Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
988.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: urugakhina

Burada konusulanlarin tamami havada kalan konusmalar.

Ornek bereyim mesela; yeni baslayan bir gemi muhendisine antalya serbest bolgede firmalarca teklif edilen maas 1500 tl civari olmustu. Adamin cvsine gore bi suru yabanci dili, italyada masteri falan vardi.

Ama ayni yerlerde yillardir calisan tevrubeli muhendislerin 10 bin aldigini da gordum. Ama sikinti su oluyor ki o yeniler belki hic bir zaman o paralari alamayacak. Cunku onlar ise baslasa bile diger adamlar emekli olana kadar hep onlardan daha tecrubelileri olacak.

Kisacasi bu is ne kadar nadir oldugunuza bakar. Ki dusunun gemi muhendisligi en nadir muhendisliklerden. Siz bir de insaati elektrigi falan dusunu

O zaman kimsenin muhendis olmamasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Worcestershire

quote:

Ornek bereyim mesela; yeni baslayan bir gemi muhendisine antalya serbest bolgede firmalarca teklif edilen maas 1500 tl civari olmustu. Adamin cvsine gore bi suru yabanci dili, italyada masteri falan vardi.

Ama ayni yerlerde yillardir calisan tevrubeli muhendislerin 10 bin aldigini da gordum. Ama sikinti su oluyor ki o yeniler belki hic bir zaman o paralari alamayacak. Cunku onlar ise baslasa bile diger adamlar emekli olana kadar hep onlardan daha tecrubelileri olacak.

Kisacasi bu is ne kadar nadir oldugunuza bakar. Ki dusunun gemi muhendisligi en nadir muhendisliklerden. Siz bir de insaati elektrigi falan dusunu

Alıntıları Göster
    ben de kimyaya aşığım resmen. kimya tutkumdur. kimya mühendisliği seçmek istiyordum ama iş imkanları çok kısıtlıymış. metalurji ve malzeme mühendisliği nasıl arkadaşlar bilgi verir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

mesele mühendis olup olmamak değil, diğerlerinin yapamadığı işi yapabilmek. şimdi çoğunuz aşağılarsınız mesela su ürünleri veya gemi kaptanlığı bölümlerini ama çoğu mühendisten daha çok kazanır bu iki bölüm mezunları da. çünkü bir firma mühendis arıyoruz dediği zaman 1 hafta içinde kapıda sıra olan 10-20 tane mühendis gelir, ama su ürünleri mühendisi arıyoruz veya uzun yol kaptanı arıyoruz dediğiniz zaman bazın aylarca 1 kişi bulamayabilirsiniz. aldıkları maaş güzel olmasına rağmen. çünkü popüler kültürde fazla yer bulmadıkları için bu bölümden çok fazla mezun çıkmıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

mesele mühendis olup olmamak değil, diğerlerinin yapamadığı işi yapabilmek. şimdi çoğunuz aşağılarsınız mesela su ürünleri veya gemi kaptanlığı bölümlerini ama çoğu mühendisten daha çok kazanır bu iki bölüm mezunları da. çünkü bir firma mühendis arıyoruz dediği zaman 1 hafta içinde kapıda sıra olan 10-20 tane mühendis gelir, ama su ürünleri mühendisi arıyoruz veya uzun yol kaptanı arıyoruz dediğiniz zaman bazın aylarca 1 kişi bulamayabilirsiniz. aldıkları maaş güzel olmasına rağmen. çünkü popüler kültürde fazla yer bulmadıkları için bu bölümden çok fazla mezun çıkmıyor.

Gemi kaptanlığı da mühendis oldu artık.Onun da üniversiteye her yere açıldı.Birkaç sene için kaptanlık mezunlarının maaşı da düşer.
    Olay mühendis olmak veya olmamak değil aslında.Bir işi herkes yapıyorsa o meslek düşer maaşlar düşer sorun bu.Senede bir mühendislik dalından 10 bin kişi mezun oluyorsa 1500 lira maaş vermelerine şaşırmamak lazım.Tıp fakülteleri de çok fazla olsa doktorlar da ucuza çalışır.

