Merhaba Arkadaşlar. Birkaç gün önce internetten bir apk dosyası indirdim ve win defender direk mesaj yolladı faln 'virüs kaldırıldı' diye galiba. Sonra ben baktım eylem soruyor ve kaldır diyince ise tekrar eylem soruyor. Sonra bende Malwareyi indirdim ama hızlı tarama vardı sadece. Hızlı tarama yaptıktan sonra hiçbir şey bulmadı. Sonra avasttan tam tarama yaptım virüs bulmadı ben vazgeçtim. 2 gün sonra MSASCuiL dosyasını startupta farkettim biraz araştırdım fake Windows Defender Nofinication olabiliyormuş ki o zaten aşağıda var yani. Resim olarak attım ( birde program diye bir dosya var o ne ?) BENİM ŞİMDİ NE YAPMAM LAZIM
![]() ![]() |
MSASCuiL.exe, MSASCuiL ve Truva Atı Virüsü
MSASCuiL.exe, Microsoft tarafından oluşturulan ve Windows Defender Antivirüs programının bir parçası olan bir yürütülebilir dosyadır. MSASCuiL, virüs tanımlarını günceller, kötü amaçlı yazılımları tarar ve sisteminizi korur.
Ancak, bazı kötü amaçlı yazılım yazarları, MSASCuiL.exe dosya adını kullanarak sistemlere Truva atı virüsleri yerleştirebilirler. Bu kötü amaçlı yazılımlar, sisteminizde yetkisiz değişiklikler yapmak, kişisel bilgilerinizi çalmak veya bilgisayarınızı kontrol etmek için kullanılabilir.
MSASCuiL.exe'nin meşru sürümünü Truva atı virüsünden ayırt etmek zordur. Her iki dosya da aynı ad ve simgeyle görünebilir. Bu nedenle, sisteminizde MSASCuiL.exe çalıştığından şüpheleniyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:
- İşlem Yöneticisini açın ve MSASCuiL.exe işleminin yerini kontrol edin. Meşru MSASCuiL.exe, "C:\Program Files\Windows Defender" dizininde bulunur.
- Dosyanın özelliklerini kontrol edin. Meşru MSASCuiL.exe, Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmıştır.
- Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanarak sisteminizi tarayın.
Sisteminizde kötü amaçlı bir MSASCuiL.exe tespit ederseniz, derhal antivirüs yazılımınızla kaldırın ve sisteminizi yeniden başlatın. Ayrıca, işletim sisteminizi ve yazılımlarınızı güncel tutarak sisteminizi kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyabilirsiniz.