Şimdi Ara

Mühendislik Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Marmara üniversitesi makine müh. öğrencisiyim.Metalurji malzeme,makine veya Marmara ünisi ile ilgili sorularınızı cevaplamak için buradayım çünkü canım sıkıldı.Şuan bu konular için erken olabilir sonuçlar açıklandıktan sonra kafanızda daha çok şey netleşecektir ama konuyu açayım dedim.Şimdi çok soru gelmezse tercih zamanı da uplarım.

---Özel Mesaj Yoluyla Sorulan Sorular---

Soru 1:
    Hocam ekşiden falan biraz okudum da teknoloji fakültesini çok topa tutmuşlar. Link de vereyim: https://eksisozluk.com/teknoloji-fakultesi--1831732?p=2
    bunlar doğru mu? Eğitim açısından mühendislik fakültesi ile teknoloji fakültesi arasında çok büyük farklar var mı? Burada yazılmayan ve bilmem gereken neler var?
    Ayrıca iyi ingilizcem var ve ingilizce eğitim almak istiyordum. Teknoloji fakültesinden bir bölüm yazsam yatayla ingilizcesine geçmeye çalışsam böyle bir şey mümkün mü? Zor mu?

Cevap 1:
    Hocam bunları geçen sene bende okumuştum.Farklı sitelerden de araştırdığın zaman kötü yorumların neredeyse hepsi 2012 ile 2015 arasında özellikle 2014 tarihinde yazılmıştır.Çünkü bu tarihlerde mühendisler odası teknoloji fakültelerini kapanması için dava etmiş bunu destekleyenlerde insanları iyice soğutmak için çomak tuttular.Bulunduğumuz tarihlerde yazanların yüzde 90'ı büyük şehirlerde mühendislik okumaya puanı yetmeyip,küçük şehirlerde bulunan üniversiteler de diyeyim mühendislik fakültesinde okuyanlar.Çünkü tek sığınacakları şey "mühendislik fakültesinde" okuyor olmaları.Okula büyük firmalardan gelen konuşmacılara teknoloji fakültesinde okumamızın iş başvurularında herhangi bir eksikliği var mı diye sorduğumuzda tek eksikliğin ingilizce eğitimin olmaması ama onuda bizlerin halledebileceği bir durum,zaten firmaların iş alınımında genelde kendi ingilizce mülakatlarını ve sınavlarını yaptıklarını söylüyorlar.Yani İngilizce'yi kendin hallettiğin zaman o eksiklikte ortadan kalkmış oluyor.Bizim okul için konuşacak olursam teknoloji fakültesindeki lab imkanlarının mühendislik fakültesine göre çok daha iyi olduğu,sektörü ve çalışırken asıl yapacağımız şeyleri derslerde uygulamalı olarak görüyor olmamız büyük avantaj.En basit örnekle ytü de metalurji okuyan arkadaşım daha teknik resim okuyamıyor bana soruyor.Mühendislik fakülteleri şuan masa başı (Satın alma,finans bölümleri gibi) teknoloji fakülteleri üretimde ideal bir hal aldı.Ve evet tek.fak den müh. fak. e yatay geçiş yapabilirsin.Hazırlık sınavını da tam emin olmamakla kesin geçmen geçmen gerek diye biliyorum.Marmara için Ganonun en az 3.00 olması lazım.

Soru 2:
    Hocam iyi gunler bir konuda metalurji hakkında tanıdıklariniz oldugunu okudum da bölüm hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz

Cevap 2:
    Itu nun kimya metalurji fakultesinin girisinde "Malzeme olmadan muhendislik olmaz." yazar. Gercekten cok dogru.Metalurji ve malzeme muhendisleri uretim yapan her fabrikada calisirlar.Mesela bizim okulda(Marmara) kariyer gunleri olmustu.Arcelikten de gelmislerdi.Adam marmara metalurji malzeme den mezun ama arcelik de satin alma muduru.Yani ben fabrika kosullarina gelemem dersen kalite kontrol muhendisi tasarimci veya satin alma muhendisi olarak da rahatlikla calisabilirsin.Havaciliktam dokume calisma alanlari cok uzun kalabalik etmesin burada internetten daha detayli bakabilirsin.Mezun sayisininda diger muhendisliklere gore az olmasi da ayri avantaji.Metalurji guzel bolumdur arada keske metalurji secseydim dedigim oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 3 Ağustos 2018; 14:55:29 >

• Gazi mi Marmara mı
  • makina artık bitti diyorlar ne düşünüyorsun ytü hakkında bilgin varmı
  • Marmara üni sıralamasında A ise Gazi B+'dır
  • 1-Kaçıncı senendesin?
    2-Sınavlar nasıl, zor mu? Çok çalışıyor musun?
    3-Sosyallik nasıl?
    4-Mühendisliğe aşırı ilgim var da daha üniye gitmeden önce şu kitabı tavsiye ederim diyebileceğin bir kitap var mı?
    5-Sıralamada kaçıncıydın?
    6-Makine müh. önerir misin?
    7-Marmara üni. makine müh. ingilizce bölümü var mı? Varsa, ing. daha mı iyi?

