortalama olarak abartmadan fiyat hakkında bilgi verirmisiniz?

4)bu arabada motor rektefiyesi kaça mal olur?

5) murattaki ön farları serçeye entegre ettirebilirmiyim? büyük ihtimalle yapılır fakat fiyat olarak beni zorlarmı? (((Not=300 den fazlası beni zorlar )))

6) sevgili arkadaşlar uzun lafın kısası, ben yapayım veya hazırını alayım farketmez, KAZA BELA OLMADIKÇA SORUN ÇIKARTMAYACAK, BAKIMLI, YENİ BOYALI(TURKUAZ DÜŞÜNÜYORUM) GICIR GICIR BİR MURAT 124 ÜME EN AZ KAÇ TL YE KAVUŞABİLİRİM?

vericeğinizi düşündüğüm cevaplardan ötürü hepinise sonsuz saygılar sunuyorum. umarım bana bir yol gösteren çıkar. iyi forumlar

Öncelikle selamunaleyküm ben lise sonda okuyorum ve inşallah seneye üniversiteye gidecem bende çok istiyorum almayı. Serçe ile murat arasında kalmıştım bi arkadaşım var samimiyiz baya motor bölümü okuyor biraz da anlar bu işlerden ondan öğrendim muratlarda 4 fren disk ve kaporta daha kalın. Yani çürüme şansı daha az ve bende yaza alıp arkadaşımla beraber okul vaktine kadar toplamayı düşünüyoz elimizden çoğu iş gelir gelmese de tanıdığımız ustada var baya. Ama benim hala bi sorum var aldım adam akıllı topladık diyelim beni yolda bırakırmı acaba sonuçta 40 yaşında araba burda olsam sıkıntı yok ama okumak için şehir dışına çıkarsam sıkıntı olur.

Aslında ben sana istiyosan al en fazla ne kadar zarar edersin diyecekdim ama kendi sorularımı da aradan çıkarttım şunuda diyim ben T stop ve 131 farı istiyorum ve araba orjinal değilse her türlü yapılır ama hiç değişeni yoksa orjianl kalsın :) hadi kalın sağlıcakla

kardeşim okulunda başarılar öncelikle.. eğer benim gibi arabayı en baştan full şekilde toplayıp rahat etmek istiyorsan ve görsellik 2. planda ise cebinde 5 bin lira olmak zorunda. ha yok ben boyada isterim, çürüğede karşıyım dersen 8 binden başlar 10 a kadar çıkar. 2500 liraya bulacağın bir murat 124 te motor rektefiye, yürüyen aksam, amortisörler 2500 liraya hallolur. böyle bir araba seni asla yarı yolda bırakmaz. bu aşamadan sonraki adımlar ise ustaya ve kaliteye göre değişkenlik gösterir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

quote:

Zahmet edip yazdıklarımı okuyan herkese teşekkürler şimdiden. Okuyup ta cevap yazanlardan Allah razı olsun. Cevaplarla beni aydınlatacak olanlar ise sevdiğine kavuşsun, Muradına ersin inşallah..
    Bu dua faslını geçtikten sonra konuya gelelim arkadaşlar. Ben burada yeni değilim aslında ama eski hesapta sıkıntı olduğu için yeni hesap açtım. Teker teker sorarsam sanırım cevap vermesi daha kolay olur ve anlaşılmasıda.. ARKADAŞLAR BİR TEK DİLEĞİM VAR. LÜTFEN SADECE BİLGİSİ OLANLAR YAZSIN VE SEN DAHA İYİLERİNE LAYIKSIN GİBİSİNDEN BAŞKA ARAÇ ÖNERİSİNDE BULUNMASINLAR.

1) öncelikli olarak murat 124 ün gerçek piyasası nedir? maalum sitelerde fiyatlar sanki biraz fazlaymış gibi geldi. temiz sayılabilcekleri 6-7 bin arası. eğer bu makul bir fiyat ise yandık..

2)Murat 124 65, serçe ise 50 beygir. fakat serçe 95 model, murat ise 76. bu yaş farkı sebebi ile aradı beygir farkı pratikte kapanırmı?

3) kısmi çürükleri olan, yürür durumda lpg li bir murat 124 ü 1000-1500 tl arasında alırsam, kaportası, boyası, farı, sileceği, koltuk kılıfı... yani motor rektefiyesi dışında ortalama olarak abartmadan fiyat hakkında bilgi verirmisiniz?

4)bu arabada motor rektefiyesi kaça mal olur?

