Şimdi Ara

MUHABBET KUŞUM ÇOK GARİP DAVRANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkaadaslar öncelikle slm muhabbet kuşum yani efem akşamlari kendisine yanaşdıgım zaman parmagıma saldırıyo bide şu sesi çıkarıyor kıkıkı diye ses çıkarıyor ve bazen akşamları duruşu kambur gibi duruyor neden bir yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kuşun yaşı yüksek umarım yavru diye almamışsındır.Senin konuna gelince kuş kafesin içindeki birşeyi koruyor senden.Elini yaklaştırdığın zaman seni korkutup kaçırmaya çalışıyor.Kafesde ayna tek kuş için kesinlikle önermiyorum.Hele eline alıştırmak istiyorsan kesinlikle çıkarmalısın.Belki aynada gördüğü yansımasını bile korumaya çalışıyor olabilir.Avcuna alıyorsan kuşu yine senden kendini korumak için cırlıyor olabilir :)

Elektronik hakkınca canlı hobileri hakkında her konuda yardımcı olmaya çalışırım ve projelerinizde bulunmaktan memnun olurum.
  • hayır kuşum daha 8aylik olmadi ama cok garip davraniyor bazen beni gördügü zaman kuyrugunu sallıyor bazende bana kambur kambur bakiyor bide yani diyosunki ayniyi çikar ozaman bana küsmezmi

Orijinalden alıntı: intel hastası

hayır kuşum daha 8aylik olmadi ama cok garip davraniyor bazen beni gördügü zaman kuyrugunu sallıyor bazende bana kambur kambur bakiyor bide yani diyosunki ayniyi çikar ozaman bana küsmezmi

Sana kötü bir haberim var dostum Kuşunun bu davranışları kızışmaya başladığına işaret ve yanına eş istiyor Aynayı çıkarın önermiyoruz.

Daha Fazla Göster
  • Aynayı cıkarttıkdan sonra kusunla daha cok ılgılen o durumu bırakıp sana baglanacaktır.

Elektronik hakkınca canlı hobileri hakkında her konuda yardımcı olmaya çalışırım ve projelerinizde bulunmaktan memnun olurum.
  • evet ayna takma. diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum. ayrıca kuşun 8 aylığa benzemiyor hiç. büyük duruyor. göz halkaları oluşmuş ve ayaklarında pullanmalar yavaş yavaş başlamış. kuş dişi değil mi? tam seçemedim ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD HASTASI 044 -- 30 Ağustos 2013; 1:24:44 >
  • hocam büyük derken yaşlı görünüyor anlamında dedim irilik anlamında değil. yalnız kuş ne erkeğe benziyor nede 8 aylık kadar genç duruyor. daha net foto koyma şansın yok mu acaba?çünkü cinsiyete görede davranışlarında farklılık olur kuşların? diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bana dişi gibi geldi??? çeresinde mavilik var ama burun deliği çevresinde beyazlık erkek kuşlarda pek rastlanan bişey değil. ayrıca bazı dişilerde de çerede mavilik olur. tabi fotodan kaynaklıda olabilir...
  • demek istediğim şey resimdeki gibi hocam. bu dişi bir muhabbet kuşu. çere mavi ama burun deliği çevresindeki beyazlıktan dişi olduğu anlaşılıyor. senin kuştada benzer şekilde duruyor fotoda. erkek kuşlarda da olabilir ama çok ufak bi beyazlıktır. senin kuşta baya belli bir alanda beyazlık var sanki. bide bunların dışında fotoda kuşunda yeni çıkan tüyler mevcut. tüylenme döneminde olduğu içinde rahatsızdır kuşun. bu da davranışlarını etkiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 30 Ağustos 2013; 8:13:56 >

• abi bi kactane daha foto koyuyorum bak
     MUHABBET KUŞUM ÇOK GARİP DAVRANIYOR MUHABBET KUŞUM ÇOK GARİP DAVRANIYOR MUHABBET KUŞUM ÇOK GARİP DAVRANIYOR

• dişi kuşun

Orijinalden alıntı: intel hastası

Yok abi ben erkek diye aldim yanlis sin ben yoksa kandirildim mi

yok kandırılma değilde kuşlar yavruyken tam belli olmaz çere rengi kuşçularda yanılır yani ama dişi kuş

• kardeş dediğim gibi kuşun kesinlikle dişi. agresif tavırlarının asıl nedeni dişiliğinden yani. diğer sebeplerin etkiide var tabi ancak erkek kuş gibi değildir dişiler. yuvayı koruma içgüdüsü yüksektir ve ele alışma konuşma gibi durumlarıda bu nedenlerden dolayı erkek kuşlara oranla zordur. kuşu yakın zamanda aldıysan değişim yaparlar ancak ek para isteyebilirler. uzun zaman olduysa değişeceklerini sanmam. satabilirsen sat yani illa erkek besleyeceğim diyorsan. ama kuşunu seviyorsan yanına kendi yaşlarında bi erkek alman daha iyi olacaktır bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanc58 -- 30 Ağustos 2013; 22:51:01 >

• kardeşim öncelikle şunu iyi bilmen lazım ki kuşun dişi ve yavruluktan çıkmış. yani eğitim için en zor şartlar diyebiliriz. eğitemezsin demiyorum ama yavruyken 1 ayda eğiteceğin kuşu yetişkinken 3-5 ayda zor eğitirsin. sabırlı olman gerekiyor herşeyden önce. eğer kararlıysan bu konuda bi şekilde başarırsın hatta belki erken bile sonuç verebilir çabaların. ilk olarak ele alıştırman gerekecek tabi. kuşun sakin bir hale gelmiştir umarım. eğer sakimleşmediyse henüz sakinleşmesini bekle yoksa daha fazla strese sokarsın kuşu ve iyice yoldan çıkar ele alıştırman için sana önerim kuşu aç bırak 4-5 saat civarı ve eline yem alıp kafese sok. bekle bi süre, ilk birkaç sefer gelmez ama açlıkla başa çıkamayacağı için zorda olsa inadı kırılıp gelecektir. normalde yavru kuşsa fazla aç bırakmadan yapılmasını öneririm ama senin kuşun eğitimi biraz sert olacak, yoksa zor eğitirsin. bu şekilde benim tahminim 1-1,5 ay sürede eline alışır. sonrasında omuzuna kafana filanda rahatlıkla alıştırırsın. ancak konuşma konusunda benim ümidim yok, uğraşmaya değmez derim. ama sen bilirsin tabi. cicikuş, şeker gibi kuşun söylemeye yatkın olduğu kelimeler vardır. bunlardan sadece birini sabah akşam kuşun yanında tekrarla. ama söyleyiş tarzın hep aynı olsun. sonuçta kuş konuşmaz sadece taklit eder. aynı kelimeyi farklı şekillerde söylersen farklı ses olarak algılayacağı için o kelimeyi öğrenemez. ama ben yine belirtmek isterim konuşma ihtimalinin çok az olduğunu...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.