Şimdi Ara

Yoklama dönemi bittikten sonra ne kadar sürede askere giderim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
30.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    16 Nisan 2024'te yoklama dönemi için olan tecil sürem dolduğunda, 31 Aralığa kadar istediğim zaman yoklama başvurusunda bulunmaya hakkım var mı yoksa tecil bittiği gibi yoklama başvurusu yapmak zorunda mıyım?


    İyi forumlar dilerim :)




  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Yoklamadan Sonra Ne Zaman Askere Gidilir?

    Yoklama işlemlerinin tamamlanması, askerlik sürecinin önemli bir adımıdır. Peki, yoklamadan ne kadar sonra askere gidilir?

    Türkiye Cumhuriyeti'nde uygulanan askerlik sistemine göre, yoklamadan sonra askere gitme süresi şu şekilde belirlenir:

    • Yoklama Dönemi Bittikten Kaç Gün Sonra Askere Gidilir? Yoklama döneminden sonra askere gitme süresi, yoklamanın yapıldığı yıla ve askere alınacak kişiye göre değişir. Genellikle yoklama döneminden 6 ila 12 ay sonra askere gidilir.

    • Yoklama Olduktan Sonra Ne Zaman Askere Gidilir? Yoklama olduktan sonra askere gitme süreci şu şekilde ilerler:

      • Yoklama sonrasında askerlik şubenizden celp belgesi alırsınız.
      • Celp belgesinde belirtilen tarih ve saatte askerlik şubenize teslim olursunuz.
      • Askerlik şubesinde işlemleriniz tamamlandıktan sonra birliğinize sevk edilirsiniz.
    • Yoklama Yapıldıktan Sonra Ne Zaman Askere Gidilir? Yoklama yapıldıktan sonra askere gitme süresi, celp belgesinde belirtilen tarihe göre belirlenir. Celp belgesi, yoklamadan ortalama 6-12 ay sonra gönderilir.

    • Askerlik Yoklamasından Sonra Ne Zaman Askere Gidilir? Askerlik yoklamasından sonra askere gitme süresi, yoklamanın yapıldığı yıla ve askere alınacak kişiye göre farklılık gösterir. Genellikle yoklamadan 6-12 ay sonra askere gidilir.

    Bu süreler, askerlik şubelerinin yoğunluğuna ve askere alınacak kişi sayısına göre değişiklik gösterebilir. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, askerlik şubenizle iletişime geçmeniz önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tecil süresinde yazan tarihe kadar askerlikle işin yok. Tecil bitmeden uzatmak istiyorsan eğer Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 senelik okuldan mezunsan 2 sene 4 sene mezunsan 4 sene olması lazımdı unuttum tecil hakkın var. Ekstradan okulun bittiği an belirtilen tarihe kadar takılırım diye şeyler yapma tarih düşer kaçak gezersin cezası vardır. Mezun olduktan sonraki tecil hakkını kullandıysan o süre bitimine kadar açıktan ya da okul okuyor gözüktüğün sürece de 27 yaşa kadar uzatabiliyorsun askerliğini. O tarih bitmeden dediğim gibi tecil ettirmek istemiyorsan e devlet üzerinden tecili bozup asal başvuru yapman gerek ondan sonrasında ne oluyor ne bitiyor sistemde söylüyorlar ki artık eskisi gibi uğraşmıyorsun şubeye gitmene gerek kalmadı.

  • Peki hocam, 1 ocak - 31 aralık arası olarak neden belirtiliyor yoklama başvurusu?


    2. 2023 yılında;

        a. 01 Ocak 2023 tarihinde askerlik çağına girecek 2004 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,

        b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu kapsamındaki ertelemeleri 2023 yılı içinde sona ereceklerin,

       c. 2021 yılı (dâhil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2023 yılı içinde sona ereceklerin,

    01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.


    2024'tede böyle olacağını varsayarsak ben tecilim bittiğinde yıl sonuna kadar istediğim zaman yoklama başvurusunda bulamıyor muyum?

  • www.msb.gov.tr
    ASAL MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe


    Burayı takip edersiniz. Aralık ayı içinde 2024 yılı yoklama duyurusu açıklanır.

    Genelde bir önceki yılın duyurusundaki yıllara +1 ekleyip yayınlıyorlar. Eğer öyle olursa 31 aralık 2024e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

    Yoklama işlemlerini tamamladım ne zaman askere giderim sorusunun cevabı biraz da şansınıza bağlı.

