Şimdi Ara

Müjde ikinci elde alım satım vergisi geliyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
3
Favori
37.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 3qzotix

2 yıldan kısa sürede araç değiştirenler için 0 da ÖTV artmalı 2. Elde satışa vergi getirilmeli. Ayrıca aracını uzun yıllar kullananlara ÖTV indirimi yapılmalı. Örn; 5yil için mevcut ÕTV lerin Yarıya indirilmesi, 10yil için ÖTV alınmaması.
    Bu konular üstünde çalışma yapılır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

haber vs

Orijinalden alıntı: Turkforce

Hala çözümü insanlarla aramaya çalışmanız ilginç geliyor.
    ABD'de arkadaşım var, komik rakamlara araba alabiliyorlar. Neden? Çünkü araba 2.el ve ederi o.
    Zaten youtube vb. ortamlarda da görmüşsünüzdür, ABD veya Avrupada durum bu şekilde.

Araçlar üzerinde ÖTV'yi tamamen kaldırıp yada %10 gibi makul bir orana çekersiniz.
    MTV - Kasko - Trafik Sigortası gibi işlemlerde de eski araçlara yüksek bedel çıkartır yeniye teşvik edersiniz.
    Emisyon standartlarını yükseltir, düşük araçlara yüksek vergi getirir üstüne de 10-20 yaş gibi trafiğe çıkma sınırı koyarsınız.
    2. Elde TÜV gibi standardize edilmiş kuruluşlarla ekspertiz raporlu satış yapılmasına izin verirsiniz olur biter.

Bu yazdıklarım yarısı yapıldığında zaten herşey düzene girer.

Alıntıları Göster
    bu dedikleriniz güzel şeyler ama sadece avrupa da abd gibi ekonomisi istikrarlı, parası değerli ülkelerde olur. Benim 10 ay önce aldığım aracın fiyatı 144bin tl idi şimdi ise 232bin tl olmuş. aldığımda ötv indirimi vardı yaklaşık 20bin tl onu çıkarınca 10-11 ayda gelen zam yaklaşık 70 bin tl...... Yurt dışında ise aracın fiyatı neredeyse hiç değişmemiştir dolar-euro bazında...Paramız bu hızla değer kaybettiği sürece işimiz çok zor
    2010 1.33 Toyota Yaris terra (siyah)
    1999 Palio 1.6 benzinli

• Ülke'de üretim olmadığı için tek gelir kaynakları halkın parası aslında yurt dışına çıkışlara kolaylık sağlasalar biz başka ülkeler'den kazanıp getirsek onlara versek daha iyi olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 10 Şubat 2020; 17:24:36 >
    Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • güzel haber biz bu akşam arkadaşlarla bunu ıslatırız (anca su ile)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aha bak. Ohhh çok güzel oldu. Aferin size. Afferin size. Affferin size.

• Vergiden kaçınmanın yolunu size söyleyeyim. Alım yaparkende satım yaparkende Bitcoin vb. kripto paraları kullanın böylece kimse sizden ne vergi nede başka bir şey kesebilecektir. Böylece vergiden kaçınmış oluyorsunuz :)

• Hemen hemen her platformda ikinci eldeki fahiş yükseliş ve al satci konuları çok sık dillendiriliyor. Elbet yöneticiler de bu durumun farkındadır. Vergi olur sınırlama olur bir çözüm şart. "Emsalsiz Kartal degisensiz 28.500₺" diye ilanlar görmekten, sıfır liste fiyatı - ne kadar bayilerde olmasa da- 160-170 olan araçların, 165-175e satıldığını görmekten gına geldi.

Orijinalden alıntı: Turkforce

Hala çözümü insanlarla aramaya çalışmanız ilginç geliyor.
    ABD'de arkadaşım var, komik rakamlara araba alabiliyorlar. Neden? Çünkü araba 2.el ve ederi o.
    Zaten youtube vb. ortamlarda da görmüşsünüzdür, ABD veya Avrupada durum bu şekilde.

