Şimdi Ara

Müjde ikinci elde alım satım vergisi geliyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
36.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çözüm olmaz. İnşallah ötv indirimi gelir de piyasa bir nefes alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eeee ben demiştim öyle ana babaya eşe dosta vekaletle araba al-satçılık yaparsanız devlette böyle öper işte. Sorunun kaynağı olan kişilerle uğraşmak yerine masum insanlarında başını yakacaklar.

    Sağda solda al-satçı tanıdık tanımadık kim varsa gördüğünüzde yüzlerine tükürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasayı son 1 yıl için olmak üzere geriye dönük çıkarırlarsa çok alsatçı duman olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o gün yamyamların bittiği gündür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiyi satan öder heralde. Mesela 3 yıl 5 yıl kullanan satarken vergi vermesin falan gibi bişey olsaydı bari en azından.

    1-2 ay içinde alıp satan zaten kar için satıyordur. Uçandan kaçandan vergi alırken, onlardan alınması çok sırıtmaz heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 10 Şubat 2020; 1:5:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damatin kurmayları bizim forumu takip ediyor heralde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Yok yok bende ankarada vergi dairesinde calisan yillarin adamiyla konustum.o bahsetmisti..hatta 50 binin üstünde kisi tespiti yapilmis yasa cikar cikmaz gomup gonderecekler dedi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    Yok yok bende ankarada vergi dairesinde calisan yillarin adamiyla konustum.o bahsetmisti..hatta 50 binin üstünde kisi tespiti yapilmis yasa cikar cikmaz gomup gonderecekler dedi..
    Abov. Geriye dönük işleyecekse ortalık mezbahaya döner yeminle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinizden farkli birsey ogrendim.
    Vergi falan degil gelecek olan.
    Daha dogrusu sadece 1 maddesi vergi ile ilgili.
    Paket halinde gelecek kanunun bircok maddesi var.
    En buyuk madde ise kurumsal olarak belirli standartlara sahip galericilerden haricen bunun ticaretinin yasaklanacagi ve haricen yapanlarin suç islemis olarak degerlendirelegi seklinde.
    Galericilerin bile standart disi aslinda formaliteden kucuk bir dukkanda sagda solda kurulup aslinda orayla anlasmali bircok al-satci calisanlarin uzerlerine almadan dolayisiyla vergi kacirarak gayri resmi islerin onune gecmek.
    Birde tabi sahislar icinde bu isleri yapmal artik imkansiz hale getirilecek.
    Ama yapilir mi bu isler sonraya mi birakilir
    Bilemem yapilmasini isteyende var istemeyende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet vergiye mantıklı gerekçeler bulmak için ne çok kasmış. Bulunan mantıklı gerekçe de şu: ticari bir faaliyetteki dolaysız bir vergideki kaçağı önlemek için, tüm herkese dolaysız vergi dayatmak. Al-satçılar vergi kaçırıyor demek yerine, al-satçıların kaçırdığı o vergi kalemi neden var diye bir sorun.

    Ayrıca vergi veya başka her neyse, tüm maliyetleri her zaman, nihai tüketici öder. Maliyetler arttığında, satıcı, satabilmek için fiyat kırar sadece.
  • Bencr gelsinm.herkes alsatci oldu...gercekten aracimizi satacakken kene gibi yapisiyolar...fiyatlari manipule ediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qzwxec

    Millet vergiye mantıklı gerekçeler bulmak için ne çok kasmış. Bulunan mantıklı gerekçe de şu: ticari bir faaliyetteki dolaysız bir vergideki kaçağı önlemek için, tüm herkese dolaysız vergi dayatmak. Al-satçılar vergi kaçırıyor demek yerine, al-satçıların kaçırdığı o vergi kalemi neden var diye bir sorun.

