Şimdi Ara

MOTOROLA Z6 MOD REHBERI BY OZGUR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
38.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çok soru soruyorum ama ben fb3 indirdm kurdum çalışmadı bi başka siteden buldum indrdim çalışmadı bi başka siteden indrdim çalışmadı ......... yaklaşık bi 6-7 çeşit indirdim çalışmadı yedek almadan modlamak istemiyorum
  • Z6'yı Flash&Backup ile yedekleyemezsin. FB linux modelleri desteklemiyor. Orjinal yazılımımız zaten mevcut, terminoloji topiğine bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Z6'yı Flash&Backup ile yedekleyemezsin. FB linux modelleri desteklemiyor. Orjinal yazılımımız zaten mevcut, terminoloji topiğine bak.

peki bire bir orjinale dönüyor mu garantiye gönderirsek falan sorun çıkmasından korkuyorum birde en iyi flashın linkini veririmisiniz Türkçe dil paketi uyumlu olursa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgokhang -- 5 Nisan 2009; 18:44:00 >
  • Modladıktan sonra orjianal yazılımı ile flashlarsan telefon ilk aldığın haline dönüyor ben bir fark göremedim garantiye gönderirsende herhangi bir sorun çıkmaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANHOE -- 5 Nisan 2009; 21:07:12 >
  • Terminoloji topiğinde paylaştığım yazılımların hepsi %100 Türkiye orjinaldir. Bi sorun olmaz. En iyi flashta Z6 kullanan arkadaşların kullandığı modlu yazılımlardan biridir. Topiğe bak ne olmuş ne bitmiş diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Terminoloji topiğinde paylaştığım yazılımların hepsi %100 Türkiye orjinaldir. Bi sorun olmaz. En iyi flashta Z6 kullanan arkadaşların kullandığı modlu yazılımlardan biridir. Topiğe bak ne olmuş ne bitmiş diye.

günlerdir topiği karıştırıyorum zaten linklerin çoğu çalışmıyor en başta verilen link çalışlmıyor sonra bi kaç tane daha verilmiş biri çalışmıyor birini indirdim rar hatası veriyor yok abi ben pes ettim şu işi beceremedim bi türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgokhang -- 6 Nisan 2009; 14:09:34 >

• arkadaşlar kısa bir süre önce bende z6 da karar kıldım nokianın 3600s ını samsungun i450 sini elimle söyle bir kenara itiverdim:) yanında birde pırlanta yüzük verdiler
    ama hala doğru mu yaptım yoksa buyuk bi aptallık mı yaptım bilmiyorum.
    öncelikle siyah istiyordum kutuyu parçalarcasına açtıktan sonra renginin füme metalik mi diyeyim yada gri mi oyle olduğunu farkettim boyasam olur mu:)
    çünkü bu haliyle biraz itici duruyor.. kutudan çıkan data kablosunu bu telefonun neresine takacam tek bi girişi var ona da girmiyor ayrıca şarj girişi olduğundan zorlamaya korkuyorum??
    cihazı 1 gundur kulanıyorum
    menü geçişleri sybianlara nazaran biraz yavaş geldi neyse

acemi z6 kullanıcısı olarak bir takım sorularım var

1 word excel pdf ebuddy gibi prog yukleyebilirmiyiz nasıl?
    2 yazılımına güncelleme yapılıyor mu nasıl ,malumun üretim tarihi 2006 nın son çeyreği:)? yaptığımın güncelleme birazz performans artışı sağlar mı?

ilgi gösterdiğiniz için şimdidden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: solmajor9

arkadaşlar kısa bir süre önce bende z6 da karar kıldım nokianın 3600s ını samsungun i450 sini elimle söyle bir kenara itiverdim:) yanında birde pırlanta yüzük verdiler
    ama hala doğru mu yaptım yoksa buyuk bi aptallık mı yaptım bilmiyorum.
    öncelikle siyah istiyordum kutuyu parçalarcasına açtıktan sonra renginin füme metalik mi diyeyim yada gri mi oyle olduğunu farkettim boyasam olur mu:)
    çünkü bu haliyle biraz itici duruyor.. kutudan çıkan data kablosunu bu telefonun neresine takacam tek bi girişi var ona da girmiyor ayrıca şarj girişi olduğundan zorlamaya korkuyorum??
    cihazı 1 gundur kulanıyorum
    menü geçişleri sybianlara nazaran biraz yavaş geldi neyse

acemi z6 kullanıcısı olarak bir takım sorularım var

1 word excel pdf ebuddy gibi prog yukleyebilirmiyiz nasıl?
    2 yazılımına güncelleme yapılıyor mu nasıl ,malumun üretim tarihi 2006 nın son çeyreği:)? yaptığımın güncelleme birazz performans artışı sağlar mı?