    Minimum 2.5-3 ay bekliyorsunuz.
    O da şöyle olur.
    Mesela
    30-31 mayıs gibi yoklama işlemlerini tamamladınız
    1-10 haziran arası nitelik güncellemesinde de askerlik durum belgenizdeki xx ağustos tarihi değişmedi
    Temmuz sonu gibi ağustos celbi sınıflandırması açıklanır ve 1. Gruba çıkarsanız 10-15 ağustos gibi askere gidersiniz.
    En şanslı senaryo budur.

    Ya da nitelik güncellemesinde sizi Kasım celbine atar, askerlik durum belgenizde xx kasıma kadar ilişiği yoktur yazar.
    Ekim sonunda Kasım celbi sınıflandırması açıklanır, 3. Gruba çıkarsanız ocak ayı başında askere gideceksiniz demektir. 6-12 ay arası bir bekleme süresi de olabilir.

    Bunlar 6 ay erlik ve 12 ay yedek subay / astsubaylık için geçerli. Bedellide "bu sene ödersin seneye gidersin" durumu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim, şu an yoğun bir iş hayatım var o yüzden 2024 yıl sonuna doğru bedelli ödemesi yapıp 2025 civarında gitmem mümkün olabilir gibi duruyor.

  • Zhex3c Z kullanıcısına yanıt

    Aynen aynen yukarıdaki arkadaş gibi en kötü onlar ileri atar sene sonuna kadar işlem yapmanı isterler.

    Bedelli için de 1 sene ileriye dönük celp tercihi yapıyorsun tecil bozarken de bedelli seçiyorsun onaylıyorsun bilgileri dolduruyorsun.

    Sağlık raporu falan alıp sisteme attiriyorsun falan

    Ödeme yaparsın sene sonu 2025 şubat ayında da kura çekilir gideceğin yer tarih hemen belli olur zaten. Ondan sonra sevk başvurusu için beklersin.

    Evrak alma başlangıç süresinden itibaren gideceğin güne kadar sülüs kağıdını çıkartıp

    PTT den yol parası al ya da alma tamamen sana göre yol parası yatırıyorlar alırsan gidersin direk.

    Gitmene de 1 2 ay kala sevk başvurusu yapman gerek e devletten.

    Tecil bozarken fotoğraf muhabbeti var onu da beyaz duvarı arkana alıp telefonla selfie çekersin yüzünü tamamen alacak şekilde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 8 Ağustos 2023; 6:46:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GlowZone kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar benim de bir sorum var tam anlayamadım ben bu sene lisans bölümünden mezun oldum ve 2028 e kadar olan tecilim bozulup 2 sene otomatik uzamış ben bu süreçte başka bir lisans bölümüne kayıt yaptırıp normal 2028 e kadar olan tecil hakkımı uzatıp kullanmak istiyorum ancak okuduğum kaynaklarda mezun olunduğu an aynı seviyede başka bir programa kayıt yaptırmak tecil süresini uzatmıyor yazıyor siz 27 yaşa kadar uzatabilirsiniz demişsiniz tam olarak nasıl oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askere ne zaman giderim?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozgurkkmn O kullanıcısına yanıt

    Şöyle oluyor o yüksek lisans lisans üstü doktora falan yapanlar 30 küsür yaşlara kadar tecil edebiliyormuş hangi mesajda dediğime bakmadım ama yanlış bilgi vermiş olmam lazım eğer o dediğim mesaj ise yani 27 yaş konusu subaylık yaşları ile falan karıştırmış olabilirim.

    Tecil konusunda da yönetmelikte uzatma yok diyorsa da okul okuduğun sürece belli yaşa kadar zaten asker altına almamaları gerekiyor. Çoğu kişi okul okuyorum ayağı altına askerden kaçtığı için düzenlemeler falan gelmiştir bazı şeyler değişmiştir olabilir.

    Çünkü şuan tamamen e devlet üzerinden her şeyi yapıyorken önceden muayene falan filan oluyordun şuan sadece aile hekiminden rapor alıp direk askere gidiyor oldun.

    Sistemde işlemler karmaşık ilerliyordu askeri şubeye çok sorular sorulurdu artık tek yerde topladılar tek yerden tüm işlemleri halleder oldun ve bununla birlikte tecil etme konuları da değişme ihtimali var ama okul bittikten sonra kendi hakkın olan tecil etme süresini yapıyorsun ve onu da uygulamış gözüküyor.