• bakayım maasim Türkiye ortalamasinda mi degilse kendime zam yapayım

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: abducens

odtu kimya mühendisliginden yeni mezun tanıdığım 1 yıldır işsiz

sorun odtü'de değil kimya'da.

kimya mühendisi hiç mi gerekmez piyasaya

Orijinalden alıntı: 35İzmirli35

Yıldız mezunu mühendis var mi acaba ?

mezun değilim ama mezun olmak üzereyim
    1. sınıfta gönüllü stajyer olarak girdim bi firmaya. part time çalışmamı istediler bizim okulda 2. öğretim de var. sabah dokuz öğlen 2-3 e kadar şirkette oluyodum sonra ikinci öğretim derslerine. ilk 6 ay 800 tl. sonraki bir sene de 1000 lira aldım.
    sonra başka şeyler öğrenmek istedim istifa edip başka şirkete geçtim aynı şekilde part time çalıştım 1 sene. 1500 e anlaştım
    son sınıfa gelince daha önce otel projesi çizmiştim. otel projesi konusunda deneyimli birini arıyolardı işleri acil ve sıkışmışlardı. orada da full time 4000 liraya anlaştım
    diplomayı almama az kaldı. aldıktan sonra ilk işim rusyaya gitmek olacak. hem orada hayat daha güzel , çok çalışsak da karşılığını veriyorlar. askerlik de iptal olmuş olur.
    yıldız elektrikten selamlar...

• quote:

quote:

quote:

kimya mühendisi hiç mi gerekmez piyasaya

Kimya mühendisliği ilginç birşey.70'li yılların popüler mesleklerinden ama popülerliğine aldanıp üniversiteye girenlerin işsiz kaldığı da gerçek.
    Türkiye harıl harıl üretim yapan bir ülke değil.En basitinden diş macunu cart curt ürünlerine bak mısırda, suudi arabistanda üretiliyor.Fabrikaları işçiliğin ucuz olduğu yerlere kaydırdılar.Türkiyede al sat ve pazarlama var.Kimya ürünleri pazarlaması yapan şirkete pazarlamacı olarak kimya müh. alabilirler.Hem malzemeyi tanır hem de mühendis.

• Şuanda en iyi mühendislik alanı ne iş bulma konusunda?

• Bence maaşına, iş bulma olanaklarına göre mühendislik dalı seçmektense ilgi ve yeteneğinizin olduğu dalı seçerseniz başarıya ulaşabilirsiniz. Zaten ilginiz olan dalda okursanız kendinizi geliştirmeye çalışır ve sonunda hayal ettiğiniz maaştan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Her şey çalışmak, emek vermekte bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milk with Oreo -- 20 Nisan 2014; 10:30:05 >

Orijinalden alıntı: Milk with Oreo

Bence maaşına, iş bulma olanaklarına göre mühendislik dalı seçmektense ilgi ve yeteneğinizin olduğu dalı seçerseniz başarıya ulaşabilirsiniz. Zaten ilginiz olan dalda okursanız kendinizi geliştirmeye çalışır ve sonunda hayal ettiğiniz maaştan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Her şey çalışmak, emek vermekte bitiyor.
    Mühendislik için tek kriter; en iyisi olmak.

En iyisi olacaksınız yoksa yüksek maaşları falan unutun.

Sen adamdan 5 bin lira maaş istiyorsan 50 bin lira kazandıracaksın, 10 bin istersen 100 bin kazandıracaksın.

Siz iyi olursanız hakkınızı zaten alırsınız.

Makine Mühendisliğini bitiriyorum bu dönem ve şunu söyleyebilirim, çalışma alışkanlığınız, iş disiplininiz, geniş düşünebilme yeteneğiniz ve öğrenme arzunuz yoksa mühendislik batağa döner.Saçma sapan yerlerde çalışır, sürünürsünüz.

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Mühendislik için tek kriter; en iyisi olmak.

En iyisi olacaksınız yoksa yüksek maaşları falan unutun.

Sen adamdan 5 bin lira maaş istiyorsan 50 bin lira kazandıracaksın, 10 bin istersen 100 bin kazandıracaksın.