ilgi gösterdiğiniz için şimdidden teşekkürler

hocam şimdi ilk başlarda pilin az giderse şaşırma, 4-5 şarjda ancak kendine geliyor batarya. ben bayağı bir sıkılmıştım ilk zamanlar, şimdi 3-4 günü görüyorum rahat...
    ilk soru, word ve pdf reader programı var, excel'e denk gelmedim...http://gallery.mobile9.com/ adresinden bulabilirsin. e buddy de çalışıyor. yine aynı siteden indir, jar olarak geliyor, direkt at telefona, tıklayınca otomatik kuruluyor programlar.
    2. yazılım güncelleme yapılıyor, hatta gayet rahat yapılıyor. ilk sayfaları incele. ingilizcen varsa modmymoto.com dan bir sürü bilgi alabilirsin, bu sitede de tynali'nin wk tools 3.02 modu gayet iyi analtıyor...çoğu kişi gibi ben de onun sayesinde becerdim bu işi.

symbian'a göre yavaşsa bir sorun vardır senin alette...tabi ne kadar yavaş bilemem. bir telefona göre, bence yeterince hızlı...mod yapman video çekim çözünürlüğünü artırır, skin falan yükleyebilirsin...dah pek çok özellik de ekler ancak performansa biretkisi yok...hatta bazı bazı orijinal yazılıma göre çok az da olsa negatif bir performans olabiliyor ama rahatsız edici olduğunu görmedim hiç.

telefon sonuçta benim gördüğüm en iyi java performansı sunuyor, şu samnsunglara göre falan gayet iyi...d900ler falan kastediyorum...bu arad aklında bulunsun, yüklediğin oyunlar ve programlar 240x320 piksele uygun olursa çalışıyor. yoksa açılmaz.

şimdiden kolay gelsin, hayırlı olsun...

• hocam şimdi ilk başlarda pilin az giderse şaşırma, 4-5 şarjda ancak kendine geliyor batarya. ben bayağı bir sıkılmıştım ilk zamanlar, şimdi 3-4 günü görüyorum rahat...
    ilk soru, word ve pdf reader programı var, excel'e denk gelmedim...http://gallery.mobile9.com/ adresinden bulabilirsin. e buddy de çalışıyor. yine aynı siteden indir, jar olarak geliyor, direkt at telefona, tıklayınca otomatik kuruluyor programlar.
    2. yazılım güncelleme yapılıyor, hatta gayet rahat yapılıyor. ilk sayfaları incele. ingilizcen varsa modmymoto.com dan bir sürü bilgi alabilirsin, bu sitede de tynali'nin wk tools 3.02 modu gayet iyi analtıyor...çoğu kişi gibi ben de onun sayesinde becerdim bu işi.

symbian'a göre yavaşsa bir sorun vardır senin alette...tabi ne kadar yavaş bilemem. bir telefona göre, bence yeterince hızlı...mod yapman video çekim çözünürlüğünü artırır, skin falan yükleyebilirsin...dah pek çok özellik de ekler ancak performansa biretkisi yok...hatta bazı bazı orijinal yazılıma göre çok az da olsa negatif bir performans olabiliyor ama rahatsız edici olduğunu görmedim hiç.

telefon sonuçta benim gördüğüm en iyi java performansı sunuyor, şu samnsunglara göre falan gayet iyi...d900ler falan kastediyorum...bu arad aklında bulunsun, yüklediğin oyunlar ve programlar 240x320 piksele uygun olursa çalışıyor. yoksa açılmaz.

