Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apocalypto33 A kullanıcısına yanıt
    Türkiyede çoğu şirkette dil bilmek prosedür gereği Çünkü genelde mühendise personel yönetim işi veriliyor.. İngilizce bilsende vereceği maaş değişmez . Çoğu mühendise maks 2000 tl başlangıç maaşı teklif edilir.
    Fiyatı belirleyen arz taleptir. talep az olunca kriterler artacak maaşlar düşecektir. Doğa kanunu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 5 Kasım 2017; 2:27:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winterspring


    quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn

    itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil


    İTÜ mezununa 800 lira mı? Üstüne para alsalarda tam olsaydı

    İtüde 4 binde de mühendis var 60 binde de. 5 fizik 20 matematik çözüp itünün en kötü bölümüne giren adam da ben itülüyüm diye gezmesin bir zahmet asgari ücret alsa iyi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

    Bütün mesele torpilin olması ya da olmaması. Dilmiş, tecrübeymiş yalan.

    Bir bakımdan haklı, bir bakımdanda sadece kendini kandırmak.

    Neden haklı diycek olursak taide bile eniştesi bakanlıkta yetkili bir abi olup anadoluda bir üniveriteden (karadeniz illerinden biri diyelim, ktü değil) mezunu olmasına rağmen mühendis adı altında o firmaya girebilmiş birini tanımıştım, zaten mesleğiyle pek alakalı bir pozisyondada değildi.

    He bunun aksine tef mezunu olup altında odtü-itü mezunu mühendis çalıştıran, denetleyen, yeri gelinde g.t eden sıkıştıran teknik müdürlerde tanıdım, şahit oldum. Hatta azara yedim yani

    Bu torpil meselesi ilk işe girişte evet çok önemli, fakat bazı durumlar var adamın cv parlak, stajlar iyi, ortalama iyi, okul iyi, ama herif ısrarla askeri erteliyor. Sonrada iş bulamıyorum diyor. Önünde engel varsa kurtulacaksın.

    İlk işinizde evet selam, sabah, referans, hoca, akraba muhabbeti etkili oluyor. Çünkü deneyimsizsiniz, tecrübesizsiniz. Biri size iş emanet edecekken güvenebileceği birinin size güvendiğini görüp güven hissetmek istiyor. Yani bu sadece mühendisliğe özel değil, biz millet olarak böyle çalışıyoruz.

    Fakat ilk işinizden sonraki ilerleyiş artık sizin kabiliyetiniz ve başarınıza kalıyor. Kıçı kırık lazercilerden başlayıp ilmek ilmek öre öre şuan otomotiv devlerinin argesinde çalışan arkadaşım var, torna atelyesi yönetmekten işe başlayıp şuan kale havacılıkta çalışan arkadaşımda var. Yani örnekler çok dostlar, çok karamsar olmayın, kendinizi dış gözden bakın, eksiklikleriniz neler, rakiplerinizden geri olan yönleriniz neler. Bunları ortaan kaldırmaya çalışın.

    Mühendis alımında teknik mülakatada girdim ki bende genç bir mühendisim. Sırf kıllığına detay sorular sordum gelen ve ilk aşamayı geçen çocuklara. Ne oldu biliyormusunuz ? Cv sine, cam biliyorum yazan, imalatta kendime güveniyorum yazan çocuklar naylon gibi dağıldılar. Adam cam biliyorum diyor bir cacık bildiği yok, adam taaşlı imalat biliyorum diyor daha malzemeye göre seçeceği takımı bilmiyor, adam kalıp biliyorum diyor kalıp kusuru say ve neden dolayı olur diyorum bilmiyor.

    Üniversitede 1 dönem yarım yamalak solid görmüş, extrude sweepden öteye gidememiş çocuklar cvsine solid bilgim var yazıyor, daha bırakın konuşmayı, sözlü iletişimi, katalog okuyacak kadar ingilizcesi olmayan çocuklar utanmadan ingilizcem upper diyor. Yaptığımız işin ne olduğu araştırmadan gelenler, stajını naylon yapıp gelenler, bile olmadı değil yani.