    Tecil süresinin uzaması için eğer dediğin gibiyse lisans ın üstü doktora falan okuman lazım ama benim bildiğim okul okuduğun sürece belli yaş skalasına kadar tecil edilip o yaş skalasından çıktıktan sonra doktora bile okusan gitme durumunda oluyordun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GlowZone kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam ben konuya çok da hakim değildim sizin yazıyı görünce bi sormak istedim ben de sizin gibi biliyordum ama sanırım dediğiniz gibi o konuya bir düzenleme getirilmiş msb de şu şekil bir yazı var yüksek lisansa başvurmadığım sürece bi etkisi olmuyor demek ki

    Yoklama dönemi bittikten sonra ne kadar sürede askere giderim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yüksek lisans doktora durumlarında 32 yaşa kadar, lisansta 28 yaşına kadar tecil edilebiliyor.

  • Yani 2 yıllık bitirip mezun olduktan sonra örnek 2 sene tecil ediliyordu ha sistem otomatik yapmış ha sen yapmışsın.

    O 2 senelik tecil süre zarfında dgs yapıp mühendislik mühendislik dengi ya da yeniden sınava girip tıp işte doktora falan dengi okul okursan uzar ama

    Yazılan yazıya göre 4 senelik mühendislik okuyup 4 senelik başka bir mühendislik daha okuyayım dersen büyük ihtimalle tecil edilmeyecek gibi duruyor ve tecil hakkın ne kadarsa o kadar uzayacak gibi duruyor.

    O 32 yaşa kadar uzatılma ihtimali okul okuyor iken geçerli büyük ihtimalle yani mezun olmadan 32 yaşına kadar ders bırakarak gitmezsin bir yandan benim bildiğim de @emregrs arkadaşın yazdığı gibi

    2 senelik mezuna 2 senelik hususi tecil hakkı orada istediğin okulu yazma mühendislik falan filan işte uzatılır 27 28 yaşa kadar

    Mühendislik bölümlerinden mezunlarda 4 sene hususi tecil hakkın olduğunu hatırlıyorum orada da okul + tecil sınıfta kalma kıl tüy ile 30 lu yaşlara kadar gitmeyeceğini hatırlıyorum sen mezun olunca otomatikman olay değişmiş ve şuan mezun olduğun bölümün üstüne denk bi okul okuman gerekiyor gibi duruyor. O 32 ye kadar olan kısımda mezun olduktan sonra 24 25 yasinda gidipte 32 33 yaşına kadar okul okumadan bisi yapmadan uzatma hakkı da vermiyorlar yani onu da unutmayalım. Kişisel hakkın olan mühendislik için tecil süren 4 yıl olması lazım.

    Doktora da 6 yıl.

    Ön lisansa 2 yıl.

    Bu konu hakkında askerlik şubesine de bi soru sorabilirsin çok karman çorban oldu herkes bir şey söyleyebilir ama ayrıntısına giremez işin içinde olan kişilerden bilgi alman daha iyi olacaktır bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 7 Ocak 2024; 20:14:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emregrs E kullanıcısına yanıt
    Evet durum böyle ama bu kalma uzatma veya buna benzer durumlar için geçerli sanırım mezun olmadan önce benim de 2028 e kadar tecilli gözüküyordu ancak mezun olur olmaz tecilimi mezun olduğum tarihten itibaren iki sene otomatik kendisi uzatmış askerlik şubesine sordum mezun olduğum an dengi bir seviyede tekrar okuyor dahi olsam tecili etkilemiyormuş maalesef diğer arkadaş da sağ olsun detaylı açıklamış onun da dediği gibi önlisans okuyan lisans lisans okuyanda yüksek lisansa geçtiği taktirde tecili etkiliyormuş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • www.msb.gov.tr
    Askeralma MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/askeralma


    En güncel bilgileri buradan alabilirsiniz. Mevzuatta yapılan her güncelleme buraya da yansıtılıyor. Hatta sitede Sıkça Sorulan Sorular bölümü de var, örnek soru cevaplar var.

    Resmi gazeteden de 7179 sayılı Askeralma Kanunu veya Askeralma yönetmeliğine ulaşabilirsiniz ama sonradan yapılan güncelleme ve eklemeler ilk çıkan pdf metnine eklenmediği için güncel olmayabilir. Ben 2019daki yasa metnine baktım böyle yazmıyor derseniz yanıltabilir.

    MSB, okullara akademik gözle bakmıyor. Sadece bölümün statüsü ile ilgileniyor. Önlisans ise önlisanstır, lisanssa lisanstır.
    Örgün-açık, uzaktan-yakından, yok ÖDTÜ'ymüş yok Hakkari'ymiş bunlarla ilgilenmiyor. İster çapa tıp bitir ister aöf işletme bitir önlisans-lisans mezununa verdikleri 2 yıl tecil.

