Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Izmir aliagada ilk isime 2700 tl ile basladim 2 ay calistim simdi baska firmada yurtdisi 7500 tl den 6 aydir calismaktayim ucret gunden gune degismekte (maasin armasini beklerken dustu . malum dolar kuru). Elektronik muhendisligi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee, mezun olur olmaz daha diplomamı almadan 3500 ile başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Instant Crush

    ee, mezun olur olmaz daha diplomamı almadan 3500 ile başladım.

    Hayırlı olsun. Hangi sektör ve departman ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böck


    quote:

    Orijinalden alıntı: Instant Crush

    ee, mezun olur olmaz daha diplomamı almadan 3500 ile başladım.

    Hayırlı olsun. Hangi sektör ve departman ?

    teşekkür ederim. beyaz eşya, arge
  • Hocam hangi üniversiteyi bitirdiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisliğini bu sene bitirdim. Önemsiz bir üniversite ve önemsiz bir ortalama ile. Şuan 3000+agi maaş ve (maaş üzerinden sigorta) yani 4100 küsür sigorta ile işe girdim.Yol şantiyesinde başladım. Yani şantiyede kalıyorum 0 masraf. Tanıdık sayesinde girdim. Zaten firmaya tanıdığın olmadan giremiyorsun. İstersen odtü-itü bitir. Yani diyeceğim o ki okuduğunuz zaman dilimi içerisinde kendinizi geliştirmeye nekadar önem veriyorsanız bir okadar da tanıdık eş dost edinmeye bakın. Torpil olmadan iş bulmak gerçekten çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenerlico

    Hocam hangi üniversiteyi bitirdiniz ?

    yildiz mezunuyum ben ama itulu var genelde
  • Instant Crush kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversiteden ne zaman ve hangi ortalama ile mezun oldunuz?
  • Dostum bukadar pesimist olmayın
    23 yaşımdan beri 7 bin liranın altında kazanmadım.
    Yurtdışı ve yurtiçi de dahil olmak üzere hiç bir yerde bunun altını kazanmadım.
    Ve 3 binin altında çalışan da pek mühendis yok. Mal olsan bile 2500 alıyosun. Bukadar pesimsit olmayın.
  • bazarov0734 kullanıcısına yanıt
    Çok da genel konuşamak lazım. Nasıl ki senin çevrende 3000 altı kazanan yoksa, benim çevremde de uç örnekler hariç 3000 üstü kazanan olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kendine göre konuşuyor işte. Bi arkadaş yurtdışı şirketinde tanıdığı vardı mezun olur olmaz oraya aldırdı ve 3000 dolar ve maaş alıyor Türkiye'de 2000 tl vermezlerdi..... Sen kalkıp burada en kötü 2000-3000 dolar aldım düşük alanlar mal vs diyemezsin. Çok kötü bi şirkete düşersin hakkını yerler ve mühendislikten tiksinirsin.. bir diğeri tanıdıkla veya şansla girer yüksek maaşlı işine. ooo mühendislik süper der ( ama bunu beceren belki %2 lik kısım) .. senden çok az tecrübeli ve bilgili bir mühendis belki senin 2-3 katın maaşını alabilir. serbest piyasa....

    Çevre ve tanıdık (çok çok önemli)
    Hangi üniversite mezunu olduğum (%90 mühendisleri anadolu üniversiteleri oluşturuyor )
    Şans
    Bulunduğun sektör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 27 Eylül 2017; 2:44:43 >
  • 1 senedir 0tl maaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hexedemical

    herkes kendine göre konuşuyor işte. bi arkadaş yurtdışı şirketinde tanıdığı vardı mezun olur olmaz oraya aldırdı ve 2000 dolar ve maaş alıyor Türkiyede 2000 tl vermezlerdi..... sen kalkıp burada en kötü 2000 dolar aldım düşük alanlar mal vs diyemezsin. çok kötü bi şirkete düşersin hakkını yerler ve mühendislikten tiksinirsin.. bir diğeri tanıdıkla veya şansla girer yüksek maaşlı işine. ooo mühendislik süper der ( ama bunu beceren belki %5 lik kısım) .. senden çok az tecrübeli ve bilgili bir mühendis belki senin 2-3 katın maaşını alabilir. serbest piyasa....

    çevre ve tanıdık (çok çok önemli)
    hangi üniversite mezunu olduğum (%90 mühendisleri anadolu üniversiteleri oluşturuyor )
    şans
    bulunduğun sektör.



