Şimdi Ara

MSI GTX 1070 Ti AERO Ekran Kartı Sıcaklığını Düşürmek için Ne Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde NZXT H500 kasa var. Ekran kartım MSI GTX 1070 TI AERO.

Sistemi kasayla gelen iki adet fanla birlikte kullanıyorum. Fanların biri arkada, biri önde. Ekran kartı sıcaklığı oyun içinde 82 dereceye çıktığı oluyor. Bu da bana epey fazla bir değer gibi geliyor. İşlemci sıcaklığında sorun yok. Genelde 50-58 derece arasında değişiyor.

Ekran kartı sıcaklığını düşürebilmem için ne önerirsiniz? Kasamda iki adet fan yeri daha var. Sizce iki adet fan eklesem sıcaklıkta 65 dereceleri görebilir miyim? Yoksa daha farklı bir soğutma sistemi mi kurmalıyım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kartın çalışması o şekilde yüksek ısıya çıkmıyor normali o.ben de kullanıyorum aynı karttan 82 olur ne oynarsan oyna ama 82 olunca ona göre saat hızı yüksek oluyor.olma 82 dersen msi afterburner programı ile en yüksek sıcaklığı 75 yap mesela olur ama ona göre düşük saat hızlarında çalışır ve power limiti düşürüyorsun her türlü fps kaybedersin.82'de çalışmasının karta bir zararı yoktur ben aylardır kullanıyorum 90'a bile ayarlamıştım bir ara.daha uzun süre yüksek hızda kalıyor ama eninde sonunda dibe dayanıyor elleme bence 50 fan da taksan onunla alakası yok.

• Msi afterburner ayarların resimdeki gibi mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MSI Afterburner'ın en güncel sürümünde, "custom voltage curve - özelleşmiş voltaj eğrisi" oluşturma desteği var. Bu sayede GPU voltajını düşürebilir ve kartın daha serin çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sizdeki kart gibi blower fana sahip olan Asus 1080Ti Turbo kartımda bu işlemi uyguladığımda, GPU sıcaklığını 75 dereceye kadar düşürebilmiştim. Youtube'da bu işlemin nasıl yapılacağına dair rehberler mevcut.

Voltaj eğrisinin yanında, fanın çalışma hızını da özelleştirebilirsiniz. Afterburner uygulamasında bu destek de mevcut. Tabii bu durumda fan gürültüsü de artacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgnr

Msi afterburner ayarların resimdeki gibi mi?
    hayır değil örnek olsun diye gösterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kartın çalışması o şekilde yüksek ısıya çıkmıyor normali o.ben de kullanıyorum aynı karttan 82 olur ne oynarsan oyna ama 82 olunca ona göre saat hızı yüksek oluyor.olma 82 dersen msi afterburner programı ile en yüksek sıcaklığı 75 yap mesela olur ama ona göre düşük saat hızlarında çalışır ve power limiti düşürüyorsun her türlü fps kaybedersin.82'de çalışmasının karta bir zararı yoktur ben aylardır kullanıyorum 90'a bile ayarlamıştım bir ara.daha uzun süre yüksek hızda kalıyor ama eninde sonunda dibe dayanıyor elleme bence 50 fan da taksan onunla alakası yok.

82 derecede yüksek saat hızlarında çalışır ama 75 derece de düşük saat hızlarında? kim uydurdu bunu? ayrıca şu kış aylarında 82 derece fazlasıyla yüksek yazık olur sana 90 derece sonra da mining yapanlara derler kartlarını almayın elinizde kalır işte böyle kartları almayacaksın asıl adam 82-90 derecelerden bahsediyor kartın anasını ağlatıyorsun ama zerre kadar haberin yok.

