Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle hepinize cvplar için teşekkür ederim arkadaşlar

    bana bi arkadaş eğer hedefin çok zengin olmaksa inşaat mühendisi ol dedi neden dedim işi bilenler para kırıyoe dedi ve aslında arkadaşlar cidden de dünyanın en zengin adamları Donald Trump die biri vardı ismini yanlış yazmış olabilirm oda inşaat mühendisi eğitimini iyi alırsan kendini geliştirirsen kafayıda kullanırsan kral gibi olursun

    diğer mühendisliklerde başkalarını zengin etcez biz kırk kanaat gecincez gibi gelio ama tabi diğer mühendislikler de iyi aslında alanında iyi oldun mu bence iş sorunuda olmaz para sorunuda :D
  • (iş bulabilirsen)
    1000-5000 tl
    devlet: 2000
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tapdk

    (iş bulabilirsen)
    1000-5000 tl
    devlet: 2000



    o 1000-5000 arası işe başlarsın demek mi yoksa en fazla alacığın maaş 5000 mi ?
  • Mühendisinden mühendisine değişir. Misal: Havacılık ve Uzay Mühendisi ortalama 2800TL alıyor ilk maaş olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn

    itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil



    çok az değilmi yha itü bide 800

    bide arkaşın biri uzay mühendisi demiş türkiyede iş bulunabilirmi o bölümü okursan bana göre de eğer iyisen amerikada veya rusyada iş bulma fırsatın vardır araba mühendisliğide varmış galiba oda iyi diyolar kafayı icem çok kararsızım




  • Forumda hiç Mekatronik Müh. tanıdığı olan var mı yaklaşık ne kadar kazanır?
  • Bir bilgisayar müh. olarak cevaplayayım sorunu

    işe giren arakdaşlarım

    850-1000 tl arası işe başladı
    ------------

    Merak eden arkadaşlar şöyle düşünsün.

    Ben firmaya ayda ne kadar kazandırabilirim ?

    iyi kazandırın iyi maaşınız olsun

    bu kadar basit hep almayı düşünüyor insanlar siz firmaya ne kadar kazandırabilirisniz olay burada .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    Bir bilgisayar müh. olarak cevaplayayım sorunu

    işe giren arakdaşlarım

    850-1000 tl arası işe başladı
    ------------

    Merak eden arkadaşlar şöyle düşünsün.

    Ben firmaya ayda ne kadar kazandırabilirim ?

    iyi kazandırın iyi maaşınız olsun

    bu kadar basit hep almayı düşünüyor insanlar siz firmaya ne kadar kazandırabilirisniz olay burada .



    anladım kardeş saol peki diyelim biz çok kazandırdık firmaya para bize kazandırdığımız para üzerinden komisyon mu veriyolar yoksa maaşa 3,5 zam mı yapıyolar komisyon varsa sizin şifkette komisyon yüzde kaç sölersen çok sevindirirsin bni




  • firmadan firmaya değişir bu yöntem

    türk firmalar genelde bazıları hariç maaşla çalıştırır kendini yırtsanda aynı para

    ama yabancı bazlı firmalar herzaman türklerden daha fazla maaş verir, işine görede yıllık paydan % alma imkanın olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    firmadan firmaya değişir bu yöntem

    türk firmalar genelde bazıları hariç maaşla çalıştırır kendini yırtsanda aynı para

    ama yabancı bazlı firmalar herzaman türklerden daha fazla maaş verir, işine görede yıllık paydan % alma imkanın olur.





    çok saol kardeşim o zaman yol göründü yabancı firma
    ama orda işe çalışmakda ayrı bir konu ama ben şuna inanıyorum eğer birşeye karar verisen yaparsın yani kafaya koycam kardeşim öss de derece yapcam dicen sonra onun için herşeyi yapcam gerekirse yırtcan kendini saol kardeş




  • Sektöre göre ve mühendisin kalitesine göre değişir.

    Bilgisayar mühendisi: İş imkanı çok ama eleman da çok. Yazılım konusunda yetenekli olunmalı. İngilizce şart. Güncel yazılım trendlerini teknolojilerini sürekli takip gerektiriyor.
    İngilizcesi ii olan .Net-Java yazılımcıları 1500 - 4000 arası alır yeteneklerine göre.
    PHP daha az alır diye tahmin ediyorum. C - C++ yazan sistemciler ve grafikciler ise 2000-4000 arası değişiyodur.
    İş imkanı çok olduğundan işsiz kalma riski azdır ama zordur. sürekli yoğun çalışma gerektirir. Bir de bilgisayar karşısında ömrünü geçirmeyi göze almak gerekir.

