Şimdi Ara

muayene sonucu ameliyat olma kararı ve arıza raporu sınıfı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ayağımda bir hastalık var. Tecil için askerlik şb gittiğimde Gata'ya sevkim istendi. Doktor röntgen çekti ve sonucu görünce mr istedi, ocakta mr çekilecek.

Bu hastalık ameliyat olmadan düzelmeyen bir hastalık ve b sınıfına giriyor. Ancak doktor mr sonucunu görünce ameliyat etmek isteyecektir. (çünkü sivilde bu teşhis konmuştu). Ben öğrenciyim ve 3-4 ay ayağımın üstüne basamama şansım yok. Doktor illa ameliyat etmek mi isteyecektir, kararı bana mı bırakır?

Ameliyat olursam b sınıfı değil c sınıfı rapor verir sanırım. Veya ameliyat olmayı reddedersem b sınıfı rapor verir mi, veya kızıp askerliğe elverişlidir raporu mu verir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcamsin -- 5 Aralık 2015; 0:06:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muayene Sonucu Ameliyat Olma Kararı ve Arıza Raporu Sınıfı

Muayene sonucunda ameliyat olma kararı verilmesi, dikkatli bir şekilde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Bu karar, hastanın bireysel durumuna, hastalığın ciddiyetine ve diğer tedavi seçeneklerine bağlı olarak değişebilir.

Freiberg hastalığı, ayak başparmağının kemiklerinin çökmesine neden olan bir ayak deformitesidir. Tedavi edilmezse, Freiberg hastalığı şiddetli ağrıya, topallamaya ve diğer ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Freiberg hastalığı ameliyatı, hastalığın ilerlemesini durdurmak ve ağrıyı hafifletmek için yapılır. Ancak ameliyat, her zaman risksiz değildir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle, ameliyatın riskleri ve faydaları dikkatlice tartılmalıdır.

Freiberg hastalığı ameliyatı olanların yorumları, karar verme sürecinde değerli bilgiler sağlayabilir. Bu yorumlar, ameliyatın sonuçları, iyileşme süreci ve ameliyat sonrası yaşam kalitesi hakkında fikir verebilir.

Arıza raporu sınıfı, arızaların ekipman performansına etkisini belirleyen bir sınıflandırma sistemidir. Bu sistem, arızaların ciddiyeti, meydana gelme sıklığı ve ekipmanın kullanılabilirliğini etkileme düzeylerine göre sınıflandırılmasını sağlar.

Muayene sonucu ameliyat olma kararı verirken, arıza raporu sınıfı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sınıflendirme, ekipmanın güvenilirliğini ve bakım gereksinimlerini anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, arıza raporu sınıfı, ekipmanın yaşam döngüsü yönetiminde rol oynar.

Muayene sonucu ameliyat olma kararı ve arıza raporu sınıfı konusundaki bilgiler, bilinçli kararlar vermenize yardımcı olabilir. Bu bilgiler ışığında, en iyi tedavi seçeneğini belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmak esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.ihtimal doktor sana askere gitmek istiyormusun istemiyormusun diye sorar,istemiyorsan çekinmeden söyle o zaman 33/B yazar heyete gönderir

2.ihtimal ameliyat olacakmısın diye sorar,hayır dersen yine heyete gönderir

3.ihtimal hiçbirşey sormaz ameliyat ol seneye gel der,33/C verir,istersen karara itiraz edersin dilekçe ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 2 Ocak 2015; 23:55:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olmazsan bi sene daha tecil eder askerligini seneye gel der bnm tahminim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare ve oGuxXx* alakanıza teşekkür ederim. Düşünceleriniz belirsizliğimi aydınlattı. Sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

1.ihtimal doktor sana askere gitmek istiyormusun istemiyormusun diye sorar,istemiyorsan çekinmeden söyle o zaman 33/B yazar heyete gönderir

2.ihtimal ameliyat olacakmısın diye sorar,hayır dersen yine heyete gönderir

3.ihtimal hiçbirşey sormaz ameliyat ol seneye gel der,33/C verir,istersen karara itiraz edersin dilekçe ile.