• siyau kullanıcısına yanıt
    quote:

MSI Afterburner'ın en güncel sürümünde, "custom voltage curve - özelleşmiş voltaj eğrisi" oluşturma desteği var.

nedir bu biraz açar mısın?son sürümü kurdum göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CTRL + F'e bastığınızda voltaj eğrisini düzenleyebileceğiniz yeni bir pencere açılıyor. Bu pencere altında GPU'ya belirli bir saat frekansında uygulanacak voltajı ayarlayabiliyorsunuz. Örneğin ben, 1850 Mhz için 0.881v voltaj verilecek şekilde düzenlemiştim vıltaj eğrisini; daha fazla hıza gerek duymadım zira performansa etkisi çok sınırlı oluyor. Bu şekilde stok soğutucu ile 10 derece kadar düştü sıcaklıklar.

Şu videoda biraz daha detaylı anlatım var. Biraz karışık gelebilir ama işlem temelde çok basit.

• Fan devir hızınını oyunlarda %75-80 yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 82 derece oldukca normal blower tarzi bi sogutucu icin. Ama cok rahatsizsaniz undervolt yapabilirsiniz. Genelde stabilite icin cpu ve gpular ihtiyac duyduklarindan cok hafif yuksek voltaj ile calisirlar. Ama tamamen silikon kalitesine gore de degisir bu durum hicbir sekilde stabil undervolt dahi yapamayabilirsiniz. Sans meselesi bu da. Fan eklerseniz ancak birkac derece degisir diye dusunuyorum. 65 derece gibi sicakliklarsa ancak hayal bence. Silicon lottery ve undervolt konularini arastirmanizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luferyus -- 16 Aralık 2018; 17:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega 56 ref tasarimlara salliyanlara diyeceğim o kartlar 65:75 derece arası geziyor yükte

• Isınmasının nedeni soğutucusunun zayıf olması. Bu değerler gayet normal. Eski kartlar bile 80 derecenin üstüne çıkabiliyordu 1070 Ti'ın bu seviyelere çıkması normal.

• Referans tasarım karta sahipsin sıcaklık değerleri normal. Fakat yazın o kartın ısısı 95 - 100 dereceye ulaşıp ölebilir.

Ben olsam kartı elden çıkartıp özel soğutmalı 1080ti'ye veya RTX 2070'e yükseltme yapardım en kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 16 Aralık 2018; 18:42:11 >
  • siyau kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim videoya gerek kalmadı sanırım.kısayolu bilmiyordum.lakin bir şey farketmedi ya da ben fazla düşürmedim ama bu kart zaten 1800 1900 görmüyor pek.kasanın içi zaten soğuk işlemciden belli yani 2 3 fan daha taksak değişen bir şey olmaz.yazın da böyleydi bu kart ben yaz diye bu şekilde oluyor demiştim ama 2400 küsür cudayı referans karta koyarsan bence normal.ben özellikle kasa dışına atsın diye vatan'dan almıştım bir kampanyasına dekgelip.ses yok kasayı hamam etmiyor 82'ye o yüzden bir şey demiyorum sitesinde max 94 derece diyor.

• o sıcaklıklar ne öyle? Kış olmasından mıdır? nedir kartım 65'i zor görüyor. Çoğu kez sıcaklıkları kontrol etme gereği duyuyorum. Sanırım kartı bu yüzden dizginlemekte zorluk yaşadım. Gpu Boost bakıyor kart serin, püfür püfür veriyor o.c'yi, veriyor da veriyor, yahu kart durduk yerde bir bakıyorum o.c. 1900 Mhz lere dayanmış, eh işte anca 70 dereceleri bir yoklamaya başlıyor oda saatlerce güçlü gpu isteyen zor uygulamalarda yorarsam.

Bende baktım olacak gibi değil en işe yarar program olan Msi Afterfrozen le undurclock'un dibini gördürdüm karta. Fanlar iptal, wattları koklar oldu . Neden düşürdüm diyecek olursanız monitör zaten 75 hz gerisi beni ilgilendirmiyor.