şimdiden kolay gelsin, hayırlı olsun...

ilgin için teşekkürler lordgod

dediğin gibi bataryanın verimliliği gün geçtikçe artıyor
    yanlız sende de oluyor mu bilmem ama bazen mi desem genellikle mi beni arayan birisi olduğunda ilk aramasında bana ulaşamıyor aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor msj ile karşılaşıyormuş nedir anlamadım donanımsal yazılımsal bir sorun mu yoksa yoksa neden boyle oluyor bu çok sinir bozucu sevgilimden azar işitiyom telefonum açık diyom ama bana inanmıyor:))
    sürgüyü açmadan görüşme yapamıyorum vs vs

modlamak ve firmware arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum. forumu incelediğimde modlamanın, kullanıma yenilik katan yamalar olduğu firmware in ise sistemsel birtakım güncellemeler olduğunun kanısına vardım.. özetle hala ayrımı yapamadım:)) skin tema gibi görsel eklentilerden ziyade telefonun etkinliği, iş görürlüğü benim için öncelikli önem arzeden hususlar..

şimci
    ...
    teknoloji harikası z6 ma ne tür yazılımsal eklemeler yaparsam
    -sağlıklı bir biçimde video izleyip en güncel jawa uygulamalı oyunları(bazı oyunlar 240x320 olmasına ragmen yuklediğimde oyun çalışıyor fakat tuşlar işlevsiz kalıyor) oynayabilirim
    -pdf (örn fbreader)readerımdan e kitap okuyabilirim
    -skype imle yazışıp görüşebilirim
    -word excell doc deki raporlarımı e postayla yada bluetooh la iletebilirim

çok mu şey istiyorum ??

olabiliri nedir onu yazsan da razıyım :))
    diğer yandan bu nedir ne işe yarar ayrıca bilgilendirirsen sevinirimhttp://www.x-drivers.com/catalog/bios_firmware/mobile_phones/companies/motorola/models/z6_rizr_(rokr_z6)/7296.html

• Merhaba solmajor9,

Öncelikle Z6'ın hayırlı olsun. Telefon açıkken karşı tarafın aradığınız kişiye ulaşılamıyor mesajı alması sorunu genelde AVEA hat kullananlarda oluyor.Sanırım hattın AVEA, bende de bazen oluyor avea kullanıyorum. Turkcell ise birşey diyemem. Ayarlardan şebeke ayarlarına girip, tip: otomatik, band : otomatik, hız : orta yapmanı tavsiye ederim.

Firmware, yazılım demektir. Mesela atıyorum 83.22.85R gibi bu firmware versiyonudur. Modlamak ise telefona ek özellikler katma işlemi, tel'in fabrikasyon olarak kabiliyeti olmayan fonksiyonları kazandırma işlemi.

- Z6'nın oynatacağı video özellikleri, önceki sayfalarda açıklandı. Encode etmen lazım.
    - Java oyun olarak sadece motorola E2 / Z6 / V8 / ZN5 / U9 gibi modeller için üretilmiş oyunları oynayabilirsin. Sony ericsson için yapılmış java oyunlarında tuş problemi yaşaman normaldir. V8 mod rehberi konusunda son sayfada Z6'ya da uyumlu olan güzel bi oyun paketi paylaştım. Şimdilik oyun ihtiyacını görür sanırım.
    - Z6 için pdf reader var mı bilmiyorum ama olsa bile symbian ya da wm'de ki benzerlerine oranla verimli olmayacağından eminim.
    - Skype java sürümü mevcut. GPRS üzerinden skypelayabilirsin.
    - Son sorunu zaten yapabilirsin. Modlamaya gerek yok.

Verdiğin link 80.31.17R sürümlü bi firmware, gayet eski bi sürüm. Öncelikle okuyacağın kaynak bu topic olsun. Birden yapayım olsun bitsin dersen telefona zarar verebilirsin. Önceden ne yazılmış,çizilmiş okursan faydalı olur.

Kolay gelsin.

• solmajor9, bende de arada sırada telefon çalıyor, çaldığı gibi açmama rağmen karşı taraf çok uzun süre çaldırdıktan sonra açtığımı söylüyor. bunu hala çözemedim, neden olduğunu...sanırım melodi mp3'ünde bir sorun olduğundan yapıyor...ama çok arada derede olduğu için ciddi bir çözüm bulmaya da uğraşmadım. ama senin sorunun bununla alakası yok sanırım. avea'da çok sıklıkla ilk aramada aradığınız işiye ulaşılamıyor ya da meşgul hatası veriyor. ucuz etin yahnisi hikayesi biraz...ama forza avea demekten de kandimi alamıyorum

fbreader diye bir program var modun içinde, e-book okuyabiliyorsun, daha doğrusu txt okuyabiliyorsun...pdf'yi txt yapıp okursun. ya da dediğim gibi pdf reader vardı, bilgisayarda var hatta. mailini pm atarsan, yollarım sana...