Merhaba :)

İnternette araştırma yaparken bu mesajları gördüm, ve bende bir şeyler eklemek istedim çünkü olay gerçekten de dediğin gibi gerçekleşiyor.

Yaklaşık 12 yıldır Freiberg hastalığı bende de var. 3 sene kadar önce askerlik şubesinde tecil işlemlerinde bir problem oldu ve sivil memur artık tecil hakkım olmadığını söyleyip askerlik için dosyamı hazırlamamı istedi.
    Getirmem gereken evrakların içerisinde '' varsa hastalık ve arıza raporları '' yazıyordu, bende Freiberg olduğuma dair tespit içeren raporu koydum. Bu rapor doğrultusunda beni Askeri Hastaneye sevk etti. ( Gölcük'e )

Gittim, doktor röntgen istedi. Ertesi gün röntgenle beraber yeniden geldim.
    Doktor röntgene baktıktan sonra '' ben çok güzel Freiberg ameliyatı yaparım '' şeklinde bir espri yaptı :)
    Daha sonra da sağlık yönetmeliği defterini çıkarttı ve bana okuyorum dinle dedi. '' Freiberg hastalığında,hastalık tedaviye direniyorsa kişi askerlik yapmaya elverişli değildir '' dedi.
    Sonra da bana dönüp ; '' Söyle bakalım askerlik yapmak istiyor musun, istemiyor musun ? '' diye sordu. Aynı senin dediğin gibi :)

Ben de doğal olarak çekindim, ne diyeceğimi bilemedim 3-5 saniye kadar. Doğruyu söylemeye karar verdim. '' Askerlik yapmak istiyorum veya istemiyorum diye bir düşüncem yok ama; esasında şuan askere gitmeyi düşünmüyordum,tecil almaya çalışıyordum '' dedim.

Doktor da bana o zaman uzun uzadıya uğraşmaya gerek yok, ben şimdilik sana komando olamaz raporu vereceğim, bu kağıt sayesinde 2 sene daha tecil alabilirsin dedi. Daha sonra askere gideceğin zaman durumuna bakılır dedi ve gönderdi.

Bugün ise askere gitmek için evraklarımı şubeye teslim ettim. Devlet hastanesinden güncel Freiberg raporlarımı ve içinde MR sonucumun bulunduğu CD'yi de sevk olurken askeri hastaneye götürmem söylendi.
    Perşembe günü randevum var, bu kez ne olacağını ben de merak ediyorum. Askerlik yapıp yapmama konusunda bir endişem yok, ancak ayağım sürekli ağrı yapıyor '' askere gitmek istiyorum '' desem, sadece acemi birliğinde benim parmak ve ayak aşırı yüklenmeden iflas eder zaten :) Bu kez aynı soruya nasıl bir cevap vermeliyim diye düşünüyorum.

Sen baya yetkili bir abiye benziyorsun, ne yapmalıyım :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopasej -- 30 Ocak 2015; 20:13:50 >

• Merhaba,

Asker hastanesinde bana c sınıfı arıza raporu verdiler ve 1 yıl ertelediler askere gitmemi. Sana a sınıfı vermişler, komando olamaz askerliğe elverişli. Aslında bana da a yazıp yollayacaklardı ancak, ben freiberg b grubu diye söyledim. Sonra ortopedi heyetine çıkardılar röntgenleri mr'ı incelediler ve c verdiler.

a: komando olamaz, askerliğe elverişlidir.
    b: askerlik yapamaz.
    c: tedavi - iyileşme aşamasında. 1 yıl sevk geciktirmesi.
    d: askerlik yapamaz.

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.8611092.pdf
    Freiberg 114.sayfa en üstte geçiyor. 67.madde B5. Tekrarlayan freiberg dendiği için bana 67C verdiler. Sanırım 5 yıl boyunca c verirlerse, tekrarlandığını düşünüp askere almıyorlarmış.

