Şimdi Ara

ÖTV indirimi için doktor rapor sonucundan anlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar akrabamı ötv indirimi almak için doktora götürdüm bugün ancak tüm doktorlara gösteremedim 1 tanesi kaldı. Kontrol eden diğer doktorların verdiği raporlar elimde acaba bunlardan anlayan var mı? Özelden fotoğrafını atsam indirimi alıp alamayacağımı az çok kestirebilen olursa çok iyi olur. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ......... engellilik derecesi %90 veya daha fazla olan malul veya engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır.

Benim bildiğim % derecesi önemli olan.
  • Raporda ozur oranı yazar. %90 üstü olması lazım ÖTV indirimi için.

• %40 - %90 arası h sınıfı ehliyet ile ötv indiriminden de faydalanabilir. Sadece özürlü kişi aracı sürebilir.
    %90 birinci derece yakınlar ötv indirimli araç alabilir diye biliyorum.

• Bu siteden aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz hocam

http://m.engellilersitesi.com/haber/default.aspx?id=72831

• Arkadaşlar özür derecesini arkadaşta biliyordur . Sorusu başka sanırım .
    Raporunu yarın tamamlattığında sabah , öğleden sonra heyete girecek hasta .
    Orda heyette % kararlaştırılacak ,
    Suanki raporunda %deler yazılıdır , belli bi hesaplaması var . Anlayabilirsin % kaç vereceklerini .
    Yarında Hastanın sürekli hasta veya iyileşebilir hasta olduğuna heyette karar verirler .
    Raporda sürekli ibaresini işaretlerlerse 5 sene sonra bida uğrasmana gerek kalmaz .
    Ben yardımcı olmaya calısırım atarsan veya kendin % hesaplamaları falan die arat googlede nasıl hesaplayacağın çıkıyor .
    Geçmiş olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

Arkadaşlar özür derecesini arkadaşta biliyordur . Sorusu başka sanırım .
    Suanki raporunda %deler yazılıdır , belli bi hesaplaması var . Anlayabilirsin % kaç vereceklerini .
    Yarında Hastanın sürekli hasta veya iyileşebilir hasta olduğuna heyette karar verirler .
    Raporda sürekli ibaresini işaretlerlerse 5 sene sonra bida uğrasmana gerek kalmaz .
    Ben yardımcı olmaya calısırım atarsan veya kendin % hesaplamaları falan die arat googlede nasıl hesaplayacağın çıkıyor .
    Geçmiş olsun .

Aynen hocam dediğiniz gibi. Dosya daha tam tamamlanmadı dediğim gibi tek bir doktor kaldı. Diğer doktorlar yanına yüzdeler falan yazmış ama hesaplaması nasıl yapılıyor bilmiyorum. Özelden numaranızı veya fotoğraf atabileceğim bir sosyal hesabınızı verirseniz çok sevinirim sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SpecTraceF33 kullanıcısına yanıt
    Hocam biz de engelli indirimli araç alıcaktık babannemin %93 raporu var. %80 kolon kanseri %38 işitme kaybı kemik erimesi yaşlılık hipertansiyon vs bir sürü hastalıktan kaynaklı oranlar var bunlar balthazard formulüne göre hesaplanıyor ve toplam oran %93 oluyor. Uzun süre araç araştırdık sonunda karar verdik gittik kaporamızı verdik ama zihinsel/ruhsal bölümünde %10 depresyon var. %10 depresyonu olan insanın akıl zihin sağlığı gayet yerindedir ve kendini de gayet iyi biliyor(ki bu kadar hastalığı olan 6 7 ameliyat geçirmiş bir insan için gayet normal bir şey) fakat devletimiz ötv indirimli araç satmamak için bunu sorun ediyor. Trafik de zihinsel/ruhsal yazıyorsa raporda kesinlikle vasi olması gerekiyor diyor ama vasi alınacak bir durum yok ortada. %10 depresyon rapordan çıkarılsa rapor %90 altına inmiyor. Açıkçası hakkımız olmasına rağmen kapora verdiğimiz aracı alamadık. Size tavsiyem kesinlikle raporda buna benzer bir şey bulundurmamaya çalışın haketseniz bile hakkınızı alamazsınız. Oran hesaplaması için ise google a balthazard hesaplama yazarsanız aradığınızı bulabilirsiniz iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muti9696 -- 24 Aralık 2015; 21:12:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpecTraceF33

quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

Arkadaşlar özür derecesini arkadaşta biliyordur . Sorusu başka sanırım .
    Geçmiş olsun .

