Şimdi Ara

msi gtx 680 lightning'i msi afterburner'dan nasıl OC. yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kart hazır hızlandırılmış şekilde geliyor diyebiliyorum yanlışsam düzeltin, bunu extradan nasıl hızlandırabılırım fazla bılgım yok bu konularda sadece yenı oyunlarda daha fazla performans almak ıcın kartı hızlandırmak ıstıyorum, bu kartı kullananlar veya bılenlerden yardım beklıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 19 Kasım 2013; 17:26:03 >

• msi afterburner programını kur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Arkadaşlar bu kart hazır hızlandırılmış şekilde geliyor diyebiliyorum yanlışsam düzeltin, bunu extradan nasıl hızlandırabılırım fazla bılgım yok bu konularda sadece yenı oyunlarda daha fazla performans almak ıcın kartı hızlandırmak ıstıyorum, bu kartı kullananlar veya bılenlerden yardım beklıyorum.

bence değmez.Neden derken zaten en fazla 50-100 mhz oc yapacan en fazla 2 fps fark eder
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Kurdumda kullanmasını bılmedıgım ıcın sildim, ayarları bozmaktan korktum :) daha once bu ekran kartını kullanıp bana ayar önerecek varmıdır.
  • O kadar azmı gerçekten yınede kullananlardan yorum alayım oyle bırseyse tabı uğraşmaya değmez.
  • @12 Angry Men

zor bir olay değil programı kurup mhz den arttıracan power targeti de full yaparsan normal bios ile gittiği yere kadar denersin ve değip dğmediğine kendin karar verirsin , oc den sonra unigine valley testini yap eğer stabil tamamlıyorsa sorun yoktur

şurdaki OC de BF3 de 10 fps fark yaratmış mesela
    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_680_Lightning/31.html

buda oc guide
    http://www.hardocp.com/article/2012/07/23/msi_geforce_gtx_680_lightning_video_card_review/3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Kasım 2013; 16:10:51 >

• quote:

O kadar azmı gerçekten yınede kullananlardan yorum alayım oyle bırseyse tabı uğraşmaya değmez.

arkadaşın dediği 10 fps olayı öyle 10fps artmış deil 65 ken 75 olmuş.Aşırı oc ile ile olur ama 30 fps verirken 40 fps vermez 33 fps verir.tabi buna kartın ömrünü yediğinide düşünürsek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam sımdı o programdan ayarlıyoruz ben tum ayarları en sonamı getıreyım? ınce ayarları bılmedıgım ıcın ne kadar voltaj ne kadar ne vermem gerektıgını bılmıyorum hepsını full sona kadar çeksem ne olur? kartı bozmam inş ?
  • Ömrü yenir derken ne gibi zararı olur ? bu kartlarda kullanılan parçalar o.c. ıcın özel değillermi? kartın ızın verdıgı kadar kendı programı uzerınden yaparsak ne gıbı zararı olur ?
  • quote:

Ömrü yenir derken ne gibi zararı olur ? bu kartlarda kullanılan parçalar o.c. ıcın özel değillermi? kartın ızın verdıgı kadar kendı programı uzerınden yaparsak ne gıbı zararı olur ?

bir gün ekranını göremeyebilirsin ama 50 mhz falan yapsan bişi olmaz heralde bu sefer 1fps fark eder bi işe yaramaz
  • bu yazan arkadaşların hiç birisi birşey bilmiyor yok 3fps değer mi yok kartın ömrü azalıyor afedersinde o lightning'i ne yapmak için almıştın sen oc yapmayacaksan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

bu yazan arkadaşların hiç birisi birşey bilmiyor yok 3fps değer mi yok kartın ömrü azalıyor afedersinde o lightning'i ne yapmak için almıştın sen oc yapmayacaksan ?

+1
    bravo çok doğru yorum...

overclock edilmeyecekse niye Lightning kart alınır zaten.

tabi ki ayarları en sona getirmeyeceksin.

voltaj ayarlarını en sona getirebilirsin zaten kartın normal olarak biosdan kilitli güvenilir sınırların üzerine çıkamazsın.

core frekansı da 100-150mhz arttırıp deneyebilirsin. hata verirse 25 25 düşersin. en düzgün ayarı bulursun.
    core frekans da düzgün bi ayar yakaladıktan sonra;
    memory frekansı 400mhz arttırırsın. hata verirse 50 50 düşerek en uygun ayarı bulursun.

daha detaylı anlatımlar internette illa ki vardır. youtube a fln bakabilirsin. ben kısaca özet yaptım. daha yapılması gereken ufak tefek ayarlar var...

