Şimdi Ara

Muhabbet kuşum bana alışamadı yardım edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bi muhabbet kuşum var yaklaşık 22-23 gün önce aldım. Kuşçu bir aylık olduğunu söyledi alırken hatta gagasının bi kısmı siyahtı. Ama alır almaz kuşu sevmeye başladım yani eve geldiği ilk gün kafese elimi sokmaya çalıştım onu sevmeye çalıştım. Hergün parmağımı kafesinin içine soktum parmağıma çıkması için. Ben evde yokken kuş sürekli kafesin içinde bi ordan bi buraya atlıyo diye hergün dışarı çıkarmış bir kaç defa kafesin içinde sıkılmasın diye, smdi kuşun yemini değiştiremiyorum. Hemen bulduğu bi boşluktan kafasını sokup hemen kaçıyo konuyo yüksek bi yere. Sonra bi kaç defa ordan elime kondu kafesine sokmadan hemen uçuyo. Akşamları kafesin içine sokabiliyorum elimi o zamanda uyukluyo zaten :) Elime alıştı elimi önüne koyunca hemen elime çıkıyo. Ama sürekli kafesinden dışarı çıkmak istiyo bende kıyamıyorum napim yardım edin lütfen açıklayamadıysam anlamadığınız yerleri söyleyin tekrar açıklarım lütfen yardım edin :(

• Ha bi bide annem kuşu ilk aldığımızda kafesinden uçurmuş uç bi yere konmuş uçmayıda bilmiyodu tam eline almış kafesine koymuş söylemeyi unuttum
  • Öncelikle ilk başlarda aceleci davranmışsınız biraz daha sabır göstermeliydiniz ve muhabbet kuşunun da yeni geldiği yere alışmasını beklemeliydiniz ama bu durum geçilmiş.Yazdığınıza göre artık elinize de gelmeye başlamış demek ki korkusunu da atlatmış durumda.Size alıştığı için doğal olarak sürekli sizinle dışarıda oynamak istiyordur. Çıkarmayınca da sıkıntıdan kendini dışarı atmaya çalışıyor.Bunu periyotlar halinde kafes dışına çıkararak alıştırabilirsiniz. Örneğin sabah yarım saat veya 1 saat akşam yine aynı şekilde yarım veya 1 saat tabi bu sizin vaktinize göre değişebilir.Ayrıca kafes içindeyken sıkılmaması için ona çeşitli oyuncaklar yapabilirsiniz yada alabilirsiniz.Salıncak,merdiven gibi oyuncaklarla kafes içersindeyken bi derecede olsa rahatlatabilirsiniz.
  • İlk önce yüksek yerlere konduğu zaman onu hemen indirmeye çalışın.Örneğin perde avize vs gibi yerler. Kafesinden yemi alın. Bir kaç saat aç kalsın. dışarı çıkardığınızda avcunuzdan yemi verin. Bir kaç tane yedikten sonra kovalayın.
    Yüksek yere çıktığı zaman yemi gösterin tekrar gelecektir.
    Gündüz kafese koymanız biraz zor olur. Bunu bende yaşıyorum.
    Bir kaç kez sokmayın yorulunca acıkınca veya susayınca kafese kendi girecektir.
    olimpiyat halkası gibi olan birbirine geçmiş halkalar var. Bunlardan alın kafesine asın. Canı sıkılmasın kafeste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat006

İlk önce yüksek yerlere konduğu zaman onu hemen indirmeye çalışın.Örneğin perde avize vs gibi yerler. Kafesinden yemi alın. Bir kaç saat aç kalsın. dışarı çıkardığınızda avcunuzdan yemi verin. Bir kaç tane yedikten sonra kovalayın.
    Yüksek yere çıktığı zaman yemi gösterin tekrar gelecektir.
    Gündüz kafese koymanız biraz zor olur. Bunu bende yaşıyorum.
    Bir kaç kez sokmayın yorulunca acıkınca veya susayınca kafese kendi girecektir.
    olimpiyat halkası gibi olan birbirine geçmiş halkalar var. Bunlardan alın kafesine asın. Canı sıkılmasın kafeste.

quote:

Orijinalden alıntı: Ciom92

Öncelikle ilk başlarda aceleci davranmışsınız biraz daha sabır göstermeliydiniz ve muhabbet kuşunun da yeni geldiği yere alışmasını beklemeliydiniz ama bu durum geçilmiş.Yazdığınıza göre artık elinize de gelmeye başlamış demek ki korkusunu da atlatmış durumda.Size alıştığı için doğal olarak sürekli sizinle dışarıda oynamak istiyordur. Çıkarmayınca da sıkıntıdan kendini dışarı atmaya çalışıyor.Bunu periyotlar halinde kafes dışına çıkararak alıştırabilirsiniz. Örneğin sabah yarım saat veya 1 saat akşam yine aynı şekilde yarım veya 1 saat tabi bu sizin vaktinize göre değişebilir.Ayrıca kafes içindeyken sıkılmaması için ona çeşitli oyuncaklar yapabilirsiniz yada alabilirsiniz.Salıncak,merdiven gibi oyuncaklarla kafes içersindeyken bi derecede olsa rahatlatabilirsiniz.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Kuşu çıkarmamayı düşünüyodum kafesine alışsın diye ama dedigin gibi periyotlarla çıkarayım Ciom92 :) Aç bırakıcam ama kıyamıyorum :) bide söylediklerizi deneyeyim. Ben kuşumun kafes dışına çıkınca benim omzuma konmasını, benden kaçmamasını istiyorum ancak daha yere bile konmuyo hemen perde kornişine konuyo :) Kafese elimi yaklaştırınca hemen kafesin kapısına tırmanıyo tekrar tüneğe çıkıyo tekrar kafesin kapısına tırmanıyo dışarı çıkmak istiyo :) kafesin kapısı açık olduğunda bi boşluk bulduğunda hemen kafasını sokup cıyk cıyk ötüyo kaçıyo :D bende ne yapcağımı şaşırmıştım diğer arkadaşlarında görüşlerini almak isterim :)

