Şimdi Ara

Mühendislik ve tıpa genel bir bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımda bilgisayar mühendisi kişiyle de çok sık görüştüm, 20 yıllık kadın doğum uzmanı kuzenim ile de çok sık hala görüşüyorum. (Ankara tıp mezunu)

Bilgisayar Mühendisliği

- Kurumsal bir yerde olsanız dahi işe giriş çıkış saatleriniz aksayabiliyor iş kitleme olayı var (Türkiyede en azından)

- İş konusunda freelance bile çalışıp çok rahat yaşama şansınız var

- İngilizceniz yoksa hiçsiniz gibi bir şey

-Sürekli kendinizi durmadan yeni teknolojiye adapte etmeniz gerek ve bu çok yorucu

-Toplantılar ofis ortamı bunaltabiliyor

-Belli bir yaştan sonra yönetici olamazsanız birikiminiz yoksa sorun çekebilirsiniz Kafa kaldırır mı bilmiyorum.

Tıp (kadın doğum uzmanlığı)

+ Aşırı hasta kalabalıklığı hastayla istesenizde çok ilgilenemiyorsunuz

+ tus kazanmak için özellikle yüksek puanlı yerler için sarf edilen ekstra çabalar

+ akraba (akbaba) saldırısı yüksek ihtimal gittiğiniz her yerde 2-3 hasta size yapışacak veya tanıdığını yollayacak

+ hastanızın doğumu ani acil bir durumda hemen işinizin başına dönme ihtimaliniz

+ Kanunen güncel durum nedir bilmiyorum ama hastalarda olan şiddet olayları

+ 36 saat nöbetlerin zorlaması

+ yurt dışı imkanlarının "zor" olması

+Doktor sayısı çok hastanede istemeden de olsa döner sermaye düşüyor.

+özel hastanelerde çok iyi paralar kazanma şansınızın olması ancak cumartesi bile poliklinik yapmanız gerekebilir

+belli bir yaştan sonra değeriniz artar özel muayenede parayı kırabilirsiniz

+hastalardaki bilinçsizliğin işinizi zorlaştırması

Aklıma gelen şeyler bunlar oldu daha çok şeyler vardır ama aklıma gelmiyor şu an amacım iki tarafı da elemek vb değil sadece gözlemlerime göre gördüklerimi söylemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 3 Ağustos 2020; 19:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -Kurumsal yerlerde ek ücretinizi alırsınız. İş kitleme olayı asla yok

- Durmadan yeni teknolojilere adapte olmazsınız. Bu 4-5 yılda bir gerçekleşir. Yeni teknoloji bir öncekine çok benzeyeceğinden adaptasyon çok hızlı olur

- Çok toplantı olmaz. Haftada 1-2

- belli bir yaştan sonra yönetici olursunuz her türlü. Olmayanı görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıp konusunda en büyük dezavantaj halkın cahilliği. Siktiriboktan 2 senelik dandik biyoloji bölümü okuyup aşı karşıtı hesaplar açan kadınlar var(genelde kadınlar yapıyor bunu) Bu salakların çocuğu olacak sonra gelip ben aşı yaptırmıyorum diyecek. Gel de uğraş hadi. Anlatsan anlamaz da. Sanki çocukları bir boka yarayacakmış gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.