• Teknosepet'ten almıştım Z6 Bluettoothunda sorun çıktığı için dilekçeyle birlikte geri göndermemi söylemişlerdi gönderdim.Güya servise falan gidecektii,3 hafta oldu neredeyse,ses yok.Mail atıyorum en kısa zamanda gönderilecektir diyor.YOk Genpa'da yok serviste falan diyorlar.

Ne zaman gelecek bu telefon Teknosepet sana kocaman bir
  • Tühh şansa bak sendeki :( 1 ay içerisinde satın aldığın üründe bir kusur olursa koşulsuz değiştirme ya da paranı vermeleri gerekir diye biliyorum. İlk zamanlar tavrını koysaydın keşke.
  • arkadaşlar,mesaj sesini nasıl sadece titreşim yapıcam acaba ?Yani mesaj gelince sadece titresin istiyorum.Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: photographer86

Tühh şansa bak sendeki :( 1 ay içerisinde satın aldığın üründe bir kusur olursa koşulsuz değiştirme ya da paranı vermeleri gerekir diye biliyorum. İlk zamanlar tavrını koysaydın keşke.

Değiştirmediler 3 hafta oldu,önceden maillerime cevap atarlardı,artık onu da yapmıyorlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Bu hafta içinde mailime cevap gelmezse,hakkımı yasal yollardan arayacağım

Ve şimdi mail geldi :

quote:

Merhaba

Ürününüz servisten döndü bu gün kargo ile adresinize gönderiyoruz.

Çok şükür.İnşallah sağlam gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdaisY -- 18 Nisan 2009; 15:16:28 >

• Telefonum bu sabah geldi.İlk baktığım Bluetooth oldu. Ve yine çalışmıyor Yine kilitleniyor,yine

Genpa'dan gelen belgenin üzerine de not düşmüşler "Ekranda çizikler var" ki hiç mi hiç çizik yok.Çünkü kullanmadım.Hatta ben mi yanlış görüyorum diye bir kaç kişiye gösterdim.

Bundan sonra Teknosepet mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

Telefonum bu sabah geldi.İlk baktığım Bluetooth oldu. Ve yine çalışmıyor Yine kilitleniyor,yine

Genpa'dan gelen belgenin üzerine de not düşmüşler "Ekranda çizikler var" ki hiç mi hiç çizik yok.Çünkü kullanmadım.Hatta ben mi yanlış görüyorum diye bir kaç kişiye gösterdim.

hocam zaten düşünmüşsünüzdür ama isterseniz kaymakamlıklardaki tüketici heyetlerine başvurun...sonuçta paranızı gasp etmişler, bir şekilde çözülür. çizik olayını bilmiyorum ancak en azından tüketici heyetine bir gitmenizde fayda olacaktır...

• quote:

Orjinalden alıntı: lordgod

quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

Telefonum bu sabah geldi.İlk baktığım Bluetooth oldu. Ve yine çalışmıyor Yine kilitleniyor,yine

hocam zaten düşünmüşsünüzdür ama isterseniz kaymakamlıklardaki tüketici heyetlerine başvurun...sonuçta paranızı gasp etmişler, bir şekilde çözülür. çizik olayını bilmiyorum ancak en azından tüketici heyetine bir gitmenizde fayda olacaktır...

Evet düşündüm de,malesef vaktim yok Üni. tatile girdi diye il dışına çıkıcam bir hafta biletleri falan aldım pazartesiye.
    Galiba olduğu gibi kullanmaya çalışacağım,bluetoothsuz Sağlık olsun.