Senin durumunda ise benle aynı olarak a yazıp uğraşmak istemeyebilirler. Ancak sen üstelersen b ya da c alabilirsin. Dediğin gibi askerlik yapmak güzel ama bu hastalığın ağrısı öldürür bizi.

Bence sen;
    - B almayı deneyip askere gitmeyebilirsin. (Verirlerse tabi, almak zor.)
    - A alıp, askere gidersin. Askere gittikten sonra ağrın olacak, hastaneye sevk istersin. Burada hastalığın tespit edilince er isen terhis edilirsin. Yedek subay isen geri hizmete verilirsin.
    - C alıp 1 yıl sevk gecikmesi olur. Seneye de c alıp, seneye de c alıp, 5 yılı doldurabilirsen askere gitmezsin.

Sanırım ihtimaller bunlar. Bol şans :)
    Bu arada bir tane daha freibergli ile tanışmış olmaktan mutlu oldum. Çünkü kimse yok yani :)
    Geçmiş olsun.
    @Hopasej

• Bu arada ameliyat ol diye bir zorlama olmuyor. O an ayağının durumu ne ise ona göre karar veriyorlar. Sen istersen ameliyat edip öyle gidebilirsin muayeneye, ona göre karar verirler.

Hatta ben bir ilaç yazın filan dedim, tedavi edin dedim. Biz sadece askere gidip gitmeyeceğine karar veriyoruz dedi.
    @Hopasej
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve çürük alma durumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amcamsin

Merhaba,

Asker hastanesinde bana c sınıfı arıza raporu verdiler ve 1 yıl ertelediler askere gitmemi. Sana a sınıfı vermişler, komando olamaz askerliğe elverişli. Aslında bana da a yazıp yollayacaklardı ancak, ben freiberg b grubu diye söyledim. Sonra ortopedi heyetine çıkardılar röntgenleri mr'ı incelediler ve c verdiler.

a: komando olamaz, askerliğe elverişlidir.
    b: askerlik yapamaz.
    c: tedavi - iyileşme aşamasında. 1 yıl sevk geciktirmesi.
    d: askerlik yapamaz.

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.8611092.pdf
    Freiberg 114.sayfa en üstte geçiyor. 67.madde B5. Tekrarlayan freiberg dendiği için bana 67C verdiler. Sanırım 5 yıl boyunca c verirlerse, tekrarlandığını düşünüp askere almıyorlarmış.

Senin durumunda ise benle aynı olarak a yazıp uğraşmak istemeyebilirler. Ancak sen üstelersen b ya da c alabilirsin. Dediğin gibi askerlik yapmak güzel ama bu hastalığın ağrısı öldürür bizi.

Bence sen;
    - B almayı deneyip askere gitmeyebilirsin. (Verirlerse tabi, almak zor.)
    - A alıp, askere gidersin. Askere gittikten sonra ağrın olacak, hastaneye sevk istersin. Burada hastalığın tespit edilince er isen terhis edilirsin. Yedek subay isen geri hizmete verilirsin.
    - C alıp 1 yıl sevk gecikmesi olur. Seneye de c alıp, seneye de c alıp, 5 yılı doldurabilirsen askere gitmezsin.

Sanırım ihtimaller bunlar. Bol şans :)
    Bu arada bir tane daha freibergli ile tanışmış olmaktan mutlu oldum. Çünkü kimse yok yani :)
    Geçmiş olsun.
    @Hopasej

Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirme için :)

2-3 sene önce ilk gittiğimde doktor '' esasında şuan gitmeyi düşünmüyorum '' dediğim için, fazla kurcalamaya gerek yok şimdilik,gideceğin zaman bakarız demişti dedim ya, bu kez gerçek bir bakış yapması gerekecek sanırım :)

A durumundan ele alırsa, ne olur bilmiyorum. Gitmekten hiç çekinmiyorum Allah var, hatta gidesim de var. Biraz adam ederler bizi diye :) Ama orada dayanılmaz noktaya gelirse ne olacak onu merak ediyorum. Askerdeyken pek ilgilenilmiyor diyorlar hep.

