Şimdi Ara

Müjde ikinci elde alım satım vergisi geliyor. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
37.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım bana yazmışsın , son kısma katılıyorum öncelikle evet paramızın değer kaybetmesi vergi yüklerinin artması vs fiyatları arttıran sebepler bende aynen bunu yazdım.
    Ancak arz talep meselesi arz çok kısıtlı olsa bile olur fiyatlara da yansır özellikle 2.el piyasası için , şöyle düşün çok güzel bir aracın var ve çevrende sadece sende var bunu almak isteyen 10 kişi var elbette açık arttırma gibi fiyat yükselecektir. Haklısın talep fazla değil ama benim bahsettiğim sıfırların fiyatı yüksek olduğu için 2.ele yönelen insanların daha yüksek rakamları gözden çıkarmasıydı, ilk cevap verdiğim arkadaş alsatçılar devreden çıkacak fiyatlar düşecek fikrini savunuyor ama durum bu olmayacak onu yazmak istemiştim. İkimiz de 2005 model jaguar 2.0 almak istiyoruz diyelim bende 50 bin var bunu teklif ediyorum sen de 55 var ve onu teklif ediyorsun elbette araç sahibi sana verecektir otomatik olarak aracın piyasası 55 olacak alsatçı olsa da olmasa da.
    Dediğin gibi vergi açığının buradan kapatılması bence de düşünülen olay yani son kullanıcıya yarar bir durum yok

• Kaynak nedir?
    Öyle bir haber okumuyorum hiçbir yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Onun etrafından dolanırlar bir şekilde. Senetli satışlar falan. Cep telefonu konusu çok farklı değil zaten şuan mesela Apple’ın iPhone 11pro’dan Türkiye’de elde ettiği para 940$ civarında... gerisi vergi.
    Tabii ki bu yöntem bizimkilerin işine geliyor. Ancak diğer yöntemlerin etrafından dolanacağımıza da ben çok eminim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blasko77

Hocam geliyor. Devlet bu vergiyi alıcak

+ olarak sıfır araç alım satımıda çok büyük yasalar yolda.

Bekleyin.
    devlet değil hükümet
  • 2.el alım satım vergisi arabada evde, dünyanın bir çok avrupa ülkesinde var, ABD'de hatta bisikletini satsan bile yıl sonu vergisini ödüyorsun. Cebine para giriyor, devlet de bundan ufak bir pay istiyor. Burasını anlarım.

Saçma olan ve olmaması gereken şey, bu ülkede vergi, sadece para kazananların üstünde değil, para harcayan herkesin üzerinde. Bu ağır işte.

telefon alıyorsun %80 vergi,
    araba alıyorsun %50-100 arası vergi,
    başka bir şey alıyorsun %18 vergi.
    yakıt alıyorsun vergi,

herseyde vergi var.

Yani devlet demiyor ki, arkadaş bu şirketler, adamlar iyi para kazanıyor, kazandıkları rakamlar gayet iyi, %40-50 e kadar vergisini versinler.

bunu diyen bakan yok. Bu oran yüksek gelebilir kimi arkadaşlara, ama kuzey avrupa ve bir çok bizden zengin devlette var.
    ör: kimi futbolcuların jübile zamanlarında Türkiyede gelmeleri tesadüf değil mesela.

Fiyatları düşürmenin başka yolu yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelizer -- 10 Şubat 2020; 10:24:14 >

Haber linki var mı ?
  • Bu tarz verginin gelmesi çok zor. Gelirse eğer 2. el yine prim yapar çözüm değil. Ek vergi geldi diyelim satıcılar bu sefer verginin 2 katını fiyata ekler. Alıcı her şekil ödeyecek bu vergi adı altında fiyat farkını. Çözüm mü değil tabiki.

Sırf al-satçıların fiyat artırması yüzünden verginin bize girmesi de cabası olur.

Orijinalden alıntı: True_Sun

Elden para almak yasak falan değil... Hala alım satimlarda isteğe bağlı olarak elden para alış verişi oluyor. Bu satıcının isteğine bağlı.

Emsal bedel diye birsey yok 2020 ocak ayında yürürlüğe girecekti emsal bedeli anlaşmalı özel şirketler belirleyecektir ancak bu iptal oldu.