    Ayrıca vergi veya başka her neyse, tüm maliyetleri her zaman, nihai tüketici öder. Maliyetler arttığında, satıcı, satabilmek için fiyat kırar sadece.
    Eskiden türkiyenin ekonomisini sirtlayan çukobirlik fabrikalari kapatildi. Ve hala onlarca fabrika bahcesinde lojmanlari ve dev gokdelenleri ile çernobil gibi kaderine terk edilmis durumda.
    Tabi büyük taarruz ve takelifi milleye emirleri sirasinda askerlerimizin tamaminin kiyafetlerinin uretilip gonderildigi 1920 de bile ileri duzeyde tekstil alaninda sanayilesmis tarsusa trenle gelen ataturk un tarsuslular sizlerle grur duyuyorum sozlerinden de anlasilacagi gibi...
    Aslinda turkiyeyi hem sanayi hem tarim alaninda bir donem besleyen tasiyan ve bundan dolayi göç alan çukurovanin fabrikalarinin neden yok oldugu çukobirligin neden yok edildigi sorusunun cevabi ile sizin neden bu insanlar al sat yapmak mecburiyetinde kaliyor sorusunun cevabi ayni sey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllık kota koysunlar. Bir kişi sene içinde binek aracını kaç kere değişir ki? Maksimum taş çatlasın 3. Ona göre düzenleme yapmazlar tabi. G*tümüzdeki dona kadar vergi alsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Ev için
    Elden para almak yasak
    Emsal Fiyat diye birşey var
    Ucuza bile satsanız emsal fiyattan göstermek zorundasın yoksa fena cezası var
    Arsa tarla da ise
    Sıkıysa eksik göster ceza bi yana
    Yarın satın aldığın yerin Yan komşun 300 liralık yeri 100 lira gösterdiğin için " burayı ben alacaktım" deyip dava açarsa yeri 100 liraya komşuna bırakırsın haberin olsun

    Alıntıları Göster
    Elden para almak yasak falan değil... Hala alım satimlarda isteğe bağlı olarak elden para alış verişi oluyor. Bu satıcının isteğine bağlı.

    Emsal bedel diye birsey yok 2020 ocak ayında yürürlüğe girecekti emsal bedeli anlaşmalı özel şirketler belirleyecektir ancak bu iptal oldu.

    Sizin emsal dediğiniz raiç bedel dır ki bunu satılacak menkul un bağlı olduğu belediyeden alırsınız. Tek haklı olduğunuz nokta bu. Belediye raiç bedelinin (yada kredi ile alınıyorsa alınan kredinin) altında gosteremezsiniz.
    Ancak belediyede raiç bedeli 150 bin olan dairelerin satış bedelleri 300 450 bin arasında (büyük şehirler için) bu yüzden gayet rahat bedel satış bedeli altı gösteriliyor.
    Hele ki sıfır binalarda durum daha da rahattır.
    Son olarak "siz bir daire (arsa, tarla vs) alacaksınız raiç bedelin altında göstereceksiniz ve komşunuz size dava açacak ve evi elinizden o fiyata alacak" işte bu tamamen yanlış bir düşünce. Kısaca mümkün değil. Dediğiniz şey kısmen (belki) hisseli menkullerde hissedarlardan birinin kendi hissesini yabancı bir kişiye satması durumunda mümkün olabilir.

    Araba konusunda bambaska bir konudan mesaj attığım için kusura bakmayın ancak hatalı bilgilerin olduğu mesaja cevap vermek istedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 10 Şubat 2020; 1:50:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blasko77

    Hocam geliyor. Devlet bu vergiyi alıcak

    + olarak sıfır araç alım satımıda çok büyük yasalar yolda.