Aynen hocam dediğiniz gibi. Dosya daha tam tamamlanmadı dediğim gibi tek bir doktor kaldı. Diğer doktorlar yanına yüzdeler falan yazmış ama hesaplaması nasıl yapılıyor bilmiyorum. Özelden numaranızı veya fotoğraf atabileceğim bir sosyal hesabınızı verirseniz çok sevinirim sağolun.

a) Engel oranları ayrı ayrı tespit edilir.

b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.

c) En yüksek oran, engellinin tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100'den çıkarılır.

ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen engel oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek engel oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı bulunmuş olur.

d) Engel ikiden fazla ise, birinci ve ikinci rahatsızlıkların engel oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki engel oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.

e) 60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan engellilik oranına balthazard formülü ile % 10 eklenerek kişinin engel oranı bulunur.

Bu şekilde hesaplanıyor . Hesaplayamam dersen %leri söylersen ben hesaplayabilirim senin için .
    Yinede foto atmak istersen verim numaramı

• Türkiye'de bu indirimi almak için illa bitkisel hayatta olmak Lazım. Yani diyorlar ki ölmeyip sürünürsen sana araba Alman'da yardımcı olurum. Ülkemden nefret ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muti9696

Hocam biz de engelli indirimli araç alıcaktık babannemin %93 raporu var. %80 kolon kanseri %38 işitme kaybı kemik erimesi yaşlılık hipertansiyon vs bir sürü hastalıktan kaynaklı oranlar var bunlar balthazard formulüne göre hesaplanıyor ve toplam oran %93 oluyor. Uzun süre araç araştırdık sonunda karar verdik gittik kaporamızı verdik ama zihinsel/ruhsal bölümünde %10 depresyon var. %10 depresyonu olan insanın akıl zihin sağlığı gayet yerindedir ve kendini de gayet iyi biliyor(ki bu kadar hastalığı olan 6 7 ameliyat geçirmiş bir insan için gayet normal bir şey) fakat devletimiz ötv indirimli araç satmamak için bunu sorun ediyor. Trafik de zihinsel/ruhsal yazıyorsa raporda kesinlikle vasi olması gerekiyor diyor ama vasi alınacak bir durum yok ortada. %10 depresyon rapordan çıkarılsa rapor %90 altına inmiyor. Açıkçası hakkımız olmasına rağmen kapora verdiğimiz aracı alamadık. Size tavsiyem kesinlikle raporda buna benzer bir şey bulundurmamaya çalışın haketseniz bile hakkınızı alamazsınız. Oran hesaplaması için ise google a balthazard hesaplama yazarsanız aradığınızı bulabilirsiniz iyi akşamlar.

Halledilmicek bi problem değil gibi duruyor kardeşim .
    Vasiy kararı çıkarın sizde .

• Yuh %90 napmışla bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam öncelikle mesajınız için teşekkürler. Ancak dediklerinizi anlamadım. Psikiyatri bölümüne daha götürmedik. O bölüme götürünce depresyon raporu almamamızı mı öneriyorsunuz ?

• HELP. kullanıcısına yanıt
    Hocam akıl sağlığı yerinde olan insana nasıl vasi tayin edelim. Eğer vasi tayin edersek ileride yapacağı her işlemde mahkemeyle uğraşmak zorunda kalıcaz. Üzerine evi var mesela bunu satmak isterse mahkemeyle uğraşıcaz, diyelim evi sattı para onun hesabına yatacak ve hiç bir şekilde mahkeme onayı olmadan o parayı kullanamayacak. Mesela hesabındaki parayla ev almak istedi aradığı evi buldu bunu almak için yine mahkemeyle uğraşıcaz evi satan kişi de biz de 2 3 ay mahkemeden karar çıkmasını bekleyeceğiz.Ev alma işlemlerinden önce de evi alabilmek için kişinin eve ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilecek alacağı evin değer tespiti yapılacak bu değerin üzerinde anlaştıysanız yine alamayacaksınız eğer satıcı sizin işlemlerinizi 2 3 ay beklemek istemezse yine alamayacaksınız. Bunlar tamamen varsayım fakat bizzat bu durumları arkadaşım yaşadığı için biliyorum. Burada olay çıkmaza giriyor ki çağımızda çoğu kişide daha yüksek oranlarda depresyon ve psikolojik sorun var o zaman herkese vasi tayin etmek lazım.