Yalnız işlemcide tam tersi. Maalesef dandik bir anakart aldık. Haliyle gpu'ya koşturmakta zorluk çekiyor garibim bir bakıyorum 82'leri bulmuş. Ne yaptımsa işlemciye giden voltajı düşüremedim. En nihayetinde al suite'le en düşük güç kullanımını seçiyorum ama inatla işlemciye deli gibi voltaj yolluyor. Aslında al suite uyarıyor işlemciye giden voltajın fazla olduğuna dair ama bir türlü o voltaj düşmüyor arkadaş. Hazır konusu açılmışken bios ayarlarını kullanmadan şöyle güçlü işe yarar bir işlemci voltajı düşürebileceğim güçlü bir program var mı? varsa kullanımı nasıl?

• Hocam bende 2 gun once nzxt h500i kasa aldim almaz olaydim.ekran karim sicaktan dolayi yandi.kasaya yedek fan gerekli kim nederse desin.bunu daha once soyleselerdi fan aldiktan sonra oyun testi yapardim.ekran kartim msi r9 380 gamig marka karti .diger kasamda hic sorun yoktu full celik kasa .sogutmasi iyidi.500i bir tarafi cam.kasada sicaklik sorunu oluyor.2 adet fan almanizi oneririm.sonra kartinizdan olmayin.saygilar

• Bu sıcaklık nzxt h500i kasaların genel problemi olmuş durumda. Kim sıcaklık sorunu yaşıyorsa genelde bu kasa karşıma çıkıyor. Tavsiyem öne 14cmlik fan, üste de egzoz fan takviyesidir.
  • Evet hocam aynen dediginiz gibi.kasayi satan firma bize bu bilgiyi vermesi gerekirdi.simdi ekstra ekrankarti masrafi cikti.az parada degil duzgun bir kart.suan cep telefonunya is goturmuyorum.kasam orada yatiyor.yalan yok kasayi aldima pisman oldum.bir kasanin en onemli gorevi sogutmasi sonra estetik.kasanin sogutmasi kesinlikle iyi degil.15-20 dk oyun testinde ekran karti yandi.olan oldu artik.suan kasaya 2 adet 14 mm fan alacagin arkadasada tavsiye ederim sonra ekran karti pat diye yanarsa niye yandi diye dusunmesin derim.nzxt aer 14 mm rgb olmayan fan alacagim sanirim.saygilar

• Havalar sogudu iç mekanlar klimalar sobalar kalolifer acik kasanin kapagini kapatmak mantikli gelmiyor açik kullansaniz daha faydali olucak..

• quote:

Orijinalden alıntı: barutttt

Evet hocam aynen dediginiz gibi.kasayi satan firma bize bu bilgiyi vermesi gerekirdi.simdi ekstra ekrankarti masrafi cikti.az parada degil duzgun bir kart.suan cep telefonunya is goturmuyorum.kasam orada yatiyor.yalan yok kasayi aldima pisman oldum.bir kasanin en onemli gorevi sogutmasi sonra estetik.kasanin sogutmasi kesinlikle iyi degil.15-20 dk oyun testinde ekran karti yandi.olan oldu artik.suan kasaya 2 adet 14 mm fan alacagin arkadasada tavsiye ederim sonra ekran karti pat diye yanarsa niye yandi diye dusunmesin derim.nzxt aer 14 mm rgb olmayan fan alacagim sanirim.saygilar
    Kasa hava akışı ne kadar kötü olursa olsun(ki NZXT'den bahsediyoruz, merdiven altı tenekelerden değil) 15 dk'da ekran kartının yanması pek mümkün değil. Aşırı bir sıcaklığa ulaşsa bile sistem kapanıp kendisini güvenliğe alır. Bence başka bir sıkıntı vardı kartta.

Eskinin fırın gibi kartları yıllarca kutudan hallice, fansız casper vb. kasalarda çalışıp da yanmıyorken senin durum epey ilginç.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.