Şimdi Ara

Mükemmel bilgisayar masasi nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. kendi evimde bilgisayara ve ps3'e bir bilgisayar masasi yaptirmaya karar verdim. zira hazirnsatilanlar ihtiyaclarima cevap vermiyor. acaba sizce mukemmel bir bilgisayar masasi nasil olmali. boyle bir masada neler eksik olmamali. neler olmasa da olur.

mesela siz bir masa aldiktan-yapturdiktan sonra, "keske sunu da yaptirsyadim-ekletseydim" dediginiz neler oldu?

bir bilgi, fikir habuzu okusturursak sanirim birilerinin de isine yarar.

simdiden katkida bulunan herkese tesekkurler.

• PS3'e bilgisayar masası?
  • Üzerinde bilgisayar dursun yeterli, yeni nesil atılganı inşa etmiyosun hoca.
  • masa alanı 120*60 cm olmalı, yükseklik ise 65cm, kasa alanı için 30 -35 cm ayır... boyasız suntadan yaptırdırsan, masayı isdediğin renge boyatabilirsin
    masa arkasında 10-15 cm yükseliğinde ve genişliğinde hoperlör vs koymak için raf gibi birşey
    kablolar için masa üzerinde 5 cm'Lik delik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 31 Mayıs 2011; 16:23:10 >
  • kesinlikle geniş ve büyük olmalı
    kesinlikle çekmecesi olmalı
    mümkünsede üst rafı veya rafları olmalı
    kullanım alanı olarak masanın sagına veya soluna bilgisayar kasasını koyacak altlık veya bölme olmalı
    ek olarakta rahat bir yönetici koltugu olmalı

Not: klavye ve mouse'u kaldırınca rahat bir çalışma masası olduğu için yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5kursun -- 31 Mayıs 2011; 15:59:29 >

• aslında bende düşünüyorum, kitaplık, bilgisayar masası ve calişma masası olarak bu üçünüde içeren pratik yararlı bişey olmasını istiyorum bunun için güzel bi tsarıma ihtiyaç var biraz düşünülüp çizim yapilabilir...
    benim düşüncem mesala ofislerde olurya üzerinde ciziminide yapabilcek büyüklükte kenarda pcnin olduğu masalar gibi bunlara kitaplıkta eklediğimizi düşün ben bunun gibi bişey almayı veya yaptırmayı düşünüyorum bole pratik tasarımlar ikeada bulunabilr sanırım ama araştırmak lazım
  •  Mükemmel bilgisayar masasi nasıl olmalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikir verebilir

• Büyük olacak her türlü,klavye mouse yeri-monitör koyduğun yer büyük olacak.

Ha birde kasa için bölme yaptırma kasadaki titreşim bütün masaya yayılır.Yada yaptırıyorsan masadan ayrı üzerine kasayı koyabileceğin ayaklı bir bölme yaptır.Olmadı masanın 2 tarafına yine masayla bütünleşik raflar yaptırabilirsin.Ayrıca masanın altındada düz bir bölme olsun ki kullanmadığın ama elinin altında olması gereken ıvırı-zıvırı oraya sallayabilesin.

Özetle bu kadarı yeterli farklı birşeyler planlıyosan ona göre bir çizim programında falan masayı kaba taslak oluştur çıktısını al,yapcak yerde olurmu-olmazmı konusunda yardımcı olur zaten.
  • Takipteyim konuyu SS'lerle desteklesek süper olur.Yani dalga amaçlı değil de realist,fikir verme amacıyla.
  • Bacaklarını uzatabileceğin bir masa olsun yeter. Dizler kırık yarım saatten fazla oturamıyorum ya. Aşırı rahatsız oluyorum.
  • mümkün olduğu kadar geniş olmalı bilgisayar malzemelerinin konulacağı çok sayıda çekmecesi olmalı rahatlık için masa yetmez bide bilgisayar koltuğu lazım pc başında kahve içerken bardağı koyabileceğin bi yer olmalı mümkünse başlıklı bir masa olsun kendi tarzını yansıtmak için en iyisi budur ...

• Dalgasini gecen arkadaslarin da cani sagolsun da, biz tabi burda uzay gemisi kokpiti yapmaya calismiyoruz elbette.

bir insan, bir fikir. bin insan, on bin fikir.

herkesin eksikligini hissettigi ayri ayri seyler vardir. belki bizim aklimiza bile gelmeyen, duydugumuz anda "hah iste ya!, ben bunu neden dusunemedim" dedirtecek seyler. o tur fikirler ariyoruz :)

bence kasa icin ozel bir bolum mutlaka olmali masada. ben mesela, yaptiracagim masada ki kasaya ozel bolumun dibine titresimi ve dolayisiyla da gurultuyu onlemesi icin kaucuk bir kaplama yaptirmayi dusunuyorum. bununla birlikte bir masa lambasi da illa ki olmali. muhtelif yerlerde delikler de olmali ki, yarin bir gun kasayi, monitoru degistirdigimiz zaman saga sola delik acmaya calismayalim.

bunlar ilk elden aklima gelen fikirler.

bununla birlikte fikir beyan eden ve resim paylasan arkadaslara tesekkurler.
  • şöyle kablo gizleme bölmesi olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.