Sizin emsal dediğiniz raiç bedel dır ki bunu satılacak menkul un bağlı olduğu belediyeden alırsınız. Tek haklı olduğunuz nokta bu. Belediye raiç bedelinin (yada kredi ile alınıyorsa alınan kredinin) altında gosteremezsiniz.
    Ancak belediyede raiç bedeli 150 bin olan dairelerin satış bedelleri 300 450 bin arasında (büyük şehirler için) bu yüzden gayet rahat bedel satış bedeli altı gösteriliyor.
    Hele ki sıfır binalarda durum daha da rahattır.
    Son olarak "siz bir daire (arsa, tarla vs) alacaksınız raiç bedelin altında göstereceksiniz ve komşunuz size dava açacak ve evi elinizden o fiyata alacak" işte bu tamamen yanlış bir düşünce. Kısaca mümkün değil. Dediğiniz şey kısmen (belki) hisseli menkullerde hissedarlardan birinin kendi hissesini yabancı bir kişiye satması durumunda mümkün olabilir.

Araba konusunda bambaska bir konudan mesaj attığım için kusura bakmayın ancak hatalı bilgilerin olduğu mesaja cevap vermek istedim...

Alıntıları Göster
    Bende bir ekleme yapayım. 7 Yıl önce tapu satış bedelinden 12.500-TL fazla konut kredisi çektim. Haklı olarak vergi dairesi müteahhiti kucağa almak için beni izahata davet etti. Evi ben tapuda belirtilen bedele satın aldım . Ancak içine keyde keder harcama yaptım dedim. Gerçektende yapmıştık ama tabi bunu bu duruma açıklama amaçlı yapmamıştık. Dairede üzerine düşüp, kanıt için fatura vs. istemedi. Neyse demek istediğim açıklayabildikten sonra satış bedelini kullanılan (konut) krediden düşük göstermekte de bir sorun olmuyor.

• İkinci el araç alış satışını yasaklasınlar. Sadece galeriye satalım, galeriden alabilelim. Galeride sattığı arabaya garanti vermek zorunda kalsın güzelce nefes alalım. Sarı sitede artık sadece araç fotoğrafı paylaşıp "Boş muhabbet etmeyecek aramasın" yazsınlar.

Faydası kime olacak?

Bildiniz mi?

Bilemediyseniz söyliyeyim: Damat bey ve etrafındakilere...

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Sanırım bana yazmışsın , son kısma katılıyorum öncelikle evet paramızın değer kaybetmesi vergi yüklerinin artması vs fiyatları arttıran sebepler bende aynen bunu yazdım.
    Ancak arz talep meselesi arz çok kısıtlı olsa bile olur fiyatlara da yansır özellikle 2.el piyasası için , şöyle düşün çok güzel bir aracın var ve çevrende sadece sende var bunu almak isteyen 10 kişi var elbette açık arttırma gibi fiyat yükselecektir. Haklısın talep fazla değil ama benim bahsettiğim sıfırların fiyatı yüksek olduğu için 2.ele yönelen insanların daha yüksek rakamları gözden çıkarmasıydı, ilk cevap verdiğim arkadaş alsatçılar devreden çıkacak fiyatlar düşecek fikrini savunuyor ama durum bu olmayacak onu yazmak istemiştim. İkimiz de 2005 model jaguar 2.0 almak istiyoruz diyelim bende 50 bin var bunu teklif ediyorum sen de 55 var ve onu teklif ediyorsun elbette araç sahibi sana verecektir otomatik olarak aracın piyasası 55 olacak alsatçı olsa da olmasa da.
    Dediğin gibi vergi açığının buradan kapatılması bence de düşünülen olay yani son kullanıcıya yarar bir durum yok
    Evet, aynen öyle, ikinci el fiyatları düşmeyecek, Devletin önceliği vatandaş değil, kaybettiği vergi geliri, bunu telafi etmeye çalışıyor, ancak bu durum sürdürülebilir değil, mecburen ÖTV indirimi gelecek 2020'nin son çeyreğinde bekliyorum şahsen.

• Ne zaman bitecek bu çile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Al-sat'çılar para kazanıyor dediniz artık devlet para kazanacak Hayırlı olsun.

KARŞIYAKA
    .##......
    .##İZMİR#
    .##......
    .########

(_¯_¯(¯(¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็
  • Mevzu fiyatların artması değil bu yasada araç stokculuğunun önüne geçilecek. Satışta kriterler vs olucak. Bayiden sıfır al 1 ay içinde sat olmayacak inş.

• 2 yıldan kısa sürede araç değiştirenler için 0 da ÖTV artmalı 2. Elde satışa vergi getirilmeli. Ayrıca aracını uzun yıllar kullananlara ÖTV indirimi yapılmalı. Örn; 5yil için mevcut ÕTV lerin Yarıya indirilmesi, 10yil için ÖTV alınmaması.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.