Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinin balon olması ve sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son birkaç yıldır bir yazılımcı furyası var ve z kuşağının da ilgisini çekiyor bunun sonucu herkes yazılımcı/bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Sonuç: Puanların fırlaması. Eğer puanların bu kadar yükselmesinin nedeni bilgisayar mühendisliğindeki maaşların patlaması vb. olsaydı derdim ki tamam gayet normal. Evet kabul ediyorum bilgisayar mühendisliğinde yıl geçtikçe iş imkanları, maaşlar ve kendi şirketini kurma gibi yönlerden avantajları var. Ama sorun bu kadar fazla puan artışını kesinlikle karşılamıyor. İTÜ de makine mühendisliği yerine anadoluda dandik bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazmak pek mantıklı hareket değil. Diyelim ki kendi işini kuramadın (herkesin hayali yazılım yazıp zengin olmak ama öyle bir dünya yok), sonuç olarak klasik mühendislik işe alımına tabi kalacaksın. Bir yere başvurduğunda sence senin okuduğun dandik üniversiteni göz önünde bulunduracaklar mı ? Tabi ki hayır. Bilgisayar mühendesliği için iş sayısı artsa bile bu kadar talebi karşılayacak bir durum olacağını düşünmüyorum. Gidin sağlam üniversitelerde başka mühendislikler okuyun zaten bir elektrik-elektroni mühendisi de programlamaya kayabilir sonradan. Türkiyenin ileri teknoloji ülkesi olmadığını varsayarsan temel mühendisliklerin daha mantıklı olduğunu söyleyebilirsin. Yurtdışına çıkma konusunda da çıkan kişiler iyi ünilerden mezun olanlar olacak. O yüzden bunlara özenip sırf bu bölüm olsun diye kötü ünilerde okuyacaklar benim gözümde puanlarına yazık ettiler.

• Bilgisayar mühendisliğinin balon olması ve sonuçları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite öneminin en az olduğu mühendislik dalı bir sürü alaylı veya farklı dallardan mezun insanlar bile bir şekilde sektöre adım atabiliyor
    Çalışma şartları ve maaş tüm mühendislikler arasında benzersiz
    Eee puanları da yükselsin bi zahmet bir şey olmaz 10 yıla kadar arz talep dengesi oturur rekabet artar ama hiçbir zaman böyle bir bilişim çağında değerini kaybetmeyecek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okuyun hocam özetimsi:

Son birkaç yıldır bir yazılımcı furyası var ve z kuşağının da ilgisini çekiyor bunun sonucu herkes yazılımcı/bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Sonuç: Puanların fırlaması. Eğer puanların bu kadar yükselmesinin nedeni bilgisayar mühendisliğindeki maaşların patlaması vb. olsaydı derdim ki tamam gayet normal. Evet kabul ediyorum bilgisayar mühendisliğinde yıl geçtikçe iş imkanları, maaşlar ve kendi şirketini kurma gibi yönlerden avantajları var. Ama sorun bu kadar fazla puan artışını kesinlikle karşılamıyor. İTÜ de makine mühendisliği yerine anadoluda dandik bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazmak pek mantıklı hareket değil. Diyelim ki kendi işini kuramadın (herkesin hayali yazılım yazıp zengin olmak ama öyle bir dünya yok), sonuç olarak klasik mühendislik işe alımına tabi kalacaksın. Bir yere başvurduğunda sence senin okuduğun dandik üniversiteni göz önünde bulunduracaklar mı ? Tabi ki hayır. Bilgisayar mühendesliği için iş sayısı artsa bile bu kadar talebi karşılayacak bir durum olacağını düşünmüyorum. Gidin sağlam üniversitelerde başka mühendislikler okuyun zaten bir elektrik-elektroni mühendisi de programlamaya kayabilir sonradan. Türkiyenin ileri teknoloji ülkesi olmadığını varsayarsan temel mühendisliklerin daha mantıklı olduğunu söyleyebilirsin. Yurtdışına çıkma konusunda da çıkan kişiler iyi ünilerden mezun olanlar olacak. O yüzden bunlara özenip sırf bu bölüm olsun diye kötü ünilerde okuyacaklar benim gözümde puanlarına yazık ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithNiel -- 17 Ağustos 2022; 19:56:35 >

• Millet ciddi ciddi ilk 10k istiyorum hedefim bau yazılım diyor. Bu kadar şişmesine gerek yok cidden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandie kullanıcısına yanıt

bau arap ünisi oldu

• bilgisayar mühendisligi balon diyenlere gülüyorum. en büyük pastanın yazılımda oldugunu bilmiyorlar. türk gençleri de pastadan payını almaya çalışıyorlar. ileride türkiye yazılım ve donanımla zenginleşirse bugün balon dediginiz bölümlere giren gençler sayesinde olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2001 krizinden önce bilgisayarlar tıplardan öndeydi. sonra ülkenin ekstrem durumları sonucu insanlar garanti işlere yanaştılar. o zaman özel yatırım global çalışma vs hak getire zaten. bilgisayarlar ait olduğu yere dönüyorlar.

• murat.cankaya M kullanıcısına yanıt

Bölüm değil ama sıralamalar balon oldu. Biraz daha şişip patlayacak böyle gitmez, ilk 1.1k giremeyen Koç, Sabancı, Bilkent, Boun, ITU, ODTU'ye giremiyor, ilk 5k giremeyen ancak Taü, Marmara, GTU, IYTE girebiliyor. Seneye Ceng için ilk 5k giremeyen GTU, IYTE, Ege bakacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.