Şimdi Ara

muhasebeye bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar muhasebeye 2 adet bilgisayar almayı planlıyoruz ay sonuna kadar alınacak en geç acilen önerilerinizi bekliyoruz.
    patron özellikle son sistem bilgisayar olsun interneti hızlı açsın diyor ama kasa başına 900/1000 lirayı geçmeyin siz. birde makinalarda win8.1 kuracaz elimizde i7li casper bir makina var ağ paylaşımında sürekli sorun oluyor xp ile mecburen win8e geçelim diyoruz hepsini.

• quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

arkadaşlar muhasebeye 2 adet bilgisayar almayı planlıyoruz ay sonuna kadar alınacak en geç acilen önerilerinizi bekliyoruz.
    patron özellikle son sistem bilgisayar olsun interneti hızlı açsın diyor ama kasa başına 900/1000 lirayı geçmeyin siz. birde makinalarda win8.1 kuracaz elimizde i7li casper bir makina var ağ paylaşımında sürekli sorun oluyor xp ile mecburen win8e geçelim diyoruz hepsini.

Hızlı olacaksa ssd kaçınılmaz oluyor.
    Ama pahalı olur (200tl filan)

Ben böyle bir şey önerdim hocam :)

Bu sisteme -200 Tl gelebilir %25 indirim ile ( bazıları zaten indirimli)
    Apu sistem iyi gider

• hocam öncelikle ilginize teşekkürler. benim hatam monitör hariç demeyi unuttum, bütçeyi buna göre değerlendirip 1000lirayı pskolojik sınır görecek aşılmayacak şekilde değerlendirelim lütfen.

aslında ben fx6300 düşünüyordum işlemci olarak ama malum ofis bilgisayarı olacağı için birde ekran kartı masrafı çıksın istemiyoruz -tabi enerji tüketimi var birde-
    apuların performansı ve geleceği hakkında pek bilgim yok o yüzden geriye ya amd tarafında 760chipset yada intele yönelmek kalıyor.

işlemci ve anakart seçimini yaptıkdan sonra geriye pek birşey kalmıyor.
    1tb 64mb hdd (500lükle arada çok az fiyat farkı var) yada dediğiniz gibi uygun birşey bulursam 120lik ssd (depolama konusunda sorun olmayacaktır)
    1*4gb 1600mhz cl9 ram
    kaliteli psusu olan herhangi bir kasa
    en ucuz dvd yazıcı
  • benim kasadan al hazır
  • quote:

hocam öncelikle ilginize teşekkürler. benim hatam monitör hariç demeyi unuttum, bütçeyi buna göre değerlendirip 1000lirayı pskolojik sınır görecek aşılmayacak şekilde değerlendirelim lütfen.

aslında ben fx6300 düşünüyordum işlemci olarak ama malum ofis bilgisayarı olacağı için birde ekran kartı masrafı çıksın istemiyoruz -tabi enerji tüketimi var birde-
    apuların performansı ve geleceği hakkında pek bilgim yok o yüzden geriye ya amd tarafında 760chipset yada intele yönelmek kalıyor.

1tb 64mb hdd (500lükle arada çok az fiyat farkı var) yada dediğiniz gibi uygun birşey bulursam 120lik ssd (depolama konusunda sorun olmayacaktır)
    1*4gb 1600mhz cl9 ram
    en ucuz dvd yazıcı

Hocam boyle sistem olabilir.
    Fx 4300
    Asus m5a78xl l3
    Asus dvd writer
    Samsung 120 gb ssd
    O kasa aynisi
    Hd7770

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

hocam öncelikle ilginize teşekkürler. benim hatam monitör hariç demeyi unuttum, bütçeyi buna göre değerlendirip 1000lirayı pskolojik sınır görecek aşılmayacak şekilde değerlendirelim lütfen.

1*4gb 1600mhz cl9 ram
    en ucuz dvd yazıcı

Fx 4300
    Asus m5a78xl l3
    Asus dvd writer
    Samsung 120 gb ssd
    O kasa aynisi
    Hd7770

ekran kartı çok gereksiz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-20313-10l-gf210-synergy-gddr3-1gb-64bit-nvidia-geforce-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=57623

takipteyim ayrıca aynı şartlarda bende sistem araştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

quote:

1*4gb 1600mhz cl9 ram
    en ucuz dvd yazıcı

Fx 4300
    Asus m5a78xl l3
    Asus dvd writer
    Samsung 120 gb ssd
    O kasa aynisi
    Hd7770

ekran kartı çok gereksiz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-20313-10l-gf210-synergy-gddr3-1gb-64bit-nvidia-geforce-dx101-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=57623

takipteyim ayrıca aynı şartlarda bende sistem araştırıyorum.

Keyfi bir sey ancak onboard cok dusuk kalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi araştırdım ayrıca, fx 4300 çok az farkla geçebiliyo a8 5600k yı. daha ucuz fiyata hem işlemci hem grafik birimi halledilir a8 5600k ile.

sadece muhasebe için kullanılıcak bizim cihazlar mesela, hiçbir 3d uygulama gerekmiyo ki ekrana görüntü gelsin yeter? mevcutta en güçlü pc olsun diye topladığım sistemde amd 5450 var mesela, 0 sorun kullanıyo pc.

a8 5600k
    asus f2a85-m-le
    120gb ssd
    gskill 4gb 1600mhz ram
    cooler master 350w kasa idealdir diye düşünüyorum.

vatanda indirimle 850 civarına denk gelmesi lazım sistemin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 22 Ekim 2013; 21:25:03 >
  • intel tarafında i3 3220 yerine g2030 koymayı düşünüyorum(170 lira kadar daha ucuz). ama sorun şuki her ne kadar ofis bilgisayarıda olsa sıkı bi internet ve çoklu program kullanma durumu söz konusu olucak -beyan dönemlerinde bdp, datasoft, luca, world, excel-. 2 çekirdek win8 altında heleki önümüzdeki yıllarda yeterli gelirmi acaba. birde pcleri ben tavsiye edeceğim için kendimi bir bakıma ateşe atıyorum.

gönlüm hala fx6300den yana ama ekran kartına verilecek para biraz zoruma gidiyor.

ssd konusundada kararsızım. kullanım ömürleri hddlere göre daha kısa diye biliyorum. mevcuttaki pcler 10 yıllık vardır, alınacak olanlarda o kadar dayansın ve ilerde yükseltmeye açık olsun istiyorum.

• A10 6800K 310 tl

FM2A85-M LE 215 tl

Gskill 4 GB 1600 MHz 111 tl

Seagate barracuda 3.5 " 1 TB 210 tl

Xigmatek aspard pure black 500w 228 tl

Toplamda 974 TL indirimsiz fiyati. Birde buna samsung 120 GB EVO(271 tl.) Ekledkn mi tamamdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 23 Ekim 2013; 0:07:09 >
  • fx 6300 300 lira
    MSI 970A-G46 200lira
    ZOTAC GT630 120 lira
    KINGSTON 120GB V300 210 lira
    RipjawsX DDR3 1866MHz tanesi 110 lira
    GIGABYTE GZ-C135 350W 120 lira

fiyatları ortalama olarak yazdım 1050 lira gibi bir maliyet çıkıyor kasa başına. ssd konusunda net karar veremedim. ekran kartıda fanlı düzgün model olupta en ucuz olan oydu. kasanında usb ve açma tuşları üste konumlanmış diye seçtim yoksa asus yada coolermasterda olabilir.

@talatcaner
    hocam intel tarafında anakart çok hoşuma gitti tam aradığım gibi 4den fazla usb portu var sata3 ve usb3 destekliyor. win8 optimizeli, uefi bios var
    ama i3ün ilerleyen yıllardaki performansından emin olamıyorum. birde amd tarafında olaki güncelleme gerekirse anakartı sabit tutup işlemciyle işi hallederiz ama intelde mutlaka anakartta değişir adamlar işlemciden çok soket çıkarıyor.
    ssd konusuna siz ne diyorsunuz. ofis için gereklimi. ev kullanıcısına göre tek avantajımız hddlerin yüksek depolama alanına ihtiyacımızın olmaması ve 1tlık hddye göre 3/1 oranında fiyat artışıyla 3 kata varan okuma hızı elde etmemiz bana göre.

ekleme:
    @sofiman
    hocam a10 ile a8 arasında sadece grafik çipinde fark var diye biliyorum (saat hızları haricinde) bu durumda a10 ofis için yüksek gelir düşüncesindeyim ayrıca a10 6800k 310 lira -indirimsiz- satışta olan bi yer bulamadım, zira asrock anakartıda satan bi yer yok google amcada :(

bu apuların K olmayan modelleri Türkiyede satılmıyormu acaba hiç bi yerde bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 23 Ekim 2013; 0:12:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

A10 6800K 310 tl

FM2A85-M LE 215 tl

Gskill 4 GB 1600 MHz 111 tl

Seagate barracuda 3.5 " 1 TB 210 tl

Xigmatek aspard pure black 500w 228 tl

Toplamda 974 TL indirimsiz fiyati. Birde buna samsung 120 GB EVO(271 tl.) Ekledkn mi tamamdir

1tb hd çok gereksiz

• bütçeyi aştım biraz 1100 e yakın oluyor fakat %30 indirim olursa 980 lere düşer.

• ekran kartız kasaya 500w psu muhasebe ıcın 8gb hemde ıslemcı default desteklemedıgı halde 1866 ram baya zengın bır fırmasınız anlasılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 23 Ekim 2013; 0:39:18 >
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    benim yazdığım sizdemden bahsediyorsanız 500w psu yazdığımı hatırlamıyorum ramleride 2 adet pc olacağı için kit halinde almak daha hesaplı olduğundan o şekilde yazdım.
    eğer önerilen sistemlerden bahsediyorsanız onlarıda zengin firmanın zengin elemanları yazmıyor

düzenleme: mesajınız değişmiş bende gerekli cevabı vereyim

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl9d-8gbxl-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51959

bunlar 1600lükler 225 lira, aşağıdakiyse benim yazdığım 1866lıklar 217 lira. gerisi sadece matematik e bizimde işimiz muhasebe zaten

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 23 Ekim 2013; 0:42:44 >

• bhazer kullanıcısına yanıt
    son resmı kım ekledıyse ondan bahsedıyorum
    hocam tercih meselesi,fx 6300 parasını sonuna kadar hak eden bir işlemci,oyun için isteseydiniz ben de onu önerirdim.İntelin 3.4 ghz hızında çalışan i3 işlemcisi sizin kullanım amacınız için yeter de artar bileSSD hız olarak çok şey katıyor sisteme,bir sistemin performansı çalışan en yavaş parçasına bağlıdır hesabı ki bu genelde hdd oluyor,sistemi hızlandırıyor.Neticede hangi sistemi alırsanız alın işinizi rahatlıkla görür,dikkat edilecek nokta işlemcinin güç tüketimi,standart hızı,ısıl durumu,anakartın ihtiyaçlarınıza uygun kaliteli bir marka olması,güç kaynağı ve hava akımı yeterli fonksiyonel bir kasa. 120gb ihtiyaçlarınıza yetiyorsa kesinlikle ssd öneririm.Güncellem olayın da ise haklısınız,seneye herşeyin ya yenisi çıkar ya da iyileştirip yeni adlarla numaralarla piyasaya sürülür,phenom 955 işlemcinin adını duyuyormusunuz artık?

http://www.kingston.com/tr/ssd/v#sv300s3
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300

• arkadaşlar intel tarafında son olarak bu şekilde yorumladım ssdyi vatandan alınırsa 50 lira daha ucuz oluyor. en paraylada 1000 liraya malediliyor. hatta parça olarak başka yerlerden bakılırsa 50 lira daha iner tahminim.

i3 seçmememin sebebi 2 çekirdek olması, bizim temel amacımız ileriye dönük hızlı bir sistem bu yüzdende 4 çekirdek daha uygun olur kanısındayım. zaten arada 150 lira oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 23 Ekim 2013; 9:38:40 >
    hocam ssd de indirim var şu an. ben geçtim siparişi sizede haber veriyim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sv300s37a120g-120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-(okuma-hizi-450mb--yazma-hizi-450mb)/productdetails.aspx?I_ID=68014

ayrıca hala a8 5600k alarak hem grafik hem işlemciyi tek seferde halletme taraftarıyım ben. işlemci intelin eski serisi core2duo q9400 ile nerdeyse aynı performansı veriyo. her türlü masaüstü işlemi için fazlasıyla yeterli bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.