Şimdi Ara

MSI B350 TOMAHAWK Ryzen için Önerilen BIOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar rica etsem OC yapan arkadaşlar BIOS ekranlarını paylaşabilir mi? Şuan anakartın kendi Boost'unu açtım 3.8 GHz alıyorum. 4.00 Ghz için tavsiye edilen ayarları rica ediyorum.

    Ryzen 5 1600x

    Sanırım 4.00 Ghz yukarısını istemek riskli olur.

    İşlemci soğutucusu da budur;
    Noctua u9b se2

    MSI B350 TOMAHAWK Ryzen için Önerilen BIOS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 28 Kasım 2017; 19:41:20 >



  • anakartın kendi boostunu açmayın gereksiz yere fazla voltaj veriyor. manuel olarak kendiniz deneme yanılma ile doğru hızı ve voltajı bulursunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki bu AMD işlemcilerin özelliği olan AMD Cool'n'Quiet özelliği yararlı bir şey mi? Şuan açık ama saniyelik değişmeler oluyor. Yani masaüstü boşta iken voltajı otomatik düşürüp 2.5 Ghz yapması lazım değil midir
  • Bios ile uğraşmayın AMD ryzen master kullanın daha güvenli ve rahat oluyor ; 4 ghz için 1.35-1.4 arası vermek gerekiyor ben stabile 1.39 ile ulaşmıştım.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Eger hiz asirtma yaparsaniz bu ozellik devredisi kaliyor ornegin 3.9 ghz hiza ulastiniz pcnin dusecegi frekans minimum 3.6 falan olur bostaki haliyle. Guc tuketimi acisindan surekli yuksek performansta kullanmis oluyorsunuz. Yukarida denildigi gibi ryzen master programiyla da bu islemi yapabilirsiniz hangisi hosunuza gidiyorsa. Herkesin aldigi deger size uymayabilir mesela ben 3.7 ghz icin 1.3v kullanmak zorunda kaldim yoksa stabil calismiyor. (Ryzen1200) Bendeki gibi olmasi dusuk ihtimal ryzenler genelde iyi overclock oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 29 Kasım 2017; 8:04:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Peki 1600x modelini almam pek bir avantaj sağladı mı onu anlayamadım. X özelliği tek çekirdek üzerinden otomatik mhz boostu yapıyormuş. Gerçi 984 TL'ye almıştım, yani 1600 alıp daha güçlü bir soğutucu mu alsaydım bilemedim..
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    hocam ryzen işlemcilerin her biri bence fiyatlarını hak ediyor. 1600x soğutucusuz fan masrafı yaptıracağı için tercih edilmiyor. siz zaten indirimden almışsınız fiyat olarak uyguna gelmiş.

    çok istiyorsanız o/c yapmak burada 1.37 civarı voltajla 4.1 ghz görülmüş:
    http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-5-1600x-overclocked-benchmark-results-4-1ghz_194024

    bence oyunlarda bir test edin, eğer performansı tatmin etmezse değişiklik yapın. stok hızında bile oldukça kuvvetli bir işlemciniz var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet N11.com'da iyi bir indirim yakalamıştım. Peki hocam X özelliği tek bir çekirdeğe otomatik boost veriyormuş. Tek çekirdekli oyunlarda mı etkisini gösterir? Ben direkt bütün çekirdekleri otomatik 4.00 Ghz yapıyor sanıyordum.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    6 çekirdek için XFR devreye girmiyor evet. işlemciniz eğer diğer çekirdekleri kullanmıyorsa 1 yahut 2 çekirdeğinin frekanslarını yükseltiyor. bu boost olayını stres testlerinde göremeyiz çünkü bu uygulamalar bütün çekirdeklere yük bindiriyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=hPhUOLAvhQs

    bu videoda 2. dakikaya doğru 4.1ghz/stok karşılaştırma değerlerini görebilirsiniz. 1600x stok haliyle bile oldukça kuvvetli bir işlemci. 4.1ghz haliyle aralarında dağlar kadar fark yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde Overclock yapılmış 4.1 Ghz olan 1600x işlemcisinin XFR özelliği devre dışı mı kalıyor? Yani stok 1600x'de, XFR sayesinde 1 çekirdek performansı ile OC edilmiş haline yakın oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 30 Kasım 2017; 12:39:51 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    aynen hocam. 1-2 çekirdek kullanan uygulamalarda stok hızda XFR sayesinde o/c yapılmış işlemci ile aralarında performans farkı olmuyor diyebiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde GTA 5 , Battlefield , Far Cry gibi yüksek gereksinimli oyunlar için 4.1 Ghz Overclock yapmak daha avantajlı mı olur? Çünkü bu tür oyunlar 2'den fazla çekirdek kullanıyor mu bilmiyorum.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla bu oyunlarda işlemciye stok hızda gtx1070 darboğaz yaptıramıyor. youtube'dan 1600x + oyun ismi olarak performanslarına bakabilirsiniz.

    bf1 multi için bitane buldum stok hız:https://www.youtube.com/watch?v=FUXYbIwtuds

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silikon şansını yakaladıysanız. 4GHz - 4.1 GHz için vereceğiniz voltaj düşük olacaktır. Yabancı forumlarda gördüğüm kadarı ile 4 GHz için 1.375v istiyor çoğu işlemci. Bazılar daha düşük 1.325v ya da 1.4v gibi daha yüksek değerlerde çalışabiliyor.
    Siz kendiniz deneme yanılma ile kendi işlemciniz için gereken voltaj değerini bulmak olacak. Ryzen master programı ile windows üzerinden kolayca hız aşırtma işleminizi yapabilirsiniz. Cpu-z ile işlemcinin voltaj değerini kontrol edip, Prime95 kararlılık testinde belli bir süre kararlı geçmesini gözlemlemelisiniz. Ayrıca C&Q aktif olarak kalabilir.
  • B350 Tomahawk Ryzen 1600 ve Gskill ripjaws 3000 mhz sistem aldim. Cpuyu 1.275 volt ile 3.8 ghz yaptim ramler 3000 mhz de 1.3 voltta calisiyor aida ile stress test yaptim 5dk hicbir sorun çıkmadı daha uzun yapmam fark ettirir mi bu arada baska önerebileceğiniz program var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgny58x

    B350 Tomahawk Ryzen 1600 ve Gskill ripjaws 3000 mhz sistem aldim. Cpuyu 1.275 volt ile 3.8 ghz yaptim ramler 3000 mhz de 1.3 voltta calisiyor aida ile stress test yaptim 5dk hicbir sorun çıkmadı daha uzun yapmam fark ettirir mi bu arada baska önerebileceğiniz program var mi?

    En az 30-40 dk test edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Hocam 30 dk test ettim herhangi bir donma mavi ekran falan yok. CPU frekansta düşürmedi herhalde bir problem yok.
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Benim hala tam emin olamadığım konu; 1600x almak ile hata mı yaptım, 1600 olanı alıp overclock yaparak en iyi performansı edebilir miydim? X özelliği gerçekten Overclocklu Ryzen kadar performans veriyor mu kafamda deli sorular...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.