Şimdi Ara

MSI X870e MPG Carbon Wifi Anakart BOOT Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktaki anakartı 9800x3d işlemci ve Gskill Trient Z5 Neo 2x16GB ram ile birlikte kullanıyorum. Benim sorunum şu şekilde; pc power tuşuna bastığımda fanlar, ekran kartı vs çalışıyor fakat klavye fareye güç gelmiyor monitör de no signal hatası veriyor sonrasında güç tuşuna basılı tutup kapattığımda ve yeniden açtığımda ise açılıyor. Bu işlem her zaman işe yaramıyor bazen de güç kaynağındaki power tuşunu kapat aç yapmam gerekebiliyor. Biraz araştırdım statik elektrik ya da ramlerden olabileceği yazıyor ama güvenemedim. Anakartın sitesinden uyumlu ramler listesine baktığımda kullandığım F5-6400J3039G16GX2-TZ5NR kodlu ram listede yok acaba o yüzden mi oluyor bilgisi olan var mı? uyumluluk listesinde olan bir ram alıp denemek istiyorum buna gerek var mı?

Teşekkürler.

• Hocam sizinkiyle hiç alakası olmayan bir sisteme sahibim (5700x3d). Bilgisayarla işim bittiğinde çoklu prizden elektriği tamamen keserim. Eğer elektriği kesmezsem bazen benim sistemde de dediğiniz sorun oluşuyor. Yalnız bu sıkıntı enermax 1350 watt psu ya geçtikten sonra oldu daha önce gigabyte psu varken sıkıntı olmuyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler hocam. Vallahi anlamadım formattan önce bayadır yapmıyordu geçenlerde format attım şimdi 2 açılışın birinde kesin yapıyor çok garip. Topraklı priz de kullanıyorum aklıma ram geldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

sizde msi kutusunun içinden çıkan usb yi bilgisayarınız gördü mü? bende garip şekilde ne boot ekranında ne de windows üzerinde usb yi görmedi. sistemi kilitleyip restart atıyor. usb yi başka bir pc de açabiliyorum

usb 2.0 veya diğer portlarını denedim hiç biri açmadı ve pcyi kitledi. cihaz başka usb leri görüyor. ancak msi kendi usb takdığımda sıkıntı oluyor.

usb yi diskpart üzerinden temizledim, güncel chipset driverini yükledim. hiçbir şekilde olmadı. boot da görmemesi garip geldi. anakart biosu son versiyon, legacy usb vs ayarları açık

• Benzer sorun bende de var, sistem de yaklaşık aynı (7800x3d + MSI x670e carbon + Gskill Trient CL30 6000 2*32gb). Bendeki sorun ise bilgisayarı resetlediğimde boot olmuyor, siyah ekranda kalıyor; ardından güç düğmesine basılı tutarak kapatıp açtığımda boot oluyor. Kalıcı bir çözüm bulamadım. Sistemde de sorun yok, tüm parçalar sorunsuz çalışıyor.

İntel i7 4790K/Asus Z-97A//Asus Strix GTX1080ti//4x4gb Corsair 2133mhz CL9//Kingston 120GB V300-OCZ 120GB ARC 100-WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata-WD 3.5" 500GB Caviar Blue//XIGMATEK VECTOR S 80PLUS 750W//Thermaltake Full Tower Kandalf VA9003BWS//VIEWSONIC 23" VA2349s
  • Ben RAM değişimi yaparak sorunu çözdüm arkadaşlar, bilginize.

geçmiş olsun.

msi usb aygıtını taktığınızda çalıştı mı?

Teşekkür ederim hocam.

O bahsettiğiniz aygıtı ben hiç görmedim anakartım 2. eldi benim.

Aynı sorun bende de var hocam. Kullandığım ramlar MSI sitesindeki uyumlu ramlar ve Expo profil kullanıyorum. Her 4-5 acişta bir ya klavye gelmiyor ya da siyah ekran kalıyor. Bence bu carbon serisi MSI anakarti genel bir kronigi. Açıkçası çok baş agritmadigi için pek kafaya takmadım ama bu bir problem mıdır ? Evet problemdir.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Size katılıyorum kesinlikle hatadır üstelik 23-24 bin TL pazar fiyatı varken :)

Anakartta ASUS'tan illallah çektim 2005-2010 yılları arasında o yüzden üst düzey sistem toplamışken ASUS olmasın demiştim ama kullananlar aşırı memnun. Yeni jenerasyonda baya azaltmışlar hataları demek ki.

• Almayı düşünen arkadaşlar için söyleyeyim; piyasadaki fiyatına göre en donanımlı anakartlarda biri. Fiyat ile bakarsak gerçekten mantıklı seçenek. Güç fazlari vs fazlasiyla yeterli. Ama sorunları var arkadaşlar. Dün sabaha kadar yapay zeka desteği alarak kartın bir anda wi-fi modülü uzerindeki code 10 arizasiyla uğraştım. Güncelleme yapmaya korkuyorum şu an stabil güncellemeleri kapattım. Kartın modullerinde statik elektrik kaynaklı zaman zaman sorunlar olabildiğini hem yapay zekadan hem de yabancı forumlardan ogrendim. Sanırım USB hub sorunları da bu durumlarla alakalı kararsizlik gösteriyor.

Daha önce Windows 10 ile devam etme isteğime karşın kartım Windows 10 da wi-fi modulunu bulamadığı için Windows 11 kurmuştum. Dün sorunsuz bağlantı devam ederken 1 saat evden ayrıldım döndüğümde internet bağlantım yoktu. Neredeyse sabaha kadar uğraştım. Bios tan modülleri resetledim, sadece wi-fi seçeneği ile boot edip cihazı kaldırdım, sonrasında CMD sen yapay zeka desteği ile bazı işlemler yaptım, ardından güncel sürücüyü kurdum, Windows güncellemelerini devre dışı bıraktım. Ardından tekrar boot edip yine biostan her wi-fi ve Bluetooth seçeneğini etkinleştirdim. Bunları yaparken birsuru code 10 arızası ve yapay zekaya göre windowsun otomatikman sorunlu sürücüyü bilgisayarda bulup calistirmasi gibi sorunlar yaşadım. Herşeyi tamamladıktan sonra önce bağlandım sonra yine code 10 arızası aldım. Ardından aygıt yoneticisinden özelliklere girip güç yönetimi kısmında durdurmaya zorla seçeneğinin tikini kaldırırım. Cihazda bir kararsızlık s olduğu zaman Windows aygıtı kendi kendine devre dışı bırakıyor ve bu da code 10 vermesine sebep olabiliyormus. Bu seçeneği kaldırdıktan sonra şimdilik sorun tamamen düzeldi.

MSI X870E CARBON gayet kararsız bir karttır arkadaşlar ! Güncel bios gelmiş kurmaya korkuyorum çalışan sistem bozulmasın diye. O derece. İnce bir cizgide kaldık şimdilik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.