Sanırım böyle bir şey yapabiliyorduk fakat internette arama yaptım ve tatmin edici bir sonuç bulamadım.Bunu nasıl yapıyorduk?Eğer açık değilse tekrarden anlatayım.Mesela elimizde bir örnek.jpg resmi veya örnek.mpg videosu ya da herhangi uzantıda bir dosya var.Ben bunu mesela winamp ile birleştirmek istiyorum sadece winamp açıldığında o resim açılabilsin ve o birleştirdiğim örnekler ortalıkta olmasın winampın kendi .exe siyle birleşsin.Böyle uygulamayı nasıl yapabilirim?Program veya msdos da olabilir.Hatırladığım kadarıyla ms-dos ile yapılabiliyordu.
Heralde msdostaki copy komutundan bahsediyorsun.. Başlat/Çalıştıra cmd yazıp Ms-Dos pencresini aç.. sonra COPY /B (dosyanın konumu.uzantı) + (dosyanın konumu.uzantı.uzantı) (dosyanın konumu.uzantı) şeklinde birleştirme yapabilirsiniz. Tabi sonradan bu dosyaları ayırmak istediğinizde sorun yaşarsın büyük ihtimal. :) Bir örnek verim.Şimci birinci dosyam = C:\blue.jpg ,ikinci dosyam = C:\data.rar olsun.Bunları bileştirelim. copy /B C:\blue.jpg + C:\data.rar C:\Blue2.jpeg
Yeni birleşik dosyamız Blue2.jpeg. Bu kadar basit.
Bende hızlı bir şekilde autoit ile bir şey hazırladım. Tabi bu uygulamanın yukardaki msdos komutuyla farkı daha hızlı kullanılabilirlik ve program ile birleştirilmiş bir dosyayı tekrar ayırması.
Ben bir resim ile bir winrar dosyasını birleştirdim sonuç olumlu. İki dosyada sorunsuz kullanılıyor. Sonra bir resim ile mp3 denedim ve iki dosyada birleşmeden sonra sorunsuz çalıştı ve çok hoşuma gitti. Deneyen arkadaşlarda denediği ve olumlu sonuç aldığı dosya uzantılarını yazarsa sevinirim......
:)
denedim, karda yuru iz birakma yontemi icin guzel :).....
bu olayi kullanan bagzi programlarda var, misal: mp3 deki id3 tag olayi zaten buna dayaniyor
bir de farstone virtual drive i kullandi isen, .vcd dosyalarinin sonuna text dokumani olarak extra bilgileri yazar (bu sebeble .vcd yi .iso yapdiginda tum programlar calistirir :) )
Buyuk ihtimal 2 den fazla dosyada birlesiyordur :), eger ole ilse Dosya Birlestiricisi v1.1 yoldadir :)
birde bu is icin bilinen program sanirsam WinMerge idi
quote:
Orjinalden alıntı: blue_life
Heralde msdostaki copy komutundan bahsediyorsun.. Başlat/Çalıştıra cmd yazıp Ms-Dos pencresini aç.. sonra COPY /B (dosyanın konumu.uzantı) + (dosyanın konumu.uzantı.uzantı) (dosyanın konumu.uzantı) şeklinde birleştirme yapabilirsiniz. Tabi sonradan bu dosyaları ayırmak istediğinizde sorun yaşarsın büyük ihtimal. :) Bir örnek verim.Şimci birinci dosyam = C:\blue.jpg ,ikinci dosyam = C:\data.rar olsun.Bunları bileştirelim. copy /B C:\blue.jpg + C:\data.rar C:\Blue2.jpeg
Yeni birleşik dosyamız Blue2.jpeg. Bu kadar basit.
Bende hızlı bir şekilde autoit ile bir şey hazırladım. Tabi bu uygulamanın yukardaki msdos komutuyla farkı daha hızlı kullanılabilirlik ve program ile birleştirilmiş bir dosyayı tekrar ayırması.
Ben bir resim ile bir winrar dosyasını birleştirdim sonuç olumlu. İki dosyada sorunsuz kullanılıyor. Sonra bir resim ile mp3 denedim ve iki dosyada birleşmeden sonra sorunsuz çalıştı ve çok hoşuma gitti. Deneyen arkadaşlarda denediği ve olumlu sonuç aldığı dosya uzantılarını yazarsa sevinirim......
Çok teşekkür ederim.Hemen indiriyorum.
quote:
@Lancelot_Real
Evet ustam yaptığım çok basit bir çalışma ama tekrar denedim ve işlem yaparken rami fazla kullanıyor. Böyle olunca büyük dosyalarda sorun çıkıyor. Bir ara bunları düzeltip bir köşeye atim. Belki ilerde lazım olur. :)
vay bee askerden önce yaklaşık 4 sene önce filan yapmıştım bunu şimdi komutu aradım aradım anca buldum unutmuşum teşekkürler arkadaşlar :)