Şimdi Ara

Muhabbet kuşumun cinsi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum her yerde bununla ilgili bilgi var ancak kuşu aldığım adam %100 erkektir demişti.Bugün ise bir misafirliğe gittiğimizde kuştan anlayan birisine resimlerini gösterdim,bu dişi diyor.
    Benim kuş bu :http://img577.imageshack.us/img577/8250/29122012086.jpg
    Buda googleden bulduğum ve ceresinin neredeyse aynı olduğu başka bir kuş :http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c100.0.403.403/p403x403/1142_586956054654181_1984526273_n.jpg

Genel olarak davranışları ise şöyle;
    Aynanın önündeyken aynaya kafasını yan çevirip sürtüyor,sanki yanak yanağa değdirip kur yapmaya çalışıyor.Aynı şekilde kafasını çevirdiğinde ağzınıda açıyor ancak kusmuyor.
    Kafes dışındayken uzun süre sessiz kaldığımda kızma sesi ile birlikte bildiği sesleri çıkartıyor,şarkı falan açtığımda aradan biraz zaman geçince yine kızma sesi birlikte bildiği sesleri çıkartıyor.
    Kafes üzerinde mandallar ile oynarken parmağımı uzattığımda gagasıyla parmağıma vuruyor ama ısırmıyor.Kızmadığını anlıyorum,sanki benide oyuna davet ediyor.
    Bazen kafesin içindeyken parmağımı uzatttığımda değişik bir hırlama sesi çıkartıyor Kızdığını anlıyorum,parmağımı biraz daha yaklaştırınca ısırma girişiminde bulunuyor ama ısırmaya devam etmiyor,sanki ben olduğumu anlayıp rahatlıyor.
    Tül ve püsküllü şeyler ile oynamaya bayılıyor.
    Pencerenin önüne koyduğumda yukarıdan martı,güvercin falan geçtiğinde korkuyor.Çok hızlı bir şekilde eğiliyor,kafasını aşağı yukarı falan oynatıyor.En sonunda da çığlık atarak kaçıyor

• Daha ufak gibi duruyor.Renk tam oturmamış.Ama erkeğe benziyor.
  • dişi
  • Cins kesinlikle erkek.Ne kadar tatlı bir kuşun varmış senin benimkini alalı 5 ay oldu hala ürperiyor.En son elimde pencereye götürmüştüm hoşuna gidiyo bakıyo çevreye meğer üstümüzde bir güvercin grubu vardı bir anda aşağı önümüzden geçince bizimki öldü öldü dirildi :D
  • Neyse sanırım cinsiyetini tam olarak anlamak için biraz daha bekleyip ceresinin tam rengini görücez heralde.

@TolgaPamukcu
    Kuş benim odada aldığım günden beri açık,yani ben odada iken hep açık bırakıyorum.Uyurken kafese koyuyorum sadece,zaten resimdeki gibi şifonyerin üzerindeki tahta kutuda duruyor yada kafesinin üzerinde duruyor.Ara sırada monitörün üzerine geliyor orada da uyukluyor Tuvaletini takip ederim diyosan böyle yaparak senden korkmamasına alıştırabilirsin.Ancak böyle yapınca kuş seslendiğinde omzuna falan gelmiyor,elinin üzerine alıp omzuna götürmen gerekiyor.Bu arada kuşu alalı daha 1 ay oldu ve ilk kuşum;yani tecrübesizim.
  • erkek
  • Adam seni kandırmış birazcık renkli olsaydı ceresi erkek olabilme ihtimali vardı, çok açık renkli senin kuşun ceresi ama büyünce tam rengini alır o zaman anlayabiliriz ancak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kuşun cinsi nedir?
    5 yıl önce açıldı
    Bu kedinin cinsi ne?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dişiye benzettim.
  • 2 gündür parmağımla oynarken ağzından yem çıkarttı...
    Geçen hafta kafese aynalı salıncak koymuştum,sanırım bu yüzden yapmaya başladı.
    Şimdi bu erkek olduğunu gösteriyor değil mi?
    Birde bu psikolojikmi yoksa eş mi istiyor?Daha küçük olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Religimination

2 gündür parmağımla oynarken ağzından yem çıkarttı...
    Geçen hafta kafese aynalı salıncak koymuştum,sanırım bu yüzden yapmaya başladı.
    Şimdi bu erkek olduğunu gösteriyor değil mi?
    Birde bu psikolojikmi yoksa eş mi istiyor?Daha küçük olduğunu düşünüyorum.

erkek değil bu kuş besbelli dişi . erkegin ceresi yavruyken pembe olur büyüdüğünde ise mavileşir ama koyu mavi şeklinde . bu yavru bir dişi . bu büyüdüğünde kahverengiye döner ceresi
    önden net fotografını koyabilirmisin acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 22 Ocak 2013; 22:11:33 >
  • dişi
  •  Muhabbet kuşumun cinsi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 22 Ocak 2013; 22:34:42 >

• quote:

