Şimdi Ara

MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
9.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an sıfırı 1217 liraya satılıyor Hepsiburada.com'da. Aslında 27 inç 1500 lira civarına 4K bir monitör bakıyordum ama 144 Hz 1080p monitörlerle 4K 60 Hz monitörler arasında kaldım ve bu monitörün çok uygun olduğunu gördüm. Sizce bu monitör bu kadar cazipken alınır mı ?

27 İnç ile 23.6 inç arasında çok fark var mı ?

Son olarak MSI Optix MAG241C 23.6 monitörün indirime girmeden önceki fiyatını bilen varsa lütfen belirtsin.

Edit;

Arkadaşlar monitör elime ulaştı. Ama ne yazık ki ışık sızması ve ölü piksel sorunları var bu yüzden Hepsi burada üzerinden değişim isteyeceğim. Daha önce Hepsi burada üzerinden satın aldığı monitörde ölü piksel gören ve ürünü değişim raporuyla değişen arkadaşlar varsa bu konudaki tecrübelerini lütfen bu konu altında bizlere aktarsınlar ? Hepsi burada üzerinden değişim için nasıl bir yol izlememiz gerekir üstadlar cevaplarını eksik etmesin.

Monitöre gelecek olursak;

Bir kaç arkadaşın da yaşadığı yakından bakınca piksel aralıklarını görme sorununu masaüstünde ben de hissettim ama oyunlarda inanılması güç bir şekilde bu monitör şahlanıyor. Yani çözünürlük oyunlarda sanki biraz daha yükseliyor hiçbir ayar yapmadan. DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yeniden temiz bir şekilde kurmama rağmen Display Port ile görüntü alamadım. (monitöre hem Display Port hem de HDMİ kablosunu bağlayıp monitör ayarlarında Display Port'u seçince ekran kararıyor ve 20 sn sonra HDMİ 1'e otomatik geçiş yapıyor tekrar) Işık sızması sorunu da yaşadım ama oyunlarda dediğim gibi monitör Arap atı gibi şahlanıyor.

Kutu ve Kutu içeriği ilk izlenim;

Kutunun üzerinde MSI güvenlik bandı vardı ve zorlanmamıştı. Kutuyu açtığımda köpüklerde veya kutu dışında herhangi bir çizik, kırık yoktu ve kablolar eksiksizdi. Köpüklerle Monitör fabrika'da korunmak için iki adet köpük vasıtasıyla korunmuş ve etrafına temiz bir güvenlik bandı çekilmişti bunda da sorun yok. Ama gerek HDMİ kablosu gerekse Display Port kablosu daha önce kullanılmış bariz bir şekilde üzerindeki slot çiziklerini hissedebiliyorsunuz her ne kadar poşetinde sıfır kendim açsam da kabloların hali bu şekildeydi. Gelelim Monitör'e, monitörün ekranında en ufak çizik veya el izi, leke vs. yoktu ama arka kasasında ufak bir çizik vardı zaten bunu görünce aklıma hemen bu ürünün bir kullanıcı tarafından iade ettiği düşüncesi geldi ama emin değilim.

MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 28 Kasım 2018; 15:29:0 >

• Şahsi fikrim benq2411z modelini alman ndivia kart kullaniyorsan oyun renk çözünürlük olarak işine yarayacakdir oda şuan 1200 tl kullanışlı csgo pubg güzel görüntü veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubarmajian06 kullanıcısına yanıt
    Amd kullanıyorum hocam ve benq2411z TN panel kullanıyor bu yüzden düşünmüyorum.
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    hocam bahsettiğiniz monitör 1080p de samsung c24f73 modeli ile birlikte gayet başarılı. Samsung LC24F73 modeli amazon.com.tr de 1367tl samsung olanda Quantum Dot dedikleri teknoloji gamingde daha başarılı onu da incelemenizi tavsiye ederim
  • Samsung C24F73 çok şekilli duruyor ama 1800 lira bu yüzden de bana uymuyordu. MSİ Optix MAG241C 23.6 sipariş verdim hepsiburada üzerinden.
    black friday kapsamındaki indirimli ürünler tükenmiş o zaman. Seçtiğiniz üründe gayet başarılı hayırlı olsun
  • WarıorHoly W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size de hayırlı olsun.

Bahsetmiş olduğunuz Samsung monitörün linkini yollayabilir misiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    SAMSUNG C24FG73
    amazon.com.tr satıcı olarak şuan mevcut değil fakat onlarda indirim öncesi bu fiyata satıyorlardı
  • Bende bu blackfriday boş geçmeyelim diye sipariş verdim, siparişi verdikten yarım saat sonra falan tükendi zaten ürün. Gelince ss atarım artık.

• Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Geldiğinde ölü piksel var mı yok mu belirtin. Umarım hiçbirimiz ölü piksel sorunu yaşamayız.
    Öyle bir şey çıkarsa tr den daha alışveriş yapmam, ilk defa yapıyorum zaten genelde hep amazondan veya aliexpressten alırım alacağımı.

• Mag serisini test ettim çok güzel ama bence 1200-1300 bandına çıkmak istemediğim için almadım.

Sizin aldığınız monitör ve mag24c arasında bir kıyas yapcak olursam arasında hiç bir fark yok sayılır sadece gördüğüm kadarıyla ayakları oynamıyor çok kafaya takılacak birşey değil arkasının tasarımı farklı oda önemli birşey değil, bu serilerde ölü pixel testini iyi yapın derim.

Monitörlere uzaktan ve yakında , oyun ve film testlerinin yaptım. TN ve IPS'e monitörlere göre örnek verecek olursam ; pubg de samanların arasından geçerken net bir sarı göremiyorsunuz biraz daha açık renk oluyor yada kan dökülüyor diyelim nar kırmızısı gibi değilde daha açık bir kırmızı görünüyor.Bundan dolayı bana sorarsanız filmlerde videolarda felan gerçeklikten uzak oluyor ama oyunlarda daha güzel oluyor.Şahsen ben çok koyu renklere bir süreden sonra bakınca dikkatim dağılıyor açık renk ve gerçeklikten uzak olması daha başarılı yapıyor.

Şimdiden hayırlı olsun belkide ömürlük bir monitör aldınız diyebilirim.Görsellik olarak mükemmel bir görüntüsü var.

Not : Ben niye mi vazgeçtim ? :) Eski alışkanlıklar var.Tüplü monitörde cs 7.1 , Halflife , quake 1 döneminden beri düz monitöre alıştığımı fark ettim çok beğensemde curved monitörde oyun oynayamayacağımı anladım.

• Equal- E kullanıcısına yanıt
    Su monitörü ben de aldim. Yurtdisi incelemeleri oldukca iyi yönde ama tr deki bazı arkadaslar kotu geri donusler yaptı. Umarim Bir an önce gelir. Sonra buraya geri bildirim yaparim ss li olarak

• Equal- E kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim sipariş verdiğimiz monitör MAG24C den daha az kavise sahip (1500R) oranında kavis var bu yüzden zamanla daha çabuk alışırdınız diye düşünüyorum.

Renklerin gerçek dışı demişsiniz ama belki de Msi Gaming Oso programıyla bir kaç ayar yaparsak daha doğru verim alabiliriz belki de film moduna alınca bu bir sorun olmaktan çıkabilir. Monitör elime ulaştığında bunu test edip sonucu sizlere bildireceğim.

Piksel testi nasıl yapılır veya monitör testi nasıl yapılır hiçbir fikrim yok bu konuda bilgilendirirseniz elime ulaştığında monitörü test ederim bende.
  • viewsonic in freesync 144hz 1ms va panel monitoru 999tl idi. hala oyle mi hb de bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Hocam bizim sipariş verdiğimiz monitör MAG24C den daha az kavise sahip (1500R) oranında kavis var bu yüzden zamanla daha çabuk alışırdınız diye düşünüyorum.

Renklerin gerçek dışı demişsiniz ama belki de Msi Gaming Oso programıyla bir kaç ayar yaparsak daha doğru verim alabiliriz belki de film moduna alınca bu bir sorun olmaktan çıkabilir. Monitör elime ulaştığında bunu test edip sonucu sizlere bildireceğim.

Piksel testi nasıl yapılır veya monitör testi nasıl yapılır hiçbir fikrim yok bu konuda bilgilendirirseniz elime ulaştığında monitörü test ederim bende.

Hocam o 1500r 1800r'a göre daha çok kavisli. O sayı azaldıkça kavis artıyor.

Ayrıca benim ürün teslimat zamanı taa 1 hafta sonraya gösteriyor dün sipariş ettim. Sizde de öyle mi durumlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İnternete dead pixel test yazıp ilk çıkan siteye tıklayın orada 3-4 farklı renk içeren linkler var. Heralde bazen ölü pikseller siyah ekranda belli oluyor bazen mavi ekranda vs. Parlaklığı son ayara getirip inceleyin ekranda farklı renk veren piksel var mı diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Yok benim yola çıkmış, Aras kargo mesajında teslimat 26 kasım görünüyor. Link atabilir misin ölü piksel için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 25 Kasım 2018; 22:4:44 >
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Evet o fiyatlara Viewsonic vardı ama TN paneldi galiba.
  • katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    Bir kaç güne Türkçe inceleme videoları gelir diye düşünüyorum. Ölü pikselden şikayetçi bir kaç arkadaş ama bakalım umarım pişman olmayız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.