C durumuna gelirsek, iyileşme aşaması 1 yıl geciktirme derse, sıkıntı çıkartırım. Çünkü ben zaten 25 yaşına gelmişim, 2018'e kadar tecilim var gideyim de bitsin diye kuruyorum aylardır. 1 yıl daha beklemeye tahammülüm yok. Ayrıca neyin iyileşmesi olacak derim yani, sonuçta 12-13 sene olmuş. Zaten ilk 2-3 sene içinde tedavi yapılmazsa sonrası daha sıkıntı oluyor hastalıkta doktorun demesine göre. Ki 3 farklı doktor gördü ayağımı.

Askerdeyken Freiberg teşhisi olursa kesin olarak terhis veriyorlar mı? Çünkü Er olacağım, askerlik muhabbetinden öylesine bıktım ki, açık öğretim 3. sınıfta olmama rağmen gidiyorum. 2 yıllık yüksek okul mezunu olarak.
    5 yıl gel git derlerse zaten tamam ulan çok sağlamım derim yani net söyleyeyim :) 30 yaşına kadar gelip gideyim mi ben oraya.. Bir de şehir dışından gidiyorum yani.

Esasında askeri hastanede ki doktorun genel anlamda bilgisi de çok önemli.
    Çünkü 2 haftadır ne kadar not varsa okuduğum Freiberg ile alakalı. Benim gibi uzun zaman geçmiş durumda tedavi şansı neredeyse %0
    Sadece son 1-2 senedir değişik bir lazer tedavisi uygulanmaya başlamış, ondan da bir ihtimal. Çünkü bende kanı ve besinleri taşıyan damarlar yok olduğu gibi, artık kemik ve kıkırdakta tamamen ölmüş vaziyette. Doktor güncel gelişmeleri takip etmiş birisiyse zaten ben 13 sene oldu deyince umudu kesmesi lazım :) Ama askeri hastane de ki bir doktorun güncel olabileceğine de pek ihtimal vermiyorum neredeyse.
    Kafam da veterinerlikten bozma bir sistem varmış gibi canlanıyor orada. Tabii bu konuda ben de yanılıyor olabilirim :)

Şuan en son haliyle senin durumun nedir? Hem hastalıkta hem de askerlik durumunda?

• Benim askerliği 1 yıl uzattılar şu an c sınıfı ile. Hastalık da 7 yıl oldu benim. Tam hangi evrede onu bilmiyorum da, dediğin gibi olan olmuş artık tedavisi mümkün değil ama tekrarlayan freiberg olduğunu göstermek için birkaç yıl sevk erteleme vermesi gerekiyormuş.

Doktorlar genelde hastalığı biliyor ama kabaca biliyor sanki. Zaten hocalar filan bakmıyor, uzman dr bakıyor. Sen freiberg var diye söyle. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nden freiberg nereye giriyor filan diye bakıyor. Hocasına danışabilir gerekli görürse karar vermek için. Sonra da heyette tüm ortopedi doktorları karar veriyor. Ama mutlaka belirt sen, c vermesinler uğraşmak istemiyorsan.

İlla askere gitmek istiyorsan, a sınıfı al. Oradaki sağlık durumuna göre bakarsın. En kötü ara sıra yatarsın. Erlerin terhis edilme durumunu, soru sorduğumda bir kişi mesajda söylemişti bana. Yönetmelikten okumadım, doğruluğunu bilmiyorum.
    @Hopasej

• quote:

Benim askerliği 1 yıl uzattılar şu an c sınıfı ile. Hastalık da 7 yıl oldu benim. Tam hangi evrede onu bilmiyorum da, dediğin gibi olan olmuş artık tedavisi mümkün değil ama tekrarlayan freiberg olduğunu göstermek için birkaç yıl sevk erteleme vermesi gerekiyormuş.