Trafikte bize denilen şey raporda eğer çok küçük bir oran da olsa zihinsel/ruhsal rahatsızlık varsa vasi tayini olmadan araç alamazsınız. Psikiyatri bölümünde raporunuza eklenecek yüzde de bu bölümde yer alacağından sorun çıkaracaklardır.
  • quote:

Hocam akıl sağlığı yerinde olan insana nasıl vasi tayin edelim. Eğer vasi tayin edersek ileride yapacağı her işlemde mahkemeyle uğraşmak zorunda kalıcaz. Üzerine evi var mesela bunu satmak isterse mahkemeyle uğraşıcaz, diyelim evi sattı para onun hesabına yatacak ve hiç bir şekilde mahkeme onayı olmadan o parayı kullanamayacak. Mesela hesabındaki parayla ev almak istedi aradığı evi buldu bunu almak için yine mahkemeyle uğraşıcaz evi satan kişi de biz de 2 3 ay mahkemeden karar çıkmasını bekleyeceğiz.Ev alma işlemlerinden önce de evi alabilmek için kişinin eve ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilecek alacağı evin değer tespiti yapılacak bu değerin üzerinde anlaştıysanız yine alamayacaksınız eğer satıcı sizin işlemlerinizi 2 3 ay beklemek istemezse yine alamayacaksınız. Bunlar tamamen varsayım fakat bizzat bu durumları arkadaşım yaşadığı için biliyorum. Burada olay çıkmaza giriyor ki çağımızda çoğu kişide daha yüksek oranlarda depresyon ve psikolojik sorun var o zaman herkese vasi tayin etmek lazım.

Valla benim işlemimde çok karışıktı aylarca uğraştım .
    Sizinkide sıkıntılıymış cidden , sağlık olsun diyelim

• HELP. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için en önemlisi sağlık keşke hastalıklar olmasa da 2 katı ötv ödesek.
  • quote:

Trafikte bize denilen şey raporda eğer çok küçük bir oran da olsa zihinsel/ruhsal rahatsızlık varsa vasi tayini olmadan araç alamazsınız. Psikiyatri bölümünde raporunuza eklenecek yüzde de bu bölümde yer alacağından sorun çıkaracaklardır.

Hocam dedem 80 küsür yaşında. Ev alma satma durumu falan olmaz. Evi geçtim bir şey alma durumu bile olacağını hiç sanmıyorum. Ama her ihtimali düşünmek gerekirse psikiyatriden rapor almayın mı diyorsunuz mesajı biraz açık yazar mısınız? Yoksa psikiyatriden depresyonla ilgili falan bir rapor mu almayın diyorsunuz? Vasiy işine gelirsek bana veya babama vasiy verse trafiğe gittiğimizde vasiyi göstersek ondan sonra bir sıkıntı çıkmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpecTraceF33

quote:

Hocam dedem 80 küsür yaşında. Ev alma satma durumu falan olmaz. Evi geçtim bir şey alma durumu bile olacağını hiç sanmıyorum. Ama her ihtimali düşünmek gerekirse psikiyatriden rapor almayın mı diyorsunuz mesajı biraz açık yazar mısınız? Yoksa psikiyatriden depresyonla ilgili falan bir rapor mu almayın diyorsunuz? Vasiy işine gelirsek bana veya babama vasiy verse trafiğe gittiğimizde vasiyi göstersek ondan sonra bir sıkıntı çıkmaz sanırım.

Konu hakkında ne yapman gerektiğini arkadaş açıklar ,
    Ama eksik imzayla heyete giremezsin , bütün imzalar dolmalı .
    Doktor % yazar veya engel yoktur imza atar geçer onu bilmemem .
    Eksik imzayla heyete gidip , geri çevrilip , tekrar ertesi sabah o imzayı almaya hastaneye gidip .
    Hem kendinizi , hem hastayı yormayın diye söylüyorum .

Hocam bizim raporda yazılan depresyon ama psikiyatriden ne şekilde gelirse gelsin zihinsel/ruhsal bölümüne yazılacak ve trafik içeriğine bakmıyor zihinsel/ruhsal gördüğü anda sorun çıkarıyor. Vasi tayini için de mahkeme açmanız ve uğraşmanız lazım sadece yaşadıklarımı anlattım yardımcı olması açısından. Psikiyatriden oran alırsa dedeniz trafik sorun çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muti9696 -- 24 Aralık 2015; 21:57:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.