    Hocam bulunduğunuz sektör demişsiniz ben şuna hazırlıktayım üniversite elektrik elektronik mühendisliği okuyacam eğer geçersem ama bulunduğum üniversitede inşaat mühendisliği Türkçe eğitim veriyor yatay geçiş yapma olanığım var sektör olarak ne dersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fenerlico kullanıcısına yanıt
    slm ingilizceniz çok akıcı olmalı yani toefl benzeri sınavlardan 100 üzerinden 80 almalısınız. yurdışı olmadan bunu becermekte kolay değil malesef.. yarım ingilizce hiç bir işe yaramıyor.. tabi sektöründe çevren ve tanıdıkların varsa her zaman 1-0 öndesin
  • yok toefldan 80 yok ydsden 70 yok alesten bilmem kaç ortalam şöyle bilmem ne kursu böyle şöyle kendini geliştireceksin bunlara inanan ya kara cahildir yahut gerizekalı net.



    bi işte ya para vardır ya yoktur enayi misin toefldan 80 alıcan mütercim olsaydın derler adama neden okudun?



    gidin kaportacı olun boyacı olun da böyle zırva ahmakca seylerle uğrasmayın eliniz ekmek tutsun babanızın helal parasını böyle umutlara bağlamayın anneniz de üzülüm hem sizin beyinsizliğinizden.



    elinizden bişey gelmiyorsa su satın ne bileyim olmadı gidin garson olun, aynı paraya en azından derdiniz tasanız olmaz paranız belli önünüz berrak olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektör ve şirketteki pozisyon çok önemli.

    Örneğin orta-küçük ölçekli firmalarda genelde imalat mühendisliğinde başlayanların maaşları düşüktür. Sebebi ciddi manada bilgi birikimi, fabrikayı, bölümleri ksursuz yönetecek deneyimde olmamaları, mezun olur olmaz takım, talaş, kalıp, cam işlerini desteksiz yapamıyor olmalarıdır.

    Doğrudan büyük firmaların ar-ge departmanlarına girebilirseniz nispeten daha iyi gelirler daha konforlu bir çalışa hayatına erişebiliyorsunuz.

    Bu ülkede kim ne derse desin pekçok şirket ve pozisyon için referans, tanıdık, selam sabah çok kilit açıyor. Beni sınıfımdada çok parlak çocuklar, okurken çırpınan çocuklar mezun olduklarında 5 birim kalitede 3 birimlik kazançla işe girdiler, bazılarıda akrabalarının çalıştığı yere, ortak olduğu yere, sipariş aldığı yere 5-10 birim kalitelik yerlere yine 2,5-3 birimlik kazançla girdiler. İnanın oturup 2 sohbet etseniz 1000 lira vermeyeceğiniz kişiler bu şekilde hayata başlayabiliyorlar.

    Bunun asli sebebi Türk sanayisinin buna çok uygun olmasıdır. Pekçok pozisyon hayati değil, çobanlık, iş idare etme pozisyonu. Moron bir adam değilseniz pekçok kişinin kısa bir alışma süreci ile yapabileceği işlerle dolu şirketler. Hal böyle olunca insanlar "aracı, referans" ile adam alabiliyorlar.

    "Nispeten donanımlı olanıda eğiteceğim, boş olanıda eğiticeğim, bari dostluklar, ilişkiler zarar görmesin, hal hatır kırılmasın" kafasıyla çok yeni mezun adam haketmedikleri işlere girebiliyorlar. Yani özellikle "orta" seviye sanayi işletelerinde buna sıklıkla rastlarsınız.




  • Artık devlette bile açıktan mühendis alımlarında A seviye ingilizce şartı istiyor(yds 80) .. bu anormal bi durum değil.. .Çünkü mühendis çok fazla ,iş az. seçici davranılmak zorunda..
    iyi şirketlerde çalışmak için bu olmazsa olmaz..
    Artık deneyimliler bile iş bulmakta çok zorlanıyor.
    arkanız veya donanımınız yoksa kimse size acımaz. ister limon sat ister kaportacı ol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 27 Eylül 2017; 2:41:18 >
  • Her muhendisin beklentisi mezun olur olmaz 3000-3500tl maasla ise baslamaktir is arama isleri basladiktan sonra bu mebla 2.5a duser sonra hele bi baslayalimda sonrasi gelire duser malesef Türkiyede ortam boyle kendinizi gelistirmeyip digerlerine bi konuda fark atmazsaniz olucagi olay bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşaat, harita (geomatik), jeoloji gibi mühendisliklerde ilk 3-5 yıl iddialı olacak kadar kamuda çalıştıktan sonra iyi bir firmaya girmeye çalışın...
  • Koç grubu firmada arge mühendisi olarak çalışıyorum. Maaş 3500-4000, yeni mezunum ve ilk işim, ilk yılım.
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.