Şimdi Ara

Motordan gelen acayip ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2007 civic i shift aracım var.Son 3 haftadır motoru çalıştırdığımda tıkırtı sesi geliyor.Sanki motorun içinde pervane var gaza basınca pervane dönüş hızı artıyor gibi uzaktan helikopter pervanesi sesi gibi ses geliyor subap ayarı felan yapılmıştı ama ses gitmedi.Segman dan şüpheleniyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- Bilgi sahibi olmadan lütfen fikir beyan etmeyelim...
    - Anlayamazsınız... Anlasaydınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

v kayışındaki gergi ve bilyalara baktırdınızmı ? genelde bahsettiğiniz s4esler oradan gelir mümkünse video çekermisiniz ?

V kayışında sorun yok sanırım başka ustaya da göstercem

• quote:

v kayışındaki gergi ve bilyalara baktırdınızmı ? genelde bahsettiğiniz s4esler oradan gelir mümkünse video çekermisiniz ?

Alltaki videonun aynı ses geliyor hocam gaza bastığında ve rolantide.0:50.saniyede daha belirgin geliyor sesi video örnektir.

https://www.youtube.com/watch?v=zDs9QFiU26g

@ARCHITECT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 23 Ağustos 2015; 22:52:49 >

• hocam bu şekilde ses varsa sente ayarı bozulmuş olma ihtimali yüksek gelen ses sübap vuruntusu sesi peki hocam arabada titreme varmı rolantide çalışırken titreme varsa kesin sübap ama yoksa triger zinciri bolarmıştır bu arada triger hiç değiştimi araç kaç km de 120 bin gibi triger zinciri değişmesi lazım yokuşta performans kaybı varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şanzımandan gelen ses
    7 yıl önce açıldı
    Araçta tuhaf bir ses geliyor
    2 yıl önce açıldı
    ARAÇTAN GELEN ÇOK TUHAF SES
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam bu şekilde ses varsa sente ayarı bozulmuş olma ihtimali yüksek gelen ses sübap vuruntusu sesi peki hocam arabada titreme varmı rolantide çalışırken titreme varsa kesin sübap ama yoksa triger zinciri bolarmıştır bu arada triger hiç değiştimi araç kaç km de 120 bin gibi triger zinciri değişmesi lazım yokuşta performans kaybı varmı ?

Video daki sesin sübap sesi olduğunu nasıl anladınız?

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

hocam bu şekilde ses varsa sente ayarı bozulmuş olma ihtimali yüksek gelen ses sübap vuruntusu sesi peki hocam arabada titreme varmı rolantide çalışırken titreme varsa kesin sübap ama yoksa triger zinciri bolarmıştır bu arada triger hiç değiştimi araç kaç km de 120 bin gibi triger zinciri değişmesi lazım yokuşta performans kaybı varmı ?

Video daki sesin sübap sesi olduğunu nasıl anladınız?

Subap ayarı yapıldı ses değişmedi.araç 167 binde ben alalı 4 bin km felan oldu önceden neresi nesi değişti bilmiyorum ama aldığımda genel bakımını yaptırmıştır.

Subap ayarı yapıldı ses değişmedi.araç 167 binde ben alalı 4 bin km felan oldu önceden neresi nesi değişti bilmiyorum ama aldığımda genel bakımını yaptırmıştım.Rölantide titreme yapıyor arada devir düşüp yerine geliyor fanı fazla çalışmaya başladı ayrıca sürücü koltuğumda nadirde olsa ışıkta beklerken bi sallanma oluyor.Performans olarak sıkıntı yok subap ayarı yapıldı 2 gün oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 24 Ağustos 2015; 0:19:44 >

• Hocam Video da araç geri vitesede iken ses geliyor ona istinaden çekilmiş. Tam emin olamadım ama sesin kaynağı motor değil gibi.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Hocam Video da araç geri vitesede iken ses geliyor ona istinaden çekilmiş. Tam emin olamadım ama sesin kaynağı motor değil gibi.

Hocam ankara bar honda ibrahim in orda gösterdim segman ve blok A bakacaklarını söylediler başka ustalarada baktırcaksın tabi.

• araç sübap yamultmuş olabilir genelde titreme ondan yapar veya bujiler eskidiyse ateşleme yapamadığından titrer o kadar çok nedeni varki enjektöre pislik gelir yine titrer ama en yüksek ihtimal sübap ayarını yapan kişi ya becerememiş yada sübap yamultmuş düşük ihtimal ama sübap kurum bağlamış olabilir tam kapanma sağlamıyorsa yine aynısını yapar hem ses hemde vuruntu ve titreme size tavsiyem servisine gidin direk çünkü o kadar ihtimal varki buradan yazarak bi ilerleme kaydedemeyiz benim ilk baktıracağım yer triger ve sübap
  • quote:

araç sübap yamultmuş olabilir genelde titreme ondan yapar veya bujiler eskidiyse ateşleme yapamadığından titrer o kadar çok nedeni varki enjektöre pislik gelir yine titrer ama en yüksek ihtimal sübap ayarını yapan kişi ya becerememiş yada sübap yamultmuş düşük ihtimal ama sübap kurum bağlamış olabilir tam kapanma sağlamıyorsa yine aynısını yapar hem ses hemde vuruntu ve titreme size tavsiyem servisine gidin direk çünkü o kadar ihtimal varki buradan yazarak bi ilerleme kaydedemeyiz benim ilk baktıracağım yer triger ve sübap

Hocam sübap ayarında sıkıntı yok aksine farkettirdi yaptıktan sonra bujilerin durumu iyiydi bakalım yarın başka ustalara göstercem gelişmeyi yazarım teşekkür ederim.

sese odaklı izledim videoyu ama geri viteste hareket de ediyor daha detaylı bakınca eğer motordan gelen bir ses değilse şanzıman bilyaları dağılmıştıryani sonuç olarak ya sübap yada şanzıman bilyası video için konu sahibi arkadaşın sorunu çözülünce bizimle paylaşmasını rica ediyorum
  • quote:

sese odaklı izledim videoyu ama geri viteste hareket de ediyor daha detaylı bakınca eğer motordan gelen bir ses değilse şanzıman bilyaları dağılmıştıryani sonuç olarak ya sübap yada şanzıman bilyası video için konu sahibi arkadaşın sorunu çözülünce bizimle paylaşmasını rica ediyorum

Video daki ses sübap sesi olsaydı o motor çoktan hakkın rahmetine kavuştur Video tamamlanmadan piston kafalarını parçalardı muhtemelen. Ayrıca sübaplar bu şekilde fasılalı patırtı yapmaz, belirli devirde n sonra değil her devirde şakırtı şeklinde ses yapar devir arttıkça sesde artar tabii o ayrı mesele.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.