Şimdi Ara

Mozilla Firefox 55.0 Final / 56.0 Beta 1 / 57.0 Alpha 1 (10.08.17) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
3
Favori
27.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MRT_

Releases Kanalından Gerçek versiyonlar: (Tavsiye Edilen En Yeni Ve En Stabil Versiyon)

Beta versiyon olduğu yazıyor. (Kurulumdan sonra)

Şöyle bir ifade var: You are now running Firefox Beta
  • Ne çabuk çıktı 6 yahu. 5 daha yeni çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Mozilla Firefox 55.0 Final / 56.0 Beta 1 / 57.0 Alpha 1 (10.08.17)

Releases Kanalından Gerçek versiyonlar: (Tavsiye Edilen En Yeni Ve En Stabil Versiyon)

İndir: Mozilla Firefox 6.0 Final Türkçe (13.08.11) Alternatif Link (13.08.11)
    İndir: Mozilla Firefox 7.0 Beta 1 Türkçe (19.08.11) Alternatif Link (19.08.11)

Nightly Kanalından Öncü versiyonlar: (Gelişmekte olan versiyonlar)

İndir: Mozilla Firefox 3.5.20 Preview Türkçe (18.06.11)
    İndir: Mozilla Firefox 3.6.20 Preview Türkçe (08.07.11)
    İndir: Mozilla Firefox 4.0.2 Preview Türkçe (18.06.11)

İndir: Mozilla Firefox 8.0 Alpha 2 Türkçe (19.08.11)

İndir: Mozilla Firefox 9.0 Alpha Türkçe (32-Bit) (19.08.11)
    İndir: Mozilla Firefox 8.0 Alpha (64-Bit) (08.07.11)

Releases Kanalından Eski Stabil Versiyonlar (En Güncel Sürümleri)

İndir: Mozilla Firefox 3.5.19 Final Türkçe (20.04.11) Alternatif Link (20.04.11)
    İndir: Mozilla Firefox 3.6.18 Final Türkçe (15.06.11) Alternatif Link (15.06.11)
    İndir: Mozilla Firefox 4.0.1 Final Türkçe (14.04.11) Alternatif Link (14.04.11)
    İndir: Mozilla Firefox 5.0.1 Final Türkçe (12.07.11) Alternatif Link (12.07.11)

@MRT_

firefox 7 beta1 linki türkçe değil ingilizce

• Türkçe linki ekledim
  • 6'da çok fazla donma oluyor, başka yaşayan var mı bu sorunu? Nasıl çözülür bu sorun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercawres

6'da çok fazla donma oluyor, başka yaşayan var mı bu sorunu? Nasıl çözülür bu sorun?

Sürüm 5.x ve 6.x bu donma sorunu illallah dedirtti sonunda!.Neden olur bilmiyorum.İçeriği az olan site açılışlarında yada geçmiş sayfayı geri açtığınızda anlık donma yapıyor...Ek olarak Firefox un yeni sürümleri flash desteği konusunda resmen çuvallıyor.Başka hiçbir internet tarayıcısında karşılaşmadığım flash desteği göçtü iletisini almak sıradan bir hal aldı...Youtube ve benzeri sitelerde 480p videolarda bile frame düşüyor anlık slow motion geliyor ekrana! Birde video oynarken sayfayı yukarı aşağı çekin sayfada kaymalar veya atlama tarzı iç içe girme durumları yaşanıyor görüntüde.Yanı uzun lafın kısası mozilla firefox resmen eline yüzüne bulaştırmış bu olayı.Sanırım silip 4.x veya 3.x kurucam.Yukarıda anlattığım sorunlar diğer kullandığım (IE9-OPERA 11.xx-Chrome son sürüm-Safari) yaşanmamaktadır.Adobe flash player ve shockwave player ve bunun gibi browser eklentilerinin tamamı güncedir.Sorun FF?......

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

quote:

Orijinalden alıntı: sercawres

6'da çok fazla donma oluyor, başka yaşayan var mı bu sorunu? Nasıl çözülür bu sorun?

Sürüm 5.x ve 6.x bu donma sorunu illallah dedirtti sonunda!.Neden olur bilmiyorum.İçeriği az olan site açılışlarında yada geçmiş sayfayı geri açtığınızda anlık donma yapıyor...Ek olarak Firefox un yeni sürümleri flash desteği konusunda resmen çuvallıyor.Başka hiçbir internet tarayıcısında karşılaşmadığım flash desteği göçtü iletisini almak sıradan bir hal aldı...Youtube ve benzeri sitelerde 480p videolarda bile frame düşüyor anlık slow motion geliyor ekrana! Birde video oynarken sayfayı yukarı aşağı çekin sayfada kaymalar veya atlama tarzı iç içe girme durumları yaşanıyor görüntüde.Yanı uzun lafın kısası mozilla firefox resmen eline yüzüne bulaştırmış bu olayı.Sanırım silip 4.x veya 3.x kurucam.Yukarıda anlattığım sorunlar diğer kullandığım (IE9-OPERA 11.xx-Chrome son sürüm-Safari) yaşanmamaktadır.Adobe flash player ve shockwave player ve bunun gibi browser eklentilerinin tamamı güncedir.Sorun FF?......

Anlattığın hiç bir şey yaşanmıyor bende, hem MAC hem PC de 12-13 tanede eklentim var. Gayet güzel akıcı bir şekilde videolar da oynuyor, sayaflar arası dolaşıren veya web sitesi açarken donma da olmuyor. Hata FF de değil. Ya senin makinede, ya kullandığın eklentilerde. Ad-block ta fazla filtre seçildiyse yapabilir mesela. Eklentileri kapatıp dene bakalım o zaman da yapacak mı ?

