Yüzbaşı
29 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 69 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum var. TS uzantılı videoları açtığımda, ileri geri sarma işlemlerinde takılma oluyor. Çoğu zaman ses anında devam ederken, görüntü 1-2 saniye sonra geliyor. MP4 ve MKV videolarda bu sorun yok. Bu sorunu yıllardır yaşıyorum.

Kullandığım oynatıcı MPC.. K-Lite Codec yüklediğimizde açılan oynatıcı. Yıllardır bunu kullanıyorum. En iyi oynatıcı tartışmasız bu zaten.

Hadi dedim başka oynatıcı deneyeyim. VLC, KM, BS playerlarla denedim. Onlar da daha fazla takılma oluyor. Zaten o yüzden yıllardır MPC kullanıyorum.

Laptopta da aynı sorun var masaüstünde de aynı sorun var..

Laptop - Ryzen 5 3500U + 8gb ram + Vega 8

1.Masaüstü - Ryzen 3 2200G + 8gb ram + RX570

Eski Masaüstü - Intel i3 4170 + 8gb ram + gtx 950

bu 3 sistemde de ts videolarda bu şekilde sorun yaşadım.
Diğer uzantılarda hiç sorun yaşamadım.
Her bilgisayarda diğer oynatıcıları da denedim, sonuç yukarıda dediğim gibi oldu.
TS video oynarken sorun yok bu arada.. Normal akıyor.. İleri geri sarma işleminde sorun var..

Bu durumu nasıl çözebilirim.. Umarım sorunu tam anlayabileceğiniz kadar detaylı anlattığım için kızmazsınız :)
Herkese merhaba. Sistemimi güncellemek istiyorum. İşim video/grafik düzenleme ve render almak. Bunun yanı sıra oyun da oynamak istiyorum. Oyun dünyasında işler ne durumda bilmiyorum. O nedenle sizlere istediğim şeyi söylemek istiyorum. Gereken sistem nasıl olmalı sizlerin de fikrini almak istiyorum.

Viewsonic XG2703 monitör
Corsair 760T kasa
Corsair 750 Watt PSU
32 GB (4x 8GB 3200 mhz) Ram
Samsung 850 Evo SSD

Bunlar var olan parçalar.. Monitörüm 1440p ve 165 Hz.. Almayı düşündüğüm sistem; AMD Threadripper + RTX 2080 Ti..

Oyunları oynarken G-Sync açık olacak. Monitörü 120/144/165 Hz'lerde kullanabilirim. Bu hz'lerden bir tanesini seçip, o seviye fps'yi sabit verebilecek bir işlemci+ekran kartı ne olabilir.

İşlemci olarak Intel önermeyin. Evet oyunlarda biraz daha yüksek fps verdiğini biliyorum. Ancak işim daha öncelikli. O nedenle performanstan ödün veremem. Gerekirse oyunları 100 hz'de oynarım :)

Hangi Threadripper işlemci ve hangi ekran kartı 1440p çözünürlükte 100 fps üzerini sabit verebilir.

Bu arada oynadığım oyunlar genellikle FPS türünde ve singleplayer oyun seviyorum.

Bütçe sınırı yoktur. Sınır yoktur derken kalkıp da RTX 2080 Ti 3lü SLI önermeyin, o kadar da değil :)
Merhaba arkadaşlar. Bir ses sistemi kurmak istiyorum. Vestel marka 4K bir tv var. Tivibu kullanıyorum. Xbox var. Bunların hepsini rahatça bağlayacabileceğim bir Receiver ve uydu toplamak istiyorum. Ayrıca Bilgisayarı da bağlayacağım. Bilgisayara takılı olan logitech z313 var. Ama yeri gelecek sesi alacağım sistemden vermek isteyeceğim. Bağlantı sayıları bunların hepsine yetebilecek bir receiver ne olabilir. Hem kalitesi hem de uyumluluk olarak ne önerirsiniz?

Dediğim gibi bütçe 1500 TL ama az biraz farkla daha avantajlı bir ürün olursa 2000 TL'ye kadar çıkabilirim.

Garanti ve servis kısmı önemli. O neden yurtiçinde servisi olabilecek bir ürün olsun.

Bluray film izleyeceğim için trueHD, dts, THX gibi sertifikaları olması lazım.
işlemci i5 4590.. 8 gb ram var.. corsair vs650 watt var..

1080p de 60 fps verse yeter bana. Akıcı bir deneyim olsun. Ekran kartı öneriniz?

