Şimdi Ara

Mum Söndüren Robot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler mum söndüren robotum hizmet amaçl bir robot deil ama izlenmesi eylendiriyor.ksaca yapsndan bahsediyim robotta 16f84 micro denetleyicisi ve 4 adet ldr k sensörü bulunmakta 3 adet dc çin motoru diye tannan sar motorlardan mevcut 2si hareket 1 mum söndürme iini gerçekletiriyor ayrca 3 adet 5vlik role üzerinden farkl bir kaynak ile motorlar beslenerek daha verimli çalmas salanmtr.Çalma prensibine gelince sa sol ve orta ksama yerletirilen ldrler arasndaki k farkna göre hareket ederek k kaynana iyice yakla taki önde bulunan ikinci ldr 0 olana kadar sfr olduğunda dur ve pervaneyi çaltrarak söndür.

Burdanda videosunu indire bilirsiniz fakat video karanlk ortamda ve cep telefonuyla çekildii için pek net deil vede ksa.http://d.turboupload.com/de/1987350/gns1vc6a7y.html

Bu eser forumumuzdaki xxxveyselxxxx arkadaş tarafından yapılmıştır!

Mum Söndüren Robot

Mum Söndüren Robot

Mum Söndüren Robot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @oğuzhan@ -- 14 Nisan 2008; 21:00:59 >

• Tebrikler iyi hoş güzel de ben amacı anlayamadım
  • Bu robot xxxxveyselxxxx arkadaşımız sırf bu çalışmayı elektronik hobisi adına zevk için yapmıştır
    Daha 1-2 çalışması daha var kutular geliyor ve kutu siahsa sağa beyazsa sola atıyor başka da var ama gerekli açıklamayı yaparsa tanıtım yazısı yaparsa yayınlarız
    quote:

Orjinalden alıntı: cadawra055

Tebrikler iyi hoş güzel de ben amacı anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @oğuzhan@ -- 14 Nisan 2008; 20:55:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: @oğuzhan@

Bu robot xxxxveyselxxxx arkadaşımız sırf bu çalışmayı elektronik hobisi adına zevk için yapmıştır
    Daha 1-2 çalışması daha var kutular geliyor ve kutu siahsa sağa beyazsa sola atıyor başka da var ama gerekli açıklamayı yaparsa tanıtım yazısı yaparsa yayınlarız
    quote:

Teşekkür ederim. Keşke bende işe yarayan birşeyler yapabilsem sonra hobi kısmına geçerdim. Ne yazıkki sonuç hüsran Başarılarının devamını diliyorum

• Veysel bunu önceden yapmıştı işi iyice ilerletti ktü elektronik bölümünün 2. sınıfında eğer sınıfı geçip sınavda başarılı olursa 2 yıl daha okuyup elektronik mühendisi olacak ins.

Sende umarım böyle çalışmalar yapabilirsin
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: @oğuzhan@

Bu robot xxxxveyselxxxx arkadaşımız sırf bu çalışmayı elektronik hobisi adına zevk için yapmıştır
    quote:

Teşekkür ederim. Keşke bende işe yarayan birşeyler yapabilsem sonra hobi kısmına geçerdim. Ne yazıkki sonuç hüsran Başarılarının devamını diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @oğuzhan@ -- 14 Nisan 2008; 21:00:23 >

• iyi güzel olmuş..
  • teşekkürler veysel adına

sizde böyle robotlar yapıp yarısmaya katılabilirsiniz üst konuyu inceleyiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şimşek gibi çakan uzunlar ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler robotum yanan bir mumun ıık siddetini ldrler yardımıyla ölçüp bu ışık şiddetlerinin farkına göre muma yönelerek mumun yerini buluyor yeterince muma yaklatığında ise üst kısımda bulunan ldr muma yterince yakın olunduğunu tespit ediyor ve sürüş motorları durdurularak pervane motoru çalıştırılıyor ve mum söndürülüyor.kısaca mumun yerini bulup söndüren robot diyebiliriz
    quote:

• ooo veysel nerelerdesin ya özlettin kendini diğer projelerinide ins vaktin olurda tanıtırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxxxveyselxxxx

beyler robotum yanan bir mumun ıık siddetini ldrler yardımıyla ölçüp bu ışık şiddetlerinin farkına göre muma yönelerek mumun yerini buluyor yeterince muma yaklatığında ise üst kısımda bulunan ldr muma yterince yakın olunduğunu tespit ediyor ve sürüş motorları durdurularak pervane motoru çalıştırılıyor ve mum söndürülüyor.kısaca mumun yerini bulup söndüren robot diyebiliriz
    quote:

Keşke bende yapabilsem

• Yukarı!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.