Şimdi Ara

Skystar3 xilinx spartan chipset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16.mart.2010 saat 20.30 sularında progdvb 4.72.8 programı ile yaptığım kayıtlardır.Skystar3 xilinx spartan chipsetli tv kartını uxexe nickli arkadaştan aldım.
    Bu kartı kurmak ve codec sorunu yaşamamak için 2 aylık bir araştırma sonucu 114 sayfalık bir kullanım kitapcığı oluşturdum.9 mart tarihinde tv kartı elime geçti.Bilgisayarımın C bölümünü deep freeze ile korumaktayım.Yaptığım her bir işlem sonrası sorun varsa bilgisayarı açıp kapattım.Ve önceki temiz duruma döndüm.İşlemleri problem olmadan gerçekleştirdiğimde deep freezeyi devre dışı bırakıp kalıcı olarak kaydettim.Sonra yine bir konuyu devreye sokmak deep freeze devrede iken çalıştım.Böyle böyle yukarıdaki sonuçları elde ettim.
    Üç çanağım var.Çanaklar ile tv kartı arası uzaklık yaklaşık 11 m.1.çanak Turksat.Burada iki çıkışlı techstar marka(çin malı) lnb var.(25 tl'ye aldım)Çıkışlardan biri salona,diğeri diseqc anahtardan tv kartına geliyor.Diseqc anahtar yaklaşık 6 yıl önce aldığım next marka.4 giriş bir çıkışlı.2.çanak eutelsatw3'e bakıyor.Ancak ben şimdilik bu çanaktan siriusu taradım.Ukrayna kanalı ve PB ile PG şifreli yayını çıkıyor.Ben henüz yayına vakit varken PB den bir alıntı yaptım.3.çanak hotbird merkezli.Multifeed taktım.Hotbird yayınlarından iki örnek verdim.Multifeedi henüz tam ayarlamadım.Bunu astra 19.2 ye ayarlayacağım.Ayar için ön çalışma içindeyim.eutelsat çanağında sunny marka lnb var.Hotbirdde ise 6 yıl önce alınan lnb var ve ne marka olduğunu okuyamadım.Astra için olan lnb de aynı şekilde markası okunmuyor.Turksatta salonda next ye 2000 ci plus makinada tüm kanallar alınmasına karşın tv kartında turksattan 165 tv kanalı buldum.Star,kanald ,ntv,cnbc-e kanallarında level 3 civarında.Bazan 4-5 oluyor.O zaman görüntü alıyorum.Turksat çanağım digitürk zamanından kalma.60 cm lik.Diğer çanaklar 90 cm lik.Görüntülerdeki kaliteyi beğeninize sunarım.Henüz daha işin başındayım.Kumanda,ofline download,graph yapma,card sharing olaylarına 1-2 ay içinde girmeyi düşünüyorum.
    Rapide tv kartından yaptığım alıntıları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.Bundan 5 yıl önce piyasaya verilen kartın ne kadar iyi iş çıkardığını gözlerinizle görmelisiniz.Noktalı yere r.a.p.i.d.s.h.a.r.e yazınız.Tabii noktalar olmadan.Sonra adresi seçip sağ tıklayınız ve kopyala deyip adres satırına kopyalayınız.Entere tıklayınca istenen linke ulaşırsınız.
    http://rapidshare.com/files/364256154/16martkayit.rar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 17 Mart 2010; 5:52:46 >







  • Bugün çatıya çıkarak Türksat'ta ince ayar yapmayı denedim.Önce direkt salona giden kabloyu twin lnb deki yerinden söktüm.Ve diseqc anahtarda 1 nolu girişte bulunan kablo ile yer değiştirdim.Böylece salondaki kablo tv kartına,tv kartındaki ise salona yöneldi.Ayrıca lnb nin skew açısını da daha iyi sonuç alacak şekilde ayarladım.
    Sonuç:Salondaki next ye 2000 ci plus alıcısında bir değişiklik ya da çekmeyen kanal sorunu yaşamadım.Ancak tv kartında durum böyle olmadı.1.durumda kanal d,cnbc-e,star,kanalb,ulusal,art yayınını alamazken ve cine5 çok netken 2.durumda alamadığım kanalların bir çoğunu level 4-5 olacak şekilde almaya başladım.Ancak bazı saatlerde belirtiğim kanallarda görüntü alamadığım zamanlar oldu.Örneğin maxi tv yi ilk durumda Q:85,L:96 olarak alırken ikinci durumda alamadım.Bir sürü dandik kanallarda ise görüntüleri rahatlıkla aldım.Ancak yukarıda belirttiğim bazı kanalların euro olanları sorunsuz.Buradan şu sonucu çıkarıyorum.Uydu alıcısı aygıtları yayın sinyallerini daha iyi alabilirken tv kartında lnb nin kalitesine göre(çift çıkışlı olmasının da rolü olabilir) bazı frekansları alamayabilirsiniz.Daha pahalı bilinen markalarda bu problem olmayabilir.Ancak şunu net olarak söyleyebilirim.Yayını aldığım kanallardaki netlik salondaki 106 cm lik LG ,LH300 full HD lcd tv den daha net.




  • Sayın deltoid,

    Uydu kartı ile kayıtta uydu kartının bir önemi yoktur. Kaliteli olmasının sebebi yayını 1-1 olarak kaydetmesidir. Stream ( akan data) olarak gelen yayın mpg olarak 100 de 100 kaydedilir.

    Daha iyi anlaşılması için , dvd okuyucuya bir dvd film koydunuz ve vob dosyasını masaüstüne kopyaladınız. sonrasında izlerken çok kaliteli kayıt oldu ve dvd okuyucu çok kaliteli demek gibi oluyor. Kaliteli olan dvdye kaydedilmiş videonun kendisidir.

    Başka bir örnek olarak ethernet kartı ile bağlı iki bilgisayar düşünün. Serverdaki video dosyasının kalitesi ethernet kartından değil kendi özelliğindedir. Uyduyu server , uydu kartını ethernet kartı bigi düşünebilirsiniz.
  • Uydu kartı ile yayının göründüğünden kaliteli olarak kayıt ediliyor demedim.Aynı çanaktan ikili çıkışı olan lnb nin biri uydu alıcısına diğeri skystar3 tv kartına gidiyor.Uydu alıcısı görüntüyü LG ,LH3000 full hd lcd tv den,tv kartı ise görüntüyü 107 T4 Philips CRT tüplü ekrandan veriyor.İki görüntü karşılaştırıldığında Tv kartına ait görüntü daha canlı,daha net.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.