Aklıma gelenler şimdilik bunlar geldikçe sorarım.
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Bitti derken her zaman iyi bir okuldan mezun olursan iş sıkıntısı yaşamazsın ama evet çok mezun var ve ne kadar onlardan farklılaşırsan o kadar iyi.Mesela kendimi üni hayatımda tasarım programlarında geliştirmeyi yüksek lisansımıda metalurji malzeme alanlarından birinde yapmak istiyorum.Bu gibi şeylerle işsiz kalma gibi bir durum olmaz.Abim bu sene ytü matematik mühendisliğinden mezun oldu.Mezuniyet törenine gittim okul ayrı bir mahalle meğer bizim okulun çimenleri hiçbir şeymiş :D eğitiminden falanda memnundu.Güzel okul oda pişman etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 9 Temmuz 2018; 23:5:24 >
  • gazi makina ve elektrikin ankarada oldugu için savunma sanayinde çokca etkin bir okul diyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    1)2. sınıfa geçtim

2)Diğer mühendisliklerle ilgili olan dersler(mat kimya fizik) evet gerçekten zor alan dersleri orta zorlukta oluyor.Sınav haftasından 1 hafta önce çalışmaya başlıyorum Ganom 2.30

3)Marmara sosyallik açısından eksik diyebilirim.Biraz kaynaşma zor oluyor.Mesela 1. sınıf bittiğinde anca kaynaşma tanışma faslı bitti.Bide biraz millet not verme konusunda diğer ünilere nazaran cimri mesela abim anlatıyo (ytü de)tanımadığı birinden not istermiş en basit örneği vermem gerekirse.Birde bizim sınıfa mı özgü bilmiyorum ama herkes 5-6 kişilik gruplaşmış durumda.Zaten ünide de fazla arkadaşa gerek yok az ama öz olsun önemli olan o :D

4)Bu soruyu hangi mühendisliği istediğini söyle öyle cevaplayayım.

5)49k idim bölümüm Türkçe ve TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDEYİM.TEK.FAK. İLE İLGİLİ DE SORU SORABİLİRSİNİZ.

6)Makine iyi bir üni oldukça okunur.Ama arada aklıma acaba ytü de metalurji malzeme mi okusaydım diye geliyor aklıma.

7)Evet var.İng bölüm mühendislik fakültesinde türkçe olan teknoloji fakültesinde.Tek. fak. de lab imkanları daha fazla olduğundan ve sektöre uygulamalı hazır mühendis yetiştirmesi ile Mühendislik fak. de ing. olması ile birbirlerini dengeliyorlar.Burada karar sana ait.Ben başta ing olmadığı için üzülmüştüm ama ing okurkende halledilebilecek bir şey olduğundan ve firmalar işe alımda zaten kendi ing sınavlarını yaptıklarından fakültemden memnunum.Sektörü ve işi okurken öğrenmek büyük ayrıcalık bence

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Tübitak ve tai için diyorsan staja alırken ösym sıralamana bile baktıklarından genelde odtü yü alıyorlar.Ama İstanbulda okumanın hep bir ayrıcalığı vardır.
  • Marmara bilgisayar mühendisliği mezunları iş bulmada sıkıntı çekiyor mu ?
  • Fenasi Bey kullanıcısına yanıt
    iş bulmada sıkıntı çeken bölümler çevre tekstil ve kimya müh. Bunun dışındaki müh bölümlerinde iş sıkıntısı çekmezsin (Bizim okul adına konuşmam gerekirse)
  • Hocam pek sizin konularla ilgili değil ama belki biliyosunuzdur diye sormak istiyorm. Elektrik elektronik mühendisliğinden sadece elektrik mühendisliğine yatay geçiş yapmak mümkün mü? Farklı üniversiteye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lolumsu1

Hocam pek sizin konularla ilgili değil ama belki biliyosunuzdur diye sormak istiyorm. Elektrik elektronik mühendisliğinden sadece elektrik mühendisliğine yatay geçiş yapmak mümkün mü? Farklı üniversiteye.
    çok saçma olur. onun yerine elektrikle ilgili dersleri al. elektrik projelerine imza atma yetkin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm anladım.Şu amaçla sormuştum; bu sene sınavım iyi geçmediği için isteidğim üniye gidemem. İstediğim ünide sadece elektrik mühendisliği var onun için sordum oluru var mıdır diye.

• lolumsu1 kullanıcısına yanıt
    Yapman için elektrik mühendisliğinin geldiğin seneye kadar olan derslerini almış olman gerekiyor.Ders içeriği ile sizinki karşılaştır.Bende sana sorayım neden böyle bir şey istiyorsun
  • Hocam büyük ihtimalle ilk tercih olarak hacettepe bilgisayar yazacağım ytü bilgisayarı türkçe olduğu için yazmayı düşünmüyorum. Eğer aksilik çıkmazsa marmara bilgisayar da listemde olacak. Mezunların durumu nasıl oluyor, dersler zorluk açısından nasıl bilgin var mı?
    Düzenleme: bir de biliyorsan hangi yazılım diliyle başlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lol567 -- 9 Temmuz 2018; 23:28:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sene istediğim ünide elektrik mühendisliği gelmiyor. O yüzden daha düşük bi ünide elektrik elektroniğe gidip sonradan yatay geçişle geçmek için düşünmüştüm. Yanıtladığınız için teşekkür ederim

• quote:

Hmm anladım.Şu amaçla sormuştum; bu sene sınavım iyi geçmediği için isteidğim üniye gidemem. İstediğim ünide sadece elektrik mühendisliği var onun için sordum oluru var mıdır diye.
    üniden ziyade bölüm önemli.

ama ille de istediğin üniye gitmek istiyorsan daha doğrusu illa ki belli bir şehirde olman gerekiyorsa açık öğretim elektrik iletim dağıtımı bölümünü yaz. sonra da dikey geçiş yap.

yatay geçiş için bir şey diyemeyecem. çünkü bilmediğim bir konu.

• Peki sağolun teşekkür ederim.

• quote:

Peki sağolun teşekkür ederim.
    rica ederim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.