Siz iyi olursanız hakkınızı zaten alırsınız.

Makine Mühendisliğini bitiriyorum bu dönem ve şunu söyleyebilirim, çalışma alışkanlığınız, iş disiplininiz, geniş düşünebilme yeteneğiniz ve öğrenme arzunuz yoksa mühendislik batağa döner.Saçma sapan yerlerde çalışır, sürünürsünüz.

Alıntıları Göster
    Gazi Kimya Mühendisliği mezunu yakınım 2500 ile çimento fabrikasında çalışmaya başladı. Odtü lü nasıl iş bulamıyor hayret.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertyaxe

Gazi Kimya Mühendisliği mezunu yakınım 2500 ile çimento fabrikasında çalışmaya başladı. Odtü lü nasıl iş bulamıyor hayret.

Alıntıları Göster
    eğer illa mühendis olcam demiyorsanız mühendislik seçmeyin. senede binlerce mühendis çıkıyor piyasaya makine, inşaat, eem gibi bölümlerin her birinden 6-7bin civarı mühendis mezun oluyor. binlerce işsiz mühendis var bu nedenden dolayı maaşlarda düşüyor, sen çalışmazsan diğeri çalışır. senin yapabileceğin işi diğer mühendislerde yapabiliyorsa sana neden fazladan maaş versin. maaş konularında da genelde 3. ağızdan duyuluyor hep. tanıdık 10.000 alıyor, şu 30.000 alıyormuş gibi... 1. ağızdan duyduğum fazla değil. yani doğruluğu ne kadar güvenilir orası tartışılır. hepsine yanlış demiyorum ama
    güvenilirde değil.
    forum.memurlar.net
    Mühendislik Fakültesi Mezunlarının İtirafları - Memurlar.Net - Forum
    http://forum.memurlar.net/konu/1217740/1.sayfa
    burda sayfalarca yazmışlar.
    illaki çok iyi bir işte çalışıp çok iyi maaş alanlar olacaktır ama genel olarak durum kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

eğer illa mühendis olcam demiyorsanız mühendislik seçmeyin. senede binlerce mühendis çıkıyor piyasaya makine, inşaat, eem gibi bölümlerin her birinden 6-7bin civarı mühendis mezun oluyor. binlerce işsiz mühendis var bu nedenden dolayı maaşlarda düşüyor, sen çalışmazsan diğeri çalışır. senin yapabileceğin işi diğer mühendislerde yapabiliyorsa sana neden fazladan maaş versin. maaş konularında da genelde 3. ağızdan duyuluyor hep. tanıdık 10.000 alıyor, şu 30.000 alıyormuş gibi... 1. ağızdan duyduğum fazla değil. yani doğruluğu ne kadar güvenilir orası tartışılır. hepsine yanlış demiyorum ama
    güvenilirde değil.
    forum.memurlar.net
    Mühendislik Fakültesi Mezunlarının İtirafları - Memurlar.Net - Forum
    http://forum.memurlar.net/konu/1217740/1.sayfa
    burda sayfalarca yazmışlar.
    illaki çok iyi bir işte çalışıp çok iyi maaş alanlar olacaktır ama genel olarak durum kötü.

Alıntıları Göster
    Maaşını merak ettiğiniz şirketler:

http://iskolig.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

Orijinalden alıntı: 35İzmirli35

Yıldız mezunu mühendis var mi acaba ?

mezun değilim ama mezun olmak üzereyim
    1. sınıfta gönüllü stajyer olarak girdim bi firmaya. part time çalışmamı istediler bizim okulda 2. öğretim de var. sabah dokuz öğlen 2-3 e kadar şirkette oluyodum sonra ikinci öğretim derslerine. ilk 6 ay 800 tl. sonraki bir sene de 1000 lira aldım.
    sonra başka şeyler öğrenmek istedim istifa edip başka şirkete geçtim aynı şekilde part time çalıştım 1 sene. 1500 e anlaştım
    son sınıfa gelince daha önce otel projesi çizmiştim. otel projesi konusunda deneyimli birini arıyolardı işleri acil ve sıkışmışlardı. orada da full time 4000 liraya anlaştım
    diplomayı almama az kaldı. aldıktan sonra ilk işim rusyaya gitmek olacak. hem orada hayat daha güzel , çok çalışsak da karşılığını veriyorlar. askerlik de iptal olmuş olur.
    yıldız elektrikten selamlar...

Teşekkürler :) Bilgisayara girmek istiyorum bende nasipse yıldıza

• quote:

quote:

Sorun ülkede bence

Orijinalden alıntı: Rockyin

quote:

quote:

Sorun ülkede bence

Alıntıları Göster
    kazanan kazanıyor beyler. mühendislikte para var. iyi bir mühendisseniz gayet de iyi yaşarsınız ülke şartlarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Traktorrrrr

quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar

mışlarla mişlerle gelecek zaman kipleriyle olmuyor bu işler.... zaten bütün bu şirketler kapısını sana açmış koş diyor sana

Emin olmadığım şeyler hakkında konuşmam hocam merak etme. Senin bu tutumun yanlış. CV gönderdim adamlar çağırdı ben master yapıp geleyim dedim, master yaptıktan sonra tekrar başvuru yollayın dediler. Yeterli oldu mu senin için? Shell ve Schlumberger'in sitelerine bakarsan ne kadar rahat eleman aldıklarını da zaten görebilirsin.

Ayrıca mış miş kullanmamışım farkındaysan. Gelecek zaman dediğim şey de 1 sene içinde her şey netliğe kavuşacak. ALES puanım 78, ortalamam 3,40. TPAO ile gitsem her şey çok kolay zaten. Direkt alıyor adamlar. Geçen sene 76 ALES 2.80 ortalamalı adamlar gitti. O işin en kolay kısmı. Ben zorunlu hizmet istemediğimden kendi çabamla GRE ve TOEFL vererek gideceğim. Bu konular hakkında pek bilgin yok sanırım. Research Assistant ya da Teaching Assistant nedir biliyor musun? Her üniversite her dönem RA ve TA alır. Bunlardan biri olmak zor mu? Hayır. Sen de olursun, ben de olurum, Ali de olur.. Kimsenin bi eksiği yok. Yeter ki adamların gözünü dolduracak belgeler, bilginiz ve mülakat yeteneğiniz olsun.

Çok zor şeyler değil. Harekete geçmeden de hiç bir şey olmaz. Uğraşmadan hiç bir yere gelemez insan.

http://www.slb.com/content/careers/index.asp?

http://www.shell.com/views/jobseekers.html

Bu verdiklerim en büyük şirketlerden. Schlumberger teknolojik olarak petrol aramacılığına yön veren şirkettir.

Aramco gibi Arap şirketleri var onlara girmek zor asıl. Dünya lideri çünkü onlar. Ama orda tanıdık var orda da şansımı deneyeceğim (Senin bahsettiğin olay bu işte.. Garantisi yok )

EE ne yaptin girdinmi çok salliyodun

Alıntıları Göster
    Eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet.

Aradan bir kac yil gecmis ve ben yine burdayim, foruma bakmiyordum bile. Arkadaslar, burda yok salliyorsun, yok mis muslu konusuyorsun diyenler oldu. Ayip, resmen karaktersizlik. Her neyse, cok kisa bir ozetle:

1) Jeofizik Muhensidiyim (Bitek Turkiye'de muhendis diye geciyor niyeyse. Normalde bilim dali, muhendislik degil. Bknz Geophysics)
    2) TPAO bursu ile ABD'ye, Houston'a (dunyanin enerji merkezi diyebiliriz) geldim. Master egitimimi yaptim, 3.70/4.00 ortalama ile mezun oldum.
    3) Simdi Houston'da yasiyorum. Masallah cok guzel bir ise girdim, cok iyi maasim var ve TPAO'ya parasini geri oduyorum ve hayatimin tadini cikariyorum.

Destek olan, dinleyen herkese tesekkurler. Umarim onceki mesajlarim bazi arkadaslara yardimci olmustur.

Atip salliyorsun diyen arkadaslara da oturduklari yerden hayatlarinda basarilar.

Sorusu olanlar cekinmeden ozel mesaj atabilirler.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.