Araçlar üzerinde ÖTV'yi tamamen kaldırıp yada %10 gibi makul bir orana çekersiniz.
    MTV - Kasko - Trafik Sigortası gibi işlemlerde de eski araçlara yüksek bedel çıkartır yeniye teşvik edersiniz.
    Emisyon standartlarını yükseltir, düşük araçlara yüksek vergi getirir üstüne de 10-20 yaş gibi trafiğe çıkma sınırı koyarsınız.
    2. Elde TÜV gibi standardize edilmiş kuruluşlarla ekspertiz raporlu satış yapılmasına izin verirsiniz olur biter.

Bu yazdıklarım yarısı yapıldığında zaten herşey düzene girer.

Alıntıları Göster
    Araba üretmeyen ülkede trafiğe çıkma sınırını 10 yaş getirirsen o ülke 2 seneye batar canım

Sorun sistemde değil insanda
    İsveç'te hala 20 yaşında volvolar saat gibi trafikte geziyor sıfır gibi , bizim millet bakıyorsun 5 yaşında araba leş zaten arabayı alıp 400-500bin km sadece yakıt masrafı yapmak istiyor çomarlar

Bu ülkenin kalkınması için ikinci el çoğalması lazım ama damat resmen vampir gibi işi biliyor

Gidin Almanya'ya bakın senelerdir ikinci el giyim kot mont vs dükkanları bile var düşünün ki bu ülke son senede bütçe 13 milyar euro fazla verdi

Sorun insanda ve insanlar ne hakediyor ise onu yaşar , seçimleri ile yaşamına yön verir gerek siyasi gerek temizlik gerek yaşam tarzı gerek terbiye ve genel kültürü ile

• quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Vergiyi satan öder heralde. Mesela 3 yıl 5 yıl kullanan satarken vergi vermesin falan gibi bişey olsaydı bari en azından.

1-2 ay içinde alıp satan zaten kar için satıyordur. Uçandan kaçandan vergi alırken, onlardan alınması çok sırıtmaz heralde.
    Eskiden emlakçılar ,oto galerileri 2. el alıp- satarken mesela %5-10 ucuza alıp satardı. Tabii şimdi de var ama eskiden zorunlu gibi bir şeydi satılan emlak ve otomobillerin %95ini bunlar satardı

90bine senden alır 100bine satardı diyelim. Sahibinden sitesi çıkınca aradaki 10bin kârı gören millet alsatçılığa başladı ve özellikle işsizliğin arttığı bu ortamda parası olan insanlar dövize yatırmak yerine otomobile yatırmak istiyor artık

Emlakçılar oto galerileri zaten sahibinden sitesini sevmiyorlar millet alıp satıyor kendiler para kazanamıyorlar adamlar mecburen kurumsal üyelik almak zorunda kalıyorlar

100 binlik otomobilden galerici 5-10 bin kazanmak istiyor , alıcı vatandaş galericiye gitmeden 10 bin ucuza almak istiyor ,satıcı yine tam 100binden satmak istiyor devlet ise sabibinden sitesinden satılırsa hiç para kazanamıyor . İşin içine alsatçı ve galericiden sonra devlette bu 5-10 bin kârdan pay kapması olarak görmek gerekir . Burda alsatçıları bitirecek diye sevinenler boşa seviniyor o 5-10 bin kazanca ortak geliyor sadece

Yani kısaca o vergi araca gelir. Alıcıya Satıcıya direk gelmez otomobilin değerini artırmış olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Şubat 2020; 0:46:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Km düşürme, ayıbını gizleme gibi hırsızlık yapmadığı sürece isteyen alsın-satsın beni ilgilendirmez. Beni vergi adaleti ilgilendirir. Herkesin kazancı oranında vergi vermesi gerekir. Gelir vergisini sadece maaşlılar veriyor. Bu konuda da adalet sağlanmalı.

