Şimdi Ara

MTV odemezsem ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MTV yi odememeyi düşünüyorum sizce ne olur ?

Zaten alırken tonla vergi verdim birde MTV mı odicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek salak benim sanırım bu ülkede , 2 ocak gelir gelmez tamamını ödüyorum bir yıl kafam rahat olsun diye

Oysa ödemesem paraları biriktirip dolar faiz işine girsem elbet vergininde afı gelir, faizi silinir falan fistan dolardan faizden elde ettiğimde kar kalırdı ancak salak olabilirim ama aptal değilim bunları bende biliyorum lakin yetiştirilme tarzı mı bilmiyorum ama araba, ev vergilerini, kredi kartı ve diğer tüm verecekleri takır takır zamanı gelmeden ödeyesim geliyor nedense 😊
  • Yarın bir gün acil paraya sıkışıp arabayı satmak istersen sağdan soldan borç alıp MTV'yi ödemen gerekecek.

Onun haricinde bir sorun olmaz ama her şeyi zamanında ödeyip kafanın rahat olması en iyisi.

• Tutmayın küçük enisteyi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odemeyebilirsin tabi.

Lakin eninde sonunda o parayi senden alacaklar.

• Zamani geldiginde arabayi muayeneye sokamazsin.

Satmak istersen satamazsin.

• Faiz biner, muayene yapamazsın ve arabayı satamazsın.

• Arabayı satamazsın ve faiziyle birlikte ödersiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sigorta yatırmazsak ne olur?
    16 yıl önce açıldı
    mtv ödenmezse ne olur ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek salak benim sanırım bu ülkede , 2 ocak gelir gelmez tamamını ödüyorum bir yıl kafam rahat olsun diye

Oysa ödemesem paraları biriktirip dolar faiz işine girsem elbet vergininde afı gelir, faizi silinir falan fistan dolardan faizden elde ettiğimde kar kalırdı ancak salak olabilirim ama aptal değilim bunları bende biliyorum lakin yetiştirilme tarzı mı bilmiyorum ama araba, ev vergilerini, kredi kartı ve diğer tüm verecekleri takır takır zamanı gelmeden ödeyesim geliyor nedense 😊

• agaya beleş sen ödeme

• 3 sene sonra dedenin açacağı konu;

Arabayı muayeneye sokmazsam ne olur?

• Bu MTV haracini odemicem

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Bu dediğin yöntemi emlak vergisi için uygulayan çok insan var. Evi satmadığın sürece istersen 10 yıl değil, 30 yıl ödeme kimse gelip evi bağlayıp yed-i emin otoparkına çekemez sonuçta :)))

En fazla tapuya satılamaz şerhi koyar belediye. Tahsilatın takibiyle uğraşmaz. Siyasi kaygı taşıyan kurumlar oldukları için vatandaşın yakasına yapışmaz/yapışamazlar. İcradan tahsil yoluna da gitmezler. Teamül hep böyledir.

Harcama iştirak payı da böyledir mesela. Belediye gelir sokağına asfalt yapar, kaldırım yapar ama tahakkukunu ve tebligatını 5 yıl sonra yapar paranın değeri düşünce. Bir de üstüne 5 yıl sonra kanunen yüzde 25 olan peşin ödeme indirimini uygular. Oysa işi yapan müteahhit parayı 5 yıl önce peşin alıp çoktan yemiştir.

Zaten mutlaka genel vergi affı çıkar. Emlak ve sair vergilerini vatandaşın bir kısmı bu dönemlerde öder.

Paranın değeri öldükten sonra yani.

Mesela benim evi satın aldığım adam 7 yıl ödememişti emlak vergisini, geliri de çok iyi bir haber spikeriydi. 7 yıllık birikmiş emlak vergisi borcunu evi bana satarken ödemişti.

Ama otomobilde yakalanma riski çok yüksek, illaki bir uygulamaya takılır yakalanırsın uzun dönemde. Muayenesiz dolaşmak çok kolay olmaz.

• Arabayi dedenin ustune yap vergiden muaf olsun bizim ulkede garibanlar acliktan kivranirken zenginlerin mersedes aldigi donemdir yuzune gizune dursun besiktas sosyal vakfi mudurlugu muhtac insana pandemi parasini vermedigin ama zengine mersedes aldirdigin gunu unutma

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

senin gibiler araba almamalı.

• mtv ödenmediği takdirde araç kimin üzerineyse kişi için icra kararı geliyor tüm banka hesaplarına da bloke geliyor,borç ödenince kalkıyor tabi borcu ödemek icin parayı nerden bulursunuz bilmem ? banka hesabını kullanamıyorsunuz. unutkanlık yüzünden yaşadık aynı durumu 3.0 dizel aracın 2 mtv sini geçirmişiz. 8000 tl gecikme zammıyla zar zor halletik

• Artık e-Haciz denilen geyik var, tahsilat işleri falan kolaylaştı. çat diye bloke koyuyorlar tüm banka hesaplarına, parayı alana kadar da kaldırmıyorlar. tabii banka hesabınız olmadan parayı nasıl bulursunuz, artık o sizin sorununuz.

• Devlet kaplumbağa hızıyla da olsa elbet seni bulur, alacağını alır Acele etmese de kaçış yolun yoktur. Elbet bir gün tahsil eder.

• Eğer polissen ve aracını satmayı düşünmüyorsan ödeme hocam.

Polis tanıdığım yaptığı ek işlerde kullandığı eski arabasına 5 yıldır yaptırmıyor, zaten taşıma amaçlı kullanıyor sadece, polis çevirirse ''polisim'' deyip geçiyor.

Düzeltme: Yazdıklarım araç muayenesi ile ilgiliydi, yanlış anlamışım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 13 Aralık 2020; 15:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Zamani geldiginde arabayi muayeneye sokamazsin.

Satmak istersen satamazsin.

O kafayla araba alan adamın muayene girmesi bile mucize.  

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.