Şimdi Ara

Motordan anlayan forum üyelerine bir kaç sorum olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Kardeşim 2 senedir motor istiyor . Kendisi 17 yaşında ve ehliyetsiz.

İnternet sitesi üzerinden 300-500 liraya mobilet diye motor satıyorlar. Bisiklet alacaktım hediye olarak fakat kardeşim pedallı mobilet istedi.

Dediğine göre bu motorlar plakasız, ruhsatsız filanmış. 49cc olduğu için ehliyet gerekmiyormuş.

Size danışmak istedim. Bilgili birileri biraz yardımcı olursa çok sevinirim.

Sadece trafiğe kapalı alanda binmesine izin vereceğim. Ama olaki polis çevirirse bir cezai işlemi var mıdır ? Kendim araba kullanıyorum. Ruhsatı evde unuttuğum zaman bile ceza yedim :) bunda ne ruhsat ne plaka var. Kafam çok karışık. Şimdiden teşekkür ederim herkese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 50cc motosikletler B ehliyeti ile kullanılabilir. Yani kısacası ehliyet şart (M sınıfı ehliyet)

Ama elektrikli bisikletleri bilmiyorum belli bir gücün altındakin de ehliyet vesaire istemiyor fakat belli bir watt üstüne istiyor diye biliyorum.

Yada A1 ehliyet alabilir kardeşiniz.
  • Çok mobilet kullandım,polis görürse motoru da elinden alır,üstüne de ceza yersin.
  • 49cc yani 50cc B ehliyette gerekli..ruhsat ta.. plakada..Saatte 20,30 km hız yapan elektirikli bisikletlere ehliyet gerekmez

• O motorlar buralarda da satılıyor. Plaka ruhsat yok. Çalıntı olma ihtimali yüksek.
    Bir ara kuzenimin elektrikli motoru çalındı. 2 yıl sonra çevirmede yakalandı, üzerindeki eleman direk suçlu durumuna düştü. Dayım şikayetçi olmadı, eğer şikayetçi olsa dava açılacak ve hırsızlıktan yargılanacaktı.
    Kardeşin 2 gün sonra yakalanır veya bir kaza geçirirse başına olmadık işler çıkar.
  • O pedallı olanlar dediğin peugeotlar ise onlar 49.9 cc üzeri 72cc olması lazım idi gençliğimden hatırladığı .
    Kanun açık dostum 50cc olursa M ehliyette kurtarmıyor çünkü 49.9u geçemez 2016 kanununda b alan herkese m dahil ettiler
    Kardeşin için ehliyetsiz olarak gücü 15kwolt u geçmeyen elektrikli alman lazım
    Eğer güçü 15-21 arasında ise M ehliyet lazım
    A2 yaşı tutuyor istersen a2 al ama onda da ilerde 84kw üzeri kullanamaz yani 450-500 lük
    Daha sonra sınav a girmesi lazım

Sana tavsiyem faturası olan 15kwolt altında bir elektrikli alman merak etme aküsü iyi ise en fazla 50-60 görür aküsü zayıfladıkça düşer o zaten eğer sıfır alırsan servisleri ücretsiz hız sabitleme de yapıyor biz dayıma aldık 15kw hızı max 50km idi biz onu 40km yaptırdık o basit onu 2.elde alsan ayarlatırsın ama mutlaka mutlaka faturası olan 2. El ürün al eski sahibinden iste faturayı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Kaç Sorum Olacak
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.