Şimdi Ara

Msi b550 mpg gaming edge wifi Boot ışığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kurulumunu yaptığım anakartta ryzen 5 5600x kullancağımdan flash bios undan usb ile güncelleme yaptım.Daha doğrusu ilkez yaptım.Fakat ne güncellemede nede sonrasında işlemciyi ve diğer bileşenleri taksamda görüntü gelmiyor.Boot ışığı yanıyor.ekran kartım da sorun olmadığını biliyorum çünkü diğer bir pcde kullanıyorum.Yardım edebilecek aradaş var ise şimdiden teşekkür ederim...

• ramleri a2 b2 olarak takin ,olmaz ise once sadece 1 ram takip calistirmayi deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar ikinciel almissiniz galiba, üzerindeki tüm devrelerin (diyot, kapasitör vs) zarar görmemis oldugunda emin yahut, almadan önce calistigini görüp kontrol-test ettiniz mi? Cünkü suana kadar iki msi anakartta diyot kirilmasina bagli boot sorunu okudum forumdan. biri servis vasitasiyla (165lira karsiliginda) cözüldü, diger arkadas aldigi anakarti iade yolunu tercih etti... Diyelim ki mekanik bir ariza yok, bios un dogru kuruldugundan emin misiniz? (usb2.0 portu, bios isimlendirme, fat32 vs gibi) ekrankartini amd 290 ise gpu biosunun uefi modunda oldugundan emin olun. Ramlerin dogru konfigürasyonda takili oldugundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 7 Aralık 2020; 2:50:25 >
    Anakartı forumdan sıfır kullanılmamış olarak aldım.anakart üzerinde kontrol yaptım herhangi bir durum yok.bugün 3400g işlemcimi kullandım direk açması gereken bir işlemci ama onuda açmadı.bios uygulmasını MSI.ROM olarak attım usb ye ve tanıdı yani öyle anlıyorum çünkü bios tuşuna basınca Çalışıyor anakart.Ramler dicem ama görüntü hiç yokki hocam ses vs hiç bişi yok sadece boot ışığı yanıyor.bugünde olmadı servise göndericem..Teşekkürler yardımlarınız için birde bu anakart hakkında boot ışığı kronik olacak galiba baya bi yabancı forumlardada denk geldim .
  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

hocam büyük ihtimalle sizden önce alan arkadas kaynakli bir durum bu, ben olsam o arkadas geri iade ederdim. Zaten calistigini görmeden, pcb sini kontrol etmeden anakart almazdim. 1500 lira ikinci el icin cok bence cunku 11.11 de 1280 e denk geldi bonuslari ile... Simdi bu arkadas neden satma ihtiyaci duydu diye dusunuyor insan... Bozuk/bozuldu vs simdi servise gitse 165lira min ve ürün garanti disi kalacak, forumdan satarsa 1500e daha kârli... veyahut siz takarken bir talihsizlik olmus olabilir. Veya o arkadasa da bu sekilde gelmis olabilir.

Ayni anakarti ben kullaniyorum, kullanmasam ok diyecegim lakin insanlar nerde yanlis yapiyorlar anlayamiyorum suan. alir almaz 5600x ile kullanamadim cünkü o zaman daha cikmamisti simdi hala 3100 ile kullaniyorum. Bende yabanci forumlarda övüldügüne denk geldim bu anakartin, bios kaynaklidir baktiginiz yerdeki boot isigi sorunu.. Linkleri varsa bakalim merak ettim.

Arkadaş hiç kullanmamış hocam. Bugün 3400g ile denedim yine olmadı servis yakındı gittim teslim ettim.arıza var ise birebir değişim veriyorlarmış.Görücez ne olduğunu bilgi paylaşırım teşekkürler tekrar

Hadi hayirlisi bakalim ins.. Merak ettim servisten ne rapor gelecek, birebir degisim cikarsa cok iyi olur...