    Elektronik Mühendisliği : Benim bildiğim türkiyedeki mezunlarının %90 yazılım işi yapıyor. Bunun nedeni de tabi ki elektronik sanayiinin türkiyede gelişmemiş olması. Bu mezunlar genellikle C - C++ yazılımcılığına yöneliyorlar. Bu nedenle bilgisayar mühendisliği için yazdıklarım bu dal için de geçerli.

    Diğer dallar için bilgim yeterli değil ama fikirlerimi yazıyorum gene de
    Mekatronik : Türkiyede en alt elektronik sanaayi gelişmese de elektronik parçaların birleştirilerek gerekli yazılımın da eklenmesiyle özelleşmiş makina yapımı gelişiyor. Bence hem eğlenceli hem de gelecek vadeden bi sektör. Eğer meraklı, biraz zeki, biraz uğraşmayı seviyorsanız bu mühendislik dalı iyi bir tercih olabilir. Maaş durumu çook değişir. 1000 den başlar bence 10000 e kadar çıkabilir. Çünkü yeni ürünler tasarlıyorsunuz. Yurtdışından çok fahiş fiyatlarla ithal edilen bir sürü makina-alet var. Bunları daha az kalitede de olsa çok ucuza burda üretirseniz herkes sizden alır ve güzel para kazanırsınız. Benim bildiğim çok fazla mezunu yok, iş imkanı da bilgisayar kadar çok değil. Ama bence gelişmekte olan bi alan. Türkiye teknolojik olarak gelişiyor. Fakat malesef ham elektronik cihazlar falan geliştiremiyoruz. Bu alan da en hızlı gelişen teknoloji sektörü.

    Jeoloji-Petrol : Arkadaş yukarda bu mühendislik dalını açıklamış. Ben de katılıyorum.
    Mezunu da az iç imkanları da az olan bi sektör. Türkiye de yoğun bir doğalgaz petrol çıkarma çalışmaları yürütülüyor. Devlet de buna önem veriyor. Enerji pahalı bi alan olduğu için maaş imkanı en iyi olan mühendislik dalıdır. Türkiyedeki iyi bir üniversiteden mezun olup ingilizce öğrenerek yurtdışında bi master yaparsanız 3000+ dolar la rahat iş bulursunuz.

    Ziraat Mühendisliği : Şu ana kadar ne yazık ki tarım sektörü en az gelişen sektördür türkiyede. AMA bu alanda da 5 10 yıl içinde gelişmeler olacaktır. Avrpanın da iteklemesiyle bilinçli tarıma doğru ilerliyoruz. Bu şu demek: herşeyi okulunu okumuş adamların gözetiminde yapmak gerekecek. Büyük üreticiler daha fazla ziraat mühendisi istihdam edecekler. Ama maaşlarının çok yüksek olacağını zannetmiyoru. Şu an durumları sanırım çok kötü. İlerde bi miktar düzelse de şu anın parasıyla 1500-2500 arasında olacağını sanıyorum.
    Gıda mühendisliği Ziraat mühendisliğinen biraz daha iyi imkanlara sahip olacaktır.

    Uzay-Uçak Mühendisliği : Bu alan biraz garip. Türkiyede bazı sektörler bence uluslar arası bazı derin anlaşmalar ve planlar gereği yasaklı. Otomobil ve Uçak sanayi bizde yasaklı olan sektörler bence. Düşünün uçak 1900 lerde icad edilmiş. Adamlar 1.Dünya savaşında kullanmışlar uçakları. Araba daha öncesine dayanıyor. Biz hala bir uçak üretemiyoruz. Oysa uçak üretmek zor bi şey değil. Boing ya da f16 yamaktan bahsetmiyorum. Ufak turizm uçakları, ziraat amalı ilaçlama uçakları, yangın uçakları faln. Türkiye yangın söndürme uçakları kiralıyor bir yıllığına. Bu uçakların saatleri milyarlarca lira ediyor. Benzer şekilde dağlıca baskınından sonra akıl ederek israilden aldığımız insansız gözetleme uçaklarına da milyonlarca dolar ödedik. Oysa bunlar çok yüksek teknoloji ürünleri değiller. Otomatik pilotlu kamerası olan hareket halindeki cisimlere otomatik odaklaranarak görüntü alan sonra programlandığı şekilde iniş yapan model uçak da bu işi görür ve en fazla 100 milyara mal olur tanesi. Oysa biz tanesine 10milyonlarca dolar ödüyoruz.
    Çok canımı sıkan konular olduğu için biraz uzattım. Özetlicek olursak aslında bi volkan var bu sektörde. Ama ne zaman patlar bilmiyorum. Şu an yanlızca eskimiş uçakların bakımı ve yenilenmesi bizde yapılıyor. Buna da teknikerlik diyebiliriz. Meslek lisesi mezunu olup uzay-uçak la ilgili okul okuduktan sonra boyle tamirat bakım hangarlarında iyi işler bulunabiliyor. AMa uçak üretmek bence bi 20 yıl daha türkiye için hayal.

    Bunların dışında sağlıkla ilgili bi alan savunma sanayi ile ilgili bi alan iyi para kazandırır. yüksek paraların döndüğü alanlara yönelmek gerkir. İş imkanları ne kadar az olursa olsun diğer mezunlardan daha iyi durumda olursanız, daha fazla özelliğe sahipseniz iyi para kazanırsınız.

    Bütün mühendislik dalları için bilinçli bi üniversite hayatı geçirmeniz gerekir.
    Artık üniversiteliyiz kızlar partler eğlenmek gerek deyip okula arda bi uğrarsanız sadece diplomanız olur.
    Üniversitedeyken mezun olunca nerelerde bulunmak istediğinizi netleştirip ona göre adım atmalısınız. Örneğin yurtdışnda master için dil+ 2.5 üstü ortalama gereklidir.




  • Kim 800 TL veriyor ya İTÜ Makine mühendisine?Onlar resmen ölücüymüş.

    Üniversite adı farketmeksizin,ben bugüne kadar 1000 TL'den düşük maaşla başlayan makine mühendisi görmedim,duymadım.

    Genelde ilk başlangıç maaşları 1250 TL civarında.6 ay sonra bu maaş artmaya başlıyor.Kaça çıktığını söylemeyeceğim,çünkü oralara gelmek için bayağı süre geçmesi gerekiyor,şu aşamada bu bilgi gereksiz.

    Son aldığım veriler şöyle (Fabrika,Türkiye'nin en büyük 10 kuruluşundan biri)

    Yeni Mezun:1250-1750 TL

    6 ay sonra:1750 TL-2500 TL

    Şef olana kadar bu maaş 5 bin TL'ye kadar çıkıyor.

    Şef:5000-7000 TL (Bir tanesi hariç,o transfer edilerek getirildiği için onun maaşı daha yüksek)

    Müdürleri yazmıyorum artık.

    Not:Primler hariçtir.

    EKLEME:Mümkün olduğunca yabancı firmalara yönelmek lazım.Onların maaşı daha fazla oluyor,ayrıca hediye çeki vs. gibi imkanları daha iyi oluyor.Bakıyorsun yabancı şirket,yukarıda örnek verdiğimden birkaç kat daha ufak ama maaşı daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 16 Ağustos 2009; 18:37:22 >




  • babam hp derki :D mühendis olucaksan inşaat mühendisi yada makina mühendisi olucksn ilk yıllar yurtdışında çalışıp para biriktiriceksn(dolar fln olduu için yüksek oluyo) sonrada dönmek istersen ülkene dönüceksin..mesela bnm babam makina mühendisi yurtdışında çalışıodu iyide para alıyodu ama yutdışı için geç kaldığını düşünüyodu..
  • mühendisler diye genelleme çok saçma

    sen ne düşünüyorsan o dalı araştır derim ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abars

    Sektöre göre ve mühendisin kalitesine göre değişir.

    Bilgisayar mühendisi: İş imkanı çok ama eleman da çok. Yazılım konusunda yetenekli olunmalı. İngilizce şart. Güncel yazılım trendlerini teknolojilerini sürekli takip gerektiriyor.
    İngilizcesi ii olan .Net-Java yazılımcıları 1500 - 4000 arası alır yeteneklerine göre.
    PHP daha az alır diye tahmin ediyorum. C - C++ yazan sistemciler ve grafikciler ise 2000-4000 arası değişiyodur.
    İş imkanı çok olduğundan işsiz kalma riski azdır ama zordur. sürekli yoğun çalışma gerektirir. Bir de bilgisayar karşısında ömrünü geçirmeyi göze almak gerekir.

    Elektronik Mühendisliği : Benim bildiğim türkiyedeki mezunlarının %90 yazılım işi yapıyor. Bunun nedeni de tabi ki elektronik sanayiinin türkiyede gelişmemiş olması. Bu mezunlar genellikle C - C++ yazılımcılığına yöneliyorlar. Bu nedenle bilgisayar mühendisliği için yazdıklarım bu dal için de geçerli.

    Diğer dallar için bilgim yeterli değil ama fikirlerimi yazıyorum gene de
    Mekatronik : Türkiyede en alt elektronik sanaayi gelişmese de elektronik parçaların birleştirilerek gerekli yazılımın da eklenmesiyle özelleşmiş makina yapımı gelişiyor. Bence hem eğlenceli hem de gelecek vadeden bi sektör. Eğer meraklı, biraz zeki, biraz uğraşmayı seviyorsanız bu mühendislik dalı iyi bir tercih olabilir. Maaş durumu çook değişir. 1000 den başlar bence 10000 e kadar çıkabilir. Çünkü yeni ürünler tasarlıyorsunuz. Yurtdışından çok fahiş fiyatlarla ithal edilen bir sürü makina-alet var. Bunları daha az kalitede de olsa çok ucuza burda üretirseniz herkes sizden alır ve güzel para kazanırsınız. Benim bildiğim çok fazla mezunu yok, iş imkanı da bilgisayar kadar çok değil. Ama bence gelişmekte olan bi alan. Türkiye teknolojik olarak gelişiyor. Fakat malesef ham elektronik cihazlar falan geliştiremiyoruz. Bu alan da en hızlı gelişen teknoloji sektörü.

    Jeoloji-Petrol : Arkadaş yukarda bu mühendislik dalını açıklamış. Ben de katılıyorum.
    Mezunu da az iç imkanları da az olan bi sektör. Türkiye de yoğun bir doğalgaz petrol çıkarma çalışmaları yürütülüyor. Devlet de buna önem veriyor. Enerji pahalı bi alan olduğu için maaş imkanı en iyi olan mühendislik dalıdır. Türkiyedeki iyi bir üniversiteden mezun olup ingilizce öğrenerek yurtdışında bi master yaparsanız 3000+ dolar la rahat iş bulursunuz.

    Ziraat Mühendisliği : Şu ana kadar ne yazık ki tarım sektörü en az gelişen sektördür türkiyede. AMA bu alanda da 5 10 yıl içinde gelişmeler olacaktır. Avrpanın da iteklemesiyle bilinçli tarıma doğru ilerliyoruz. Bu şu demek: herşeyi okulunu okumuş adamların gözetiminde yapmak gerekecek. Büyük üreticiler daha fazla ziraat mühendisi istihdam edecekler. Ama maaşlarının çok yüksek olacağını zannetmiyoru. Şu an durumları sanırım çok kötü. İlerde bi miktar düzelse de şu anın parasıyla 1500-2500 arasında olacağını sanıyorum.
    Gıda mühendisliği Ziraat mühendisliğinen biraz daha iyi imkanlara sahip olacaktır.

    Uzay-Uçak Mühendisliği : Bu alan biraz garip. Türkiyede bazı sektörler bence uluslar arası bazı derin anlaşmalar ve planlar gereği yasaklı. Otomobil ve Uçak sanayi bizde yasaklı olan sektörler bence. Düşünün uçak 1900 lerde icad edilmiş. Adamlar 1.Dünya savaşında kullanmışlar uçakları. Araba daha öncesine dayanıyor. Biz hala bir uçak üretemiyoruz. Oysa uçak üretmek zor bi şey değil. Boing ya da f16 yamaktan bahsetmiyorum. Ufak turizm uçakları, ziraat amalı ilaçlama uçakları, yangın uçakları faln. Türkiye yangın söndürme uçakları kiralıyor bir yıllığına. Bu uçakların saatleri milyarlarca lira ediyor. Benzer şekilde dağlıca baskınından sonra akıl ederek israilden aldığımız insansız gözetleme uçaklarına da milyonlarca dolar ödedik. Oysa bunlar çok yüksek teknoloji ürünleri değiller. Otomatik pilotlu kamerası olan hareket halindeki cisimlere otomatik odaklaranarak görüntü alan sonra programlandığı şekilde iniş yapan model uçak da bu işi görür ve en fazla 100 milyara mal olur tanesi. Oysa biz tanesine 10milyonlarca dolar ödüyoruz.
    Çok canımı sıkan konular olduğu için biraz uzattım. Özetlicek olursak aslında bi volkan var bu sektörde. Ama ne zaman patlar bilmiyorum. Şu an yanlızca eskimiş uçakların bakımı ve yenilenmesi bizde yapılıyor. Buna da teknikerlik diyebiliriz. Meslek lisesi mezunu olup uzay-uçak la ilgili okul okuduktan sonra boyle tamirat bakım hangarlarında iyi işler bulunabiliyor. AMa uçak üretmek bence bi 20 yıl daha türkiye için hayal.

    Bunların dışında sağlıkla ilgili bi alan savunma sanayi ile ilgili bi alan iyi para kazandırır. yüksek paraların döndüğü alanlara yönelmek gerkir. İş imkanları ne kadar az olursa olsun diğer mezunlardan daha iyi durumda olursanız, daha fazla özelliğe sahipseniz iyi para kazanırsınız.

    Bütün mühendislik dalları için bilinçli bi üniversite hayatı geçirmeniz gerekir.
    Artık üniversiteliyiz kızlar partler eğlenmek gerek deyip okula arda bi uğrarsanız sadece diplomanız olur.
    Üniversitedeyken mezun olunca nerelerde bulunmak istediğinizi netleştirip ona göre adım atmalısınız. Örneğin yurtdışnda master için dil+ 2.5 üstü ortalama gereklidir.





    olay budur saolasın kardeşim




  • arkadaşlar son yorumlar iç acıcı gerçekden saolun ben daha hangi mühendis bölümünü seceğime karar vermedim kısmet artık bnm planım meslek şeçip o mesleğin puanını almak için çalışmak değil bnm hedef öss de alabilecğim en yüksek puanı alıp sonra tercihlerimi yapmak diğer türlü puan düşüyor denenmiştir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrock_mamy

    ben de mühendislik düşünüyorum da, master olayı nedir biraz bilgi verir misiniz? nasıl giderim, başvururum, zor mudur? bi anlatır mısınız yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrock_mamy


    quote:

    Orijinalden alıntı: matrock_mamy

    ben de mühendislik düşünüyorum da, master olayı nedir biraz bilgi verir misiniz? nasıl giderim, başvururum, zor mudur? bi anlatır mısınız yani



    Master olayı yüksek lisanstır. Lisans bitince LES denilen sınava girersin. Kolay bir sınavdır ama zaman azdır. Eger iyi puan alırsan iyi üniversitelere başvurursun, kötü ise başvurmasan bile olur.. Başvurdugun üniversite ingilizce sınavı ve mülakat yapar. Sallıyorum %50 LESe bakar, %25 sınav sonucuna, %10 mülakata, %15 Lisans başarı ortalamana bakar. Ardından o üniversite hangi programa kimleri aldıgını acıklar. Gider harcını yatırır ve lisansüstü programına başlarsın. Teoride aynı lisans gibidir. Lisansüstü programları 2 türlüdür; tezli ve tezsiz. Tezli ise bitirme tezi yazarsın.. Tez konunu hoca verebilecegi gibi, sen de secebilirsin. Yaklasık 2 sene surer ama kısaltıp uzatmak alacagın ders sayısına gore degisir. Ayrıca aksam programları ve gunduz programları olarak da ikiye ayrılır, ki aksam programlarını calısan insanlar tercih ederler. Bu arada askerligin de tecil olur. Günümüzde y.lisans onemlidir. Eger bi yerlere gelinmek isteniyor ve belli konularda uzmanlaşmak isteniyorsa yapılmalıdır.




  • Kuzenim Adana Çukurova'da Makine Okuyor.Amcası Botaş da üst düzey mühendislerden okulu bitirir bitirmez.3.500milyarla işe başlıyacak özel sektörle devlet kurumu arasında maaş farkı çok olur.Bence işini bilirse en fazla inşaat ve elektrik-elektronik mühendisi kazanır.
  • Makina Mühendisine özelde ilk girişte 1000-2000 arası verirler yerine göre. 2.000 için cv nin kabarık olması lazım. Yani 1 den fazla dil yada çok iyi bir üniversitede okumak. Ama çalıştığınız firma çok önemli buna göre bir maaş beklentiniz olsun. Ufak bir fabrika yada firmada çalışıyorsan adam gelipte sana milyarlar dökmez , dökemez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.