    Sonrada aman torpilsiz iş bulamıyoruz, e ama olmazki böyle. Tamam torpilin etkisi büyük, ama elinize belki bir atımlık kurşun gibi fırsat geçincede böyle bilgisizliği yüzünden fırsatı kaçıran çok genç var.

    Bu arada işte büyük şehirde okuyan ve aktif olan gençlerin avantajı burada ortaya çıkıyor, bu bahsettiğimiz torpili herkes akrabası ile oluşturmuyor. Yeri geliyor bir konferansta tanıştığınız biri sizi başka firmaya veya keni firmasına aldırabiliyor, size staj bulabiliyor. Misal 2 hafta önce bir konferansın yarısına katılabildim, bir öğrenciye memleketide bir telefonla uzun dönem staj ayarladık. Buna "network" deniliyor, bu çağda ünivesitenin size sunacağı en önemli şey network arkadaşlar.

    Sallayın mukavemetleri, aman amaerikalarda doktora yapmış hocalarınızın fiyakalarını. Okul ve hoca size network sunabiliyorsa, sizi "yetkili abilerle" tanıştırabiliyorsa o zaman faydalı oluyor. Sene 2018 olacak, bu devirde makelmiş, mukoymuş, ısı transferiymiş, termoymuş, mekanizmaymış en salak adamın bile öğrenmesi için tüm imkanlar mevcut. Konunun temelini öğrendikten sonrada akademik makaleleri okuyun, özellikle sağlam atıf alanları muhakkak gözden geçirin.

    Artık akademisyenleri "faydalı" yapan şey size sunacağı network oluyor. Büyük şehirlerinde avantajı burada meydana çıkıyor, tuncelide çocuk nasıl networking yapsın ? Kiminle nerede tanışsın ? Okuluna kimi davet etsin ? Kimin konferansına, kimin kullanıcı toplantılarına gitsin ? Hangi firma ile staj kontenjanı anlaşması yapsın ?

    Hayatında sadece okul ve öğrenci evi arasında gidip gelmiş arkadaşlarda biraz iğneyi kendilerine batırsınlar; tek tabanca bir adamsanız, rakip çoksa öne geçebilmek için bu şekilde koşturmanız lazım. EN basitinden zengin adamlar o kel kafalarıyla fıstık gibi kızlarla evlenirken birşey yapabiliyormusunuz ? Hayır. Bu torpil işide buna benziyor. Torpille giren adam var, fakat seninde eğer çaba gösterirsen ve cvin iyiyse inan bana herşey için şansın var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 5 Kasım 2017; 1:52:53 >




  • Geleceği parlak Biyomedikal Mühendisleri olarak yerimizi alalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem belli. Kaymağı götüren bir sınıf vardır, geri kalanı artıkları toplar. Kaymağı yiyenler iktidarını sağlamlaştırmak için alt tabakayı birbirine düşürür. Mühendis öğretmen maaşına, öğretmen akademisyen maaşına, akademisyen doktor maaşına söylenir durur. Bir ara öğretmenleri linç ederek artıkçı sınıfı iyi uyuttular. Farkında değilsiniz ama en yüksek kamu maaşlarından biri olan akademisyen maaşları bile 4300 TL civarında. Öğretmen maaşı 2900 TL. (10 sene çalışmış bir öğretmenin 30 saat ders vermesi baz alındı, çocuk yardımı vs hariç) Bu maaşların hiçbiri yüksek değil. Hepsi düşük. Hiçbir iş kolay değil. Ha yapanda iş ahlakı yoksa doktorluğu bile oldukça düşük çabalarla yapmak mümkün.

    Peki alt sınıfta ortalama 3500 TL maaş dönerken, yağlı tabakada durum nedir?

