Şimdi Ara

Mozilla, Firefox’a ücretsiz VPN özelliği ekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mozilla, Firefox’a ücretsiz VPN özelliği ekliyor
    Mozilla, web tarayıcısı Firefox için geliştirdiği yeni bir deneysel VPN özelliğini test etmeye başladı. Şu an beta aşamasında olan bu ücretsiz VPN, benzerleri gibi yalnızca Firefox üzerinden geçen internet trafiğini şifreleyip yönlendiriyor. Bu sayede kullanıcıların IP adresi gizlenirken web siteleri veya internet sağlayıcılarının tarayıcı içindeki aktiviteleri görmesi engelleniyor.

Şimdilik beta sürecinde

Mozilla, bu VPN hizmetinin başlangıçta oldukça basit bir yapıya sahip olacağını ancak kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda özelliği geliştirmeyi hedeflediğini belirtiyor. Şirketin uzun vadeli amacı ise piyasadaki en iyi VPN entegre tarayıcıyı oluşturmak. Firefox VPN’in teknik altyapısı hakkında detay verilmemekle birlikte Mozilla VPN’in Mullvad sunucularını kullandığı göz önüne alındığında Firefox VPN’in de muhtemelen aynı altyapıyı kullandığı düşünülüyor.

Mozilla, Firefox’a ücretsiz VPN özelliği ekliyor
    Şu an için Firefox VPN, kullanıcıları en yakın ve stabil sunucuya bağlıyor. Bu nedenle, Netflix gibi içerik platformlarında farklı ülkelerin içeriklerine erişmek isteyen kullanıcılar, hala bağımsız bir VPN veya farklı bir VPN tarayıcı eklentisi kullanmak zorunda. Mozilla, VPN kullanımında yalnızca bazı teknik verileri, örneğin bağlantı durumu ve günlük veri kullanımını toplayacağını ve bunları üç ay boyunca saklayacağını açıklıyor. Kullanıcıların ziyaret ettiği web siteleri ise hiçbir şekilde kaydedilmiyor.

Ayrıca Bkz.Firefox 144 sürümü yayınlandı: Beklenen özellikler geldi

Firefox VPN beta programına katılmak isteyen kullanıcıların Mozilla hesabına sahip olması gerekiyor. Bu arada Beta testi için katılımcılar rastgele seçiliyor. Seçilen kullanıcılar, Firefox araç çubuğunda beliren bir VPN simgesini kullanarak servisi etkinleştirebiliyor. Beta kullanıcıları için herhangi bir kullanım veya bant genişliği sınırlaması bulunmuyor.

Mozilla VPN ve Firefox VPN arasındaki temel fark, her ikisinin de aynı şirketten gelmesine rağmen ürünlerin farklı amaçlara hizmet etmesi. Firefox VPN tamamen ücretsiz ve tarayıcıya özel bir çözümken Mozilla VPN ücretli bir servis olup cihazın tamamını koruyor.

Kaynak:https://www.techradar.com/vpn/vpn-services/mozilla-is-experimenting-with-a-free-built-in-vpn-in-firefox-but-you-might-not-be-able-to-try-it-yet

• Android için de geçerli mi acaba? Yoksa sadece PC için mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 yıldır ücretli kullanıyorum Mozilla vpn. Gayet de memnunum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Düzgün çalışsa Chrome un yüzüne bile bakmam ama arada saçma bir şekilde siteleri açmıyor ve ekran takılı kalıyor. Adam gibi siteleri yüklemiyor bile. Aylardır devam eden bir sıkıntı. Mecbur telefonda brave kullanıyorum çoğunlukla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

Şu an Firefox 144 sürümündeyim, herhangi bir sorun gözüme çarpmadı. Sadece RAM tüketimi bi' tık fazla, o da sorun değil :). Android için konuşuyorum bu arada. Brave zaten modlanmış Chrome gibi bir şey, bazı ücretli özellikleri ve gereksiz kripto eklentileriyle asla kullanmayacağım bir tarayıcı :).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    google cloud kullanımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben açıkçası RAM tüketimine takılmıyorum. 4 GB olmadığı sürece sorun yok. Rezil Windows’a rağmen 8 GB bellekte Firefox ile sorun yaşamıyordum. Linux’ta uBO ve konteyner eklentriyle harika çalışıyor. Sırf konteyner özelliği bile başlı başına kullanmak için yeterli bir sebep. Halbuki çok değil bundan 1.5 yıl öncesine kadar Chrome Brave gibi tarayıcılar kullanıyordum. Gerçi Brave hâlâ kullanıyorum. Daha doğrusu ikinci tarayıcım olarak yedekte tutuyorum. Chrome, Edge, Opera, Yandex evlerden uzak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ne işe yarıyor bu eklentiler

Hocam normalde böyle değildi, sanırım servis sağlayıcısı ile ilgili bir şey o zaman. Gerçi Vodafone net kullanıyorum ve genelde bütün siteler açılıyor, hata bazı yasaklı siteler bile.

• addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Gizliliğinizi ve buna bağlı sebeplerle güvenliğinizi sağlar. Chrome da güvenlidir ama reklam engelleyicileri reklamların içinde bulunabilen zararlı kodlara karşı sizi savınmasız bırakabilir. Gizlilik desen zaten gizlilik diye bir şey yok. FBI bile mutlaka tarayıcılarda reklam engelleyici kullanılmasını öneriyor. Firefox çatalları olan LibreWolf, Floorp ve Zen gibi alternatiflere bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.