    İşin püf noktası kaydın silinmeden veya atılmadan öğrenci kalabilmek. Atılmaya yakın bir zamanda, bir bölümden veya programdan diğerine kaydolarak max yaş sınırına kadar ertelemek mümkün.
    Bu durumda da arada üniversiteler eğitim öğretim yönetmeliği değiştiriyor, o değişiklikler size vuruyor mu vurmuyor mu takip etmek gerekiyor.

    10-15 sene önce lisans veya yüksek lisans okumak farkediyordu, 15-12 ay askerlik yerine 6 ay yapıyordun. Şimdi herkese askerlik 6 ay; paran varsa 1 ay. Bu kadar uğraşmak yerine askerliği yapmak daha mantıklı duruyor. Kişisel sebepler olabilir.

    Bir de yaş mevzusu var. İlerleyen yaşlarda askerlik yapmak bazılarını zorlayabilir. Çünkü, ister yedek ister er olarak gidin, sizden yaşça küçük(sivilde sana abi diyecek biri) ama rütbece üst egolu bir personele denk gelmeniz yüksek ihtimal diyebilirim. 6-12 ay boyunca bu elemanı çekmek çoğumuzun zoruna gidecektir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 7 Ocak 2024; 16:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @GlowZone hocam benim de bir sorum olacak ben 12.12.2002 tarihinde doğdum 2021 yılında mezun oldum bu sene sınava girip üniversiteye yerleşeceğim. İnternette gördüğüm kadarıyla lise mezunlarının 22 yaş sonuna kadar askerlikle ilişkisi yok ancak e-devlette yoklama dönemi kısmı kafamı karıştırdı

    DÖNEMİNİZ YOKLAMA DÖNEMİ

    DURUMUNUZ Askerliğiniz 02/07/2024 tarihine kadar ertelenmiştir. bu süre bitince ne oluyor yıl sonuna kadar sürem oluyor mu yoksa yoklama kaçağı mı oluyorum? ben sınavdan sonra eylül ayında okula kayıt yaptırmış olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermitus -- 31 Ocak 2024; 19:55:56 >
  • Arkadaşlar e devletten yoklamamk yaptım sıra muayeneye geldi fakat şöyle bir ibare mevcut ekran görüntüsünü ekleyeceğim. Şimdi yıl sonuna kadar hiçbir problem yaşamadan yaşantımı devam ettirebilir miyim ? Tam olarak anlamadım çünkü aydınlatır mısınız?


    Yoklama dönemi bittikten sonra ne kadar sürede askere giderim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OA kullanıcısına yanıt

    Eğer bir yoklama kaçağı durumunuz yoksa Aralık ayına kadar aile hekimi muayenesi için süreniz var. Ya da Aralık ayına kadar tecil hakkı elde edeceğiniz bir durum olursa bunu da kullanabilirsiniz.


    Eğer yoklama kaçağı durumu varsa bir şubeden öğrenebilirsiniz. Ya da edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu var, orayı arayabilirsiniz. 1 ocaktan sonra cebinize SMS de gelmiş olabilir.

    Yoklama kaçağı durumu, aile hekimi muayenesi tamamlanana kadar devam eder. Günlüğü 32.18 TL'den ceza yazıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ocakta tecilim bitmişti evet. Fakat bu kadar süre verdiler. Yoklamanızı işleminizi de tamamladınız yazmışlar aşağıda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OA kullanıcısına yanıt

    Sormaktan zarar gelmez. Sonra aralığa kadar bekleyip yüklü bir para cezası çıkmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hermitus H kullanıcısına yanıt

    1 ay olmuş ama Haziran ayında zaten ÖSYM üniversite sınavları oluyordu.

    Sınava girdikten sonra ağustos ayında falan yaptığın tercihlerin sonuçları sonuçlanıyor Eylül civarında da kayıt yapıyorsun.

    Sınavdan sonra askerlik şubesinden ya da e devlet üzerinden tecil etmen lazım o belirtilen tarihe kadar işlem yapman lazım kısaca.

    Gider dersin askerliği tecil etmek istiyorum okula başlayacağım dersin halleder onlar ya da belli süre uzatır okula başladıktan sonra öğrenci belgesi getir tekrar tecil de edebilirler tamamen onlara bağlı yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 11 Mart 2024; 22:27:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GlowZone kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler hocam. şubeyi arayıp sordum sıkıntı olmaz kaydını yaptır öğrenci belgeni getir tecilini yapalım dediler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.