Öncelikle ev ve dükkan kiraları düşer. Küçük esnafın kira maliyeti azalır. Ev ahalisinin gideri azalır. Kiralar düşerse ev fiyatlarına da yansır. Işsizlik azalır. İş verenler daha iyi şartlar sunmak durumunda kalır. Sigortasız işçi çalıştırmak zorlaşır, devletin geliri artar. Doğalgaz ve elektrik konusunda yüksek oranda dışa bağımlıyız. Tüketim azalacağı için dış borçta azalır. Market fiyatları dengelenir. Tüketim azalacağı için ürün ithalatı azalır, dış borç azalır. Düşen talepten dolayı rekabet ortamı oluşur, fiyatlar düşer. SGK'nın mülteciler için yaptığı harcamalar azalır, vergilerimiz bizler için kullanılır. Benim kısaca aklıma gelenler bunlar. Üreten bir ülke olsaydık, ihracatımız ithalatımızdan fazla olsaydı, yüksek nüfus iyi bir şeydi. Tam tersi olduğundan dolayı tüketim arttıkça her sene kötüye gidiyoruz. Bu insanlar ürüyor ve aile yapıları/davranışları/düşünceleri bizlerden farklı. Benim babam Arap ülkesi vatandaşı, ben Türkiye'de doğdum büyüdüm, farkı iyi biliyorum. 2002'den 2012-2013'e kadar Akp ekonomiyi iyi kötü götürüyordu. O senelerde baslayan mülteci akımından sonra işler katlanarak kötüleşti. Tamam başka faktörlerde var, bir faktörde mültecilere yaptığımız karşılıksız harcamalar. Suriye konusu bir an önce çözüme kavuşmalı ve bu insanlar vatanlarına güvenle geri dönmeli. Tabi pkknın önü kesilerek çözüm bulunmalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim