Şimdi Ara

Multitasktaki uygulamaları kapatmak performansı etkiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar home tuşuna çift basıp açık olan uygulamaları kapatınca ne oluyor performansta ya da şarjda bir iyileşme mi oluyor?

Çok kişiden duyuyorum niye kapamıyosun hepsi açık falan diyolar ama bana performans açısından pef fark varmış gibi gelmiyor.

Örneğin multitaskta 10 uygulama açıkken bir işlem yapsak, multitaskta hiç açık uygulama yokken yaptığımız işlemden daha mı yavaş oluyor?

• Sen kapatmayınca bir çoğunun arka planda çalıştığını bilmiyor musun yanii? Her açık uygulama RAM yer. Bu sebeple işlem hızında değişiklik olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurcuHale -- 18 Şubat 2016; 4:12:43 >
  • Android değil bu kullanmayınca kapanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pasif moda geçiyor. real-time background çalışmıyor yani.
  • Arka plandaki uygulamaları kapatmanızın performansa etkisi yok hocam, ios'u farklı kılanda bu zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajlaşma sosyal ağ uygulamaları her zaman arkaplanda çalışır. '' siz arka planda yenilemeyi '' kapasanız bile.
  • Net bir sonuç çıkmadı sanırım

• Bir defa 10 uygulama acikken tum gun kullanin, bir defa da surekli kapatarak kullanin. En guvenilir yontem bu olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net bir sonuc var. Bunu yabanci teknoloji sitelerinden de okumustum. Eger navigasyon gibi arka planda calisan bir uygulama degilse kapatmaniza gerek yok, ram yemiyor, pil tuketimine de etkisi yok.

• Benim okuduğum yerlerde de kapatıldığı takdirde yeniden açılması için harcanan enerji kapatmadan tekrar açtığımızda harcanan enerjiden daha fazla. Yani kapatmamamız şarj için daha iyi

• Kapatırsanız açılma süresi uzar uygulamanın,ramden az da olsa yedigi doğru ama bu kullanımda farkedecek kasmalara sebep olmaz.android deki multitasking ile aynı mantık degil.altta kaldığı zaman calışmayı durduruyor

• Kapatmasanız bile bir şey değişmeyecektir hocam.

Benim şuan arka planda 30 küsür program açık ve hiçbirini de kapatmıyorum. Siz her açtığınız uygulamayı tekrar kapatmaya kalkarsanız bu size hem işlem gücü hemde pil tüketimi olarak geri döner.

Örnek facebooka girdiniz, sonra swarm sonra youtube video izlediniz, daha sonra da whatsapp da konuşma yaptınız. Yetmedi üzerine birde oyun oynamak istediniz ve sonra bu uygulamaların hiçbirini kapatmadınız.

1 Saat sonra facebook a girmek istediniz; Uygulama Şak diye açıldı. Tekrardan açılmaya çalışıp RAM'e yüklenmeye kalkmadı ve ekstra bir işlem gücü sarf etmediği içinde pil tüketimi minimum derece de kaldı.
    1 Saat sonra swarm a girmek istediniz; Uygulama aynı hızla şak diye karşınıza açıldı. RAM'de daha önce yüklü olduğu için ekstra bir ram yüklemesi ve işlem gücü olmadı. Sonuç olarakta bu işlenmler gerçekleşmediği için, pil tüketimi minimum derece de kaldı.
    1 Saat sonra Youtube girmek istediniz; Video açtınız şak diye program açılıp videonuzu oynatmaya başladınız. Ve diğer uygulamalarda olduğu gibi yine ekstra bir güç tüketimi olmadı.
    1 Saat sonra daha önce oynadığınız oyunu tekrar açtınız; oyun arka planda ram e yüklü olduğu için açılırken vakit kaybetmeyeceksiniz ve yüksek grafik içeren bir oyunun yüklenip çalışması ram i yorması ve üstüne işlemciyi harekete geçirmesi demek yine ekstra bir pil tüketimi demektir. Ama siz oyunu kapatmadığınız için bunda ekstra bir gider olmayacak.

Sonuçta bir uygulamayıp kapattığınızda onu tekrar açmanız belki 5 dk belkide 10 dk falan sürecektir. Özellikle whatssapp facebook twitter gibi. O yüzden sürekli kapatıp açmak yerine bırakın arka planda açık kalsın. Hem piliniz için tasarruf olur, hemde performansınız için daha kaliteli sonuç alırsınız.

Bu örnek böyle devam eder gider. Zaten Apple'ı performanslı kılan bu işletimin sisteminin kaymak gibi olmasıdır. Siz sadece telefonu kullanın, bırakın gerisini o düşünsün.

• Arka planda uygulama yenileme kapalıysa bir sorun olmaz
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    Peki şarj tüketim yerinde niye arka plan diye ayrı bölüm var ? Bilemedim hocam alışkanlık kapatıyorum ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şarj kısmında arka plan uygulama etkinliği muhakkak yazmalı , yoksa sana whatssap dan bildirim gelince Nasıl göreceksin ? Veya Facebook dan birisi mesaj gönderdiğinde Nasıl alacaksın ?

Belli araliklarla arka etkinliği oluyor. Veri alışverişi gerçekleşiyor. Bunu uygulama acık olsa da olmasa da zaten yapıyor ve gerçekleştiriyor.

Hani kapatmaya göre daha çok harcamaz mı ?

• Neyi hocam ?

Şarjı mı ? İnternetimi ? Fark etmiyor sonuç itibari ile şarj her turlu gidiyor. Ama bir uygulamayı kapatıp açmak ile arka planda bırakmak arasında gerçekten fark oluyor.

Kapatmazsanız , bir sonraki açmanız da tekrar yüklenmiyor ve şarj konusunda daha fazla islem sağlamadığı icin diger isleme göre daha az şarj harcıyor.

Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Hocam, bununla ilgili yabancı ya da türkçe bir kaynak var mı?
  • en fazla %4-5 etkiler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.