Şimdi Ara

Mühendislik Soruları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diğer mühendisliklerle ilgili olan dersler(mat kimya fizik) gerçekten zor alan dersleri orta zorlukta oluyor.Yukarıda da dediğim gibi bizim okulda tekstil kimya ve çevre müh dışında açıkta kalan yok veya bir elin parmağını geçmiyor o da kendilerinden kaynaklanan sorunlardan.İng bilmemeleri gibi.
    Ders içeriğine baktım sanırım C ile başlanıyormuş bu şekilde yazıyor"Bilgisayar programlamanın temel ilkeleri, algoritma temelleri, veri tipleri, C dili ileprogramlama temelleri, program akış kontrol deyimleri, döngüler, diziler, işaretçiler, c ile fonksiyon yazımı, dosya işlemleri."Ders içeriği teknoloji fakültesinin bölümünde yazdığı için oradan aldım.Mühendislik fakültesi (ing) ile aynı oluyor.
  • Konudan biraz bağımsız abin naptı mat müh benimde ilgimi çekiyorda, iş okul bişeler yazabilirmisin bide İTÜ ing depil heralde ama Yıldız biraz daha düşük İTÜ ye gitsek kötü mü olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydında Ispartada veya bu ünilerin ayarında falan makine müh, bilgisayar müh okumak direk işsizliğe bir adımmıdır sence ?
  • metalurji için yurtdışı olanakları nasıldır ?
    metalurji için üniversitede görülen dersler dışında kendini nasıl geliştirebilirsin? veya böyle bir şeye ihtiyaç var mı ?
    kimler metalurji yazmalı ? çok kimya bilgisi gerektiriyor mu ?
  • Ortilency kullanıcısına yanıt
    Once sunu soyleyeyim mezun oldu dedim ama kendi donemi ile mezun olsun diye torene katildi.Daha verecek 2 dersi ve staji var Bolumu bilgisayar muhendisligine puani yetmeyenlerin gittigi bolum olarak dusunebilirsin kodlama dersleri falan var.Staji thy de veya ozel bir bankada yapacak gibi.Matematige ilgin yok veya yapamiyosan okumani hic tavsiye etmem.Mesela ben mat 2 den zar zor gectim onlarda mat 4 bile var ve cidden korkunc.ITU de zaten yuzde 30 ing dir kesinlikle bir sikinti yasayacagini sanmiyorum

• axlrose. kullanıcısına yanıt
    Yurtdisi olanagi bulunan en iyi muhendisliklerden diyebilirim.Cunku uretimin oldugu her yerde varlar.En basit ornekle Dokumden ucaklarin yapisini olusturan kompozit malzemelere kadar.Bu bolum benimde cok ilgimi cekiyor ve yuksegimi bu bolumle ilgili bir alanda yapmayi dusunuyorum.Iyi bir uni de okuduktan sonra kendini gelistir yoksa issiz kalirsin denecek bir bolum degil(ing bilmeyi kendini gelistirmekten saymiyorum ing bilmeyene muhendis denmiyor artik)Ama tabi ne kadar farkli alanda kolun olursa o kadar iyi olur senin icin.Mesela tasarim alaninda gelistirilebilir (autocad ve solidworks dersleri goruyorlar ama bu iki programda uzmanlasip var bu programlarin yaninda katya adli programi da ogrenmek gibi)Veya bilgisayara ilgin varsa kodlama ogrenebilirsin.Veya yuksegini makine alaninda yapabilirsin.Suan aklima gelenler bunlar okula basladiginda sende ilgin oldugun kendini gelistirme yollarini goreceksin.Kimya dan nefret eden yapamayan biri zorlanir.Ornek vermek gerekirse polimer dersleri var lab da deney yapip rapor hazirliyorsun yarim dosya kagidi tepkime yaziyorsun.Ve sinavda sana o raporu soruyo tepkimeyi ezberlemis olmani bekliyor.Ama zaten 1. sinifta detayli genel kimya ve organik kimya dersleri var suanki kimya bilgine bakip yorumlaman dogru olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 10 Temmuz 2018; 10:16:27 >