Biraz mavilik gördüm sanki, bir umut var

• kesin dişi ama daha yavru , kızışma döneminde o mavi beyaz olan ceresi kahverengiye veya pembeye döner

bu benim eski kuşum . buda yavru dişiydi
  • Umuttan ziyade ileride eş alacağım için önemsiyorum.Yoksa pekte önemli değil benim için erkek yada dişi olması
    Ancak bu ağzından yem çıkartması erkek kuşların yaptığı birşey diye biliyordum ben.Hani dişi kuş yuvadayken erkek kuşun ona yem getirerek beslemesi.Sürekli oyun oynuyor kafesin içinde ve dışında,nette yazdığına göre buda erkek olma belirtisi.
    Birde bu kuş tahmini ne kadarlıktır?
    1 yaşında sanırım gözünde gri iris beliriyormuş,bu hem dişi hem erkek için geçerli mi?
  • quote:

Umuttan ziyade ileride eş alacağım için önemsiyorum.Yoksa pekte önemli değil benim için erkek yada dişi olması
    Ancak bu ağzından yem çıkartması erkek kuşların yaptığı birşey diye biliyordum ben.Hani dişi kuş yuvadayken erkek kuşun ona yem getirerek beslemesi.Sürekli oyun oynuyor kafesin içinde ve dışında,nette yazdığına göre buda erkek olma belirtisi.
    Birde bu kuş tahmini ne kadarlıktır?
    1 yaşında sanırım gözünde gri iris beliriyormuş,bu hem dişi hem erkek için geçerli mi?

1 yaşında filan değil eger öyle olsaydı ceresi tam rengini alırdı . ya koyu mavileşir yada kahverengileşirdi (veya pembeye çalardı biraz ). ayrıca gözlerinde halka oluşmamış
    bu kuş 1 yaşında
    bu kuş ise 6-8 aylık
    ne ceresi tam rengini almış nede gözleri yani bu kuş daha yavru

• tamam hocam teşekkürler.
  • Selam tekrar
    Kuşun gagası ve ceresinde biraz koyulaşma oldu galiba.Birde geçen gün sabah kalktığımda kuş kusuyordu sanırım,ne yaptığını tam olarak anlamadım bende.Kafes tellerine hep soyulmuş yem yapışıktı,kuş ikide bir silkeleniyordu o anda da birkaçtane yem fırladığını gördüm kuştan,gagasını sürttüğü yerde bir ıslaklık vardı.Dışkısıda krem peynir gibiydi.Soğuk algınlığımı yoksa ergenlik hareketlerimi anlamadım .Sadece o gün öyleydi,şu anda turp gibi maşallah.O hasta olduğu gün çektiğim resim;

10 gün önceki gaga ve cere :http://imageshack.us/photo/my-images/11/22012013114.jpg/

Yeni gaga ve ceresi :http://img89.imageshack.us/img89/2397/28012013136.jpg

Bu da bonus :http://img826.imageshack.us/img826/3764/28012013134.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 31 Ocak 2013; 13:23:15 >

• quote:

Biliyorum her yerde bununla ilgili bilgi var ancak kuşu aldığım adam %100 erkektir demişti.Bugün ise bir misafirliğe gittiğimizde kuştan anlayan birisine resimlerini gösterdim,bu dişi diyor.
    Benim kuş bu :http://img577.imageshack.us/img577/8250/29122012086.jpg
    Buda googleden bulduğum ve ceresinin neredeyse aynı olduğu başka bir kuş :http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c100.0.403.403/p403x403/1142_586956054654181_1984526273_n.jpg

Genel olarak davranışları ise şöyle;
    Aynanın önündeyken aynaya kafasını yan çevirip sürtüyor,sanki yanak yanağa değdirip kur yapmaya çalışıyor.Aynı şekilde kafasını çevirdiğinde ağzınıda açıyor ancak kusmuyor.
    Kafes dışındayken uzun süre sessiz kaldığımda kızma sesi ile birlikte bildiği sesleri çıkartıyor,şarkı falan açtığımda aradan biraz zaman geçince yine kızma sesi birlikte bildiği sesleri çıkartıyor.
    Kafes üzerinde mandallar ile oynarken parmağımı uzattığımda gagasıyla parmağıma vuruyor ama ısırmıyor.Kızmadığını anlıyorum,sanki benide oyuna davet ediyor.
    Bazen kafesin içindeyken parmağımı uzatttığımda değişik bir hırlama sesi çıkartıyor Kızdığını anlıyorum,parmağımı biraz daha yaklaştırınca ısırma girişiminde bulunuyor ama ısırmaya devam etmiyor,sanki ben olduğumu anlayıp rahatlıyor.
    Tül ve püsküllü şeyler ile oynamaya bayılıyor.
    Pencerenin önüne koyduğumda yukarıdan martı,güvercin falan geçtiğinde korkuyor.Çok hızlı bir şekilde eğiliyor,kafasını aşağı yukarı falan oynatıyor.En sonunda da çığlık atarak kaçıyor

sanki bizim kuşu anlattın kardeşim yalnız benimki daha bir atletik görünüyor farklı .seninki dişi olabilir

• quote:

tamam hocam teşekkürler.

Kuşunuz çok tatlı bir dişi. Fakat kafesten aynaları kaldırmalısınız. Ayna kuşu strese sokar. Kur yapmasını sağlar ve karşılık alamaz. Siz ona erkek bir eş alın. Aynı yaşta olsunlar. İnşallah yavrularını görürsünüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 1 Şubat 2013; 2:55:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.