Şimdi Ara

MSI R9 390 ısı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar battfield 4 oynarken aslında çoğu oyunda grafikleri full ün bir tık altı ayarlara alınca ısı 94 dereceye kadar çıkıyor ve orda sabit kalıyor fan dönme hızı %100 bu ısı değeri sizce normal mi ? ama normal ayarlarda 70 derecede seyrediyor. Kasa havalandırması gayet iyi toplamda 5 adet fan mevcut tampon fanları vs.. ekran kartında mı sorun var yoksa bu model için normal mi ? 4 - 5 saat kesintisiz oynadım 92 derecede herhangi bir performans düşüklüğü vs yaşamadım ama fan sesinden durulmuyor ne yapayım servise göndersemmi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rookiehunter -- 30 Ocak 2017; 21:0:42 >

• tampon fan dediğiniz şey, egzoz fan mıdır?
  • RASP kullanıcısına yanıt
    aynen hocam yanlış yazdım.. oyun oynamadığım zamanlarda internette falan gezindiğim zaman 30 35 civarında seyrediyor ama oyunlarda dediğim gibi sıkıntılı biraz
    sistemim işlemci i5 4570 - 8gb hyperx ram - güç kaynağı High Power Astro Lite 750W 80Plus - 250gb ssd ram herhangi bir overlock işlemi yapmadım bu zamana kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rookiehunter -- 30 Ocak 2017; 21:9:11 >
  • Sogutma heatsinkleri baya iyi aslında msi r9 390 larda nasıl o dereceleri görüyor ki afterburner indirip fanı manuel moda geçirebilirmisiniz şuan 60 dereceye kadar çalışmayıp 60 dereceden sonra çalışıyor olması lazım dedigim gibi manuel moda alırsanız her derecede kademeli olarak çalışıcak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel olarak ta ayarladım sonuç aynı driverlerıda güncel ne yapmama gerekir bir fikri olan varmı
  • rookiehunter kullanıcısına yanıt
    Voltaj sekmesi açıksa, değerini düşürün.
  • Normal degil o sicakliklar

94 derece alirken anti alasing acik oluyor mu?

Dusuk sicakliktayken de anti alasing kapali oluyor mu?

Grafikleri ultraya alip anti alasingi kapatio ve de anti alasingi bir tik acip sicaklik degerlerine bakabilir misiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 590 ısınma problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede vardı fani çıkartıp temizledim sıcaklık degeri dustu ama tabiki pc m leptop yani 1 fan var sende nasıl okadar sıcaklık oluşuyor anlamadim

• eski bir msi r9 390 kullanicisi olarak 94 dereceyi gordugum olmustu. kasanizin havalandirmasinin iyi olmasina oncelikle dikkat edin. yukaridaki arkadasin dedigi gibi voltaj dusurebilirsiniz. degerleri hatirlamiyorum ama bir arkadasimin yardimiyla yapmistim. biraz performans kaybediyorsunuz ama sabit 70 derece sicakliga dusuyor.
  • Fazla. Ben en fazla 84 gördüm auto fan aktifti o zaman. %45 e aldım manuel en fazla 72 gördüm karşim. FPS artışı çok aşırı oluyosa eğer onun etkisi de olabilir ben 10 derece sıcaklık artışı yaşadım Vsync açık oyna öyle bi bak sıcaklık değerlerine.
  • ISI uzmanı arkadaşı çağıralım
  • Çok fazla msı r9 390 gaming x kullandım yazın en sıcak havalarda bile gördüğüm en fazla 75 derece idi witcher 3 bf4 proceject cars gibi oyunlarda.Oyundan çıkıncada fanlar çalışmadığı için boşta 50 ye falan düşüyordu
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    MSI R9 390 ısı problemi

hocam afterburn değerleri bunlar herhangi birşey değiştirmedim sanırım voltaj sekmesi değerleri kapalı
  • rookiehunter kullanıcısına yanıt
    Şu iki voltaj dediği yer açık olmalıymış sanırım.
    MSI R9 390 ısı problemi
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hocam peki bu voltajı ne kadarlık bir seviye düşürmem gerekir yani karta zarar verecek bir şey yapmayım + zarar verirmi ? :( kaş yapayım derken göz çıkarmayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rookiehunter -- 1 Şubat 2017; 0:4:48 >
  • Acaba termal macununda mi sorun var ya da kalorifere yakin yere felan mi koydunuz. 90i gecmesi normal degil. Yani fan %100ken hic normal degil.

• qrznBot Q kullanıcısına yanıt
    hocam çok enteresan bir şekilde vsync yi açınca ısı 65 - 70 derece civarına düştü bu şey bu kadar etkiliyormu yahu şaştım vallaha
  • r9 390 bende kullandim birdahada almam cunku rebrand bi urun yane r9 290 isitilip onumuze shnulmus hale diyebiliriz hal bole olunca r9 290 zaten isinan bi kartti r9 390 firingibi bendeki 90lari buluyordu strix modeliydi fan ayar yukseltince bu seferde fan sesinden muzdarip oluyirdum pek sevmiyorum gurultulu bilgidayari tek yapabileceginiz fan ayari autidan manuel olarak ayarlayin yukseltin ve kasaniza daha fazla fan takin havadar calismasi icin ve uzun zamandir kullaniyorsaniz o ekran kartjni macunu degistirin kaliteli bi macun surun bi 10derece kadar fark ettirir bunlari yaoarsaniz! r9 390 hepsi ole 80derece altinda calisan yok gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: rookiehunter

hocam çok enteresan bir şekilde vsync yi açınca ısı 65 - 70 derece civarına düştü bu şey bu kadar etkiliyormu yahu şaştım vallaha

Kart ne kadar fps alırsa o kadar ısınır. FPS 60 a sabitlenince ısı da çok artmıyo

@Overlord7134

Strix 390/390X çok ısınıyodu kötü bir soğutmaya sahip olduğu için ama MSI ın soğutması güzel ben ortalama 67 derece sıcaklıkta kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrznBot -- 1 Şubat 2017; 2:47:41 >
  • qrznBot Q kullanıcısına yanıt
    Tamda aynısını söyleyecektim amd de asus alınası bi kart değil msi gerçekten çok serin çalışıyordu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.