Orijinalden alıntı: asderty

Km düşürme, ayıbını gizleme gibi hırsızlık yapmadığı sürece isteyen alsın-satsın beni ilgilendirmez. Beni vergi adaleti ilgilendirir. Herkesin kazancı oranında vergi vermesi gerekir. Gelir vergisini sadece maaşlılar veriyor. Bu konuda da adalet sağlanmalı.
    Haklısın fakat şu an ülkede en büyük dolandırıcı merkez bankası ve hükümettir

Nasıl mı? Merkez bankası son 1 yılda 20 milyardan fazla para basıp piyasaya sürdü yani nerdeyse paranın değerini %15 düşürmüş oldu cebimdeki yada bankadaki paramın bir kısmını merkez bankası çaldı... Enflasyonun nedenlerinden biri de hükümetin bütçeyi aşan harcamaları buda paranın değerini düşüren bir başka şey

Fakat ben galerici olsam ( veya vergi gelirse normal vatandaş olarak) 100 bin liralık arabayı 1yıl sonra 120 bin liraya sattığımda 20bin lira kârdan 4400 lira vergi ödemek durumundayım oysa 100bin liranın enflasyondan dolayı değer kaybı en az 20 bin lira zaten ve bunun üzerinde 4400lira vergi istiyor . Yani devlet paranın değerini düşürüyor sonra kazanç edindin diye vergi alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Şubat 2020; 1:7:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Otomobil piyasasında arz talep olayı yok, önce bunu doğru anlamak lazım, arz az, talep düşük, fiyatlar sürekli yükseliyor. Arzin az olması düşük talebi yüksek gibi gösteriyor sadece.Bu da satış hilesi zaten, bayilerin tamamı stoklu çalışmayı bıraktı, sipariş üzerine çalışıyor, bu durum devam ederse yakında bayiler küçük şehirlerden başlayarak küçülmeye gider, sıfır satışları daha da düşer.Sifir ve sıfıra yakın 2.el fiyatları düşmez, sıfıra yakın seyir izler, Devlette buradan vergi almaya çalışıyor muhtemelen, olay tamamen bu.
    Konu arz ve talebin kesişmesi meselesi değil, paramızın son derece değer kaybetmesi ve alım gücünün çok düşmesi, son düzenlemelerle sıfır araçtaki ÖTV yükünün artması, bunun da vergi geliri yerine vergi kaybına neden olması, oluşan vergi açığının 2.el alım satımından kapatılmaya çalışılması.
    Arz talep dengesi mutlaka vardır ve oluşur

Şu an arz az özellikle ithal otomobiller için. Niye böyle ? Muhtemelen sıfır araç talebin birikmesini bekliyorlar ( piyasa önceden 800 bin satarken şimdi 390 bin satabiliyor ve bu yıl sonunda yoğunlaşıyor.Çünkü insanlar VERGİDEN KAÇINMAK için otomobil ihtiyacını şirket üzerinden yapıp ödediği paranın hemen işleme konmasını istiyor buda Aralık ayında oluyor ) ve maliyetleri düşürmek için .Çünkü vergiler çok arttı ve Türk vatandaşları fakirleşti firmalar 5-10 sene önceki gibi davranırsa iflas etmeleri kaçınılmaz olur

Türkiye'de her sene 1 milyon yetişkin insan hayata atılıyor ama piyasaki otomobil sayısı artmıyor ( 390 bin sıfır otomobil satılıyor ama bir o kadar da piyasadan çıkıyordur muhtemelen kazalar veya kullanım süresi dolduğundan) yani otomobil sahibi olmak isteyen her sene 1 milyon artarken (veya yarısı ) piyasada otomobil sayısı aynı bu da 2. el fiyatlarını artırıyor ( Otomobil arzı sabit Otomobil talebi ise devamlı artıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Şubat 2020; 3:1:21 >

• Ekonominin kötü yönetildiği kesin. Aslında hırsızlık olmasa, adaletli olduğu sürece iyi ya da kötünün paylaşımında da bence sıkıntı yok. Az veya çok ama herkesin hakettiği oranda kazanması esas bence.

Enflasyon karşısında değer kaybı konusunda haklısın. %10 enflasyon oluştuğunda %10 kar varsa net kar sıfırdır. Gerçi bu enflasyon hesabıyla herkes karda zaten de...

İkinci el fahis arttı sıfır bitik, ötv geliri çok düştü.
    Bu para bir şekilde toplanacak. Ikinci elde alım satım vergisi gelir diye yazdım da yazdim:) (acaba dat bey benim mesajlarımı gördü
    Tahminim araç satış bedelinin %1_2 si kadar olur.
    Tabi satış bedeli düşük gösterme ihtimaline karşı uyanık vatandaşın, matrah kasko bedeli olur..

Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.