Şimdi Ara

Mühendislik Soruları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kontenjan arttırıldıysa 53-54k gibi kapatır.Kontenjan sabit kalırsa en fazla 51k da kapanır diye düşünüyorum.İstanbul dışı düşünür müsün bilmiyorum ama Dokuz Eylül iyi diye biliyorum.Birde forumda gebze tekniği övüyorlardı.Adı bilinir olmadığından sıralaması düşük ama eğitimi imkanları vs iyi deniyordu.Başka bölüm olarak da ytü de metalurji malzemeyi de tavsiye ederim
  • MarginalEngineer kullanıcısına yanıt
    İki bölümde iş bulma konusunda sıkıntıya düşürmez.Fizik ve matematik ile uğraşmayı seviyorsan elektronik seç.Yok ben bıktım artık fizikten dersen pc.Ayrıca iş hayatında da masa başında oturmak istiyorsan pc donanımda,üretimde aktif rol almak istiyorsan eee.Bana kalırsa pc seçerdim.Hem yükseğinde eee ye yönelmen tersi duruma göre daha kolay.Hemde günümüzde yazılım baya önemli bir konumda.Yüksek düşünüyorsan yazılım üzerine yaparsan havada kaparlar seni
  • Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Hocam her okulda yaz okulları ders saatleri dönem ile aynı olsa da döneme göre daha hafif geçer.Sınavları da daha kolay olur.Hiç bir hoca sabah 9,30 akşam 6 ders işlemez.Sanırım ilk defa yaz okuluna kaldığınız için böyle gözlemlemişsiniz
  • bu teknoloji fakültesine olan tutumdan dolayı yazmaktan vazgeçmiştim. herkes buradan mezun olanlara mühendislik diploması verilmesine tepkili gibi. tepkiye karşılık mühendislik diploması vermezler ise dımdızlak ortada kalmak var hocam ? :/
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Tepkiler genelde 2013-2014 yıllarından kalmadır.O zaman dava sürdüğünden herkes karalamaya çalışıyordu.Bu saatten sonra mühendislik diploması vermiyoruz gibi bir şey demeleri imkansız.Olaki dediler bu durum okumakta olan kişileri bağlamaz.Bu konuyu tmmob ile de konuştum.(Tmmob teknoloji fakültelerinin 2013-2014 yıllarında kapatılmasını en çok isteyendi.)İlk sorduğum firmaların fakülte ayrımı yapıp yapmadığıydı.İş başvurularında bazı firmaların mühendislik fakültesi diye belirttiğini ama sırf teknoloji fakültesi mezunu diye işsiz kalan birini tanımadıklarını söylediler.

Benim geçen sene tüm tercih dönemim teknoloji fakültelerinin durumunu araştırmakla geçti.Ama lab derslerinin ağırlığı ile işi bilerek ve uzun dönem stajı sayesinde deneyimle mezun olmak daha cazip geldi.Tek eksi yanı eğitimin yabancı dil olmaması.Ama zaten iş alımında firmalar kendi yabancı dil sınav veya mülakatlarını yaptığından ing biliyorsanız okuduğunuz bölüm dilinin pek önemi kalmıyor.
    Bu arada puanım gtü ytü iü ye de yetiyordu.Zoraki gitmişim de şimdi övmeye çalışıyorum gibi bir düşünce oluşmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 3 Ağustos 2018; 14:53:6 >

• sakarya makine ikinci öğretim gelir gibi hocam ama işte teknoloji fakültesi okulun içinde mi onu bile anlamadım. millet diyor ki meslek yüksek okulu gibi bir şe boşuna okumayın hala diyen var. :(
    anlamadım ki bu işi. isteğe bağlı ingilizce okuyup ingilizceyi öyle halledeceğim. normal fakülteye geçiş yapılıyor mu ayrıca ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 3 Ağustos 2018; 14:57:17 >
    Bi arkadaş geçen sene Harran da müh kazandı.Teknoloji fak. ne ya teknisyen mi olacan demiştin.Yani o şekilde düşünenlerin geneli eğitimlerinde sadece mühendislik fak. de okuyor olmalarını ayrıcalık sananlar.O tür yorumları okuma geç zaman kaybı.Sende müh ile tek fak. ders içeriklerini karşılaştırarak bir fark olmadığını görebilirsin.Tek fark müh. fak. ders içeriği ing yazar.He birde bü düşüncenin asıl nedenlerinden biride ortalama 10 kişilik mtok kontenjanı olması.Ama mtok bir şey bilmiyor dediklerimiz müh okurken o kadar rahat ediyor ki

Teknoloji fakültelerinde isteğe bağlı hazırlık olmuyor diye biliyorum.Sakaryayı ara veya mail atarak kesin öğren onu.Müh. fakültesine geçişte hazırlığı geçmen gerek diye biliyorum ve yatay geçişin temel şartı her üniden üniye değişmekle birlikte ganon en az 3.00 olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machine Wizard -- 3 Ağustos 2018; 15:10:57 >
  • yapma be hocam. niçin olmuyor ki ? maile cevap verirler mi ki ? :/ sağolun
    sosyal medya hesaplarından daha çabuk cevap veriyorlar.Sakarya da var mı bilmiyorum ama üni nin özel kurslara göre çok uygun fiyata yabancı dil kursları oluyor.Hazırlıktaki hocalar oluyor.Ben çok yararını gördüm.Sakarya da onu da araştır
    Vay be süpermiş.Keşke Marmara da da böyle bi imkan olsaydı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.