Doktorlar genelde hastalığı biliyor ama kabaca biliyor sanki. Zaten hocalar filan bakmıyor, uzman dr bakıyor. Sen freiberg var diye söyle. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nden freiberg nereye giriyor filan diye bakıyor. Hocasına danışabilir gerekli görürse karar vermek için. Sonra da heyette tüm ortopedi doktorları karar veriyor. Ama mutlaka belirt sen, c vermesinler uğraşmak istemiyorsan.

İlla askere gitmek istiyorsan, a sınıfı al. Oradaki sağlık durumuna göre bakarsın. En kötü ara sıra yatarsın. Erlerin terhis edilme durumunu, soru sorduğumda bir kişi mesajda söylemişti bana. Yönetmelikten okumadım, doğruluğunu bilmiyorum.
    @Hopasej

Yok illa gideceğim diye bir durumda değilim, sadece ne olacaksa olsun istiyorum. Raporu verecekse de hemen olsun, gideceksin derse de hemen. Bıktım usandım 26'ya dayandık.
    Başlamadan bitmeyecek bu iş. Cidden psikolojim bozulur erteleyip durursa.
    3 sene önceki kaydım illa ki vardır bu 2 diye düşünüyorum şuan. Neyse ya, zaten bu askerlik işi böyle. Her durumda psikoloji bozacak sanırım

• C sınıfı verince sağlık kuruluna çıkmam gerekti benim. Birkaç gün sürüyor ve kalabalık bir yerdi. Şehir dışından geldiğin için bu zor olabilir. A ve B 'de sağlık kuruluna çıkmak gerekiyor mu bilmiyorum.

Durumundan haberdar et beni. Bakalım ne karar çıkacak :)
  • quote:

C sınıfı verince sağlık kuruluna çıkmam gerekti benim. Birkaç gün sürüyor ve kalabalık bir yerdi. Şehir dışından geldiğin için bu zor olabilir. A ve B 'de sağlık kuruluna çıkmak gerekiyor mu bilmiyorum.

Durumundan haberdar et beni. Bakalım ne karar çıkacak :)

Tamam ederim :)

Kurul nedir bu arada?
  • Ortopedi'den karar çıkınca kurula gidiyorsun. Yaklaşık 10 bölümden doktorlar var ve onlar karar veriyor sanırım. Ama bana biraz formalite gibi geldi. Yani ortopediden çıkan karara aksi bir karar vermezler herhalde.
  • quote:

Ortopedi'den karar çıkınca kurula gidiyorsun. Yaklaşık 10 bölümden doktorlar var ve onlar karar veriyor sanırım. Ama bana biraz formalite gibi geldi. Yani ortopediden çıkan karara aksi bir karar vermezler herhalde.

Dostum bu prosedürler bu kadar uzunsa ben askere gideyim direk bu nedir ya :))))
  • Uzun bir süreç gerçekten. Muayene, mr çekimi, heyet kararı, sağlık kurulu kararı 1 ayı geçti benim. Mr için 2-3 hafta sonraya randevu verdiler. Heyet için yarın sabah gel dedi. Kurul için de 5gün sonra gel dedi. Bir yerde çalışıyorsan izin alıp gelmen imkansız yani.
  • quote:

Uzun bir süreç gerçekten. Muayene, mr çekimi, heyet kararı, sağlık kurulu kararı 1 ayı geçti benim. Mr için 2-3 hafta sonraya randevu verdiler. Heyet için yarın sabah gel dedi. Kurul için de 5gün sonra gel dedi. Bir yerde çalışıyorsan izin alıp gelmen imkansız yani.

Selam :)

Gelişmelerden haberdar etmek istedim.

Önce Gölcük'e gittim, orada ki kararsız kaldı beni Haydarpaşa Gata'ya yolladı.
    Oradan da bana şöyle bir karar verdiler

'' Sağ ayak 2. metetars başı FREİBERG hastalığı. C/67'ye uygundur. Heyet işlemlerinin kıtası hastanesinde yapılmasını arz ederim ''

Bundan ne anlamalıyım dostum? Senin durum ne oldu?
  • Biraz geç oldu ama bir yıl erteleme. Aynı maddeyi vermişler birebir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.