• nefretsenidusmaninabenzetir kullanıcısına yanıt
    Iyi bir unide yuksek lisans ve ingilizcenin yanina rusca almanca veya cince eklemen sart olur.Uzulerek soyluyorum issiz muhendis dedikleri o ayarda okullardan mezun olanlar

• Şimdi biz diyelim A üniversitesinde 4 sene mühendislik okuduk sonra B üniversitesinde 2 yıl yüksek lisans yaptık. İşe girerken A diplomasına mı B diplomasına mı bakıyorlar? ve mühendislikte 2 sene yüksek lisans mı yapmak daha mantıklı yoksa o iki seneyi çalışarak geçirip iş öğrenmek mi daha mantıklı?
  • yüksek lisans yaptıktan sonra tezli/tezsiz yüksek lisans diplomasına sahip oluyorsun ve ünvanın da Yüksek Mühendis olmuş oluyor.Lisans diplomasına daha çok bakıyorlar yükseği kötü yerde yaptıysan pek önemsemeyebilirler.Çünkü askerlikten kaçmak için Nişantaşı üni gibi yerlerde yüksek yapan dolu var.Eğer özel sektörde çalışmayı düşünüyorsan tezsiz yüksek lisans yapman gerekiyor.Hem çalışıp hem yüksek lisans birlikte götürülebiliyor.Ama iyi bir yerde işe başladıysan ve yüksek lisans yapmana izin vermiyorlarsa çalışmayı tercih ederdim ben.Deneyim daha önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 10 Temmuz 2018; 11:59:15 >
  • Hocam guzel konu olmus sonunda forumda tiptan baska bu tur konu gormek guzel elinize saglik

• Sadoo54 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.Gecen sene muhendislikle ilgili konularin azligindan sorularima cevap yakin cevremden ve internetten arastirarak buluyordum.Bu ara biraz da bos oldugumdan yardimci olmak istedim

• Hocam bilgisayarda teknik resim derslerinde hangi programlari ogreniyorsunuz

• Sadoo54 S kullanıcısına yanıt
    Solidworks ve autocad

• Marmara makinede okumak yurtdışına yükseklisans için ne gibi avantajlar sağlar,biraz bilgi verebilir misiniz ?
  • bilinenx kullanıcısına yanıt
    Aslında yurt dışında yüksek lisans için temel bakılan şeyler TOEFL veya IELTS puanlarına ve diploma notunuzun ülkeden ülkeye değişmekle birlikte 2.5 veya 3.5 arasında bir not ortalaması istiyorlar.Marmara nın buradaki avantajı sınavlar odtü itü gibi okullara nazaran daha kolay olduğundan ortalamayı tutturmak daha kolay.Marmara da verilen eğitimin kalitesi ile de yurt dışında sorun yaşamazsın. 

• Hocam ytü de makine müh okuyorum servis derslerinden 1 ders marmaradan yaz okulu almak zorunda kaldım. Diğer dersleri de alan arkadaşlarım var teknoloji fakültesinden. Teknoloji fakültesi kusura bakma ama matematik ve diğer dersler açısından çok temel düzeyde kalıyor. Daha çok tekniker yetiştirmek üzere kurulmuş bi kurum gibi geldi bana. Mühendis olmak isteyen arkadaşlara önermiyorum açıkçası.

• Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendis olduğunda sana al şu integral sorusunu çöz demeyecekler.Sonuçta Matematik fizik bölümü okumuyoruz.Yıldızda makine okuyan arkadaşım teknik resim okuyamıyor bana soruyordu.En basitinden bu daha büyük eksiklik.Yıldızı abimden dolayı biliyorum.Fizik 2 notlarını falan incelediğimde evet bizim okuldan daha detaylı görüyorsunuz ama bence gereksiz detay.Bu arada mühendislik fakültesindeki arkadaşlarımın notlarını da incelemiştim bizimle aynı seviyede gidiyorlar ing olması dışında :D Yani topu direkt tek. fak. ne atman yanlış olmuş.Bu arada afedersin ama tekniker yetiştirmek üzere kurulmuş kurum cümlene sesli güldüm.Yaz okulunda da başarılar dilerim diyeceğim ama zaten bu kadar kolay derslerden AA ile geçeceksindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 11 Temmuz 2018; 19:5:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.