Arkadaşlar Aynı anakarttan bende de var. Ve işlemcim Ryzen 7 3700X. Ekrana görüntü gelmemesinin bir sebebi güncel bios yüklenmiş olması. İlk Bios'u yüklerseniz görüntü geliyor. Ben de çözüm bulamadım hala araştırıyorum hatta diğer foruma konu açtım dün. Bknz.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-bios-guencellemesi-sonrasinda-sistem-uyanmiyor.1200150/#post-8298531

Msi b550 mpg gaming edge wifi Boot ışığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 10 Aralık 2020; 11:33:31 >
    AMD RYZEN 7 3700X - Corsair H100x Sıvı Soğutma / MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI / G.SKILL 16 GB TRIDENT Z NEO 3600 MHZ CL16 / Inno3D Geforce RTX2060 SUPER / AEROCOOL AIRHAWK DUO / THERMALTAKE TOUGHPOWER W105R 700W / Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD - CORSAIR 240 GB SSD SATAIII (550MB/SN)

• GORKEMGUR kullanıcısına yanıt
    Ee ne yapıcaz hocam 5600x kullanamıcakmıyız yani

valla hocam 5600x bende olmadığı için bilemiyorum. Bende ryzen 7 3700x var ve son bios'u yüklediğimde açılmıyor uyanmıyor anakart. sırayla tüm biosları denedim sadece ilk bios ile açılıyor. Ben de çözüm arıyorum. En kötü ihtimal ilk bios ile kullanıp konuyu msi'a destek maili atarak bildireceğim. 5600x için son bios yüklemek zorunlu diye biliyorum ve açılmıyorsa iade talebi yapın isterseniz.

AMD RYZEN 7 3700X - Corsair H100x Sıvı Soğutma / MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI / G.SKILL 16 GB TRIDENT Z NEO 3600 MHZ CL16 / Inno3D Geforce RTX2060 SUPER / AEROCOOL AIRHAWK DUO / THERMALTAKE TOUGHPOWER W105R 700W / Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD - CORSAIR 240 GB SSD SATAIII (550MB/SN)
    Benim anakart servisteydi mesaj gelmiş şimdi bitti diye gidip bakıcam problem ne diye

Tamam hocam, inşallah çözüm bulmuşlardır. Benim tahminim MSI bir sonraki Bios güncelleme yayınladığında bu iş çözülür. Fakat 5600X harici işlemciler için nasıl bir durum olacak bende merak ediyorum. Sonucu bildiriseniz sevinirim.

Valla olan nasıl yapıyor onuda anlamış değilim.flash bios ile yapmaya çalışmıştım ben.elimdeki işlemciyide dün sattım şansıma tükürüm .yemi sipariş verdim işlemci oda ne zaman gelir bilmiyorum.ama servis ne dicek çok merak ediyorum.Sizinle paylaşıcam hocam
  • Anakart ı şimdi aldım .komponentler zarar görmüş.müşteri memnuniyeti için onarılmış.ücret talep etmediler .fakat anakart aldığım gibi taktım ve ilk defa anakart takmıyorum.nasıl iş çözemedim .anakart denemek için şimdide işlemciyi bekliyorum.

İnşallah düzelmiştir anakart hocam. İşlemci geldiğinde denediğinizde paylaşırsanız sevinirim.

Paylaşıcam hocam.siz naptınız

hocam şuan evde değilim. eve gidince 7C91v13 nolu bios indirip kullanmam önerildi. daha önce denemiştim sistem açılmayınca flashback ile geri dönmüştüm ama aklıma takıldı tekrar deneyeceğim.

• Bana hazır en güncel bios yüklendi dendi bakıcaz artık ama kafama takılıyor b550 ler de hep aynı sorun mu var acaba
  • 7C91v13 numaralı biosu yükledim, sistem açıldı bu sefer sorun görünmüyor. Enteresan bir durum, daha önce defalarca uğraşmıştım oysaki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.