• eee yokmu başka yardım edicek bu kadar mıydı? :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha erken dostum kuslarimiz hemen hemen ayni zamanda benim ki de ayni tepkileri veriyo tamamen :D kafesini yanima koyuyorum ben bilgisayardayken odanin kapisindan inip kafesin ustunden beni izliyo :D kafese soyle alistirdim kapiya her ciktiginda parmagimi uzattim parmagima alismisti ve hemen parmagima geliyodu bende parmagimi onun kafesinin ustune dogru goturuyorum o da atliyo tepesine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim fikrim biraz aç bırakın. Sonra elinize biraz yem koyun ve yanına yavaş yavaş yaklaştırın. Aç kalan kuşumuz gelip yiyecektir bir süre sonra. Ben kuşumu öyle alıştırdım. Şimdi kafesini açtığım zaman dışarı çıktığında direkt elime gelmeye çalışıyor özellikle. Elimi saklıyorum arkaya belime doğru yine uçarak elimi arıyor arkaya doğru gidiyor . Çok değişik bir duygu :))) Mesela bilgisayar kullanırken sağ elim ile mouseyi kullanırken. Kuşum da gelip o elimin üstünde uyuyor :))
  • Ben ac birakmaya kiyamiyorum be hocam :(

• Ölecek kadar aç bırakmayacağız tabiki de :)) Onun ve bizim saadetimiz için yapıyoruz bunu
  • Olsun benim ki inatcidir biraz yemedi mi yemez

• SeLam gençler...
    Ben Aymina,bu mesajı kuşum Can için atıyorum...
    Kuşum daha çok küçük 1 aylık bile değil,bundan önceki kuşum gibisi yok gerçekten...Adını çok zeki diye Cabbar koymuştuk ... (Öldü maalesef)ama yapacak bişey yok...Neyse..! Cabbar,çok hiperaktifti,ayrıca o da daha küçüktü ama şimdiki kuşum Can kadar değil...Can,1 aylık bile değil,Cabbar 1,5-2 aylık kadardı...Eceli geldi ve öldü...Hani herkes diyo ya;Kuşları salmayın şımarık,özgür,kendini bilmez oluyo falan filan... İşte onu kimse bilemiyo,her kuşun insanlar gibi özellikleri vardır...(Ben kuş beslerken bunu anladım) Genel bir özellikleri yok,sadece senin kuşunun özelliklerini,kişliğini çözmen gerek o kadar yani gerisi boş...Cabbar,salık değilken yani kafesteyken çok agresifti parmağını uzatırsan onu bir daha göremezdin görenlerde çok nadirdio da kurtarabilirsen veya Cabbar yemek yiyorsa...ama kafesten çıkınca bambaşka bi Cabbar oluyodu...Annem ilk bakışta evcil hayvanları falan pek sevmez,köpeğimizde de aynısını söyledi ama ilgileniyo,annemin düşüncesi;ben hayvanları uzaktan severim ama beslerim, o da bi canlı sonuçta.... Böyle düşünmesi de hoşuma giderdiuzaktan uzağa severdi Cabbar'ı......Neyse,Cabbar'ı saldığında omzundan inmez,inerse kafana çıkar,kafandan kovarsan eline konar ama yemek yersen yanına uğramazdı(Bu huyunu annem severdi bizim yemeklerden uzak dururdu,hiç tüy dökmezdi ama kuş işte orayı burayı pisletirdi...)Eğer sen onu yanında istemezsen başkasına konar onla opyun oynardı ama evde en çok babamla bana gelmesi küçük kardeşimi sinirlendirirdi ve Cabbar kardeşimin ona olan sinirini hissetti sanki kardeşim neden Cabbar benim omzuma gelmiyo ki ben sevmiyom artık Cabbar'ı dediğinde Cabbar kardeşmin elini yakaldı... Anlıyacağınız çok zekiydi flan filan işte... Onu daha fazla hatırlatmak istemiyorum çünkü kötü oluyorum...

Neyse yeni kuşum Can,böyle değil tamamen kendine odaklanmış durumda bu durumu atlatmasını bizimle vakit geçirmesini istiyorum...(Ellerim çok ağrıdı bi çözüm yolunu çok görmeyin Lütfenn..! )

Ben Can'ın bizimle vakit geçirmesini istiyorum ama bir yandan da o daha çok küçük ne bekliyorum dediğim de oluyor hani..!

NE YAPMALIYIM...?

Çözüm yolu zaman mı?
    Yoksa,sizin aklınızdan gçenler mi?
    Sorun şurda aklınızdan geçeni bilmiyorum...
    Yazın da biliyimm.....

• Can'a(kuşum), ''Kuş'' diye hitap etmmezeniz sevinirim ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.