• Kurom cu olarak 6 yı cok beğendim sanırım bunda kalabilirim
  • @2smoke
    Şunun şurasında 1 ay önce 5.x sürümü çıktı.Geçtiğimiz hafta içinde 6.x çıktı.Ben haziranın başında 4.x sürümünü kullanırken yine aynı sistem ve (format atılmadı-işletim sistemi değiştirilmedi-sürücüler güncellenmedi) kullanırken hiçbir sorun yoktu FF 4.x sürümünde.Ben şahsen son çıkan versiyon 5.x ve 6.x aceleye geldiğini kullanıcılara olgunlaştırılmadan nihayi sürümü çıkardıklarını düşünmekteyim.FF kullandığı tüm eklentilerin tamamını diğer mesajımda yazdığım internet (browser) tarayıcıları da kullanmaktadır ve FF olan sorunlar diğer tarayıcılarda olmuyor.Ek olarak hani bu donma şeklinde ve göçme raporu sorunları başka sistemlerde kullanarak gördüm.Yani benim sahibi olduğum 2 notebook ve 1 desktop sisteme yaşanmıyor.Örn; FF açılış sayfası google açıldığı anda hemen yeni Tab açarak başka bir sitenin adresini yazarak bağlanıyorum siteye erişim yapıldıktan (yükleme esnasında) FF 3-5 sn kadar donup (En üst barda FF yanıt vermiyor iletisini) görüyorum.Bunu ilk açılışta genellikle yapıyor.Eklentilerde zaten antivirüse ait toolbar vardı onu kapatıp devre dışı braktım ama malesef durum aynı.Velasıl 7 yıldır (ilk sürümünden bu yana) kullandığım FF gözümden düşmeye başladı.Her neyi olursa olsun umarım bu tip can sıkıcı sorunları en kısa zamanda giderilmesini arzu ederim.Masaüstü sistemimde Ad-Blocker tarzı eklenti kullanmıyorum antivirüs KIS 2011 programı reklam ve reklam başlığı engelleyici mevcut.Diğer mobil bilgisayarlarımda FF için reklam engelleyici veya web filtre programları kullanılmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 24 Ağustos 2011; 14:59:34 >

• O zaman BUG olarak mozillaya bildirin. Eğer Firefox tan kaynaklı bir hata ise çözümünü üreteceklerdir. Burdan şöyle hatalı demek ancak içinizi dökmenize yardımcı olur, sorununuzu çözmez.

Yine de size bir tavsiye, FF diğer tarayıcılara pek benzemez. Siz KIS' de kapatın öyle deneyin. Bir sorunun sorun olabilmesi için aynı anda aynı sorunun birden fazla kişide nüksetmesi gerekir, o zaman anlarız ki tarayacılı hatalı. Bunları kişisel yazmıyorum yanlış anlamayın, ne ben sizi ne siz beni tanırsınız. Keşke böyle sorunlar yaşamasanız.

Örnek olsun diye bu kısa videoyu çektim. FF 6.0, YT den daha net seyredebilirsiniz. Hafif kasılmalar 1080p kayıt yapıldığı içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 24 Ağustos 2011; 17:20:29 >

• Video yu çekmek için harcadığınız emeğe teşekkür ederim...Zaten içimi dökmek rahatlamak yada allah kahretsin,beniimi bulur bu sorun gibi birşeyler yazmak niyetim asla olmaz bilemiyorum yazımda öyle bir serzeniş var?.Benim bu iki sürümü kullanmaya başladığımdan bu yana eskisi kadar akıcı kullanamamak.Gerekli hata ve göçme iletilerini zaten Mozilla iletlmiş durumda....
    quote:

Bunları kişisel yazmıyorum yanlış anlamayın, ne ben sizi ne siz beni tanırsınız. Keşke böyle sorunlar yaşamasanız.

Estafurullah! Burası açık bir platform gerekli düzey korunduğu sürece herşey konuşulup,paylaşılıp,tartışılabilinir.
    Esenlikler dilerim...
  • 7.0 Beta2 çıktı, linki henüz eklenmemiş ama ilgilenenlere ;

Firefox 7.0b2 TR
  • firefox 6, java console ile uyumlu değil
  • Beta 1 kullanıyordum, teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

7.0 Beta2 çıktı, linki henüz eklenmemiş ama ilgilenenlere ;

Firefox 7.0b2 TR
  • güncelledim
  • 6.0.2 çıktı daha doğrusu ftp depolarında mevcut

Mozilla Firefox 6.0.2 Türkçe Kararlı Sürüm
  • Şeytan diyor indir 9.0 alpha sürümünü. Ama yapmayacağım bir müddet Chrome işimi görecek.
  • Firefox 7.0b6 çıktı hayırlı olsun !

İndirmek isteyenler için ;
    FIREFOX 7.0B6 TR
  • firefox 7 çıktı çıkacak
    http://hg.mozilla.org/build/mozharness/rev/fc54050cf267

derlenip ftp depolarına düşmesi kaldı kodlar release olarak işaretlendi

ben kullanıyorum o ayrı ubuntuda derlendi bile

6 ya göre hızlanmış ve daha stabil hissettiriyor valla
  • bende rus sitelerinde gördüm final 7 çıktı diye
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.