Şimdi Ara

Müjde ikinci elde alım satım vergisi geliyor. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
37.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, damadın kafası iyi çalışıyor

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN KARAR ŞÖYLE:

Mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararın sonundaki parantez içi ifadeye ekleme yapan Cumhurbaşkanı kararında, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce bu kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır" denildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galericilerin 2. Elden vurduğu vurguna sonmu gelecek yani 😀🤣😅

• Böyle bir durum var fakat Mart 2019 dan kalma.
    Toplu bilgi
    MuhasebeDR.Com - Türkiye'nin Muhasebe Doktoru
    Maliye ikinci el araç ticaretinde KDV oranlarını netleştirdi-MuhasebeDr.com
    https://www.muhasebedr.com/maliye-ikinci-el-arac-ticaretinde-kdv-oranlarini-netlestirdi

Mart 2019 daki değişiklik
    www.boylamymm.com.tr
    İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticaretiyle İştigal Eden Mükelleflerin Binek Otomobil Tesliminde Uygulanacak KDV Oranına İlişkin Karar Yayımlandı
    http://www.boylamymm.com.tr/index.php/2019-sirkuler/293-ikinci-el-motorlu-kara-tasiti-ticaretiyle-istigal-eden-mukelleflerin-binek-otomobil-tesliminde-uygulanacak-kdv-oranina-iliskin-karar-yayimlandi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 11 Şubat 2020; 21:54:44 >

• Bu tarz vergi indirme ve ya konulmasında tüketicinin yarına fiyat düştüğünü hiç görmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: redtilkim

deneme yazısı.
    hayır

Nerden Buldun vergisi?

Bu sefer herşey ya kayıt içi olur ya kayıt dışı. Kayıt dışı olursa basacaksın cezayı, kayıt içi olursa sorun yok zaten.

2. el araçları al satçılar yüzünden vatandaşlar alamıyor zaten. Adam aracısı satıyor 80 bine, alıyor bir al-satçı, 2 gün sonra 95 bine ilana koyuyor. Arada ki 15 binin vergisi yok. Sorsan bu al satçıya, ağbi bizde sermayemizi riske ediyoruz. "Etme " kardeş, zorla sana galerici mi ol diyoruz? Haa oldun o zaman vergini vereceksin, arada kazandığının vergisini vereceksin, nerden buldun yasası geldi mi yıl içinde harcadığın herşeyi vergilendirmek zorunda kalacaksın. Bunun tek yolu alım satımlar banka hesapları üzerinden yapılsın (vekaleten satışlar dahil ) Vekil olan kişi satışı yapıyorsa aslında esas para sahibi o kişidir. Anasının babasının adına araba alıp satan tiplerdir bunlar.

• Bu durum fiyatları daha da arttırılır . Vergi her seferinde alıcıya yüklenir atıyorum araç bedeli normalde 50 bin tl 5 binde vergi araç fiyatı 55 bin olur yine vatandaş mağdur olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Bu durum fiyatları daha da arttırılır . Vergi her seferinde alıcıya yüklenir atıyorum araç bedeli normalde 50 bin tl 5 binde vergi araç fiyatı 55 bin olur yine vatandaş mağdur olur :)
    Ben şu şekilde bir yerde okudum hiç bir şekilde mali kaydı olmadan yılda 3 üzeri araç satışı yapan kişilerin kendisine devlet tarafından vergi çıkacak diye

Orijinalden alıntı: EMINX84

Hayırlı olsun, damadın kafası iyi çalışıyor

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN KARAR ŞÖYLE:

Mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararın sonundaki parantez içi ifadeye ekleme yapan Cumhurbaşkanı kararında, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce bu kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır" denildi.
    Butun 2. El aracları fiyatları en az %18-20 artacak desene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeYYaZ_007 -- 12 Şubat 2020; 0:41:48 >
  • 2. el araçların değerini düşürecek ek vergilendirmelerle birlikte alım satım vergisi de gelirse otomatik olarak fiyatlar düşer.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Sonra cari açık alsın başını gitsin değil mi?

O bahsettiğin ülkelerin mutlaka bir geliri var ürettiği bir şeyler var...

• O yeah yolu döşemeye devam döşe yavrum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.