5) murattaki ön farları serçeye entegre ettirebilirmiyim? büyük ihtimalle yapılır fakat fiyat olarak beni zorlarmı? (((Not=300 den fazlası beni zorlar )))

6) sevgili arkadaşlar uzun lafın kısası, ben yapayım veya hazırını alayım farketmez, KAZA BELA OLMADIKÇA SORUN ÇIKARTMAYACAK, BAKIMLI, YENİ BOYALI(TURKUAZ DÜŞÜNÜYORUM) GICIR GICIR BİR MURAT 124 ÜME EN AZ KAÇ TL YE KAVUŞABİLİRİM?

vericeğinizi düşündüğüm cevaplardan ötürü hepinise sonsuz saygılar sunuyorum. umarım bana bir yol gösteren çıkar. iyi forumlar

Öncelikle selamunaleyküm ben lise sonda okuyorum ve inşallah seneye üniversiteye gidecem bende çok istiyorum almayı. Serçe ile murat arasında kalmıştım bi arkadaşım var samimiyiz baya motor bölümü okuyor biraz da anlar bu işlerden ondan öğrendim muratlarda 4 fren disk ve kaporta daha kalın. Yani çürüme şansı daha az ve bende yaza alıp arkadaşımla beraber okul vaktine kadar toplamayı düşünüyoz elimizden çoğu iş gelir gelmese de tanıdığımız ustada var baya. Ama benim hala bi sorum var aldım adam akıllı topladık diyelim beni yolda bırakırmı acaba sonuçta 40 yaşında araba burda olsam sıkıntı yok ama okumak için şehir dışına çıkarsam sıkıntı olur.

Aslında ben sana istiyosan al en fazla ne kadar zarar edersin diyecekdim ama kendi sorularımı da aradan çıkarttım şunuda diyim ben T stop ve 131 farı istiyorum ve araba orjinal değilse her türlü yapılır ama hiç değişeni yoksa orjianl kalsın :) hadi kalın sağlıcakla

kardeşim okulunda başarılar öncelikle.. eğer benim gibi arabayı en baştan full şekilde toplayıp rahat etmek istiyorsan ve görsellik 2. planda ise cebinde 5 bin lira olmak zorunda. ha yok ben boyada isterim, çürüğede karşıyım dersen 8 binden başlar 10 a kadar çıkar. 2500 liraya bulacağın bir murat 124 te motor rektefiye, yürüyen aksam, amortisörler 2500 liraya hallolur. böyle bir araba seni asla yarı yolda bırakmaz. bu aşamadan sonraki adımlar ise ustaya ve kaliteye göre değişkenlik gösterir.

İşte bende düzgün bi boya ve çürükde çok azsa onları yaptırmam zaten ama bariz istiyosa yaparım diyom da babamın eski araba alma demesi var 40 yaşındaki araba ya 8 lirayı çok görür bide şu var giresunluyum sahibinden.com da giresunda ve orduda ne bi murat var ne de serçe antalya da çok var e öyle bişi olduğunu da düşünürsek baya zor işim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cfrcfkr C kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun yerde murat yok ise orasını ben bilemem. Babam 40 yaşındaki arabaya 8 binlirayı çok görür diyosun ama şöylede bir gerçek varki o paraya yeni model bir araba bulamazsın. Ha diyelim buldun. Ama emin ol masraf çıkarır. Yedek parçalarda tofaştaki kadar uygun olmadığı için fiyat katlanır. Yani 7-8 bin liraya alıcağın murat 124 çooook temiz, sorunsuz ve yedek parçası çok uygun olur. Asıl maddi açıdan bakılınca murat 124 daha mantıklı hale geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bulunduğun yerde murat yok ise orasını ben bilemem. Babam 40 yaşındaki arabaya 8 binlirayı çok görür diyosun ama şöylede bir gerçek varki o paraya yeni model bir araba bulamazsın. Ha diyelim buldun. Ama emin ol masraf çıkarır. Yedek parçalarda tofaştaki kadar uygun olmadığı için fiyat katlanır. Yani 7-8 bin liraya alıcağın murat 124 çooook temiz, sorunsuz ve yedek parçası çok uygun olur. Asıl maddi açıdan bakılınca murat 124 daha mantıklı hale geliyor.