Bütçe: 600 tl
Merhaba, bilgisayarımda takılı 2 adet hdd var. Çıkarılabilir aygıt olarak gözüküyorlar. Bunları düzeltmek istiyorum, nasıl yapabilirim. Ekran görüntüsü olarak da ekledim.

Normalde 1 tane hdd kullanıyordum ve 2 bölümdü. Böyle bir sorun yoktu. Yeni bir sistem aldım. Onda da 1 tane hdd vardı. Yeni sisteme kurdum işletim sistemini açtım bitti. Daha sonra eski kullandığım hdd'i de taktım ve yeni kurduğum şekilde açıldı sistem. Eski diskin C kısmını biçimlendirdim. Sonuç olarak yeni hdd 1 parça ve windows yüklü, eskisi 2 parça ve veriler yüklü. Sonra farkettim ki sağ altta çıkarılabilir medya olarak gözüküyor. Bir sorun yok şu anda disklerde. 3ünden de birbirine gigabyte'larca veri yükledim. Herhangi bir sorun yok. Yazma hızları da 60-150 mb/sn arasında değişiyordu.

Harddiskler şöyle,

Seagate 1 TB 7200 rpm 2.5" - 1 parça ve Windows yüklü - yeni olan
Samsung 1 TB 7200 rpm 3.5" - 2 parça ve veriler yüklü - eski olan

Samsung diski kullandığım sistem c2d, ddr2 ramli bir sistemdi. Yeni sistemde i5 4590 + 1150 anakart + ddr3 ram var. Bu yeni sisteme windowsu ben yüklemedim. Flash belleği taktım açtım ve arkadaşa verdim, o kurdu geçti. Daha sonra bana dedi ki, yükleme alanı seçilirken hdd'de 4-5 tane bölüm vardı 900 küsür gb olanı biçimlendirip onu seçtim ve yükledim ama o sırada bana bir uyarı verdi dedi. anlamadım ama devam ettim dedi. Büyük ihtimalle disklerin gpt olma durumu için uyarı vermiştir.

Şimdi bunu nasıl düzeltebilirim en sorunsuz ve stabil şekilde. Format, biçimlendirme ne gerekiyorsa yaparım. Verilerim gitmediği sürece :)

Merhaba arkadaşlar, vestel 55ub8300 model tv kullananlar var mı?
Deneyimleriniz, düşünceleriniz, tecrübeleriniz nelerdir?
Herkese günaydın..

Bugün hala daha,
i7 7700k işlemci
32 gb ddr4 ram
gtx 1080 ti ekran kartı
ssd
hdd
dvd
sıvı soğutma

bileşenlerinden kurulu bir sistem toplarken, komple sistemin çektiği güç 400w civarıyken, ısrarla 650-750 watt güç kaynağı neden alınır, hele ki 80+ seryifikası varken ve giderek güç tüketimleri azalırken?
Merhaba, tv'de bluray film izlerken kullanabileceğim THX veya DTS ses destekli hangi ürünleri önerirsiniz.

Yurtiçinde mağazalardan alabileceğim logitech z906 var, fiyatı 1299 tl.. başka var mı bildiğiniz?

Veya amazondan alabileceğim, fiyatı daha düşük ürün var mı?
Hepinize merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. Büyük ekran tv ile kaliteli film keyfi yaşamak istiyorum. TV 4k, içerikler 4k, yani görüntü kısmı 4*4'lük :) Ancak gel gelelim ses kısmına.
Logitech Z 906 ses sistemi alacağım. Ancak Filmdeki kaliteli sesi, tam anlamıyla bu sistemde dinleyebilmek için bir ses kartına gerek var mıdır? Yoksa MSI b350 tomahawk arctic anakarttaki ses çıkışları, kodekleri bana yeterli olur mu?
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün içinde tv almayı düşünüyorum. sizlerden öneriler istiyorum.

- Yüzde 80 olarak film veya dizi izlenilecek. Geri kalanında maç veya haber izlenilecek.
- bilgisayara takılı olarak izlenilecek film ve diziler.
- yüksek kalitede olacak videolar. ortalama filmler 15-25 GB civarı. 1080p çözünürlükte olanalar.

- bütçem 2000 tl. duruma göre uygun bir model olursa 2200 tlye çıkabilirim.
- markası vestel olacak. Vestel bayiinden elden taksit şeklinde alacağım. başka alternatif yok.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Dünyadan Futbol
Real Madrid CF
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 703
İkinci El Bölümü Mesajları: 115
Konularının görüntülenme sayısı: 11.963 (Bu ay: 264)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 109 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.