Şimdi Ara

Motora Ekspertiz Yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar xmax250 veya 400 almayı düşünüyorum ikinci el aldığında km düşürülmüş olma ve kazalı olma ihtimaline karşı nasıl önlem almalıyız?
    motor lar için ekspertiz yapan yerler varmı?



  • Herhangi bir servise gittiğinizde ücret karşılığı incelerler tabi ki.
  • MirabLe kullanıcısına yanıt
    Siz daha önce böyle bir işlem için servise gittiniz mi? eğer gittiniz ise ne gibi işlemler yapıyorlar? kazalı olup olmadığını hangi işlemlerle anlıyorlar? km oynamalarını anlıyorlar mı? motorun performansına bakıyorlar mı ?bakıyorlarsa bunu hangi cihazla yapıyorlar?
    otomobil alırken herhangi bir özel Ekspertiz e gittiğimizde ne gibi işlemler yapıldığını biliyoruz. Ama ben ilk defa motor alacağım o yüzden bu konularda tecrübem yok o yüzden biraz daha detaylı bilgi verirseniz eğer, bu konu hakkında bilginiz varsa açıklarsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    Hocam, alacağım motor için servisi aradığımda kontrol ettiklerini teyit etmişlerdi ancak daha sonra alamamıştım o motoru. Süreç genel olarak nasıl oluyor onu bilemiyorum.
  • MirabLe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için, Aslında bu süreci bilen birinin anlatması, ilk defa motor alacaklar için çok faydası olacağını düşünüyorum. Çünkü artık motor fiyatları da neredeyse araba fiyatında, mevla artınca ister istemez insan aldığı ürünün sağlam olduğunu bilmek istiyor, ikinci elde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abraxsas

    Teşekkür ederim cevabınız için, Aslında bu süreci bilen birinin anlatması, ilk defa motor alacaklar için çok faydası olacağını düşünüyorum. Çünkü artık motor fiyatları da neredeyse araba fiyatında, mevla artınca ister istemez insan aldığı ürünün sağlam olduğunu bilmek istiyor, ikinci elde.

    Katılıyorum hocam konuyu favoriye aldım bende bakayım. Sırf cbrlarda deli gibi apaçilik yapıyorlar diye biraz daha para koyup 0 almak istiyorum ama böyle ekspertizle vesaire inceleyebiliyorsak o koyacağım parayla çok daha iyi ekipmanlar veya daha üst kademe bir motor alabilirim. Her neyse, takip+
  • 2 ay önce aldığım xmax 250 için yetkili serviste ekspertiz yaptırmıştım. Tüm yetkili servislerde yapılıyor. 75-150 TL arası fiyat veriyorlar net bir rakam yok sanırım. Motoru lifte kaldırıp detaylıca inceliyorlar. Önceki servis kayıtlarına bakıyorlar ve civarda bir tur atıp test sürüşü yapıyorlar. Baya bir parça söküp kontrol etmişlerdi ama öyle bilgisayara bağlayıp bir inceleme yapmadılar sanırım. Ekspertiz bana pek profesyonelce gelmedi. Yine de 15-20 dk kurcalıyorlar aldıkları bedelin hakkını vermek amacıyla.
  • kardeşim valla model düştükçe km düşürme ihtimali yüksek olur cok eski alacaksın tramerden sorgu servis kayıtlarına bakarsın heee servise götürdügünde bakıyolar ama ekstra ücret isterler.. bence ver 100 150 tl için rahat olur ama bütçem yok dersen kendin göz gezdir hor kullanılmış mı ? yıpranma çok mu ? tek marşta çalışıyor mu alt takıma bakarsın sonra iki tekere arkadan veya önden bakıp bir yamukluk varsa kazalı olup olmadıgını anlayabilirsin. scooter sahibi apaçi biri çıkmaz cogu zaman otomatik oldugundan pek sıkıntı cıkaracagını sanmam.2016 2017 alacaksan bence gerek yok bakıma sok yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.