Şimdi Ara

MOTOSİKLET DURDUKTAN SONRA RÖLANTİDE ÇALIŞTIRMAK ..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba... Bazı motosiklet kullanıcılarda gördüğüm motor durduktan sonra rölantide bir süre çalıştırmak akü şarjı için gereklimidir.?

• hurafeden ibaret
  • Bence gerek yok zaten motosiklet giderken şarj oluyor hava soğutmalı motorlar için uzun süre durdugun yerde çalışması motora zarar verir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz bir düşünce, motor zaten çalıştığı süre içinde alternatörle elektrik üretir.
  • ERDOGANSU kullanıcısına yanıt
    Seyir halinde gerekli şarj olur. Bir gün içinde 8 ayrı köye yaklaşık 20 civarı noktaya broşür dağıttım. Sürekli kapat-aç marş bastım.Far sürekli açıktı. Sıkıntı varsa aküyü değiştirin. Yeni nesil araçlarda stat-stop özelliği geldi. Durduğu yerde araç çalışması hararet,gereksiz benzin tüketimi ve karbon salınımı demek. Unutmayın 10 LT benzinin 2 LT si enerji oluyor. Geri kalanı atmosfere uçuyor. Ama gene 8LT.
  • Biz rolantide akü bitmesin diye motoru stop ediyoruz nasil iş anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YORUM YAZAN HERKESE TEŞEKKÜRLER ..BEN DE GEREKSİZ DİYE BİLİYORUM DA BAZILARI YAPINCA ŞÜPHEDE KALDIM.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben hemen kontak kapatmıyorum biraz bekliyorum motoru yormuşsam.
    Motor olmuş bilmem kaç derece çat diye kapatmak içimi sıkıyor biraz bekliyorum hararet azalmaya başlayınca kapatıyorum kontağı.
  • sevilesi adam kullanıcısına yanıt
    Geç gördüm özür. Katılıyorum bu söylediğinize ....)
  • arkadaşların dediği gibi rölanti de çalıştırmak akü yü şarj eder ama zaten kullanmış şarj olmuş , ayrıca kullanıp durduktan sonra rölanti de çalıştırmak hava soğutmalı motosiklet lerin dinlenmesi içindir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.