    2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre CB'nin aylık geliri 53 bin TL. (örtülü ödenekler hariç)
    Milletvekili maaşı 17 BİN TL +tüm kamu kuruluşlarına ait konuk evleri bedava (polisevi, öğretmenevi vs)+telefon faturasını devlet öder
    Milletvekili danışmanı maaşı 7000 TL
    Cumhurbaşkanlığı danışmanı maaşı basın tarafından yüzlerce defa yazılıp çizildikten sonra 10 bin TL olarak açıklandı ama daha öncesinde maaşın açıklanmasına dair talep reddedilmişti. Daha önce gizlenen şimdilerde açıklanan 10 bin rakamı ne kadar doğru bilemeyiz. Bu arada danışman sayısı 36.




  • Bilgisayar mühendisi abilerimiz bu konuyu bi canlandırırsa çok hoş olur. Artı Egeli olanlar pm atarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrCrossover

    Geleceği parlak Biyomedikal Mühendisleri olarak yerimizi alalım

    20 yildir biyomedikal gelecegin meslegi olarak lanse ediliyor fakat hala parlamadi ve tahminimce parlamayacak.Onlisansta biyomedikal okudum,hastanede staj ve bir firmada kisa sureli calistim.Muhendis olarak calisabilinecek tek yer siemens.Onlarda almanca ve ingilizce bilenleri aliyor.Mr,tomografi gibi cihazlarin bakim-onarim-kalibrasyonunu teknikerlerin yapma yetkisi olmadigindan muhendisler yapiyor bu islemleri.Elde takim cantasiyla o hastaneden bu hastaneye geziyorsunuz.Biyomedikal piyasasi cok kotu.Bunlari goruo,deneyimledigimden dolayi elektrik elektronik muh. sectim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hexedemical H kullanıcısına yanıt
    hocam ayni olay ing egitim veren karabuk gaziantep vn icinde gecerlimi sizce kocaeli yada sakaryaya gitmektense karabuk ve antep daha mi iyidir bide okurken toefl gmat gre parlatip y disinda yuksek yapilirsa ise yararmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tfl ielts olmadan yabanci ortakli sirkete nasil gireceksiniz yada sabanci koc tai ford a? tai ilanina yazmis tfl 84 ielts 6.5 diye bagzi muhendisler sadece 2 dil bildigi icin ihracat supply managrment satis satin olma muhendisi olarak calisiyor bi kere dil sanivlarini gecmeden yada dil sinavi belgesi koymadan malum sirketlere giremiyorsunuz ektstrem durumlar disinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul derslerini yabancı dil almanızı tavsiye etmem.Dil öğrenmek ayrıdır ders öğrenmek ayrıdır.Ders anadilde öğrenilir yabancı dilde değil. Ayrıca bu üniversitelerde hocalar Türk olduğu içinde İngilizce cümleler belli kalıpların ötesine geçemiyor.Bunları İngilizce öğretim görmüş birisi olarak yazıyorum.

    Gelelim büyük şirketler ve bunların yabancı dil takıntısına.Yabancı firmalar ile muahatap olunan bölümlere yurtdışında dil öğrenmiş kişileri zaten tercih ederler.Diğer bölümlerde ise konuşacağınız yabancı dil bellidir. Tutupta İngiltere'nin Irak politikasını tartışmayacaksınız. O yüzden bilindik üniversiteler haricinde eğitim dili yabancı dil olan üniversitelerin hiçbir faydası olmaz.Dil için işe alımda ise hiç olmaz.

    Büyük şirketlere girmek için ya bilindik üniversitelerden mezun olmanız lazım ( İTÜ,ODTÜ,Sabancı vs ) ya da küçük bir şirkette ciddi tecrübe edinmişsinizdir sizi tercih ederler ama bu da düşük bir ihtimal yine de. Her ne kadar inanmak istemeseniz de işler tanıdık ekseninde dönüyor hep.Bunun en büyük sebebi son 15 yılda hep inşaat yapıldı,hemen hemen hiç ağır sanayi tesisi açılmadı,üstelik yüzlerce yeni üniversite açıldı inanılmaz kapasitelere çıkıldı. Küçüçük ilçede bile doğru düzgün kampüs yok ama 50 bin öğrenciye çıkılmasından bahsediyorum.

