Şimdi Ara

##MSP430 Ailesi##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konuda MSP430 ailesi hakkında paylaşımlar yapmayı düşünüyorum.Bu konuda ilk yazımı blog'umdan bulabilirsiniz.MSP430 ailsesinin genel özelliklerini ve programlama için gerekli araçları açıklamaya çalıştım.Ayrıca programlama için birkaç öneride bulunmaya çalıştım.İleriki yazılarımda da kullandığım MSP430F447 entegresi üzerindeki birçok üniteyi kullanmaya çalışacağım.Onlarıda yineblog sayfamdan ve buradan takip edebilirsiniz.

Bu arada yazılarla ilgili yorum,öneri ve eleştirileriniz buradan ve blog üzerinden yorum ile iletebilirsiniz
    Umarım faydalı bir konu olur

1-MSP430 Ailesine Genel Bir Bakış

2-MSP430 İle Basit Hesap Makinası

3-MSP 430 Timer_A Genel Özellikleri Ve Kullanımı

4-MSP430 Dış Kesme

5-MSP430 Basic Timer Kullanarak Ayarlı Saat

6-MSP430 ADC Kullanımı

7-MSP430 ADC Çoklu Ölçüm

8-ADC Verisini UART ile Yollama Ve Alma

9-MSP430 Bilgisayar ile Haberleşme

10-MSP430 Chat Programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 16 Aralık 2012; 23:58:26 >

• Devamını bekliyorum, takipteyim.
  • Devamını da getirmeye çalışacağım.Belirli ünitelerle ilgili kod örneklerini yayınlayacağım.
  • msp430 kitinin sıcaklık ölçüp pc de gösteren programı paylaştım ayrıca kitin üzerindeki Mcu'yu okşayınca sıcaklık artışı görülebiliyor
     ##MSP430 Ailesi##
    https://rapid share.com/files/1356717070/Sicaklik%20%C3%B6l%C3%A7er.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zokur -- 16 Aralık 2012; 5:55:04 >

• IAR ayarlarından HEX dosyası oluşturmasını sağlayacak ayarlar vardı option kısmından eğer onu arıyorsan özellikle.Sen derleyince HEx oluşturabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

IAR ayarlarından HEX dosyası oluşturmasını sağlayacak ayarlar vardı option kısmından eğer onu arıyorsan özellikle.Sen derleyince HEx oluşturabiliyor

Anladım hocam sağolasın en kısa zamanda deneyecem takıldığım yerlerde size sorarım muhatbını bire bir bulmak çok faydalı oluyor bu konularda tekrardan teşekkür ettim böyle faydalı hizmet verenlerden ALLAH cc bin kere razı olsun
  • Takipteyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Thinkpad W541 Mobile Workstation
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genel amaçlı giriş çıkışları kullanmak için basit bir hesap makinası ve Timer_A genel özelliklerini anlattığım ve hesap makinasında kullanarak geliştirdiğim yazımı ekledim.

Bu arada dediğim gibi önerilerini buradan ve blog üzerinden bekliyorum
  • MSP430 için dış kesme genel özellikleri ve örnek uygulama eklenmiştir.
  • Basic timer kullanarak ayarlı saat eklendi
  • ADC kullanımı ile ilgili yazı eklendi.
  • MSP430 bu ara benimde incelediğim bir işlemci ben servo motor kontrolü yapmak istedim ama olmadı. Yardım ederseniz sevinirim.
  • @zokur paylaşımın için teşekkürler işine yarayan olacaktır.

@SelimErkan MSP ile servo sürmedim ama işin MSP kımsıyla iligii bir farklılık olmayacak.Önemli olan genel olarak servo sürümünü araştırıp gerekli komutları sırasıyla MSP ile göndermendir.

Bu arada ADC Çoklu Ölçüm Eklendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

@zokur paylaşımın için teşekkürler işine yarayan olacaktır.

@SelimErkan MSP ile servo sürmedim ama işin MSP kımsıyla iligii bir farklılık olmayacak.Önemli olan genel olarak servo sürümünü araştırıp gerekli komutları sırasıyla MSP ile göndermendir.

Bu arada ADC Çoklu Ölçüm Eklendi

http://www.ebay.com/itm/110956283583?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    benim elimde bu servo motor var ben bu konu hakkıdna baya bir araştırdım uygulama buldum ama bir türlü istediğim sonucu elde edemedim servodan az bir ses geliyor ardından kesiliyor dönme yi yapamadım bir türlü.
    Bu konu benim kafama çok takıldı.Müsait olduğunuzda yardımcı olursanız sevinirim.
    elimde ki işlemci msp430g2553 launchpad le gelen

• Şu anda elimde programlayıcı yok o yüzden deneyemiyorum.Ama hangi sürücü entegreyi kullandığınızı kontrol edin ve gerekirse netten PIC ile sürümünü inceleyin.Zaten genel mantığı kavradıktan sonra gerisi pals vermek olacak.
  • Arkadaşlar MSP430 ile ilgili paylaşımlarımın ilk bölümü tamamlandı.Genel olarak bütün üniteleri kullanmaya çalıştım.Daha sonra yazacağım herhangi bir kod olursa yine burada paylaşacağım.10 yazlık bir seri oldu umarım işine yarayan olur. Yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen

Ayrıca FPGA ile ilgili paylaşımlar da yaptım.İleride ARM ve PIC ile ilgili paylaşımlarda yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 17 Aralık 2012; 22:43:43 >
  • ugurcan12 U kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba,
    MSP430(2221) ile proje yapmak istiyorum. Başlangıç olarak basit tımer kesmesi oluşturan program yazmak istiyorum, fakat MSP430 ailesine çok yakın değilim henüz yeni tanışıyorum diyebilirim. Yapmak istediğim şu,
    İşlemci enerjilendiğinde
    60sn sonra herhangi bir çıkışı aktif olacak,
    timer sıfırlanmadan devam edecek ve 300sn sonra aynı çıkış sıfır olacak timer da sıfırlanacak. Sonra bu işelm ayın şekilde periyodik olarak devam edecek.
    Bu şekilde bir program nasıl abilirim aslında çok basit ama bu işlmciye uzak olduğum için sıfırdan nasıl yazılır bilmiyorum. Acil ayrdımlarınızı bekliyorum.
  • Yazılarım arasında Basic Timer ve Timer_A anlatımları var.Oradan inceleyerek oluşturabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.