Şimdi Ara

Mülteciler ülkelerine dönerse ekonomi düzelir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ev ve dükkan kiraları düşer. Küçük esnafın kira maliyeti azalır. Ev ahalisinin gideri azalır.

Kiralar düşerse ev fiyatlarına da yansır.

Işsizlik azalır. İş verenler daha iyi şartlar sunmak durumunda kalır. Sigortasız işçi çalıştırmak zorlaşır, devletin geliri artar.

Doğalgaz ve elektrik konusunda yüksek oranda dışa bağımlıyız. Tüketim azalacağı için dış borçta azalır.

Market fiyatları dengelenir. Tüketim azalacağı için ürün ithalatı azalır, dış borç azalır. Düşen talepten dolayı rekabet ortamı oluşur, fiyatlar düşer.

SGK'nın mülteciler için yaptığı harcamalar azalır, vergilerimiz bizler için kullanılır.

Benim kısaca aklıma gelenler bunlar.

Üreten bir ülke olsaydık, ihracatımız ithalatımızdan fazla olsaydı, yüksek nüfus iyi bir şeydi.

Tam tersi olduğundan dolayı tüketim arttıkça her sene kötüye gidiyoruz.

Bu insanlar ürüyor ve aile yapıları/davranışları/düşünceleri bizlerden farklı. Benim babam Arap ülkesi vatandaşı, ben Türkiye'de doğdum büyüdüm, farkı iyi biliyorum.

2002'den 2012-2013'e kadar Akp ekonomiyi iyi kötü götürüyordu. O senelerde baslayan mülteci akımından sonra işler katlanarak kötüleşti. Tamam başka faktörlerde var, bir faktörde mültecilere yaptığımız karşılıksız harcamalar.

Suriye konusu bir an önce çözüme kavuşmalı ve bu insanlar vatanlarına güvenle geri dönmeli. Tabi pkknın önü kesilerek çözüm bulunmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerikanın bizi içten fethetme isteği de azalmış olur.

• www.odatv4.com
    Türkiye gazetesi duyurdu: Suriye ile görüşmeler başladı... Erdoğan ve Esad'dan ortak hamle
    https://www.odatv4.com/siyaset/turkiye-gazetesi-duyurdu-suriye-ile-gorusmeler-basladi-erdogan-ve-esad-dan-ortak-hamle-225287
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

www.odatv4.com
    Türkiye gazetesi duyurdu: Suriye ile görüşmeler başladı... Erdoğan ve Esad'dan ortak hamle
    https://www.odatv4.com/siyaset/turkiye-gazetesi-duyurdu-suriye-ile-gorusmeler-basladi-erdogan-ve-esad-dan-ortak-hamle-225287
    sondakika.com
    Son dakika haberleri... Rus savaş uçağı, İdlib’de su dağıtım istasyonunu bombaladı - Son Dakika
    https://www.sondakika.com/haber/haber-rus-savas-ucagi-idlib-de-su-dagitim-istasyonunu-14640578/

Dünün haberi, ahırları falan da bombalamışlar, tv söyledi.

• issizlik kesinlikle azalir ve sokaklar daha temiz hale gelir kesinlikle

kadinlar kizlar daha rahat yuruyebilir

• AKP'liler öyle demiyor ama onlar ekonominin çökeceğini düşünüyorlar ucuza kötü işlerde kim çalışacak diyorlar

• 10 milyon boğaz eksilir...baya rahatlama olur ekonomide..en azindan yiyecek icecek kesin ucuzlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanında bu konuyu açmışım.
    Bazıları Türkiye'nin tek sorunu sığınmacılar mı diyor?

Bakın, bugün işsizlikten tutun yükselen kiralara kadar bir çok sorunun birinci sebebidir.

Mesela Ürdün, bizden sonra en çok sığınmacı alan ülkedir ve sığınmacılar geldikten sonra Ürdünlü insanlar kiralık ev bulamaz oldu. Fiyatlar uçtu gitti. Bizde ne olduysa aynısı orada da oldu.

Derneklerin fonladığı medya organlarına bakmayın. Avrupa amerika bizim ne zaman iyiligimizi istedi?
    Partilere de bakmayın, avrupa amerika desteğini versin diye güzel cici konuşuyorlar.

Bugün ülkemize gelen Afganların sebebi Amerika değil mi zaten?

Sığınmacılar giderse bir çok sorun çözülür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.