    Boşa hayallere kapılmayın arkadaşlar,iş bulursunuz ayrı ama bulan nasıl buluyor diyebilirsiniz fakat bulduklarınızın da maaşları çok düşük olur. Bugünün parası ile 2000-3500 TL aralığı yani.Bunun için de mühendis olmayın boşuna,herhangi bir konuda ustalık öğrenin daha iyi,en azından ileride kendi işinizi kurarsınız.




  • İnşaatçılar her yerde ekmeğini kazanır . diğer mühendisler kara kara düşünün . hem alanları dar hemde piyasada şişkinlik tavan .



    Hayat inşaat mühendislerine güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Çok yaşamazsın bu kafayla. Koluna taktığın saatten tut gökyüzünde uçan uçağa kadar makine mühendisi tasarlar üretir. Ha Tr de bu kadar gelişmiş mühendisler olduğunu ve bu eğitiminde verildiğini söyleyemem. Ancak bu kadar da işe yaramaz olarak nitelendirmen doğru mu bilemedim ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_demir1

    Çok yaşamazsın bu kafayla. Koluna taktığın saatten tut gökyüzünde uçan uçağa kadar makine mühendisi tasarlar üretir. Ha Tr de bu kadar gelişmiş mühendisler olduğunu ve bu eğitiminde verildiğini söyleyemem. Ancak bu kadar da işe yaramaz olarak nitelendirmen doğru mu bilemedim ..

    Ne alaka . piyasadaki şişkinlikten haberin varmı bilmiyorum ama makine mühendislerinin durumu içler acısı. Her mezunun hayali 4-5 bin Tl ye maaş ama çok büyük kurumsal bir yer olmadıkça 1500 TL + yemek teklif eden patron gördüm ben bizzat . resmen mühendislerle dalga geçiyorlar .



    İnşaatçılar neden daha rahat biliyormusun . hem saha hemde büro da çalışma olanağın var . hiçbirşey yapamazsan gider işguvenligi uzmanı olarak çalışır ilk giriş 3000 TL maaş alırsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mühendislik gözde meslekler arasında olmaya halen devam ediyor. “Types of engineering degrees” sitesinin yapmış olduğu araştırmadaki istatistiklere dayanarak mühendislik en çok kazandıran 17 meslek arasında 10.sırada yerin almış bulunuyor.Bu listeye göre sizin için en çok kazandıran mühendislik dallarını derledik.
    En çok kazandıran 6 mühendislik bölümü
  • herkes mühendis demiş avukat olup bize yol gösterecek var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de sıfırdan nasıl 100 milyon sermayeye ulaşmış anlatmış eleman. Cüneyt başaran röportajı

    https://youtu.be/8NTdbi1QcUY
    Bizde
    3 liraya patron götü yalamaya devam
    3 ü geç asgari ücrete çalışacak mühendis çaklı piyasada iş yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 11 Ocak 2018; 13:37:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye bitmis. Polonya Wroclaw'da Computer Science okuyorum. Okulun bitmesine 1 ay var. 5-6 aydir calisiyorum yazilim muhendisi olarak. Bu konuda yazan giris seviyesi ucretlerin 2-3 katini oduyorlar. Yazik ulkemiz ne hale geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC DC -- 12 Ocak 2018; 15:5:14 >
  • Bizim formen 5600 alıyor. Diğer formen 6000 alıyor.

    Mühendisler bunlardan daha rütbeli olduğuna göre..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiyede muhendis olacaksaniz kamuda calisan muhendis olacaksiniz. yoksa surunursunuz

    o nedenle ya yurtdisina cikin ya da kpss kasin
  • işe giriş 2400. 1 sene dayanabilirse %10-15 zam. 2700 - 2750 den devam
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.