Şimdi Ara

Msi afterburner ekran kartını yıpratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1050ti mobile var clocku 1500 den 1700 e çektim memoryi de 3500den 3700 e çektim. En son stabil aldığım değerler bunlar. Birkaç kere 300 Mhz aşırtmaya çalıştım dondu.

Testlerde izlediğim fpsyi alamıyorum. Adamlar 1050 ile benden yüksek fps alıyor zoruma gidiyor garantiye yollayayım mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1050 > 1050 ti oc

ise o zaman işlemcin veya kullandığın sürücü sorunludur veya yavaştır veya RAM miktarı yetersizdir veya oyun korsandır veya kullandığın video kayıt programı yetersizdir veya ölçtüğün şey fps değil de milisaniye cinsinden 1-görüntü-karesi zamanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Ekim 2017; 23:43:23 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Video kayıt kullanmıyorum sadece rivatuner staticsserver

İşlemcim i5 7300hq arkada açık program olmadığı halde ekran kartıyla yarışıyor. Sanırım işlemcinin bunda payı büyük

Ram 8

Korsan yazılımla alakası olduğunu düşünmüyorum hocam.

Sonuç olarak oc nin bu tip bir zararı olmaz değil mi?

Milisaniyeyi biliyorum bu öyle değil adama hedef alamıyorum 20 fpslere düşüyor. drop şeklinde değil sürekli o civarda.
    Ssd doldu acaba o işlemciyi çok kullandırtır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 15 Ekim 2017; 23:48:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlardan once hic benchmark test yapip ekrankartini akranlariyla karsilastirdin mi mesela passmark ile test yapip (veya baska bir bechmark programi ile) skorlarin oldugu yerden bir karsilastirma yapabilirsin. Eger oradaki sonuclardan fazla puan aliyorsan bu zaten iydir. Buna ragmen ayni kartla alinan fps den az fps aliyorsan driver dahil donanima kadar hatta windows ve program orjinalligine kadar bir cok sebebi olabilir. Boyle soyluyoruz cunku bunu senin test etmen gerekiyor. Biz burdan yapamiyorur. Hangi oyunda ve ayarlarda az fps aliyorsun? Biraz daha detay verebilirsen diger arkadaslar icinde fikir beyaninda bulunmak daha kolay olur. nitekim suan belirsizlik soz konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orta Seviye Gitarist

Video kayıt kullanmıyorum sadece rivatuner staticsserver

İşlemcim i5 7300hq arkada açık program olmadığı halde ekran kartıyla yarışıyor. Sanırım işlemcinin bunda payı büyük

Ram 8

Korsan yazılımla alakası olduğunu düşünmüyorum hocam.

Sonuç olarak oc nin bu tip bir zararı olmaz değil mi?

Milisaniyeyi biliyorum bu öyle değil adama hedef alamıyorum 20 fpslere düşüyor. drop şeklinde değil sürekli o civarda.
    Ssd doldu acaba o işlemciyi çok kullandırtır mı

8GB RAM yetmiyorsa SSD kullanır tabi. SSD de doluysa yavaş çalışır ve ani fps düşüşleri yapar. GPU yetmiyorsa direk düşük fps alırsın. Video-ram yetmiyorsa da ani fps düşüşleri olur.

• Orta düşük bütçeli bir 1050 ti ise durum gayet normal. game x, strix, g1 gibi modellerden biri ise bu değerlerin çok daha üstünü görmen gerekirdi
  • Mobile diyor arkadas laptoptan bahsediyor. Tam olaya hakim olmadan nasil bu kadar emin konusabiliyorsunuz anlamiyorum. Benim kacirdigim bir ayrintiyi mi kesfettiniz yoksa soru sormadan cevaplamaya mi alisiksiniz. Hangi oyun? Hangi ayarlar, ssd doluysa ne kadar bos yer var. Oyun esnasinda ram kullanimi % de kacta..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    İnsanlık hali insan yanlış anlamışta olabilir ne var bunda ergen ergen konuşacağına faydalı yorumun varsa yap geç kaçırdığın nokta empati...

• Gpu kullanımı, cpu kullanımı ve sıcaklık değerlerini kontrol edin. Sıcaklık yüksek ise kendini korumak ve soğutmak için frekans hızlarını düşürücektir buda fps ye yansıcaktır. furmark ve aida64
    ile stres test yapıp ssleri buraya koyun onlarada bakalım.
  • Başka bir 1050 ti senden daha fazla oc olabilir bu normaldir. Ancak 1050 ile de geçiliyorsa başka birşey var demektir. İşlemci, ram, anakart veya cpu'da yetersizlik olabilir. Onun dışında yazılımsal olarak windows, oyun, driver'larda bir sorun olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.