Bencede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi gelişme yapanınız var mı ? Bu ay içinde bende bi 124 düşünüyorum 2 tane araç buldum 5.000 liraya fakat emin olamıyorum yardımınıza ihtiyacım var...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-orjinal-degisen-parca-yok-motorsiklet-fiyatina-arac-118621376/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-farkli-olmak-isteyene-157600904/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf8666

Arkadaşlar bi gelişme yapanınız var mı ? Bu ay içinde bende bi 124 düşünüyorum 2 tane araç buldum 5.000 liraya fakat emin olamıyorum yardımınıza ihtiyacım var...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-orjinal-degisen-parca-yok-motorsiklet-fiyatina-arac-118621376/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-farkli-olmak-isteyene-157600904/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lada-ben-asiri-derecede-tatli-biseyim-154547824/detay Kardeşim bu arabayı tavsiye ederim. 124 ten neredeyse hiçbir farkı yoktur. Yedek parçalar yüzde yüz uyumlu. Ben kışa doğru toplamayı düşüyorum o yüzden beklemedeyim

• Anladım teşekkür ederim ilgi ve alakandan dolayı.
  • Böyle bir araç alıp 4bin civarına sıfır gibi yapılabilir. Murat124'ten daha sağlam ve uzun ömürlüdür.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-91-lpg-isli-4-lastik-sifir-kar-beyaz-tas-gibi-toros-161366828/detay
  • Hocam torosunda tipi çok kötü

• beyler konuyu hortlatıyorum

üniversite öğrencisiyim ve hazır toplanmış murat 124 almayı düşünüyorum
    ortalama 6 bin tl bütçem var
    sorularım şunlar aracı okula gidip gelmek için kullanıcam fazla yol yapmıycak yakıtı beni üzer mi?
    almayı düşündüğüm araç adanada ben karabükteyim 700-750 km yol var sizce ordan almak mantıklı mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-bakmalisiin-207690729/detay/

bu araç sizce uygun mudur?

değerli cevaplarınız için teşekkürler.iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicebeci -- 5 Nisan 2015; 22:09:39 >

• bi hortlatayim konuyu :)

merhaba arkadaslar. asagi yukari ayni seyler oldugu icin kafamda ben de bir bilenlere sorayim dedim.

Su arabalar hosuma gitti. Bütcem 10bin tl civarinda. Bursa'da yasiyorum ve yedek parca vs nin burada cok sorun olacagini sanmiyorum. Bunlar sizce fiyatlarina göre nasildir ? Alsam nelerine dikkat etmem gerekir? Vakit ayirip cevap yazanlara simdiden tesekkür ederim.

http://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-tofas-murat-124/1976-murat-124/6387621
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-1971-murat-124-lpg-li-emsalsizz-346584005/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-lada-vaz-1986-model-356575334/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sok-sok-sok-buda-satilik-358214916/detay
    http://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-tofas-murat-124/1976-murat-124/6387621

• cperinaz C kullanıcısına yanıt
    72 model 124'ümüz vardı, Ankara'da kullanıyorduk. 86 sonunda sıfır şahin aldık ve 124ü amcama sattık. 124 İstanbul'a gidince 1 sene içinde her tarafı delik deşik oldu!!

2-3 sene sonra 131in de sağına soluna rötüş yapmaya başladık. her sene de tazeliyorduk o rötüşları. Pas konusunda acayip dayanıksız arabalardır Muratlar. dolayısıyla klasik filan olamaz onlardan. hepsi 40 defa tamir görmüş oluyor.

Sonra 99'da bi tane Renault 9 Spring aldık. ve kalite farkını gördük. Murat'larla ayda 1-2 mutlaka sanayiye gidersiniz. mutlaka bir yerleri bozulur. cam kolu, kilit, yok bilya, kalorifer vs. Renault'da hiçbirini yaşamadık...

hülasa: gidin 10bin liralık Japon arabası bulun veya Hyundai vs. veya Renault...Murat'a bulaşmayın...
  • Hacı murat heves ve para işi arkadaşlar.

2 sene önce tamamı orijinal bi araç bulduk gittik aldık. Yürüyeni filan idare ederdi.

Arabayı biraz toplayalım dedik, parçalar tamamen ölü sevicilerin elinde. Dandik metal görünümlü aynanın tekine 100 lira verdiğimi bilirim.

Ön takımdan ses geliyordu, sananiye gidiyoruz adamlar arabaya bakmaktan korkuyorlar.

Hacı murat efsanedir, param olsun zevk için binmeye alırım. Ama günlük kullanıcı iseniz boşverin.

Alacaksanız da ya toplanmışını alın ya da çok paranız varsa alın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.