• shineon25 kullanıcısına yanıt
    msi afterburner'dan nasıl oc yapabılırım yanı nasıl desem nasıl ayarlamalıyım orda bırden fazla ayar var ben dırek hepsını en sona kaydırsam yanlışmı yapmış olurum
  • quote:

msi afterburner'dan nasıl oc yapabılırım yanı nasıl desem nasıl ayarlamalıyım orda bırden fazla ayar var ben dırek hepsını en sona kaydırsam yanlışmı yapmış olurum

dostum belli ki pek bilgin yok sıkıntı etme okuya okuya öğrenirsin kartın güçlü ve oc a yatkın bir kart sıkıntıya düşürmez seni bende asus vardı 1084 den 1200e stabil kullanabiliyordum sende bu değerleri dene hatta arttır yavas yavas sıcaklık değerlerine bak en fazla pc reset atar def ayarlara döner bu kadar basit voltaj işine girmene gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

bu yazan arkadaşların hiç birisi birşey bilmiyor yok 3fps değer mi yok kartın ömrü azalıyor afedersinde o lightning'i ne yapmak için almıştın sen oc yapmayacaksan ?

onlarda bir yorum ama Lightning gibi kartla da oc yapılır yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Kasım 2013; 17:34:28 >
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    Hocam size şöyle sorayım basitçe bu terimlerin türkçesini söylermisiniz

Core voltage ( bunu azaltıp artıramıyorum nedenini bulamadım )
    power limit
    core clock
    memory clock
    fan speed( auto veya elle ayarlıyorsun ) Bunu sizce otomatık mı bırakayım ?
  • @12 Angry Men

- kardeş ayarları sana verdiğim link deki gibi dene olmaz ise yavaştan düşür ve testlerde bak stabiliteyi bul mem clock +550 ye kadar gider muhtemelen core clok uda dediğim gibi kendin bulacan

- voltajı elleme bence kart zaten hızlandıkça voltaj veriri kendine ama oynayacaksan settings den voltoj kontrolünü aç demen lazım

- fan işini ise settings den fan a girip kullanıcı ayarlı seç ordan hangi sıcaklıkta fan ne kadar dönsün diye bir garfik var istediğin gibi ayarla kartın 75 dereceyi geçmemesi iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 19 Kasım 2013; 17:40:53 >
    Aynı o linkte yazan rakamları yaptım, peki stabil olup olmadığını nasıl öğrenicem gerçekten bılgısızım ama sora sora öğrenıyorum tanı sabrınız varsa benım hosuma gıdıyor sorup yenı seyler denemek

birşey daha settıngden fanı nasıl yapıcam ? otomatık bıraksam ne zararı olur kendısı ayarlıyor mesala demın fan %30 du bu ayarlara yapınca %41 oldu otomatıkmen
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    eve gidince bendeki ayarların ekran görüntüsünü alır gönderirim aynısını yaparsın... tek tek anlatmaya üşendim doğrusu :) ama ekran görüntüsü ile tüm ayarları anlamış olursun.

sakın ola ki tüm ibreleri en sona dayama, tabi ki yanlış yapmış olursun. kart hata verir, fazla zorlanıp bozulabilir bile...
  • quote:

Aynı o linkte yazan rakamları yaptım, peki stabil olup olmadığını nasıl öğrenicem gerçekten bılgısızım ama sora sora öğrenıyorum tanı sabrınız varsa benım hosuma gıdıyor sorup yenı seyler denemek

birşey daha settıngden fanı nasıl yapıcam ? otomatık bıraksam ne zararı olur kendısı ayarlıyor mesala demın fan %30 du bu ayarlara yapınca %41 oldu otomatıkmen

- mesela unigine valley diye bir program var onu kurup , extreme hd de test et atmadan dız düşürmeden tamamlarsa sorun yok demektir

- fan ı dediğim yerden ayarla
     msi gtx 680 lightning'i msi afterburner'dan nasıl OC. yapabilirim?

fan speed yazan yerin etrafında yeşil kenarlık olsun en son onada dikkat et

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.