• Merhaba arkadaşlar.
    4gün önce Rokr z6sahibi oldum.Rokr e2cihazımın arızalanması sonucu servise vermiştim,tamir olamadığı için bu cihaz geldi.Kutusundan kulaklık çıkmadı,çıkmıyormuş burada okuduğuma göre.Müzik dinlemeyi seven biriyim,kulaklık konusunda ne önerirsiniz?S9 bütçemin üstünde.S200 mü almalıyım?Ya da dönüştürücü performansları nasıl?Bazı arkadaşlar ses çok az geliyor demişler de...
    Telefonu w.k. tools'a modladım .Çok da bir artısı yok aslında.Hoşuma giden farklılıklar ses tuşunun altındaki tuşun fonksiyonunun seçimi,skin yükleme oldu.Orjinal fw'de sürgü kapalı:göreve devam'ı seçtiğimizde telefon görüşmeleri hariç göreve devam ediyordu.Telefon konuşması bitiminde sürgüyü kapamak kullanışlı bence.Şimdiki modda sürgü kapalı:görevi bitir seçtiğimde örneğin tuş takımı ile işiniz bittiğinde kapadığınızda olaydan da çıkıyor.Sürgüyü açmadan telefonu cevaplamak,aramak için yapılmış bir özellik ancak benim hoşuma gitmedi.Bunu değiştirmemiş bir fw var mı tavsiye edebileceğiniz?
    Bir de zLauncher2.1.mpkg'yi yükleyemedim.wktools'un içince install diyorum,seçiyorum,herhangi bir tepki yok.Ve son olarak "çalışan" bir mp3player var mı bu telefonda?hangisini yüklesem çalıştıramadım.
    İyi pazarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 23 Nisan 2009; 16:02:53 >

• Bu kadar motorolacıyı bir arada bulmusken yeni telefonum rokr z6 ile ilgili yazdıgım soru ve dusuncelerimi
    sizlerle paylasmayı da uygun gördüm. Bu hızlı girişim için dilerim siz de aynı hızla cevap verirsiniz

*Oncelikle müzik telefonu olarak piyasaya cıkmıs olmasına karsın radyosu olmayısı bir eksi. RDS radyo ve radyodan kayıt olsaymıs
    tam super olacakmıs :) *Ayrıca belirli bir kutu iceriği soz konusu değil. Kimi kutudan hafıza kartı cıkarken kiminden kablolu kulaklık
    cıkıyor. Benim aldıgım kutudan da sadece data kablosu cıktı ki cok gereksiz, cunku cok sık kullanılan ve bulunan standart usb kablo.
    Hafıza kartını tercih ederdim. *Bu arada kılavuzlardan okudugum kadarıyla ki telefon cıktıgında yuksek kapasiteli kartlar piyasada
    bulunmayabilir o yuzden max. 2gb kart destegi oldugu yazıyor. Gunumzde 4 ile 8 gb kartlarla deneyenler oldu mu, performans nasıl?
    *Okudugum kadarıyla zamanla ekrana toz girdiği rivayet ediliyor. En uyuz oldugum seydir, sizin telefonlarınız ne durumda?
    Telefonun uzerindeki acıklıklara bakarak ne yazık ki bu yorumlara hak vermemek elde değil :(
    *Mod yuklemek benim tarzım değil motorola lisanslı olmadıktan sonra! orijinalde ne warsa onu kullanmayı tercih ederim.
    Bu yuzden modlarla değil de bildik sekilde kullanıslı programlar yuklemek istiyorum. Linux portable'da her ayrı amac icin isim yapmıs
    programları yazar mısınız? msn, oyun, mp4 player, video, bt vs. Juix telefonda calıstırılabilir dosya uzantısı ne?...
    *Kısa suredir kullanıyor olmama ragmen multitasking berbat. Aynı anda cok sayıda programın calıstırılamaması korkunc!
    mediaplayer haric. Yüm işlevselliği öldürmüşler bu yonuyle. Bu yuzden symbiandaki tek tusla ulastıgım program yoneticisini cok aradım!
    *Ayrıca her telefonun basına gelen, zamanla ekran parlaklıgını yitirmesi bu telefonun ne kadar zaman sonra basına geliyor?!
    Kaymak beyaz renge bakmak varken o beyazlıgın sarıya donusmesi telefonu elden cıkarma sebeplerimin basında geliyor da!
    *Son olarak ve simdilik son takıntım da pil azaldıgında 3dk'da bir duymak zorunda oldugum uyarıyı susturamaz mıym?!
    Pil bitmeden sarja takma huyum olmadıgı icin her 3dk da bir pil bitiyor ikazını duyunca telefonu duvara vurasım geliyor!
    *ve benim telefonumun kutusundan 750mah pil cıkıyor bu da bir standart değil sanırım sizin kullandıgınız pillerin gucu ne?
    Bu pil beni en fazla 2 gun goturuyor ki hic kullanıslı değil!

Sanırım biraz uzun oldu ama cok ilgili konu ve forum okudum yazdıklarımın cevabını henuz bulamadım.
    Yardımlarınız icin simdiden cok tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.