    Bekleyin.
    Hocam bu durum araçlar için geçerli sadece değil mi? Elektronik eşya vbde geçerliyse ben böyle işin... (sadece araçlar için geçerliyse de aynı)
  • Hale bak vatandaş daha fazla soyulacak diye seviniyorsunuz oysa vatandaşı soyulma oranı düşse bu şikayet ettiğiniz al sat düzeni normale döner ama yok siyasiler ilah gibi yaşasın tapın sizin tek amacınız o vatandaşın vatandaşı ezip siyasiyi bu kadar yücelttiği başka ülke yoktur biatçılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bak senin amacın ayaklı al satçıların piyasadan çekilmesi de devlet onu mu istiyor yoksa ekstra bir vergi mi almak istiyor o kısmı tartışılır, ben ekonomiyi yöneten biri olsam senin istediğini istemezdim şahsen.
    Yaşın kaç eğitimin ne bilmiyorum ama benimki 49 i.ü iktisat mezunuyum yani 3 aşağı 5 yukarı eski uygulamalar hakkında da bilgim var 90lar-2000lerde araba almış değiştirmiş hemde vergi politikaları ekonomi vs gibi dersler almış biri olarak.
    Ekonomik durgunluğun olduğu piyasalarda devletlerin ilk amacı öncelikle bu ekonomileri bir şekilde canlandırmak sonrasında bundan dolaylı veya direkt vergi almak olur. Direkt vergi dediğim kısmı işte bunu ticari faaliyet kabul edip tamamını veya büyük kısmını sistemin içine almak bunu bir şekilde vergilendirmek. Dolaylı kısmı da bu ticareti yapan adamdan elde ettiği geliri kullandığı yerlerden vergi almak (yani yaptığı diğer harcamalardan aldığı gıda ürününden giyime vsvs)

    Kısacası zaten durgunluğun olduğu ekonomide vergilendirilmemiş bile olsa bir sektörü bitirmek dolaylı vergi kaybına neden olur burada amaç o sektörün de sistem içine alınması ve direkt vergilendirmesi olacaktır yani devletler illegal şeyler dışında var olan bir ticareti (kayda değer oranda varsa eğer) bitirmek olmaz kısacası son kullanıcıya bir avantaj sağlamak gibi bir durum söz konusu olmaz. Olabilecek olan şeyi yazdım zaten muhtemelen de öyle olacaktır olacaksa bak gör.

    Kaçak göçek iş yapan kimseyi savunuyor değilim yanlış anlama ama gerek yasalar gerekse ekonomik şartlar dikkate alındığında olması muhtemel durumdan bahsediyorum. Geçen bir konu da açmıştın sanırım bu tarz bir şeyle ilgi oraya da yazmıştım sen zannediyorsun ki al satçı dediğin şahıs olmasa sen o aracı daha ucuza alacaktın ama yanılıyorsun. Senin deyiminle al sat yapan adama o karlı fiyattan parasını ödemeyi göz önüne alan birileri olduğu sürece piyasanın senin istediğin rakamlara inmesine imkan yok. iktisada giriş 1. sınıfta anlatılan şeydir fiyat arz ve talebin kesiştiği noktada oluşur çok net bu.
    Şu noktada haklısın orta sınıf bir araç olan focus için dizellerde 230-240 bin tl fiyat olmaz olmamalı üstüne biraz koyup ev alırsın nerdeyse. Sıfırı bu rakam olunca 2.ellerinin de düşük olacağını beklememek lazım, al satçı dediğin adamlar olsa da olmasa da




  • Ulan ekrem! doları 6 yaptın viran eyledin memleketi..

    Görün bu vergiler, zamlar hep ekrem yüzünden işte!
  • Otomobil piyasasında arz talep olayı yok, önce bunu doğru anlamak lazım, arz az, talep düşük, fiyatlar sürekli yükseliyor. Arzin az olması düşük talebi yüksek gibi gösteriyor sadece.Bu da satış hilesi zaten, bayilerin tamamı stoklu çalışmayı bıraktı, sipariş üzerine çalışıyor, bu durum devam ederse yakında bayiler küçük şehirlerden başlayarak küçülmeye gider, sıfır satışları daha da düşer.Sifir ve sıfıra yakın 2.el fiyatları düşmez, sıfıra yakın seyir izler, Devlette buradan vergi almaya çalışıyor muhtemelen, olay tamamen bu.
    Konu arz ve talebin kesişmesi meselesi değil, paramızın son derece değer kaybetmesi ve alım gücünün çok düşmesi, son düzenlemelerle sıfır araçtaki ÖTV yükünün artması, bunun da vergi geliri yerine vergi kaybına neden olması, oluşan vergi açığının 2.el alım satımından kapatılmaya çalışılması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 10 Şubat 2020; 3:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.